سلامت

خواص کینوا: ۱۳ خاصیت شگفت انگیز کینوا از کاهش وزن تا رفع یبوست

خواص کینوا: کینوا نوعی سوپرفود است که فواید متنوعی برای سلامتی بدن دارد. این ماده‌ی غذایی یکی از معروف‌ترین غلات به شمار می‌رود. کینوا بدون گلوتن است و زمانی که پخته شود، ترکیب آن بسیار شبیه به گندم یا برنج می‌شود. کینوا یکی از بهترین منابع پروتئین به شمار می‌رود و تمام ۹ اسید آمینه‌‌های ضروری را دارد. علاوه بر این حاوی مقدار خوبی فیبر و مواد معدنی است. کینوا در انواع مختلف وجود دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به آرد کینوا، کینوا‌ی سیاه، کینوای سفید و کینوای قرمز اشاره کنیم. در این مطلب سلامت برایتان آماده کرده‌ایم، قرار است شما را با ۱۵ نمونه از خواص کینوا و ارزش غذایی آن آشنا کنیم و طرز درست کردن چند خوردنی با آن را به شما آموزش دهیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

ارزش غذایی کینوا

کینوا سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و منبع پروتئین کامل تلقی می‌شود. یک فنجان کینوا حاوی ۲۲۲ کالری است و فقط ۴ گرم چربی دارد. علاوه بر این ۵ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین دارد. در ادامه ارزش غذایی کینوا را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

چربی کل ۱۰ گرم ۱۶ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
چربی اشباع شده ۱ گرم ۶ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کلسترول ۰ میلی‌گرم ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
سدیم ۹ میلی‌گرم ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کربوهیدرات کل ۱۰۹ گرم ۳۶ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فیبر غذایی ۱۲ گرم ۴۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کلسیم ۷۹٫۹ میلی‌گرم ۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین A ۲۳٫۸ واحد بین‌المللی ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین E ۴٫۱ میلی‌گرم ۲۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین K ۰٫۰ میکروگرم ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
تیامین ۰٫۶ میلی‌گرم ۴۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ریبوفلاون ۰٫۵ میلی‌گرم ۳۲ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
نیاسین ۲٫۶ میلی‌گرم ۱۳ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین B6 ۰٫۸ میلی‌گرم ۴۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فولات ۳۱۳ میکروگرم ۷۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین B12 ۰٫۰ میکروگرم ۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پانتوتنیک اسید ۱٫۳ میلی‌گرم ۱۳ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کولین ۱۱۹ میلی‌گرم
بتائین ۱۰۷۲ میلی‌گرم
آهن ۷٫۸ میلی‌گرم ۴۳ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
منیزیم ۳۳۵ میلی‌گرم ۸۴ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
فسفر ۷۷۷ میلی‌گرم ۷۸ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پتاسیم ۹۵۷ میلی‌گرم ۲۷ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
زینک (روی) ۵٫۳ میلی‌گرم ۳۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
مس ۱٫۰ میلی‌گرم ۵۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بد
سلنیوم ۱۴٫۴ میکروگرم ۲۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن

چرا کینوا برای بدن مفید است؟

دانه‌های کینوا منبع غنی فیبر، ویتامین‌های B، ویتامین E و سایر مواد معدنی از جمله منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فسفر محسوب می‌شود. این دانه‌ها به‌شدت مغذی هستند و کوئرستین و کائمفرول دارند که دو ترکیب گیاهی مفید هستند. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، کینوا بدون گلوتن است و به همین علت برای افرادی که دچار ناتوانی در تحمل گلوتن هستند، یک گزینه‌ی عالی به شمار می‌رود. این دانه‌ها شاخص گلیسمی پایینی دارند. از آنجایی که کینوا حاوی آهن و منیزیم زیادی است، می‌تواند اثرات چشمگیری روی سلامت متابولیک داشته باشد. کینوا همچنین غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. البته این‌ها فقط بخشی از خواص بی‌نظیر کینوا هستند.

