درمان خانگیسلامت

 عدم تحمل فروکتوز: ۷ راه حل خانگی برای عدم تحمل فروکتوز!

عدم تحمل فروکتوز: آیا بعد از خوردن میوه ها یا شیرینی های مورد علاقه خود احساس نفخ می کنید؟ این می تواند نشانه عدم تحمل فروکتوز باشد. زمانی اتفاق می افتد که بدن شما در هضم فروکتوز، نوعی قند موجود در میوه ها، سبزیجات و بسیاری از وعده های غذایی فرآوری شده دچار مشکل می شود. این یک آلرژی شدید نیست. اما عدم تحمل فروکتوز می تواند باعث نفخ، گاز، اسهال و سایر مشکلات گوارشی شود. به همین دلیل مهم است که در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کنید. در حالی که توصیه های پزشکی ضروری است، درمان های طبیعی نیز ممکن است کمک کننده باشد. بنابراین در این مطلب سلامت این داروهای خانگی را برای عدم تحمل فروکتوز امتحان کنید تا علائم آن را به خوبی مدیریت کنید.

عدم تحمل فروکتوز چیست؟

عدم تحمل فروکتوز زمانی اتفاق می‌افتد که بدن برای هضم یا جذب فروکتوز، قند موجود در میوه‌ها، سبزیجات و شیرینی‌ها تلاش می‌کند. ابیلاشا وی، متخصص تغذیه می گوید: «این فروکتوز جذب نشده به روده بزرگ می رسد، جایی که باکتری های روده آن را تخمیر می کنند، گاز و سایر مشکلات گوارشی مانند نفخ تولید می کنند.

دو نوع اصلی عدم تحمل فروکتوز وجود دارد:

۱. عدم تحمل فروکتوز ارثی (HFI)

بر اساس تحقیقی که در MedlinePlus منتشر شده است، این یک وضعیت ژنتیکی غیرمعمول است که با کمبود آنزیم آلدولاز B، که برای متابولیسم فروکتوز لازم است، مشخص می شود. این سندرم از بدو تولد وجود دارد و در صورت مصرف قند می تواند علائم شدیدی را به همراه داشته باشد.

۲. سوء جذب فروکتوز

این یک اختلال شایع تر است که در آن روده کوچک نمی تواند فروکتوز را جذب کند. یک مطالعه منتشر شده در مجله Molecular and Cellular Pediatrics نشان داد که مصرف غذاهای حاوی فروکتوز می تواند باعث نفخ، گاز و علائم اسهال شود.

علل عدم تحمل فروکتوز چیست؟

۱. جهش ژنتیکی

HFI توسط جهش در ژن ALDOB ایجاد می شود که آنزیم آلدولاز B را کد می کند. طبق مطالعه منتشر شده در World Journal of Clinical Pediatrics، این آنزیم برای متابولیسم طبیعی فروکتوز ضروری است. بدون آلدولاز B کافی، فروکتوز می تواند در کبد، کلیه ها و روده کوچک ساخته شود و در صورت مصرف باعث ایجاد عناصر سمی و علائم شدید شود.

۲. سندرم روده تحریک پذیر (IBS)

عدم تحمل فروکتوز، افراد مبتلا به IBS اغلب در جذب فروکتوز مشکل دارند. یک مطالعه منتشر شده در مجله BMC Gastroenterology نشان داد که افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) از نظر عدم تحمل فروکتوز و فروکتان مثبت بودند. با کمال تعجب، کسانی که قادر به جذب یک قند (فروکتوز یا فروکتان) نبودند، به احتمال زیاد در جذب قند دیگر نیز مشکل داشتند.

۳. عوامل غذایی

رژیم غذایی با فروکتوز بالا یا اشکال خاصی از فیبر ممکن است از توانایی روده کوچک برای جذب فروکتوز فراتر رود. این کارشناس می‌تواند منجر به سوء جذب شود. بنابراین، مراقب آنچه می خورید باشید!

۴. عفونت ها

عفونت های دستگاه گوارش می تواند به طور موقت به پوشش روده آسیب برساند. اگر این اتفاق بیفتد، توانایی روده برای جذب مواد مغذی مانند فروکتوز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. مهم است که مراقب علائم عفونت باشید.

 عدم تحمل فروکتوز

۵. رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک (SIBO)

رشد بیش از حد باکتری ها در روده کوچک ممکن است مانع جذب فروکتوز شود. طبق مطالعه ای که در مجله Neurogastroenterology and Motility منتشر شده است، افرادی که از SIBO رنج می برند در مقایسه با افراد سالم بیشتر در جذب فروکتوز مشکل دارند.

