۸ دمنوش خواب آور برای اینکه مثل یک کودک آرام بخوابید!

دمنوش خواب آور: بیخوابی مشکلی است که افراد زیادی با آن دستوپنجه نرم میکنند. اگر شبها به اندازهی کافی نخوابیم، صبحها بیانرژی و خوابآلود خواهیم بود. علاوه بر این، کمخوابی سلامتی بدن را هم به خطر میندازد. اگر شما هم در خوابیدن مشکل دارید، باید به دنبال راههایی باشید که به شما در داشتن خواب بهتر و سریعتر کمک کنند. یکی از این راهها، نوشیدن دمنوش و نوشیدنیهای خواب آور است. در مطلب امروز سلامت تصمیم داریم ۱۰ دمنوش و نوشیدنی خواب آور را به شما مخاطبان گرامی معرفی کنیم تا شبها خواب آرام و بهتری داشته باشید. تا پایان مقاله کنار ما بمانید.
۱. چای بابونه
بسیاری از افراد با توجه به خواص بابونه برای برطرف کردن بیخوابی چای بابونه مینوشند، چون این نوشیدنی دارای تأثیرات آرامبخش است. محققان باور دارند که تأثیرات چای بابونه بر روی خواب به علت دارا بودن فلاونوئید است. «آپیژنین» نوعی فلاونوئید است که بر روی گیرندههای مغز تأثیر میگذارد و باعث میشود بتوانید راحتتر بخوابید.
البته باید به این موضوع بسیار مهم توجه کنید که بعضی از افراد ممکن است با نوشیدن چای بابونه واکنشهای آلرژیک را تجربه کنند. افرادی که سابقهی واکنش شدید به ویژه به گردهی گیاهان دارند، افرادی که قبلا به محصولات حاوی بابونه واکنش آلرژیک داشتند و نوزادان و کودکان نباید چای بابونه بنوشند. با این وجود، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بابونه را یک گیاه بیخطر تلقی میکند.
چای بابونه علاوه بر تأثیرات مثبتی که بر روی خواب دارد، به کاهش درد قاعدگی، درمان دیابت و کاهش قند خون، کاهش یا پیشگیری از پوکی استخوان، کاهش التهاب، درمان و جلوگیری از سرطان، درمان علائم سرماخوردگی و درمان بیماریهای پوستی خفیف هم کمک میکند.
۲. چای سنبلالطیب
دمنوش خواب آور، یک مطالعه نشان داد که سنبلالطیب مدت زمانی که طول کشید شرکتکنندگان به خواب بروند را کاهش داد.
سنبلالطیب گیاهی است که میتوانید آن را از عطاریها تهیه کنید. این گیاه برای سلامتی خواصی دارد، که از جملهی آنها میتوانیم به کمک به سریعتر به خواب رفتن، بهبود کیفیت خواب، تسکین بیقراری و سایر علائم اختلالات اضطراب اشاره کنیم. سنبلالطیب دارای اثرات آرامبخش است و به همین دلیل، به شما کمک میکند راحتتر بخوابید.
قرص سنبلالطیب را میتوانید بدون نیاز به نسخهی پزشک از داروخانهها تهیه کنید یا با گیاه آن دمنوش درست کنید. محققان این موضوع را تأیید نکردهاند که سنبلالطیب در درمان بیخوابی مؤثر است. بعضی مطالعات هم نتایج متناقضی را نشان دادهاند.
یک مطالعه نشان داد که سنبلالطیب مدت زمانی که طول کشید شرکتکنندگان به خواب بروند را کم کرد، کیفیت خواب را بهبود بخشید و بیدار شدن در میانهی شب را کاهش داد. مصرف سنبلالطیب هم میتواند با بعضی عوارض جانبی همراه باشد. بعضی از افراد ممکن است با مصرف این گیاه عوارضی مانند سردرد، سرگیجه و خارش را تجربه کنند.
۳. چای بادرنجبویه
مطالعات نشان میدهند که بادرنجبویه خواص آنتیاکسیدانی دارد و در مبارزه با استرس اکسیداتیو مؤثر است.
