زندگیکودک و مادر

۷ اصل مهم مراقبت از پوست نوزادان که باید بدانید!

مراقبت از پوست نوزادان: مراقبت از پوست سن‌وسال نمی‌شناسد؛ عوامل محیطی مختلف بر پوست نوزادان گرفته تا بزرگسالان تأثیرات منفی خود را می‌گذارند، از‌این‌رو همه باید به‌فکر مراقبت اصولی و صحیحی از پوستشان باشند. اما چه راهکار‌هایی برای نوزادان وجود دارد؟ با چه روش‌هایی می‌توان طراوت و شادابی پوست آنها را حفظ کرد؟

نوزادان پوستی هم‌چون گلبرگ‌ها دارند؛ پوستی لطیف و زیبا که در معرض آسیب‌ها و آلودگی‌های محیطی بسیاری قرار داد. رسیدگی به پوست نوزادان جزء مهم ترین روتین‌هایی است که همه مادران باید در برنامه‌هایشان قرار دهند، اما آیا می‌دانید در این راستا باید چه کار‌هایی انجام دهید؟

شما باید از زمان استحمام گرفته تا شناخت محصولات مناسب یا نوع حساسیت‌های فرزندتان را بشناسید و بر اساس آنها به‌دنبال راهکار‌های درمانی مناسب باشید تا طراوت و شادابی پوست کودکتان را در برابر عوامل آسیب‌زا حفظ کنید. با این مطلب کودک و مادر همراه باشید.

۱.ماساژدرمانی نوزاد

یک روغن مخصوص ماساژ نوزاد را از داروخانه‌ها تهیه کنید و هر روز با مقدار کمی از آن، پوست فرزندتان را چرب کرده و ماساژ دهید. با ماساژ‌های مختلف، بدن فرزندتان را نوازش داده و باعث آرامش او شوید.

شاید باورتان نشود، ولی ماساژ علاوه‌ بر خواص نرمی و لطافت پوست و همچنین افزایش مقاومت آن، فواید دیگری نیز برای کودک دارد که از جمله آنها می‌توان به درمان یبوست یا سلامت ریه‌ها اشاره کرد.

۲.دور محصولات معطر، خط قرمز بکشید

مراقبت از پوست نوزادان، انواع شوینده‌های بهداشتی با ویسکوزیته مناسب را برای فرزندتان بخرید که فاقد عطر و بو هستند و روی پوستشان تأثیر منفی نمی‌گذارند. محصولات عطری با ایجاد حساسیت‌های مختلف، به‌هیچ‌عنوان گزینه مناسبی برای نوزادان نیستند و مشکلاتی بسیاری برای آنها به‌وجود می‌آورند.

در محصولات مخصوص نوزادان باید از مواد گیاهی استفاده شده باشد که با پوستشان سازگاری دارد و حین استفاده اذیت و آزاری برای آنها به‌وجود نمی‌آورد.

مراقبت از پوست نوزادان

۳.لباس های پنبه ای بهترین گزینه هستند

به‌جای لباس‌های پلاستیکی، به‌سراغ لباس‌های نخی و پنبه‌ای بروید. لباس‌های پلاستیکی، مشکلات فراوانی برای کودکان به‌وجود می‌آورند که از جمله این مشکلات می‌توان به اگزما و سایر بیماری‌های پوستی اشاره کرد. در عوض انواع لباس‌های نخی و پنبه ای، محافظ بیرونی بدن آنها هستند و از نفوذ بسیاری از عوامل بیماری‌زا بر بدنشان جلوگیری می‌کنند.

۴.چند بار در هفته، نوزاد را استحمام می کنید؟

مراقبت از پوست نوزادان، حمام‌بردن نوزاد از همان بدو تولد مانعی ندارد، البته برخی معتقدند که باید مدتی از تولد او سپری شود تا خطری نوزاد را تهدید نکند. به‌هر‌حال اگر قصد حمام‌ بردن فرزندتان را دارید، این کار را در بازه‌های زمانی 3 روزه و با آبی با درجه 36 تا 37 درجه سانتی‌گراد انجام دهید.