کینوا می‌تواند با فواید متعدد خود شما را متعجب کند. فیبر موجود در کینوا آن را تبدیل به یک گزینه‌ی مناسب برای کاهش وزن و درمان مشکلات گوارشی از جمله یبوست می‌کند. فیبر همچنین از قلب محافظت کرده و از بیماری‌های کشنده از جمله سرطان پیشگیری می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این دانه‌ها برای سلامت پوست و مو معجزه می‌کنند. در ادامه به خواص کینوا برای بدن، پوست و مو اشاره کرده‌ایم.

۱. کینوا به کاهش وزن کمک می‌کند

خواص کینوا، کمک به کاهش وزن یکی از خواص کینوا به شمار می‌رود. برای اینکه بتوانید وزن خود را کم کنید، کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کینوا فیبر زیادی دارد. در حقیقت میزان فیبر موجود در کینوا از بیشتر غلات و دانه‌ها زیادتر است. بیشتر فیبر موجود در کینوا از نوع غیرمحلول است. یک فنجان از این دانه‌ها ۲٫۵ گرم فیبر محلول دارد که مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که به کاهش وزن کمک می‌کند. یکی دیگر از ترکیبات موجود در فیبر هم در کنترل وزن نقش دارد. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب ذکر شده به سوزاندن کالری بیشتر و در نتیجه کنترل وزن کمک می‌کند. علاوه بر این باعث می‌شود از رژیم غذایی خود چربی کمتری جذب کنید.

خواص کینوا

۲. به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند

برای پیشگیری از پوکی استخوان کینوا را در رژیم غذایی خود جای دهید. معمولا افرادی که سنشان بالای ۵۰ سال است، دچار مشکلات مربوط به استخوان‌ها می‌شوند. البته همه‌ی افراد صرف نظر از سن خود باید به سلامت استخوان‌هایشان توجه کنند. کینوا منبع سرشار منیزیم محسوب می‌شود و به همین علت برای سلامت استخوان‌ها مفید است.

این ماده‌ی معدنی نقش مهمی در شکل‌گیری استخوان‌ها ایفا می‌کند. کینوا همچنین غنی از پروتئین است؛ به طوری که یک فنجان از آن ۹ گرم پروتئین دارد. پروتئین هم برای استخوان‌ها مفید است. مهم‌تر از همه اینکه کینوا حاوی هر ۹ اسید آمینه‌ی ضروری است که بدن نمی‌تواند آن‌ها را تولید کند. ۹ اسید آمینه‌ی ضروری هم در سلامت استخوان‌ها نقش دارند. نتایج مطالعات مختلف نشان داده‌اند که منیزیم و منگنز در پیشگیری از پوکی استخوان اثرگذار هستند.

۳. محافظت از قلب از خواص کینوا است

محافظت از قلب را هم می‌توانیم در لیست خواص کینوا قرار دهیم. فیبر موجود در کینوا آن را تبدیل به یک گزینه‌ی عالی برای سلامت قلب می‌کند. فیبر محلول با اسیدهای صفراوی موجود در کبد ترکیب می‌شود و یک ماده‌ی ژله‌‌ مانند تولید می‌کند. کبد از بعضی از کلسترول موجود در بدن برای تولید اسیدهای صفراوی استفاده می‌کند. زمانی که ذخایر تمام شوند، کبد از کلسترول بدن برای تولید اسیدهای ذکر شده استفاده می‌کند.

کینوا کبد را برای استخراج کلسترول از خون تحریک می‌کند. خوردن کینوا به کاهش سطح کلسترول بد یا همان LDL کمک می‌کند که این موضوع خطر ابتلا به بیماری‌ عروق کرونر قلب و آترواسکلروز را کاهش می‌دهد. این مسأله باعث می‌شود عمرتان طولانی شود. کینوا حاوی اسیدهای چرب است که ۲۵ درصد از آن‌ها در شکل اسید اولئیک هستند. اسید اولئیک نوعی اسید چرب تک غیراشباع است.

۴. سلامت پوست را بهبود می‌بخشد

خواص کینوا، در بالا به این موضوع اشاره کردیم که کینوا غنی از ویتامین‌های B است که مواد مغذی هستند که از طریق کاهش ذخایر ملانین تیره در پوست به درمان لکه‌های پیری و سایر مشکلات مربوط به رنگدانه‌ی پوست کمک می‌کنند. ویتامین B12 موجود در کینوا با سایر ویتامین‌های B واکنش نشان می‌دهد و از این طریق به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند. کینوا همچنین حاوی بازدارنده‌های تیروزیناز است که آنزیم‌هایی هستند که رنگدانه و مشکلات مرتبط با آن را کاهش می‌دهند. ویتامین B3 موجود در کینوا در درمان آکنه و جوش اثرگذار است. این دانه‌ها قرمزی و التهاب مرتبط با آکنه را تسکین می‌دهند.

کینوا حاوی ویتامین A است که در به تأخیر انداختن فرآیند پیری عالی عمل می‌کند. این نوع ویتامین خطوط ظریف را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود پوستتان جوان به نظر برسد. ریبوفلاون یا ویتامین B2 موجود در کینوا قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این جوش را هم درمان می‌کند، چون می‌تواند به کاهش تولید سبوم (چربی) کمک کند. در بالا گفتیم که کینوا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است. آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند که تقریبا همیشه مسؤول پیری زودرس پوست به شمار می‌روند. می‌توانید برای به تأخیر انداختنن علائم پیری پوست با کینوا یک ماسک صورت درست کنید.

برای این کار یک چهارم فنجان کینوا را در شیر سویا بپزید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود. سپس کینوای پخته شده را به همراه سه قاشق چای‌خوری ماست، دو عدد زرده‌ی تخم‌مرغ و دو قطره روغن اسانسی میموزا در مخلوط‌کن بریزید و مواد را چند پالس بزنید. ترکیب به دست آمده را به‌عنوان ماسک روی صورت و گردن خود قرار دهید. اجازه دهید ماسک به مدت ۲۰ دقیقه بماند. سپس صورت و گردنتان را با آب ولرم بشویید. بعد از استفاده از این ماسک پوستتان نرم و درخشان خواهد شد. کینوا حاوی پروتئین طبیعی و خواص ضدپیری است و از طریق بهبود قابلیت ارتجاعی پوست، آسیب‌دیدگی پوست در اثر نور خورشید را ترمیم می‌کند.

۵. با التهاب مبارزه می‌کند

فیبر موجود در کینوا بوتیرات تولید می‌کند که یک اسید چرب مهم است و ژن‌های مرتبط با التهاب را متوقف می‌کند. ویتامین‌های B موجود در این دانه‌ها سطح هوموسیستئین را در بدن کاهش می‌دهند که یک هورمون التهابی است. هضم فیبر موجود در کینوا باعث آزاد شدن استات می‌شود که در مغز حرکت می‌کند و به ما برای متوقف کردن غذا خوردن سیگنال می‌دهد. کینوا همچنین حاوی ترکیباتی به نام ساپونین‌ها است که مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که خواص ضدالتهابی دارند.

۶. به مبارزه با سرطان کمک می‌کند

می‌توانید برای مبارزه با سرطان از خواص کینوا بهره ببرید. محققان در دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند که خوردن یک کاسه کینوا در روز می‌تواند فواید متعددی برای سلامتی بدن داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه یک کاسه کینوا می‌تواند احتمال مرگ زودرس ناشی از سرطان را کاهش دهد. تحقیقات انجام شده در انجمن سرطان در آمریکا درباره‌ی نحوه‌ی استفاده از کینوا نشان دادند که باید قبل از پختن کینوا حتما آن را بشویید. یک مطالعه‌ی لهستانی به این نتیجه رسید که کینوا می‌تواند برای افراد مبتلا به سرطان یک ماده‌ی غذایی نجات‌دهنده باشد. محققان در یک گزارش توصیه کردند که برای مبارزه با سرطان کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کینوا منبع سرشار آنتی‌اکسیدان‌ها به شمار می‌رود که با رادیکال‌های آزاد و سایر ترکیبات سرطان‌زا مبارزه می‌کنند.

۷. به مبارزه با دیابت و فشار خون بالا کمک می‌کند

خواص کینوا، کینوا یک غلات سبوس‌دار است. غلات سبوس‌دار برای افراد مبتلا به دیابت عالی هستند. فیبر موجود در کینوا سطح قند خون را افزایش نمی‌دهد. علاوه بر این از اضافه وزن ناشی از دیابت و سایر بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کند. افراد مبتلا به دیابت باید مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی پایین را مصرف کنند و به همین علت کینوا گزینه‌ی خوبی برای این افراد محسوب می‌شود. کینوا بر خلاف سایر غلات، تمام اسید آمینه‌های لازم برای تولید پروتئین را دارد. پروتئین هم در کنترل سطح قند خون اثرگذار است.

