خواص گیاهان دارویی

6 مکمل گیاهی محبوب که ممکن است به کبد شما آسیب برساند!

مکمل های گیاهی آسیب زا به کبد: مکمل‌های گیاهی به دلیل فواید سلامتی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که شش مورد از محبوب‌ترین آنها (از جمله عصاره چای سبز و زردچوبه) ممکن است باعث آسیب کبدی شوند. در ادامه به معرفی مکمل های گیاهی آسیب زا به کبد خواهیم پرداخت.

مکمل های گیاهی آسیب زا به کبد

محققان دانشگاه میشیگان به این نتیجه رسیدند که مکمل‌ها از جمله آشواگاندا، عصاره چای سبز و گارسینیا کامبوجیا ممکن است سمیت کبدی داشته باشند. با این حال، کارشناسان می گویند در بیشتر موارد، این خطرات تنها زمانی رخ می دهد که شما دوزهای بالایی از این مکمل ها را مصرف کنید.

بهتر است قبل از افزودن هر مکملی به روال سلامتی و تندرستی خود تحقیق کنید. بسیاری از کاربران در پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند TikTok از مزایای مکمل های گیاهی حمایت کرده اند که منجر به افزایش محبوبیت آنها شده است.

با این حال، یک مطالعه اخیر که توسط محققان دانشگاه میشیگان انجام شد، نشان داد که شش مکمل گیاهی محبوب، از جمله عصاره چای سبز، زردچوبه و آشواگاندا، با خطرات کبدی مرتبط هستند.

علاوه بر این، محققان تخمین زدند که 15.6 میلیون بزرگسال آمریکایی حداقل یک مکمل گیاهی در 30 روز گذشته مصرف کرده‌اند که ممکن است برای کبدشان سمی باشد یا به کبد آنها آسیب برساند.

آشواگاندا

پدرام کردوستامی، موسس و مدیر عامل شرکت مکمل‌سازی Omre می‌گوید: آشواگاندا می‌تواند به کاهش سطح کورتیزول سرم کمک کند، که می‌تواند منجر به خواب بهتر و آرام‌تر افراد شود. توانایی آشواگاندا در آرام کردن مغز بیشتر به دلیل ترکیبات موجود در آن است. آشواگاندا که به عنوان یک آداپتوژن در نظر گرفته می شود، نوعی گیاه است که مصرف آن به بدن کمک می کند تا با استرس مقابله کند.

کردوستمی می‌گوید که این فواید در افرادی که بی‌خوابی را تجربه می‌کنند، آشکارتر خواهد بود. آسیب شدید کبدی توسط برخی از افرادی که از آشواگاندا استفاده کرده اند، گزارش شده است. در سایر موارد منبع مورد اعتماد، علائم ظاهر شد و پس از قطع مکمل برطرف شد.

او می گوید مردم باید مراقب مکمل های گیاهی موجود در بازار باشند که فقط حاوی آشواگاندا هستند. او توضیح می‌دهد: «این مکمل‌ها معمولاً مخلوطی از چندین گیاه مختلف و محصولات تغذیه‌ای هستند که اغلب به اشتباه برچسب‌گذاری می‌شوند. تست ریز مغذی Labcorp OnDemand ممکن است به شما کمک کند کمبودهای تغذیه ای را کشف کنید و تصمیمات آگاهانه ای در مورد آنچه می خورید بگیرید.

کوهوش سیاه

گیاهی بومی آمریکای شمالی است که به طور سنتی برای اهداف دارویی مختلف استفاده می شده است. سامائل تجادا، متخصص طب عملکردی و بنیانگذار Liquivida، می گوید که مزایای بالقوه آن شامل مدیریت علائم مرتبط با یائسگی و عدم تعادل هورمونی و کاهش گرگرفتگی، تعریق شبانه، تغییرات خلق و خو و اختلالات خواب است.

همچنین برای مدیریت چرخه های قاعدگی و کاهش علائم PMS استفاده می شود. تجادا خاطرنشان می‌کند: «گزارش‌های متعددی استفاده از کوهوش سیاه را با آسیب کبدی مرتبط دانسته‌اند، از جمله موارد هپاتیت و نارسایی کبد، که نیاز به پیوند کبد دارد.»

مکمل های گیاهی آسیب زا به کبد

خطرات شامل زردی، افزایش آنزیم های کبدی و هپاتیت حاد است. علت کاملاً مشخص نیست، اما ممکن است مستلزم حساسیت فردی، دوز، مدت استفاده یا آلودگی مکمل‌ها باشد. خانم‌هایی که سابقه اختلالات کبدی دارند باید بسیار محتاط باشند.»

