کاهش قند خون با بهترین جایگزین نوشیدنی های شیرین!
جایگزین نوشیدنی های شیرین: وقتی احساس گرما و تشنگی می کنید، یک بطری یا لیوان نوشیدنی شیرین شده با شکر یا نوشیدنی شیرین می تواند معجزه کند. اگر شما هم عادت دارید که در وعده غذایی نوشابه بخورید یا در صبح قهوه یا چای شیرین بنوشید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که تغییراتی در ترجیحات خود ایجاد کنید. خواه نوشابه، نوشیدنی های ورزشی، نوشیدنی های انرژی زا، شیر طعم دار، چای و قهوه های شیرین، همه آنها قند یا شیرین کننده دارند. قند موجود در این نوشیدنی ها می تواند به اشکال مختلف از جمله شربت ذرت با فروکتوز بالا، ساکارز یا حتی کنسانتره آب میوه باشد. چیزی که نوشیدنی های شیرین را به خصوص ناسالم می کند، محتوای قند بالای آنها و کمبود مواد مغذی ضروری است. بنابراین، اگر نمیخواهید اضافه وزن پیدا کنید، راههایی برای کاهش نوشیدنیهای شیرین را در این مطلب سلامت بیاموزید.
چرا نوشیدنی های شیرین ناسالم هستند؟
نوشیدنی های قندی به چند دلیل ناسالم در نظر گرفته می شوند:
۱. پر کالری
به گفته سازمان بهداشت جهانی، یک نوشابه 330 میلیلیتری معمولاً حاوی تقریباً 9 قاشق چایخوری قند است و تقریباً 140 کالری دارد و ارزش غذایی کمی دارد. نوشیدنی های قندی دارای کالری متراکم هستند، به این معنی که تعداد زیادی کالری را در حجم کمی تامین می کنند. دکتر آجی نیر، متخصص بیماری های داخلی، توضیح می دهد: «این ها اغلب به عنوان «کالری های خالی» شناخته می شوند، زیرا به هیچ عنوان به هیچ مواد مغذی ضروری مانند ویتامین ها و مواد معدنی کمک نمی کنند.
۲. افزایش وزن
جایگزین نوشیدنی های شیرین، برای یک مطالعه در سال 2012 که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد، افرادی که دارای استعداد ژنتیکی برای چاقی بودند به عنوان شرکت کننده انتخاب شدند. محققان دریافتند شرکتکنندگانی که نوشیدنیهای شیرین مصرف میکردند نسبت به افرادی که چنین نوشیدنیهایی مصرف نمیکردند بیشتر در معرض چاقی بودند. کالری اضافی در چنین نوشیدنی هایی می تواند باعث افزایش وزن افراد شود. برخلاف غذاهای جامد، نوشیدنیهای شیرین شما را سیر نمیکنند، بنابراین ممکن است در نهایت بدون احساس سیری کالری بیشتری مصرف کنید.
۳. افزایش خطر بیماری های مزمن
این متخصص می گوید: “مصرف منظم نوشیدنی های شیرین ممکن است شانس ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را افزایش دهد.” محتوای قند زیاد در چنین نوشیدنیهایی میتواند منجر به مقاومت به انسولین شود که پیشآهنگی برای دیابت است.
۴. مشکلات دندانی
قند موجود در این نوشیدنی ها در صورت مصرف منظم می تواند به پوسیدگی و پوسیدگی دندان کمک کند. قند می تواند با باکتری های موجود در دهان تعامل داشته باشد و زمانی که این اتفاق می افتد، اسید تولید می کند که می تواند مینای دندان را فرسایش دهد.
چگونه مصرف نوشابه های شیرین را کاهش دهیم؟
آنها ممکن است وسوسه انگیز باشند، اما در اینجا چند راه برای کمک به کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین وجود دارد:
۱. نوشیدنی های شیرین را با آب جایگزین کنید
جایگزین نوشیدنی های شیرین، نوشیدنی های سالم زیادی وجود دارد، اما آب بهترین جایگزین برای نوشیدنی های شیرین است. دکتر نیر میگوید: «بدون افزودن کالری یا شکر به رژیم غذایی شما هیدراته میشود. اگر می خواهید آب را جذاب تر کنید، می توانید چند تکه لیمو یا خیار اضافه کنید.
۲. نوشیدنی های بدون شیرینی را انتخاب کنید
انواع نوشیدنی های شیرین نشده مانند چای، قهوه یا شیرهای گیاهی را انتخاب کنید. اگر به شیرینی کمی نیاز دارید، فقط مقدار کمی عسل یا دمنوش به آن اضافه کنید، اما در حد اعتدال.
۳. اسموتی بخورید
به گفته انجمن قلب آمریکا، چای شیرین و نوشابه را کنار بگذارید و به سراغ یک اسموتی خانگی بروید که می تواند انرژی را تقویت کند. برای تهیه اسموتی خود، هر میوه یا سبزیجاتی را که دوست دارید با شیر یا ماست کم چرب در مخلوط کن بریزید.
۴. مقدار شکر را به تدریج کاهش دهید
اگر نوشیدنی های بسیار شیرین مصرف می کنید، سعی کنید مقدار شکری را که اضافه می کنید به تدریج کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر معمولاً سه قاشق چایخوری شکر به چای یا قهوه خود اضافه میکنید، سعی کنید به مرور زمان آن را به دو و سپس یکی کاهش دهید.
۵. در دسترس بودن نوشیدنی های شیرین در خانه را محدود کنید
جایگزین نوشیدنی های شیرین، اگر آنها را در خانه داشته باشید، وسوسه می شوید که نوشابه یا آب میوه های خریداری شده از فروشگاه بخورید. بنابراین، نوشیدنی های شیرین را با نگهداری نکردن در خانه، کمتر در دسترس قرار دهید. به جای خرید نوشیدنی های شیرین، گزینه های سالم تری مانند دمنوش های گیاهی یا آب دم کرده تهیه کنید.
۶. برچسب ها را با دقت بخوانید
با مطالعه برچسب های تغذیه ای به میزان قند موجود در نوشیدنی هایی که می خواهید بخرید توجه کنید. اگر اصطلاحاتی مانند شربت ذرت فروکتوز یا ساکارز ذکر شده است، آنها را نخرید. «این میتواند به شما کمک کند. این کارشناس میگوید بهتر است انتخاب کنید و از نوشیدنیهای حاوی قند بالا اجتناب کنید.
۷. یک محدودیت روزانه تعیین کنید
به گفته سرویس بهداشت ملی بریتانیا، در مجموع نباید بیش از 150 میلی لیتر نوشیدنی شیرین، از جمله آب میوه، در روز مصرف کنید. همچنین می توانید یک هدف شخصی برای تعداد نوشیدنی های شیرین در هفته تعیین کنید. به تدریج این تعداد را کاهش دهید تا زمانی که نوشیدنی های شیرین به جای یک عادت روزانه، یک درمان گاه به گاه باشد. هنگامی که نوشیدنی شیرین را انتخاب می کنید، کوچکترین مقدار موجود را انتخاب کنید. به عنوان مثال، به جای یک نوشابه بزرگ، به اندازه کوچک آن بروید یا یک قوطی را با دوستان یا اعضای خانواده خود به اشتراک بگذارید.
۸. خود و دیگران را آموزش دهید
جایگزین نوشیدنی های شیرین، درک خطرات سلامتی مرتبط با نوشیدنیهای شیرین میتواند به شما انگیزه دهد که مصرف آنها را کاهش دهید. این دانش را با خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید تا انتخاب های سالم تر را تشویق کنید.
نوشیدنی های قندی محبوب هستند و بسیاری از آنها لذت می برند، اما خطرات قابل توجهی برای سلامتی به همراه دارند، به ویژه زمانی که بیش از حد مصرف شوند. بنابراین، مصرف آنها را با انتخاب نوشیدنی های سالم کاهش دهید.