یک مطالعه‌ی برزیلی عنوان کرد که دنبال کردن رژیم غذایی حاوی کینوا می‌تواند به مدیریت دیابت نوع ۲ و فشار خون بالای مرتبط با آن کمک کند. کینوا حاوی کربوهیدرات پیچیده است. این نوع کربوهیدرات بسیار آهسته‌تر در بدن تجزیه می‌شود و از این طریق به تثبیت قند خون کمک می‌کند. کینوا همچنین حاوی مقدار خوبی منیزیم و پتاسیم است که هر دو به پایین آوردن سطح فشار خون کمک می‌کنند. منیزیم در ریلکس کردن رگ‌های خونی هم اثرگذار است که این موضوع به مبارزه با میگرن کمک می‌کند.

۸. بهبود متابولیسم از خواص کینوا است

کینوا سرشار از مواد مغذی است و اگر آن را به‌طور منظم مصرف کنید، متابولیسم بدنتان بهبود پیدا می‌کند. پروتئین موجود در این دانه‌ها هم در بهبود متابولیسم نقش دارند و به‌طرز قابل‌توجهی اشتها را کاهش می‌دهند.

خواص کینوا

۹. در درمان آنمی مفید است

کینوا غنی از آهن است؛ به‌طوریکه یک فنجان (۱۸۵ گرم) کینوای پخته شده تقریبا ۳ میلی‌گرم آهن دارد و ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی را برطرف می‌کند. دنبال کردن رژیم غذایی حاوی آهن کافی به پیشگیری از آنمی یا کم‌خونی کمک می‌کند. ماده‌ی مغذی مفید دیگر در این زمینه ریبوفلاون نام دارد که کینوا غنی از آن است. آنمی می‌تواند در اثر کمبود ریبوفلاون در رژیم غذایی هم رخ دهد. بدن برای تولید هموگلوبین به آهن نیاز دارد. هموگلوبین بخشی از گلبول‌های قرمز است که اکسیژن را در خون حمل می‌کنند.

۱۰. سلامت دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد

خواص کینوا، افزایش سلامت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص کینوا به شمار می‌رود. فیبر موجود در این دانه‌ها به غذای موجود در معده حجم می‌دهد که این موضوع دیواره‌های دستگاه گوارش را تحریک می‌کند. دستگاه گوارش متقبض می‌شود و این موضوع جذب بهتر مواد مغذی در روده‌ی کوچک را به دنبال دارد. فیبر در روده‌ی بزرگ هم از یبوست پیشگیری می‌کند. یکی از اسید آمینه‌هایی که کینوا دارد، اسید گلوتامیک است که در بدن به گلوتامین تبدیل می‌شود. گلوتامین مسؤول سلامت پوشش مخاطی در روده به شمار می‌رود.

۱۱. افزایش طول عمر از خواص کینوا است

ریبوفلاون موجود در کینوا در افزایش طول عمر اثرگذار است.
مطالعات زیادی به این نتیجه رسیده‌اند که دنبال کردن رژیم غذایی سرشار از غلات سبوس‌دار مانند کینوا می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند که مشخص است که این موضوع به افزایش طول عمر کمک می‌کند.

۱۲. کینوا در ترمیم و رشد بافت‌ها مفید است

کینوا غنی از لیزین است که در رشد و ترمیم بافت‌ها اهمیت دارد. جالب است بدانید که کینوا تنها غلاتی است که اسید آمینه‌ی ذکر شده را دارد.

۱۳. کوئرستین و کائمفرول دارد

کوئرستین و کائمفرول دو ترکیب گیاهی هستند که به‌ وفور در کینوا وجود دارند. این دو ترکیب به خواص خود در مبارزه با التهاب شناخته می‌شوند. علاوه بر این خواص ضدویروسی و ضدافسردگی دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − نه =

دکمه بازگشت به بالا