بعضی از افراد قبل از اینکه بخوابند، چای بادرنجبویه مینوشند تا بهتر بخوابند. البته به این موضوع دقت کنید که بادرنجبویه هم ممکن است مانند سنبلالطیب همیشه مؤثر نباشد. یک مطالعه بر روی ۸۰ نفر نشان داد که افرادی که چای بادرنجبویه نوشیدند، در مقایسه با افرادی که پلاسبو دریافت کردند، بهبود کیفیت خواب را تجربه کردند.
با این حال همچنان به شواهد بیشتری نیاز است تا بتوانیم تأیید کنیم که چای بادرنجبویه به خوابیدن کمک میکند. مطالعات نشان میدهند که بادرنجبویه خواص دیگری هم دارد. درمان معده درد، نفخ، حالت تهوع و سوءهاضمه، کاهش استرس و اضطراب، کاهش التهاب، تسکین علائم سندرم پیش از قاعدگی، مبارزه با عفونتهای ویروسی و تسکین درد عضلانی از جمله دیگر خواص بادرنجبویه هستند.
مطالعات همچنین نشان میدهند که بادرنجبویه خواص آنتیاکسیدانی دارد و در مبارزه با استرس اکسیداتیو مؤثر است. محققان نشان دادهاند که بادرنجبویه ممکن است به عارضههای مرتبط با استرس اکسیداتیو مانند دیابت، پارکینسون، آلزایمر و بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند.
همانطور که اشاره کردیم، این گیاهان ممکن است عوارض جانبی داشته باشند و بادرنجبویه از این قاعده مستثنی نیست. البته تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است، با این حال بثورات یا راش پوستی، سردرد، حالت تهوع و تپش قلب از جمله عوارض جانبی بادرنجبویه تلقی میشوند.
یک مطالعه به این نتیجه رسید افرادی که به مدت ۳۰ روز یا کمتر بادرنجبویه مصرف کردند، هیچ عارضهی جانبی را تجربه نکردند. با این حال، این مطالعه عنوان کرد که مصرف این گیاه ممکن است به طور بالقوه برای افراد زیر خطرناک باشد؛
۴. دمنوش اسطوخودس
دمنوش خواب آور، توصیه میشود قبل از مصرف دمنوش، روغن یا مکمل اسطوخودس، با پزشک مشورت کنید تا از بیخطر بودن آن مطمئن شوید.
اگر دچار بیخوابی هستید، دمنوش اسطوخودوس را امتحان کنید. یک مطالعه به این نتیجه رسید که این دمنوش خواب آور، کیفیت خواب را بهبود بخشید. کمک به داشتن خواب بهتر تنها خاصیت اسطوخودوس نیست.
این گیاه هم از جمله گیاهان مفیدی است که در مبارزه با قارچها، بهبود زخمها، ریزش مو و بهبود اختلالات اضطراب تأثیرگذار تلقی میشود. توصیه میشود قبل از مصرف دمنوش، روغن یا مکمل اسطوخودس، با پزشک مشورت کنید تا از بیخطر بودن آن مطمئن شوید.
۵. دمنوش گل ساعتی
افراد گزارش میکنند که گل ساعتی به آنها در بهتر خوابیدن کمک میکند. یک بررسی به این نتیجه رسید که این دمنوش و نوشیدنی خواب آور تأثیرات آرامبخش چشمگیری دارد. با این حال تحقیقات دربارهی این نوشیدنی خوابآور محدود است. یک مطالعهی حیوانی به بررسی تأثیر گل ساعتی بر روی خواب موشهای صحرایی پرداخت.
محققان به موشهای صحرایی عصارهی گل ساعتی تزریق کردند. نتایج نشان داد که عصارهی این گیاه تأثیر قابلتوجهی بر روی مدت زمان کلی خواب موشها داشت. تحقیقات نشان میدهند که گل ساعتی در تسکین علائم اضطراب هم مفید است. سایر فواید احتمالی گل ساعتی شامل کاهش قابلتوجه علائم یائسگی از جمله سردرد، افسردگی، بیخوابی و عصبانیت و همچنین کاهش التهاب میشود.
