;
بیماری هاسلامت

علت خستگی: خستگی مداوم خبر از ۱۰ بیماری خطرناک می دهد

علت خستگی: هر فردی می تواند هر از گاهی احساس خستگی و فرسودگی را تجربه کند. تجربه گهگاهی این نوع خستگی پاسخ طبیعی بدن به استرس فیزیکی و روانی است. خستگی می تواند به دلایل زیادی از جمله بی خوابی، فعالیت بدنی و حتی عوارض جانبی داروها ایجاد شود.

با این حال، اگر ضعف و خستگی ادامه یابد، وضعیت متفاوت است. در چنین مواقعی نه تنها خواب آلودگی ساده، بلکه کمبود انرژی و احساس خستگی مداوم نیز بروز می کند و حتی پس از استراحت نیز از بین نمی رود. در بخش سلامت ۱۰ مشکل سلامتی که باعث خستگی دائمی می شوند، بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: دمنوش برای رفع خستگی: ۶ گیاه شگفت انگیز برای رفع خستگی پاییزی

۱۰ بیماری که باعث خستگی مداوم می شود

۱.سندرم خستگی مزمن

در سندرم خستگی مزمن، خستگی ماه ها ادامه دارد و پس از فعالیت ذهنی و بدنی به شدت بروز می کند و با استراحت بهبود نمی یابد. علاوه بر احساس خستگی عمومی، گلودرد، درد عضلانی یا مفصلی و سردرد نیز ممکن است ایجاد شود. علت دقیق این وضعیت ناشناخته است، عفونت های ویروسی، فشار خون پایین، سیستم ایمنی ضعیف یا اختلال در تعادل هورمونی می تواند باعث سندرم خستگی مزمن شود.

۲.کم خونی

علت خستگی، خستگی یکی از علائم کم خونی است. در زمان کم خونی، سطح هموگلوبین حامل اکسیژن در خون کاهش می یابد و کمبود اکسیژن باعث خستگی مداوم می شود. علاوه بر خستگی، شرایطی مانند تنگی نفس، لرز، سردرد، سردی دست و پا، پوست رنگ پریده و درد قفسه سینه نیز ممکن است رخ دهد.

۳.کم کاری تیروئید

یکی از علائم معمول کم کاری تیروئید خستگی است. بر اساس مطالعات انجام شده، خستگی در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید بسیار بیشتر از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید است. از علائم کم کاری تیروئید نیز می توان به افزایش ناگهانی وزن، ریزش مو، خشکی پوست و حساسیت مفرط به سرما اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ مواد غذایی شفابخش برای بهبود و درمان تیروئيد

علت خستگی

۴.دیابت

علت خستگی، خستگی در افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع است. هنوز کاملاً مشخص نیست که چرا دیابت باعث خستگی شدید می شود، اما محققان فکر می کنند که به دلیل مصرف انرژی اضافی ناشی از نوسانات سطح قند خون است. سایر علائم مشخصه دیابت شامل احساس تشنگی مداوم، افزایش ادرار و کاهش وزن غیرقابل توضیح است.

۵.فیبرومیالژیا

علت خستگی، فیبرومیالژیا یک بیماری دردناک است که ماهیچه ها، مفاصل و بافت های نرم را تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعات نشان می دهد که شایع ترین علامت بیماران فیبرومیالژیا خستگی مداوم است. سایر علائم معمول این بیماری، اختلال در خواب، افسردگی، تحریک پذیری، درد عمیق عضلانی و ایجاد نقاط دردناک و حساس است.

۶.ام اس

علت خستگی، ام اس یک بیماری خود ایمنی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می دهد. سیستم ایمنی بدن به میلینی که سلول های عصبی را احاطه کرده است، حمله می کند. این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

خستگی مداوم یکی از علائم شایع ام اس است. حدود ۸۰ درصد از بیماران خستگی مداوم را تجربه می کنند. این خستگی با گذشت زمان بدتر می شود و دمای بالا و رطوبت بالا می تواند آن را بدتر کند. سندرم پای بیقرار، کم خوابی و خستگی در طول روز نیز در بیماران ام اس شایع است.

۷.افسردگی

علت خستگی، افسردگی حتی بعد از یک خواب خوب می تواند باعث خستگی شدید شود. علاوه بر این، بیماران مبتلا به افسردگی اغلب از اختلالات خواب رنج می برند.

بیشتر بخوانید: درمان افسردگی بدون دارو | درمان طبیعی افسردگی

علت خستگی

۸.تب غده ای

تب غده ای یک عفونت ویروسی است که توسط ویروس اپشتین بار ایجاد می شود. می تواند باعث خستگی شدید شود و علائم معمول آن تب، از دست دادن اشتها، درد عضلانی، گلودرد و تورم غدد لنفاوی است. تب غده ای ممکن است در عرض یک ماه ناپدید شود، در حالی که خستگی ممکن است برای ماه ها ادامه داشته باشد.

۹.آپنه خواب

علت خستگی، آپنه خواب یک بیماری شایع است که باعث خستگی در طول روز می شود. در طول آپنه خواب، تنفس متوقف می شود. این به دلیل باریک شدن یا انسداد راه های هوایی ایجاد می شود. علائم شامل خستگی، سردرد و خروپف پس از بیدار شدن از خواب است.

۱۰.یائسگی

علت خستگی، زنان در چهل سالگی اغلب پس از یائسگی احساس خستگی می کنند. این مشکل به دلیل تغییرات هورمونی است.

بیشتر بخوانید: سلامت زنان: ۸ روش خانگی ساده و موثر برای کنترل و درمان یائسگی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + شش =

دکمه بازگشت به بالا