;
درمان خانگیسلامت

خواص زیتون: زیتون سیاه و زیتون سبز چه تفاوتی دارند؟

خواص زیتون: زیتون قرن هاست که در کشورهای مختلف کشت می شود. زیرا زیتون یکی از با ارزش ترین مواد غذایی است. علاوه بر خوشمزه بودن، سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضد التهابی است. در واقع زیتون نه تنها برای غذا، بلکه برای به دست آوردن روغن نیز کشت می شود. بنابراین تفاوت بین زیتون سیاه و زیتون سبز چیست و کدام یک سالم تر  و مفید تر است؟ در بخش سلامت چشمک به بررسی خواص زیتون برای سلامتی پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: افزایش طول عمر: راز عمر بالای ۱۰۰ سال این ۱۵ غذا است!

طعم و ارزش غذایی

خواص زیتون، تفاوت اصلی بین زیتون سیاه و زیتون سبز بستگی به برداشت آن ها دارد. زیتون سبز قبل از رسیدن کامل برداشت می شود که به آن گوشت سفت تر و طعم قوی تری می دهد.

زیتون سیاه زمانی برداشت می شود که به طور کامل بر روی درختان رسیده باشد، بنابراین رنگ آنها بسیار متفاوت است. هر دو زیتون سبز و سیاه باید قبل از مصرف بی خطر فرآوری شوند. بنابراین، واقعاً هیچ تفاوتی در سطح تغذیه بین زیتون های رسیده و نارس وجود ندارد، بلکه تنها تغییر طعم بین زیتون سبز و سیاه وجود دارد.

به علاوه، هر دو نوع مملو از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضد التهابی هستند و منبع عالی باکتری های سالم برای روده هستند.

از نظر تغذیه ای، زیتون سیاه غنی تر از پروتئین است و حاوی مقادیر بیشتری اسید اولئیک و اسید لینولئیک است. با این حال، زیتون سیاه حاوی فیبر کمتری نسبت به زیتون سبز است.

به صورت کلی، زیتون مقدار مناسبی از فیبر، پتاسیم و مهمتر از همه ویتامین هایی مانند ویتامین E و آنتی اکسیدان های مهم مانند بتا کاروتن، لوتئین و زآگزانتین را فراهم می کند. علاوه بر این، زیتون دارای ماده ای به نام هیدروکسی تیروزول است که اثر آنتی اکسیدانی و ضد توموری قوی دارد.

خواص زیتون

ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، بنابراین از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. ویتامین E در لایه های سطحی پوست تجمع می یابد و از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش، آلودگی و دود محافظت می کند. از شروع بیماری عروق کرونر قلب جلوگیری می کند و با ناباروری مبارزه می کند. زیتون حاوی ۱.۹۹ میلی گرم ویتامین E در هر ۱۰۰ گرم است.

میزان بتاکاروتن موجود در زیتون ۲۸۸ میکروگرم است. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان، پیش ساز ویتامین  A است که از سلامت پوست و چشم محافظت می کند و در فرآیندهای رشد و تمایز سلولی شرکت می کند. بتا کاروتن یک رنگدانه گیاهی است که مسئول رنگ نارنجی گیاهان است.

لوتئین و زآگزانتین موجود در زیتون دو کاروتنوئید موجود در شبکیه چشم هستند که به لطف اثرات آنتی اکسیدانی خود، محافظت قوی در برابر آسیب های ناشی از تشعشعات ایجاد می کنند.

هیدروکسی تیروزول موجود در زیتون یک پلی فنول با خواص آنتی اکسیدانی و ضد توموری قوی است که در برگ درخت زیتون و در روغن زیتون یافت می شود.

بیشتر بخوانید: درمان طبیعی واریس:بررسی خواص ترکیب سیر، پرتقال و روغن زیتون

فواید زیتون برای سلامتی

زیتون و روغن زیتون اساس رژیم غذایی مدیترانه ای را تشکیل می دهند و مصرف آن ها فواید زیادی برای سلامتی دارد. به ویژه، وجود آنتی اکسیدان ها و چربی های خوب از سلامت قلب و عروق حمایت می کند و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهد.

۱.خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی

خواص زیتون، زیتون سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E، بتا کاروتن، هیدروکسی تیروزول، لوتئین و زآگزانتین است. همه این آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند و با پیری سلولی و تشکیل سلول های سرطانی مبارزه می کنند. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که مصرف زیتون باعث افزایش سطح گلوتاتیون، یک آنتی اکسیدان طبیعی در بدن می شود. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که هیدروکسی تیروزول موجود در زیتون می تواند از تکثیر سلول های سرطانی روده بزرگ جلوگیری کند.

۲.حرکت روده را تنظیم می کند

زیتون سرشار از فیبر است که احساس سیری را تحریک می کند و حرکت روده را تقویت می کند و همچنین به دفع مواد زائد و سموم کمک می کند. علاوه بر این فیبر جذب چربی و قند را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: معجون شگفت انگیز ابن سینا برای تقویت حافظه و افزایش قدرت جنسی!

۳.کلسترول بد را کاهش می دهد

زیتون، اگر همراه با یک رژیم غذایی سالم مصرف شود، به کاهش سطح کلسترول LDL، به ویژه کلسترول بد کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف روغن زیتون در یک دوره 2 هفته ای باعث کاهش ۱۶ درصدی سطح کلسترول LDL می شود. این بدان معناست که مصرف زیتون و روغن زیتون از بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.

خواص زیتون

۴.از سلامت چشم محافظت می کند

خواص زیتون، زیتون به لطف محتوای بتا کاروتن که پیش ساز ویتامین A برای بینایی است و لوتئین و زآگزانتین، دو آنتی اکسیدان موجود در شبکیه، از چشم ها و عملکرد بینایی محافظت می کند.

۵.فشار خون را کاهش می دهد

خواص زیتون، مطالعات نشان می دهد که عصاره زیتون می تواند مقادیر فشار خون را کاهش دهد. این فعالیت به وجود اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک بستگی دارد.

۶.مناسب برای دیابتی ها

زیتون دارای شاخص گلیسمی پایینی است، بنابراین افراد دیابتی می توانند آن را در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند. علاوه بر این، وجود فیبر به کاهش سطح گلیسمی وعده غذایی کمک می کند.

چند عدد زیتون در روز مصرف کنیم؟

خواص زیتون، برای این که در رژیم غذایی کالری زیادی دریافت نکنید، توصیه می شود، بیشتر از ۷-۸ عدد زیتون مصرف نکنید.

خلاصه استفاده از انواع زیتون در آشپزخانه بسیار متنوع است. زیتون را می توان به سالاد اضافه کرد یا برای طعم دادن به سس ها استفاده کرد. زیتون را می توان برای طعم دادن به گوشت و ماهی و پیتزا اضافه کرد، یا به صورت خرد شده در کوفته ها استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: قاتل بیماری ها: ۱۰ فواید معجزه آسا و باورنکردنی انجیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا