;
سلامت

اگر می دونستی این سبزی اینقدر خاصیت داره، هر روز استفاده‌اش می کردی!

خواص بامیه: بامیه یکی از انواع سبزیجات غلاف دار است که خواص درمانی بسیاری برای سلامتی بدن و درمان انواع بیماری ها دارد، برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات بامیه در ادامه با بخش سلامت مجله خبری چشمک همراه باشید.

احتمالاً بپسندید: ورزش مخصوص ژاپنی ها برای پیر نشدن و جلوگیری از میگیرن و آلزایمر!

خواص بامیه

بامیه (نام علمی: Abelmoschus esculentus) میوه‌ای است گلدار از خانواده پنیرکیان که زادگاهش آسیا یا آفریقاست. مصری‌ها در قرن ۱۲ یا ۱۳ پیش از میلاد این گیاه را می‌کاشته‌اند.

بامیه گیاهی است گرمسیری که در نقاط سرد، کم‌رشد و کم‌محصول می‌شود. گیاه دارای ساقه راست، پوشیده از تار و ارتفاع ۵/. تا ۱ متر (گاهی ۲ متر) است. برگ‌هایی به شکل قلب تخم فرعی مرکب از ۵–۳ لوب و گل‌هایی منفرد در کناره برگ‌ها دارد. رنگ گلبرگ‌های آن زرد ولی در قسمت وسط قرمز رنگ است. میوه هرمی شکل، دراز و محتوی دانه‌های پوشیده از تار دارد. این گیاه اولین بار در ایران در شهر سرخس کشت و برداشت شد.

احتمالاً بپسندید:  ۷ فایده باورنکردنی خوردن غذای تند 

سلامت دستگاه گوارش

بامیه از مواد غذایی می باشد که به سلامت دستگاه گوارش کمک شایانی می کند. مصرف بامیه باعث می شود که از ایجاد نفخ و باد در معده جلوگیری شود. علاوه بر این مصرف بامیه به دلیل وجود فیبر فراوان به هضم آسان غذا نیز کمک می کند.

شاید بپسندید: ۵ چیزی که در مورد پریود به دخترتان نباید بگویید!

تقویت استخوان ها

جالب است بدانید که مصرف بامیه به تقویت استخوان ها نیز کمک می کند. بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K و اسید فولیک می باشد و به همین دلیل به تقویت و افزایش رشد استخوان ها کمک شایانی می کند. علاوه بر این مصرف بامیه باعث می شود که خطر ابتلا به پوکی استخوان نیز کاهش یابد.

شاید بپسندید: علیرغم دانستن فواید لیمو، احتمالاً از عوارض جانبی مصرف لیمو بی خبرید!

خواص بامیه

درمان آسم

مصرف مواد غذایی که حاوی ویتامین C هستند به درمان بیماری آسم کمک می کند. بامیه به دلیل اینکه علاوه بر خواص ضد التهابی ، حاوی مقادیر غنی از ویتامین C است می تواند به درمان بیماری هایی مثل بیماری آسم کمک کند.

شاید بپسندید: گیاه جادوی سلامت:این گیاه شگفت‌انگیز هر آنچه را که برای سلامتی نیاز دارید،داراست!

درمان یبوست

معمولا یبوست به دلیل کمبود فیبر به وجود می آید و مواد غذایی دارای فیبر می توانند این مشکل را رفع کنند. بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است و به همین دلیل به بهبود روند حرکات روده کمک می کند که در نتیجه باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.

تقویت حافظه

یکی دیگر از خاصیت های بامیه این است که می تواند باعث تقویت مغز شود. در برخی کشورها به همین دلیل بامیه را در رژیم غذایی دانش اموزان قرار می دهند تا به تقویت ذهن و افزایش حافظه دانش اموزان کمک کند.

شاید بپسندید: اگه زانو درد میشی، احتمالا این ویتامین رو کم داری!

خواص ضد سرطان

بامیه به دلیل اینکه دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها شود. آنتی اکسیدان های موجود در بامیه می توانند به کنترل رادیکال های آزاد مخرب کمک کنند و به همین دلیل برای پیشگیری از سرطان مفید هستند.

احتمالاً بپسندید: مژه های بلند و پرپشت: ۹ خوردنی که مژه ها را دوبرابر می کند!

پاک سازی کبد

برای پاک سازی کبد از سموم هم می توانید روی بامیه حساب کنید.در بامیه نوعی مایع لزج وجود دار که این مایع با چسبیدن به اسید صفراوی و کلسترول باعث می شود که به روند پاک سازی کبد کمک شایانی شود.

شاید بپسندید: عوارض جانبی مصرف سیر: در مصرف سیر احتیاط را فراموش نکنید!

خواص بامیه

لاغری و کاهش وزن

بامیه به دلیل اینکه حاوی کالری بسیار پایینی است برای لاغری و کاهش وزن بسیار مناسب است. یکی دیگر از دلایلی که می تواند بامیه را در رژیم غذایی لاغری قرار دهد وجود فیبر فراوان و مواد معدنی موجود در آن است.

فیبر موجود در بامیه باعث می شود که مدت بیشتری احساس سیری کنید که در نتیجه باعث کاهش اشتها می شود. علاوه بر این بامیه دارای خاصیت دیورتیک می باشد که باعث دفع آب اضافی بدن می شود که این موضوع هم برای کاهش وزن مفید است.

احتمالاً بپسندید: نقش خیار در لاغری: دستورالعمل استفاده از خیار برای کاهش وزن

سلامت چشم ها

مصرف بامیه می تواند به سلامت چشم ها کمک شایانی کند. بامیه دارای ویتامین های A و C می باشد و به همین دلیل برای سلامت چشم ها ضروری است. ضمن اینکه مصرف بامیه می تواند خطر ابتلا به بیماری های چشمی شایع مثل آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد.

دوران بارداری

بامیه از مواد غذایی می باشد که برای سلامت کلی زنان باردار و جنین بسیار مفید می باشد. دلیل این امر وجود مقادیر غنی فولات موجود در بامیه می باشد که می تواند خطرات و بیماری های دوران بارداری را کاهش دهد.

از مهم ترین خاصیت های بامیه در دوران بارداری می توان به کاهش خطر نقایض موجود در لوله عصبی جنین اشاره کرد. علاوه بر این مصرف بامیه در زنان باردار می تواند از سقط جنین و زایمان زودرس نیز تا حد زیادی جلوگیری کند. یکی دیگر از خواص بامیه بعد از زایمان این است که می تواند به افزایش شیر مادر در دوران بارداری نیز کمک کند. البته چون دوران بارداری، دوران حساسی برای بانوان است حتما برای رژیم غذایی مناسب با پزشک خود مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

دکمه بازگشت به بالا