مصرف گل ساعتی ممکن است با چند عارضهی جانبی همراه باشد که از جملهی آنها میتوانیم احساس گیجی و سرگیجه را نام ببریم. خانمهای باردار باید قبل از مصرف گل ساعتی با پزشک خود مشورت کنند.
۶. چای سبز بدون کافئین
اگرچه چای سبز کافئین دارد، اما بعضی ترکیبات موجود در آن ممکن است به افراد در خوابیدن کمک کنند. د
اگرچه چای سبز کافئین دارد، اما بعضی ترکیبات موجود در آن ممکن است به افراد در خوابیدن کمک کنند. در یک مطالعه محققان از افراد میانسال خواستند شبها قبل از خواب چای سبز کمکافئین بنوشند. نتایج نشان داد که مصرف این نوشیدنی خوابآور کیفیت خواب افراد را بهبود بخشید. حواستان باشد که چای سبز بدون کافئین مصرف کنید. اگر قبل از خواب چای سبز کافئیندار بنوشید، خوابتان مختل میشود.
۷. آب گیلاس ترش
دمنوش خواب آور، در یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ محققان مصرف آب گیلاس ترش را با بهبود چشمگیر خواب مرتبط دانستند. در این مطالعه محققان متوجه شدند که مصرف این نوشیدنی قبل از خواب شدت بیخوابی را کاهش داد. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ بر روی ۸ شرکتکننده نشان داده شد که نوشیدن آب گیلاس ترش مدت زمان و کیفیت خواب را بهبود بخشید.
محققان عنوان میکنند که آب گیلاس میزان تریپتوفان در بدن را افزایش میدهد که این موضوع منجر به داشتن خواب بهتر میشود. گیلاس حاوی ملاتونین و سایر ترکیبات ضدالتهابی است که ممکن است دلیل تأثیرات مثبت آن بر روی خواب باشد. البته به تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافتهها نیاز است.
نوشیدن آب گیلاس فواید دیگری هم برای سلامتی بدن دارد و بسیار مغذی است. این نوشیدنی مواد معدنی مختلفی از جمله کلسیم و پتاسیم دارد و فاقد چربی است. آب گیلاس در کاهش علائم نقرس، تقویت سیستم ایمنی، بهبود بینایی، کاهش علائم پوکی استخوان، ریکاوری بهتر و سریعتر بعد از ورزش و تقویت حافظهی کوتاهمدت تأثیرگذار است.
علاوه بر این، آب گیلاس تأثیرات آنتیاکسیدانی دارد. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که ممکن است این توانایی را داشته باشند که سرعت بعضی از آسیبها به سلولها را کاهش دهند یا آنها را متوقف کنند. رادیکالهای آزاد باعث این آسیب میشوند.
شکلگیری رادیکالهای آزاد زمانی رخ میدهد که فرد غذا میخورد یا ورزش میکند. رادیکالهای آزاد به سلولها آسیب میرسانند که این موضوع عامل خطر بیماریهایی مانند سرطان و دیابت محسوب میشود. برای بهرهگیری از خواص آنتیاکسیدانها باید میوهها و سبزیجاتی که حاوی آنها هستند را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
۸. شیر
تریپتوفان در بدن به ترکیباتی از جمله سروتونین و ملاتونین تبدیل میشود که به داشتن خواب آرام و باکیفیت کمک میکنند.
شیر حاوی اسید آمینهای به نام تریپتوفان است. تریپتوفان در بدن به ترکیباتی از جمله سروتونین و ملاتونین تبدیل میشود که به داشتن خواب آرام و باکیفیت کمک میکنند. در صورتی که دچار ناتوانی در تحمل لاکتوز نیستید، نوشیدن یک لیوان شیر داغ قبل از خواب میتواند بیخوابی شما را برطرف کند.