گارسینیا کامبوجیا

یک میوه گرمسیری است که معمولا به عنوان مکمل کاهش وزن استفاده می شود. Tegada می گوید حاوی اسید هیدروکسی سیتریک (HCA) است که اعتقاد بر این است که به سرکوب اشتها و مسدود کردن آنزیمی در بدن که برای تولید چربی استفاده می شود، کمک می کند.

او توضیح می‌دهد: «این به دلیل مزایای بالقوه کاهش وزن، بهبود سطح کلسترول، کاهش اشتها، افزایش استقامت و کاهش خستگی شناخته شده است که باعث محبوبیت آن در بین ورزشکاران شده است.»

با این حال، خطرات بالقوه کبد ممکن است بیشتر از فواید آن باشد. تجادا خاطرنشان می‌کند: «گزارش‌های نارسایی حاد کبد و علائم مشابه هپاتیت با Garcinia cambogia، اغلب در افرادی که آن را با سایر مکمل‌های کاهش وزن ترکیب می‌کنند، مرتبط است.»

موارد شدید می تواند منجر به نیاز به پیوند کبد شود که احتمالاً به خواص شیمیایی مکمل یا تعامل با سایر مکمل ها مربوط می شود.

عصاره چای سبز

از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس گرفته می شود و سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام کاتچین است. تجادا می گوید محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن به مبارزه با استرس اکسیداتیو که با بیماری های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مرتبط است، کمک می کند.

اعتقاد بر این است که متابولیسم را بهبود می بخشد و به کاهش وزن کمک می کند، عملکردهای ذهنی، از جمله از دست دادن حافظه و تمرکز، سطح کلسترول را کاهش می دهد و ممکن است خواص ضد سرطانی بالقوه ای برای برخی سرطان ها داشته باشد.

در مورد خطرات کبدی، تجادا می‌گوید این خطرات شامل مسمومیت با منبع قابل اعتماد کبد، هپاتیت و نارسایی کبدی می‌شود که اعتقاد بر این است که سمیت وابسته به دوز است و احتمالاً به دلیل تجمع بیش از حد کاتچین‌ها در کبد است که منجر به آسیب اکسیداتیو و التهاب می‌شود.

برنج مخمر قرمز

برنج مخمر قرمز یک داروی سنتی چینی است که از تخمیر برنج با نوعی مخمر به نام Monascus purpureus تهیه می شود.

تجادا توضیح می دهد: «این حاوی ترکیباتی به نام موناکولین است که شبیه استاتین ها هستند و ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کنند. همچنین ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد و خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد. برخی از مطالعات منبع مورد اعتماد نشان می دهد که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی نیز می باشد.

اما خطراتی وجود دارد. تجادا خاطرنشان می کند: برنج مخمر قرمز ممکن است باعث افزایش آنزیم های کبدی، التهاب کبد و در موارد نادر نارسایی حاد کبدی شود. این خطر با دوزهای بالاتر و استفاده طولانی مدت، به ویژه هنگامی که با سایر استاتین ها یا داروهای هپاتوتوکسیک ترکیب می شود، افزایش می یابد.

زردچوبه

زردچوبه ادویه ای است که معمولا در غذاهای هندی و طب سنتی استفاده می شود. حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. این خواص می تواند به شرایطی مانند آرتریت یا بیماری التهابی روده کمک کند.

تجادا توضیح می دهد: «خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه به خنثی کردن رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند. همچنین از سلامت گوارش حمایت می کند، اعتقاد بر این است که عملکرد شناختی را تقویت می کند و حتی به طور بالقوه خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد.

با این حال، او می‌گوید که دوزهای بالای مکمل‌های زردچوبه با سمیت کبدی مرتبط است که منجر به افزایش آنزیم‌های کبدی و در موارد نادر آسیب کبدی می‌شود.

مکمل های گیاهی آسیب زا به کبد

خلاصه بحث

مطالعه اخیر محققان دانشگاه میشیگان نشان داد که شش مکمل گیاهی محبوب که به دلیل محتوای موجود در TikTok محبوبیت زیادی پیدا کرده اند، می توانند برای کبد شما خطراتی ایجاد کنند. مکمل های گیاهی مورد مطالعه شامل آشواگاندا، زردچوبه، برنج مخمر قرمز، عصاره چای سبز، گارسینیا کامبوجیا و کوهوش سیاه بود.

کارشناسان بهداشت هشدار می دهند که صرفاً به این دلیل که یک مکمل گیاهی محبوب یا “طبیعی” است به این معنی نیست که بدون خطر است. اگر مکمل مصرف می کنید، مهم است که مطمئن شوید که دوز صحیح را برای جلوگیری از آسیب کبدی مصرف می کنید. همچنین ایده خوبی است که قبل از شروع مصرف مکمل های گیاهی با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

منبع +

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 15 =

دکمه بازگشت به بالا