سلامتسلامت روانی

قهوه داغ یا قهوه سرد: کدام یکی برای بدن سالم تر و مفید تر است؟  

قهوه داغ یا قهوه سرد: قهوه یکی از محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌هایی است که مردم ترجیح می‌دهند آن را در صبح بنوشند. طبق بررسی جمعیت جهان، مردم ایالات متحده معمولاً روزانه حدود سه فنجان قهوه مصرف می کنند. محبوبیت آن در کشورهایی که چای همیشه به عنوان نوشیدنی مورد استفاده بوده است در حال افزایش است. قهوه اغلب به دلیل توانایی آن در افزایش انرژی فوری و مبارزه با سستی صبحگاهی انتخاب می شود. نه تنها این، بلکه منبع قابل توجهی از آنتی اکسیدان ها است که یکی از ضروری ترین مواد مغذی هستند. با این حال، بحث ادامه دارد: قهوه داغ یا قهوه سرد کدام بهتر است؟ با این مطلب سلامت همراه باشید.

قهوه داغ یا قهوه سرد؟

در حالی که قهوه داغ و قهوه سرد از محبوب ترین نوشیدنی های کافئین دار هستند، اما کاملاً متفاوت هستند. در اینجا چگونه است:

۱. فرآیند دم کردن

تفاوت اصلی بین قهوه سرد و گرم در روش دم کردن آنها نهفته است. قهوه داغ با ریختن آب جوش یا شیر روی دانه های آسیاب شده قهوه درست می شود. دکتر آرچانا باترا، متخصص تغذیه و مدرس دیابت، توضیح می‌دهد که گرما به استخراج طیف کاملی از طعم‌ها، از جمله روغن‌های غنی و ترکیبات معطر، کمک می‌کند و طعمی غنی و معطر ایجاد می‌کند. در مقابل، قهوه سرد با قهوه آسیاب شده، تکه های یخ، شیر و شکر (اختیاری) درست می شود. روش دیگر برای تهیه قهوه سرد شامل دم کردن قهوه داغ و سپس سرد کردن سریع آن روی یخ یا در یخچال است. این روش ممکن است زمان ببرد.

۲. طعم

قهوه داغ یا قهوه سرد، قهوه داغ به دلیل استخراج حرارت و ترکیبات محلول و روغن از دانه ها، نمایه ای غنی و معطر با طعم های عمیق و پیچیده ارائه می دهد. با این حال، قهوه سرد نرم تر، اغلب اسیدی تر است و به طور کلی طعمی مشابه قهوه داغ دارد. طعم آن را می توان با افزودنی هایی مانند شیر، خامه یا شربت های طعم دار افزایش داد.

قهوه داغ یا قهوه سرد

۳. دما

دما به طور قابل توجهی بر طعم قهوه شما تأثیر می گذارد. قهوه داغ آرامش بخش و نشاط آور است که به ویژه در هوای سرد از آن لذت می بریم. قهوه سرد طراوت و خنک کننده است و آن را برای روزهای گرم ایده آل می کند. اغلب با یخ یا به عنوان بخشی از یک نوشیدنی ترکیبی مانند اسموتی قهوه یا فراپوچینو میل می شود.

۴. محتوای کافئین

سطح کافئین در هر دو نوع قهوه به تکنیک دم کردن و نسبت قهوه به آب یا شیر بستگی دارد. دکتر باترا می گوید: قهوه داغ ممکن است به دلیل زمان دم کشیدن طولانی تر، غلظت بیشتری داشته باشد. محتوای کافئین نیز بر اساس میزان مصرف قهوه متفاوت است، بنابراین هنگام مقایسه سطوح کافئین، مهم است که روش تهیه و نوع قهوه خاص را در نظر بگیرید.