علائم عدم تحمل فروکتوز چیست؟

شدت علائم عدم تحمل فروکتوز با توجه به میزان فروکتوز مصرفی و سطح تحمل فرد متفاوت است. اینها علائم رایج عدم تحمل فروکتوز هستند:

نفخ
گاز
اسهال
درد یا گرفتگی شکم
حالت تهوع
خستگی
تحریک پذیری
سردرد

درمان های خانگی برای عدم تحمل فروکتوز

عدم تحمل فروکتوز، در اینجا چند درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند و علائم را کاهش داده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

۱. پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها می توانند به حفظ تعادل سالم باکتری های روده کمک کنند، که ممکن است هضم را بهبود بخشد و علائمی مانند نفخ و گاز را کاهش دهد، طبق یک مطالعه منتشر شده در مجله دارویی عربستان سعودی. غذاهای غنی از پروبیوتیک ها عبارتند از: ماست، کفیر، کلم ترش، کیمچی و سایر غذاهای تخمیر شده. مصرف یک مکمل پروبیوتیک با کیفیت بالا نیز ممکن است مفید باشد.

۲. نعناع فلفلی

نعناع فلفلی دارای خواص ضد اسپاسم است که می تواند به شل شدن ماهیچه های دستگاه گوارش، کاهش علائمی مانند نفخ و درد شکم کمک کند، طبق مطالعه منتشر شده در گیاهان دارویی در مراقبت اولیه. نوشیدن چای نعناع فلفلی یا مصرف کپسول های روغن نعناع با پوشش روده می تواند مفید باشد.

۳. زنجبیل

طبق مطالعه ای که در مجله Nutrients منتشر شده است، زنجبیل می تواند به کاهش حالت تهوع، بهبود هضم، و کاهش گاز و نفخ کمک کند. زنجبیل تازه را می توان به وعده های غذایی اضافه کرد، به عنوان چای مصرف کرد یا به شکل مکمل مصرف کرد.

 عدم تحمل فروکتوز

۴. فیبر غذایی

گنجاندن فیبر محلول در رژیم غذایی می تواند به تنظیم هضم و کاهش علائم کمک کند. غذاهای سرشار از فیبر محلول عبارتند از جو دوسر، دانه چیا، دانه کتان و پوسته پسیلیوم. این متخصص توضیح می دهد، با این حال، افزایش تدریجی مصرف فیبر و نوشیدن مقدار زیادی آب برای جلوگیری از تشدید علائم مهم است.

۵. بابونه

چای بابونه دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که می تواند به آرام کردن دستگاه گوارش و کاهش علائم کمک کند، طبق مطالعه منتشر شده در Molecular Medicinal Report.

۶. رازیانه

عدم تحمل فروکتوز، بر اساس مطالعه ای که در Animal Science Journal منتشر شده است، دانه های رازیانه می توانند به کاهش گاز و نفخ کمک کنند. جویدن دانه های رازیانه بعد از غذا یا نوشیدن چای رازیانه می تواند مفید باشد.

۷. سرکه سیب

سرکه سیب ممکن است به هضم غذا کمک کند. این متخصص می گوید: رقیق کردن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک لیوان آب و نوشیدن آن قبل از غذا ممکن است به هضم غذا کمک کند.

در حالی که درمان‌های خانگی می‌توانند به مدیریت علائم کمک کنند، درمان اولیه برای عدم تحمل فروکتوز، اصلاح رژیم غذایی برای محدود کردن مصرف فروکتوز است. با ترکیب داروهای طبیعی با یک رژیم غذایی متعادل، افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز می توانند کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند و علائم را کاهش دهند.

سوالات متداول

۱. اگر عدم تحمل فروکتوز داشته باشید چه اتفاقی می افتد؟

اگر با وجود عدم تحمل فروکتوز فروکتوز مصرف کنید، فروکتوز جذب نشده به روده بزرگ می رود، جایی که باکتری ها آن را تخمیر می کنند و منجر به تولید گاز و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می شود. این منجر به علائمی مانند نفخ، گاز و اسهال می شود.

۲. آیا می توانید به طور ناگهانی دچار عدم تحمل فروکتوز شوید؟

عدم تحمل فروکتوز می تواند به طور ناگهانی، اغلب در ارتباط با سایر بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا پس از عفونت دستگاه گوارش ایجاد شود. تغییر در رژیم غذایی، شیوه زندگی یا سلامت روده نیز می تواند به ایجاد عدم تحمل فروکتوز کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا