۷ غذای برتر حاوی ویتامین K برای جلوگیری از لخته شدن خون!

منبع غذایی ویتامین k: پس از آسیبدیدگی، حتماً متوجه تودهای از ژله قرمز تیره یا قهوهای روی پوست خود شدهاید. شاید زیباترین چیز نباشد، اما به این معنی است که شما در حال بهبودی هستید. لختههای خون مهم هستند و ویتامین K نقش مهمی در تشکیل تودههای ژل مانند دارد. این ماده مغذی همچنین برای سلامت کلی و سطح انرژی شما مورد نیاز است. به بهبود حافظه و همچنین اطمینان از عدم افزایش یا کاهش شدید فشار خون کمک میکند. کمبود آن میتواند منجر به مشکلات سلامتی مانند مشکلات لثه و سلامت ضعیف استخوان شود. برای جلوگیری از این مشکلات سلامتی، این غذاهای حاوی ویتامین K را زیاد مصرف کنید. با این مطلب سلامت همراه باشید.
چرا ویتامین K برای بدن شما مهم است؟
این یک ویتامین محلول در چربی حیاتی حاوی پروترومبین است که به جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند، متابولیسم استخوان را بهبود میبخشد و سطح کلسیم خون را تنظیم میکند. طبق مطالعهای که در تحقیقات غذا و تغذیه منتشر شده است، نام آن از این واقعیت گرفته شده است که برای لخته شدن طبیعی خون مورد نیاز است. ویتامین K همچنین در بهبود حافظه اپیزودیک در بزرگسالان مسن مفید است و با جلوگیری از معدنی شدن در شریانها، در پایین نگه داشتن فشار خون مفید است.
در صورت کمبود ویتامین K، ممکن است خونریزی لثه و لخته شدن خون را تجربه کنید. کمبود ویتامین K همچنین میتواند تراکم استخوان را کاهش داده و به پوکی استخوان کمک کند.
میزان مصرف ویتامین K
منبع غذایی ویتامین k، وقتی صحبت از میزان توصیه شده روزانه (RDA) میشود، میزان ویتامین K مورد نیاز شما به جنسیت و سن شما بستگی دارد. طبق گفته موسسه ملی بهداشت ایالات متحده، مقادیر توصیه شده روزانه به شرح زیر است:
نوزادان تا ۶ ماه: ۲.۰ میکروگرم
۷ تا ۱۲ ماه: ۲.۵ میکروگرم
۱ تا ۳ سال: ۳۰ میکروگرم
۴ تا ۸ سال: ۵۵ میکروگرم
۹ تا ۱۳ سال: ۶۰ میکروگرم
۱۴ تا ۱۸ سال: ۷۵ میکروگرم
مردان ۱۹ سال و بالاتر: ۱۲۰ میکروگرم
زنان ۱۹ سال و بالاتر: ۹۰ میکروگرم
نوجوانان باردار یا شیرده: ۷۵ میکروگرم
زنان باردار یا شیرده: ۹۰ میکروگرم
غذاهای حاوی ویتامین K که میتوانید در رژیم غذایی خود بگنجانید
مکملهای ویتامین K زیادی وجود دارد که میتوانید از بازار خریداری کنید. با این حال، دوزهای زیاد مکملهای ویتامین K ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشند. به عنوان مثال، این ویتامین میتواند با وارفارین، رقیقکننده خون، تداخل داشته باشد و منجر به خونریزی خطرناک شود. از سوی دیگر، بعید است که ویتامین K موجود در منابع غذایی باعث مسمومیت شود. بنابراین، اگر به دنبال یک روش طبیعی برای رفع نیازهای خود هستید، غذاهای زیادی برای تامین ویتامین K وجود دارد که میتوانید مصرف کنید. در اینجا برخی از غذاهای حاوی ویتامین K که باید بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشند، آورده شده است:
۱. کلم بروکلی
یکی از بهترین غذاهای حاوی ویتامین K، کلم بروکلی است. این غذای قدرتمند سرشار از ویتامین K و همچنین فیبر، پروتئین، آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و منیزیم است. بنابراین، از بهبود تراکم استخوان گرفته تا عضلهسازی، کلم بروکلی قهرمان بلامنازع سلامتی است. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، صد گرم کلم بروکلی خام حاوی 102 میکروگرم ویتامین K است.
۲. موز
این میوه خوشمزه سرشار از ویتامین K است و آن را به یکی از موثرترین غذاهای حاوی ویتامین K تبدیل میکند. همچنین دارای مواد مغذی ضروری دیگری است که به هضم و مدیریت وزن کمک میکند. ویتامین K موجود در موز به راحتی توسط بدن جذب میشود و به سوخت و ساز کربوهیدراتها و چربیها و تبدیل آنها به انرژی کمک میکند. همچنین مواد شیمیایی ناخواسته را از کبد و کلیهها حذف میکند و سیستم عصبی سالم را حفظ میکند.
۳. آووکادو
آووکادو از دیگر غذاهای سرشار از ویتامین K است که با التهاب مبارزه میکند، سطح کلسترول را بهبود میبخشد و منبع بسیار خوبی از ویتامین K و منیزیم است. این میوه همچنین حاوی پتاسیم و منبع عالی فیبر است و در نتیجه به شما کمک میکند تا برای مدت طولانیتری سیر بمانید.
۴. بلوبری
منبع غذایی ویتامین k، بلوبری همچنین یکی از خوشمزهترین غذاهای حاوی ویتامین K است که کالری کمی دارد و سرشار از مواد مغذی و آنتیاکسیدان است. ویتامین K و محتوای آنتیاکسیدانی بلوبری به کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی، کاهش سطح کلسترول LDL و فشار خون کمک میکند.
۵. آجیل
بادام و بادام هندی از گزینههای غذاهای حاوی ویتامین K هستند. این مواد حاوی مقادیر زیادی ویتامین K و منیزیم هستند و برای سلامت قلب و کاهش اشتها مفید هستند. آجیل همچنین چربیهای تک غیراشباع دارند که سطح قند خون و کلسترول را بهبود میبخشند و خواص ضد التهابی دارند.
۶. اسفناج
منبع غذایی ویتامین k، اسفناج نباید فقط غذای مورد علاقهی ملوان زبل باشد. فهرست غذاهای حاوی ویتامین K بدون این سبزی برگدار ناقص است. یک فنجان از این سبزی سالم حاوی ۱۴۵ میکروگرم از این ویتامین مهم است. و اگر ۱۰۰ گرم از آن را مصرف کنید، حدود ۴۸۳ میکروگرم ویتامین K دریافت خواهید کرد.
۷. تخممرغ
تخممرغ علاوه بر اینکه سرشار از پروتئین است، در فهرست غذاهای حاوی ویتامین K قرار دارد. آنها حاوی مواد مغذی و مواد معدنی ضروری مانند فولات و سلنیوم هستند. تخممرغ غذای ایدهآلی برای تأمین مقادیر کافی از مواد مغذی مورد نیاز بدن برای رشد بهینه عضلات و حفظ استحکام استخوانها است. علاوه بر این، تخممرغ به افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) که معمولاً به عنوان “کلسترول خوب” نیز شناخته میشود، کمک میکند. سطوح بالاتر HDL میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک کند.