قهوه داغ در مقابل قهوه سرد: کدام یک بهتر است؟

قهوه داغ یا قهوه سرد، قهوه داغ به دلیل فواید فراوانی که برای سلامتی دارد شناخته شده است. طبق گفته انجمن شیمی آمریکا، قهوه داغ به طور کلی حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به دم کرده سرد است که به مبارزه با استرس اکسیداتیو و التهاب کمک می کند و به طور بالقوه خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد. عطر قهوه داغ، وقتی تازه دم شود، می تواند اثر آرام بخشی داشته باشد و به کاهش استرس کمک کند. علاوه بر این، گرمای قهوه داغ، به خصوص در هوای سردتر، راحتی را فراهم می کند و می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند. دکتر باترا می گوید: «نوشیدن یک فنجان قهوه داغ نه تنها می تواند دلپذیر و آرامش بخش باشد، بلکه می تواند به افزایش انرژی و شروع روز شما کمک کند.

قهوه داغ یا قهوه سرد

از طرف دیگر، قهوه سرد مجموعه ای از مزایای خاص خود را دارد. برای کسانی که معده حساس دارند یا مستعد رفلاکس اسید هستند، قهوه سرد می تواند کمتر از نوشیدن قهوه داغ تحریک کننده باشد. دکتر باترا توضیح می‌دهد: «اغلب محتوای کافئین کمتری دارد، و برای کسانی که به کافئین حساس هستند یا به دنبال محدود کردن مصرف خود هستند، گزینه مناسبی است. علاوه بر این، قهوه سرد را می توان به سرعت تهیه کرد و آن را برای سبک زندگی شلوغ راحت می کند. این نوشیدنی با طراوت معمولا در روزهای گرم مصرف می شود.

در نهایت، انتخاب بین قهوه سرد و گرم تا حد زیادی به انتخاب یا سلیقه شخصی، شرایط آب و هوایی و نگرانی های سلامتی بستگی دارد. اگر می خواهید فواید آنتی اکسیدانی، تسکین استرس و تجربه ای گرم داشته باشید، ممکن است قهوه داغ ترجیح داده شود. از طرف دیگر، اگر راحتی گوارشی، سطح کافئین پایین و چیزی برای تهیه آسان را در اولویت قرار دهید، قهوه سرد می تواند گزینه بهتری باشد. هر دو نوع مزایای خود را دارند و کافئین را تقویت می کنند، اما به دلیل تفاوت در دما و روش های دم کردن، تجربیات متمایزی را ارائه می دهند. این کارشناس می‌گوید، بنابراین، پیدا کردن چیزی که با سبک زندگی و نگرانی‌های سلامتی شما مطابقت دارد.

چند فنجان قهوه در روز باید بنوشید؟

برای بزرگسالان سالم، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تا 400 میلی گرم کافئین در روز – تقریباً 4 تا 5 فنجان قهوه – را به طور کلی بی خطر می داند و احتمالاً عوارض جانبی ایجاد نمی کند. با این حال، حساسیت فردی به کافئین و همچنین سرعت متابولیسم آن در افراد متفاوت است. برخی شرایط بهداشتی و داروها می توانند حساسیت به کافئین را افزایش دهند. اگر باردار هستید، در حال تلاش برای باردار شدن، شیردهی یا مواجهه با یک بیماری یا دارو هستید، FDA توصیه می کند که در مورد مصرف کافئین خود با پزشک خود مشورت کنید.

قهوه داغ یا قهوه سرد

نشانه های مصرف بیش از حد کافئین

قهوه داغ یا قهوه سرد، اگر بیش از حد تحمل بدن کافئین مصرف کرده اید، ممکن است این موارد را تجربه کنید:

بی خوابی
عصبانیت
اضطراب یا بی قراری
ضربان قلب سریع
اضطراب
ناراحتی معده
حالت تهوع یا سرگیجه
سردرد
احساس ناراحتی (دیسفوریا)
اگر بعد از نوشیدن قهوه متوجه این علائم شدید، ممکن است به کافئین حساس باشید و باید مصرف خود را کاهش دهید یا به طور کامل از کافئین خودداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =

دکمه بازگشت به بالا