خواص گیاهان دارویی

در صورتی که زیاد کیوی می خورید، منتظر این اتفاقات در بدن تان باشید!

خواص کیوی: طعم ترش و شیرین کیوی، همراه با بافت منحصر‌به‌فرد آن، نه تنها لذت‌بخش است، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی نیز به همراه دارد. کیوی سرشار از ویتامین C، فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم، کاهش فشار خون و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد ایفا می‌کنند. در ادامه با خواص کیوی آشنا خواهید شد.

خواص کیوی

کیوی، این میوه کوچک زمستانی با طعمی ترش و شیرین فقط یک ماده غذایی خوشمزه نیست بلکه گنجینه‌ای از خواص غذایی است که آن را به یکی از سالم‌ترین مواد خوراکی تبدیل کرده است.

  • کیوی با وجود کالری کم منبعی غنی از فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاست که آن را به گزینه‌ای سالم و لذت‌بخش برای مصرف روزانه تبدیل کرده است. هر ۱۰۰ گرم کیوی حاوی ۸۳.۲ میلی‌گرم ویتامین سی است که حتی از پرتقال هم بیشتر است و تقریبا نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند.
  • طبق گفته فلورانس پوجول، متخصص تغذیه در پاریس ویتامین سی موجود در کیوی به خاطر نوع پوست این میوه تا زمان مصرف کاملا حفظ می‌شود. او توضیح می‌دهد: «پوست کیوی از ویتامین سی در برابر نور و هوا محافظت می‌کند، زیرا این ویتامین در تماس با نور و هوا به‌سرعت از بین می‌رود.»
  • دانه‌های سیاه کوچک کیوی منبعی غنی از ویتامین ای هستند و این میوه همچنین حاوی مس و ویتامین کا است که به کند شدن روند پیری سلول‌ها کمک می‌کنند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی کیوی با کاهش استرس اکسیداتیو، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان را کاهش می‌دهند.
  • کیوی به دلیل پتاسیم بالای خود در کاهش فشار خون موثر است. مصرف روزانه دو تا سه عدد کیوی می‌تواند خطر بروز مشکلات عضلانی، قلبی و عصبی را کاهش داده و عملکردهای حیاتی بدن را بهبود ببخشد.
  • علاوه بر این فیبر موجود در کیوی به گوارش بهتر و ایجاد حس سیری کمک می‌کند؛ ویژگی‌ای که برای افرادی که به دنبال کاهش یا کنترل وزن هستند، بسیار مفید است. مصرف روزانه این آبمیوه می‌تواند وزن را کاهش دهد.

خواص کیوی

برخی دیگر از خواص کیوی عبارت است از:

رفع کم آبی بدن

نباید فراموش کرد این میوه که تقریبا ۹۰ درصد آن از آب تشکیل می‌شود، نقش مهمی در حفظ دمای بدن، رفع آسیب‌های پوستی و هضم مواد مغذی دارد.

مفید برای مبتلایان به آسم

نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهد خوردن کیوی می‌تواند به مبتلایان آسم کمک کند و ممکن است باعث کاهش خس خس سینه در کودکان شود. مصرف این میوه به کاهش علائمی مانند ناراحتی‌های تنفسی و تنگی نفس در بیماران آسمی کمک می‌کند و تاثیر مثبت آن در کاهش علائم آسم به ویژه در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود.

کمک به کاهش وزن

کیوی که در هر ۱۰۰ گرم ۶۱ کالری دارد، یک غذای رژیمی کامل است. به خصوص به دلیل داشتن فیبر توصیه می‌شود آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کیوی فوایدی برای کاهش وزن دارد. این میوه به لطف ساختار فیبری خود، شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد و از این رو به کاهش وزن کمک می‌کند. علاوه بر این، فیبر به تعادل قند خون نیز کمک می‌کند.

مفید برای سلامت قلب

آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم و فیبر در عین حال نقش مهمی در سلامت قلب دارند. پتاسیم که از املاح مهم موجود در این میوه است به شل شدن عروق خونی و تثبیت فشارخون کمک می‌کند. کیوی که میوه‌ای کم کالری است، اثر خوبی در کاهش کلسترول دارد.

کمک به هضم غذا

فواید گوارشی کیوی از فیبرهای محلول و نامحلول آن ناشی می‌شود. فیبر محلول به تولید باکتری‌های مفید لازم برای عملکرد سالم روده کمک می‌کند. فیبر نامحلول آب را نگه می‌دارد و در طول هضم منبسط می‌شود و اجابت مزاج را آسان‌تر می‌کند. همچنین هضم را تسریع کرده و به تنظیم حرکات روده کمک می‌کند. مصرف منظم این میوه با فیبر فراوان به جلوگیری از یبوست نیز کمک می‌کند.

کاهش دهنده علائم پیری

کیوی یک میوه مفید برای پوست است. مصرف این میوه با افزایش بافت کلاژن در پوست به سفت شدن پوست و از بین بردن علائم پیری کمک می‌کند.

همچنین در حفظ تعادل رطوبت پوست موثر است. کیوی به دلیل دارا بودن ویتامین های C و E، میوه ای محافظ در برابر ریزش مو است. منیزیم، پتاسیم و زینک (روی) موجود در کیوی، جریان خون را تسریع کرده و به رشد مو کمک می‌کنند. ترکیبات کیوی به پیشگیری از بیماری‌های چشمی و بهبود بینایی نیز کمک می‌کند.

آیا منعی برای مصرف کیوی وجود دارد؟

با وجود فواید قابل‌توجه کیوی برخی افراد باید در مصرف این میوه احتیاط کنند. به دلیل وجود اگزالات کلسیم این میوه ممکن است برای افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند، مناسب نباشد. همچنین در موارد نادر حساسیت به کیوی می‌تواند باعث علائمی مانند قرمزی پوست، حالت تهوع یا مشکلات تنفسی شود. اگر هنگام خوردن این میوه دچار این علایم می‌شوید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

با این حال، مصرف روزانه یک کیوی، به‌ویژه در فصل پاییز تا اوایل بهار، راهی ساده برای تامین ویتامین‌ها و فیبر مورد نیاز بدن است. البته برای جلوگیری از تحریک معده توصیه می‌شود بیشتر از ۳ عدد کیوی در روز مصرف نکنید.

جالب است بدانید که تمام قسمت‌های کیوی از جمله بخش گوشتی میوه، دانه‌های سیاه سرشار از ویتامین ای و حتی پوست آن (در صورتی که کاملا شسته شود)، قابل خوردن است.

صبح‌ها کیوی با ویتامین سی خود شما را سرحال می‌کند و با داشتن سروتونین باعث می‌شود شب‌ها راحت‌تر بخوابید. همچنین آنزیم‌های طبیعی این میوه به گوارش بهتر غذا پس از وعده‌های غذایی کمک می‌کنند.

خواص کیوی

نکاتی برای خرید و نگهداری کیوی

برای انتخاب کیوی تازه، به پوست آن دقت کنید. پوستی صاف و بدون چین‌خوردگی نشان‌دهنده تازگی میوه است. اندازه کیوی اهمیت چندانی ندارد، اما کیوی‌های نرم‌تر طعمی شیرین‌تر دارد و آنهایی که سفت‌تر هستند معمولا طعمی ترش‌تر دارند. از خرید کیوی‌های بیش از حد نرم خودداری کنید، چرا که نشان‌دهنده رسیدگی بیش از حد آن‌هاست.

کیوی‌های نارس را می‌توانید در دمای محیط نگهداری کنید اما آن‌ها را دور از سیب قرار دهید، زیرا سیب می‌تواند روند رسیدن کیوی را تسریع کند. کیوی‌های رسیده را بهتر است در یخچال نگهداری کنید. این میوه‌ها تا چند هفته در یخچال تازه می‌مانند اما برای لذت بردن از طعم واقعی آن، بهتر است شب قبل از مصرف کیوی‌ها را از یخچال خارج کنید.

اما بین کیوی سبز و زرد کدام را انتخاب کنیم؟ این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. کیوی زرد طعمی شیرین‌تر دارد و سرشار از ویتامین سی است، در حالی که کیوی سبز با طعم ترش‌تر خود حاوی فیبر بیشتری است. هر دو گزینه‌ای سالم و مغذی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 3 =

دکمه بازگشت به بالا