از مهمترین قسمت‌هایی که در حین حمام برای جلوگیری از آسیب‌های پوستی باید بشویید، کشاله ران، ناحیه تناسلی و چین‌خوردگی‌های بدن هستند. توجه داشته باشید که به‌طور مداوم نوزادتان را حمام نکنید، چون این کار تأثیر زیادی بر خشکی پوست او می‌گذارد.

۵.استفاده از بهترین محصولات مراقبتی نوزادان

خوشبختانه با پیشرفت فناوری و خطوط تولید بسیاری از برند‌های محصولات مراقبتی، هم‌اکنون طیف گسترده‌ای از انواع محصولات مخصوص نوزادان، تولید و روانه بازار‌ شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به انواع تسکین‌دهنده‌ها، نرم‌کننده‌ها و مرطوب‌کننده‌ها اشاره کرد. این محصولات نه‌تنها مانع از خشکی می‌شوند، بلکه با خواصی مثل جلوگیری از حساسیت‌ها و تهدیدات احتمالی، سلامت و طراوت را برای پوست نوزاد به‌ارمغان می‌آورند.

در ادامه لیست برخی از بهترین محصولات مراقبتی نوزاد را می‌آوریم که با تهیه آنها و استفاده‌شان به‌طور مستمر قطعاً پوست نوزادتان کاملاً سالم و با نشاط خواهد شد:

• لوسیون‌های مرطوب‌کننده گیاهی
• کرم‌های ترمیم‌کننده
• کرم‌های چرب‌کننده
• کرم‌های ضد حساسیت
• اسپری ضد آفتاب
• کرم ضدآفتاب
• کرم زینک
• ژل پاک‌کننده
• وازلین مخصوص کودک
• کرم مرطوب‌کننده
• کرم خنک‌کننده

مراقبت از پوست نوزادان

۶.استفاده از روغن های مناسب نوزدان

مراقبت از پوست نوزادان، یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن، خشکی را از بین برد و نرمی و لطافت را به پوست هدیه داد، روغن‌ها هستند. روغن‌های مخصوص نوزادان در بسیاری از داروخانه‌ها عرضه می‌شوند که مواد معدنی و گیاهی زیادی دارند و در فرمولاسیون آنها از مقدار بسیار کمی مواد شیمیایی و حساسیت‌زا استفاده‌شده است. برند‌های مختلفی در بازار اقدام به فروش این روغن‌ها می‌کنند که امکان خرید از یکی از آنها را دارید.

۷.استفاده از پودر‌های مخصوص برای شستشوی لباس های نوزاد

دور شوینده‌های معطر و غیراستانداردی که کیفیت لباس کودک را پایین می‌آورند، خطر قرمز بکشید. این شوینده‌ها علاوه‌بر پوسیدگی لباس‌ها، موجب ایجاد حساسیت در بدن کودکان نیز می‌شوند. همچنین پیشنهاد می‌دهیم اگر قصد شستن لباس‌های فرزندتان را دارید، به‌سراغ شوینده‌هایی بروید که در آنها از آنزیم و مواد سفید‌کننده استفاده نشده و بدون‌عطر نیز هستند.

بسیاری از افراد فکر می‌کنند اگر برای لباس از نرم‌کننده‌ها یا خوشبوکننده‌ها استفاده کنند، لباس‌های فرزندشان بوی خوبی می‌گیرد؛ هر چند این اتفاق می‌افتد، اما به‌هیچ‌عنوان نباید این کار را انجام دهید. همچنین سفیدکننده های لباس نیز جزء خط قرمز‌هایی هستند که نباید برای شستشوی لباس کودکان از آنها استفاده کنید.

اگر نگران عدم پاکیزگی کامل لباس‌ها از ادرار و لکه‌های زرد هستید، پیشنهاد می‌دهیم قبل از شستشوی کامل، آنها را در آب سرد بخیسانید. پودر صابون مخصوص شستشوی لباس کودکان نیز به از‌بین‌بردن این لکه‌ها کمک زیادی می‌کند.

خوشبختانه ماشین‌های لباسشویی امروزی دارای تنظیماتی کاملاً مخصوص کودکان هستند. کافیست در صورت نیاز به شستشوی لباس فرزندتان، تنظیمات دستگاه را بر روی کودک قرار دهید تا با دستورالعمل خاص شروع به شستشوی آنها کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا