;
خواص گیاهان دارویی

خواص سیب زمینی شیرین چیست؟ || چند دستورالعمل غذایی با سیب زمینی شیرین!

خواص سیب زمینی شیرین: ارزش غذایی سیب زمینی شیرین چیست؟ چگونه از سیب زمینی شیرین استفاده کنیم؟ تفاوت بین سیب زمینی شیرین و سیب زمینی معمولی چیست؟ خواص سیب زمینی شیرین چیست؟ پاسخ این سوالات را می توانید در بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه خواص گیاهان دارویی دنبال کنید.

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین از جمله سبزیجات ریشه ای شیرین و نشاسته ای است که در سراسر جهان رشد می کند. همانطور که از نام آن پیداست، سیب زمینی شیرین در مقایسه با سیب زمینی معمولی طعم بسیار شیرینی دارد. پوست سیب زمینی شیرین معمولا قهوه ای، بنفش، قرمز، زرد و حتی سفید باشد، در حالی که قسمت داخلی، مانند پوست، می تواند رنگ های متفاوتی مانند بنفش، زرد، سفید و نارنجی داشته باشد.

همانطور که می توان فهمید، سیب زمینی شیرین در اندازه ها و رنگ های مختلف وجود دارد. آنها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در عین حال، سیب زمینی شیرین دارای خواص ضد سرطانی است و به عنوان آنتی اکسیدان برای مبارزه با بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و پیری و همچنین سرطان عمل می کند.

فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی شیرین که مانند یک مکانیسم دارویی در برابر بیماری های مزمن عمل می کند، ممکن است برای سلامت روده نیز مفید باشد.

سیب زمینی شیرین حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن است. بتاکاروتن در بدن شما به ویتامین A تبدیل می شود و برای ایجاد گیرنده های تشخیص نور در داخل چشم شما استفاده می شود.

سیب زمینی شیرین که هم از نظر ارزش غذایی و هم از نظر سیری غنی است، می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد. به طوری که یک مطالعه حیوانی نشان داد که آنتوسیانین موجود در سیب زمینی شیرین بنفش ممکن است با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد به محافظت از مغز کمک کند. علاوه بر همه اینها، سیب زمینی شیرین با محتوای مغذی غنی خود از عملکرد سیستم ایمنی حمایت می کند.

خواص سیب زمینی شیرین

ارزش غذایی سیب زمینی شیرین

ارزش غذایی 100 گرم سیب زمینی شیرین خام به شرح زیر است:

  • کالری: 86
  • آب: 77%
  • پروتئین: 1.6 گرم
  • کربوهیدرات: 20.1 گرم
  • شکر: 4.2 گرم
  • فیبر: 3 گرم
  • چربی: 0.1 گرم

با فرض اینکه یک سیب زمینی شیرین متوسط ​​پوست کنده و آب پز شده باشد، تقریباً 27 گرم کربوهیدرات دارد. اجزای اصلی نشاسته است که 53 درصد از محتوای کربوهیدرات را تشکیل می دهد.

سیب زمینی شیرین دارای شاخص گلیسمی متوسط ​​تا بالا (GI) از 44 تا 96 است. GI اندازه گیری سرعت افزایش سطح قند خون شما بعد از غذا است. با توجه به GI نسبتاً بالای سیب زمینی شیرین، مقادیر زیاد آن در یک وعده غذایی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مناسب نباشد. به طور خاص، جوشاندن نسبت به پخت، سرخ کردن یا برشته کردن با مقادیر GI کمتری همراه است.

علاوه بر این، سیب زمینی شیرین پخته شده دارای فیبر نسبتا بالایی است. سیب زمینی شیرین حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است. فواید فیبر برای سلامتی به شرح زیر است: مصرف زیاد فیبر نامحلول با فواید سلامتی مانند کاهش خطر ابتلا به دیابت و بهبود سلامت روده مرتبط است.

از سوی دیگر، فیبر محلول می تواند با کاهش سرعت هضم قند و نشاسته، احساس سیری را افزایش دهد، مصرف غذا را کاهش دهد و افزایش قند خون را کاهش دهد. در نهایت، اگرچه سیب زمینی شیرین پروتئین نسبتا کمی دارد، اما منبع مهمی از این درشت مغذی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین منبع عالی بتاکاروتن، ویتامین C و پتاسیم است. فراوان ترین ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این سبزی عبارت است از:

  • پرو ویتامین A: سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است که بدن شما می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.
  • ویتامین C: این آنتی اکسیدان ممکن است طول مدت سرماخوردگی را کاهش داده و سلامت پوست را بهبود بخشد.
  • پتاسیم: این ماده معدنی که برای کنترل فشار خون مهم است، ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
  • منگنز: این ماده معدنی برای رشد، نمو و متابولیسم مهم است.
  • ویتامین B6: این ویتامین در تبدیل غذا به انرژی مهم است.
  • ویتامین E: این آنتی اکسیدان قوی محلول در چربی ممکن است به محافظت از بدن شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کند.

سیب زمینی شیرین

تفاوت بین سیب زمینی شیرین و سیب زمینی معمولی

بسیاری از مردم به جای سیب زمینی شیرین از سیب زمینی معمولی استفاده می کنند و معتقدند که سیب زمینی شیرین انتخاب سالم تری است. هر دو نوع حاوی مقادیر مشابهی آب، کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند. به طور خاص، سیب زمینی شیرین دارای شاخص گلیسمی پایین تری است و حاوی مقادیر بیشتری قند و فیبر است.

هر دو منبع خوبی از ویتامین C و پتاسیم هستند، اما سیب زمینی شیرین همچنین مقدار بسیار خوبی از بتاکاروتن را فراهم می کند که بدن شما می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند. سیب زمینی های معمولی ممکن است سیر کننده تر باشند، اما می توانند حاوی گلیکو آلکالوئیدها نیز باشند، ترکیباتی که می توانند در مقادیر زیاد مضر باشند. به دلیل محتوای فیبر و ویتامین، سیب زمینی شیرین به طور کلی گزینه سالم تری بین این دو در نظر گرفته می شود.

به طور خلاصه، سیب زمینی شیرین نسبت به سیب زمینی معمولی سالم تر است زیرا دارای شاخص گلیسمی پایین تر، فیبر بیشتر و مقدار زیادی بتاکاروتن است.

سیب زمینی شیرین علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد، می تواند در هر رژیم غذایی کاهش وزن بسیار مفید باشد، زیرا سرشار از فیبر محلول است که با کاهش سرعت هضم به شما کمک می کند احساس سیری بیشتری نسبت به خودتان داشته باشید. این ممکن است در نهایت میل به خوردن میان وعده را بین وعده های غذایی کاهش دهد. با این حال، سیب زمینی شیرین را می توان در برنامه تغذیه ای به نام رژیم سیب زمینی گنجاند.

همچنین بسیار مهم است که در حین رژیم غذایی، وعده های غذایی را کنترل کنید، زیرا وعده های بزرگتر از نیاز شما، کالری دریافتی شما را افزایش می دهد و بر روند کاهش وزن شما تأثیر منفی می گذارد. به همین دلیل، مشورت با یک متخصص تغذیه برای اطلاع از میزان مورد نیاز و اینکه آیا سیب زمینی شیرین برای شما مناسب است یا خیر، مفید است.

نحوه مصرف سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین که هم به خاطر طعم و هم فوایدش مورد علاقه بسیاری از مردم است، سرشار از فیبر، بسیار سیرکننده و خوشمزه است. می توان آن را به صورت آب پز، پخته، بخارپز یا سرخ شده مصرف کرد. اگرچه نام سیب زمینی شیرین ممکن است باعث تصورات نادرست شود، اما سیب زمینی شیرین فقط از فاصله دور با سیب زمینی های معمولی مرتبط است.

سیب زمینی شیرین بیشتر از کربوهیدرات تشکیل شده است. بیشتر این کربوهیدرات ها از نشاسته و به دنبال آن فیبر هستند. این سبزی ریشه ای پروتئین نسبتا کمی دارد اما همچنان منبع مهمی از پروتئین در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است.

خواص سیب زمینی شیرین

دستور العمل های غذایی با سیب زمینی شیرین

ما دستور العمل هایی را جمع آوری کرده ایم که می توانید از سیب زمینی شیرین استفاده کنید.

سیب زمینی شیرین پخته

مواد لازم:

  • 2 عدد سیب زمینی شیرین بزرگ
  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نمک و فلفل
  • ادویه های اختیاری (مانند پاپریکا، پودر سیر، پونه کوهی)

نحوه درست کردن:

فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. سیب زمینی های شیرین را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. در یک کاسه، سیب زمینی شیرین را با روغن زیتون، نمک، فلفل و ادویه جات مخلوط کنید. سیب زمینی های شیرین را در یک لایه روی یک سینی فر بچینید. به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید، گاهی سر بزنید تا مطمئن شوید که سیب زمینی های شیرین از همه طرف به طور یکنواخت قهوه ای شده اند.

پوره سیب زمینی شیرین

مواد لازم:

  • 4 عدد سیب زمینی شیرین بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1/4 فنجان شیر (در صورت تمایل می توان به جای شیر از شیر بادام یا سایر شیرهای جایگزین استفاده کرد)
  • نمک و فلفل

طرز تهیه:

سیب زمینی شیرین را پوست گرفته و خرد کنید. در یک قابلمه بزرگ، سیب زمینی های شیرین را با آب پر کنید و بگذارید بجوشد. حدود 15-20 دقیقه تا زمانی که سیب زمینی های شیرین نرم شوند بپزید. آب آن را خالی کرده و سیب زمینی های شیرین را به صورت پوره یا با چنگال له کنید. پوره را در ظرفی بریزید، کره و شیر را اضافه کنید. با نمک و فلفل مزه دار کنید. خوب مخلوط کنید تا قوام یکدستی به دست آید.

سوپ سیب زمینی شیرین

مواد لازم:

  • 2 عدد سیب زمینی شیرین بزرگ
  • 1 پیاز، خرد شده
  • 2 حبه سیر، له شده
  • 1 هویج، خرد شده
  • 1 لیتر آب سبزیجات یا مرغ
  • 1 قاشق چایخوری زیره
  • نمک و فلفل
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • خامه (اختیاری)

نحوه درست کردن:

روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید. پیاز و سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. هویج و سیب زمینی شیرین را اضافه کنید، 5 دقیقه دیگر تفت دهید. آب سبزیجات را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حدود 20 دقیقه تا زمانی که سیب زمینی های شیرین نرم شوند بپزید.

مخلوط را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شود.

با زیره، نمک و فلفل مزه دار کنید. خامه را اضافه کرده و مخلوط کنید (اختیاری).

خواص سیب زمینی شیرین

اسموتی سیب زمینی شیرین و هویج

مواد لازم:

  • 1 عدد سیب زمینی شیرین، آب پز و خنک شده
  • 2 عدد هویج، خرد شده
  • 1 عدد موز
  • 1 فنجان شیر بادام (یا شیر دلخواه)
  • 1 قاشق چایخوری عسل
  • 1/2 قاشق چایخوری دارچین

نحوه درست کردن:

سیب زمینی شیرین، هویج، موز، شیر بادام، عسل و دارچین را به مخلوط کن اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا قوام یکدستی به دست آید. کمی در یخچال خنک کنید و سرد سرو کنید.

از غذای خود لذت ببرید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

دکمه بازگشت به بالا