;
خواص گیاهان داروییسلامت

۹ دلیل شگفت انگیزی که چرا زردچوبه برای سلامتی شما مفید است!

فواید زردچوبه: زردچوبه که به دلیل رنگ زردش به عنوان یک ادویه طلایی شناخته می شود، یکی از مواد اصلی در غذاهای هندی است. این ادویه نه تنها به خاطر طعم و رنگش شناخته شده است، بلکه فواید سلامتی چشمگیرش را نیز دارد. این ماده حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که نیروگاهی از آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی است. به طور گسترده ای در کاری، سوپ ها و حتی اسموتی ها استفاده می شود. اعتقاد بر این است که زردچوبه به تقویت ایمنی، بهبود هضم و حتی بهبود عملکرد مغز کمک می کند. بنابراین دفعه بعد که کمی زردچوبه را به وعده غذایی خود اضافه می کنید، به یاد داشته باشید که فقط یک ادویه نیست، بلکه به بدن خود مواد مغذی مورد نیاز خود را نیز می دهید! تمام فواید زردچوبه و اینکه چرا باید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، در این مطلب سلامت بخوانید.

۱. دارای خواص ضد التهابی است

اگر ماهیچه های شما به راحتی درد می کنند و مفاصل شما مدام درد می کنند، باید زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ماده حاوی یک ترکیب زیست فعال به نام کورکومین است که به عنوان مسکن عمل می کند و می تواند به کاهش التهاب و تسکین دردهای رایج کمک کند. مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی اکسیداتیو و طول عمر سلولی نشان می دهد که به دلیل این خواص، ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مانند بیماری قلبی و مشکلات مفصلی مانند آرتریت داشته باشد.

۲. سرشار از آنتی اکسیدان

زردچوبه مملو از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد در بدن شما مبارزه می کند. رادیکال های آزاد آن دسته از مولکول های مزاحم هستند که می توانند باعث استرس اکسیداتیو شده و به سلول های شما آسیب برسانند. کورکومین به خنثی کردن این رادیکال های آزاد کمک می کند، آسیب اکسیداتیو را کاهش می دهد و از سلامت کلی حمایت می کند، همانطور که در مطالعه منتشر شده در مجله آنتی اکسیدان ها مشاهده شد. این اثر آنتی اکسیدانی پیری را کند می کند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد.

۳. درد را تسکین می دهد

فواید زردچوبه، اگر تا به حال درد آزاردهنده‌ای داشته‌اید که از بین نمی‌رود، زردچوبه می‌تواند بازی شما را تغییر دهد. زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و ترکیبات کورکومین است که می تواند به تسکین درد، به ویژه درد مفاصل و درد عضلانی کمک کند. دکتر روهینی پاتیل، متخصص تغذیه می گوید: زردچوبه با کاهش التهاب در بدن به کاهش ناراحتی مرتبط با آرتریت و آرتروز کمک می کند. بنابراین، این مسکن طبیعی را برای مدیریت ناراحتی اضافه کنید.

۴. عملکرد کبد را تقویت می کند

یکی دیگر از فواید زردچوبه تاثیر مثبت آن بر عملکرد کبد است. کبد شما یکی از اندام های حیاتی بدن است که برای دفع سموم سخت کار می کند. نشان داده شده است که کورکومین با افزایش تولید صفرا، عملکرد کبد را بهبود می بخشد، که به تجزیه چربی ها و حذف سموم کمک می کند. علاوه بر این، یک مطالعه منتشر شده در BMC Complementary and Alternative Medicine نشان می دهد که اثر آنتی اکسیدانی زردچوبه ممکن است معشوق شما را از آسیب دیدن توسط سموم محافظت کند.

۵. خطر سرطان را کاهش می دهد

بله، زردچوبه به طور بالقوه می تواند خطر سرطان را کاهش دهد و سلامت کلی را بهبود بخشد. تحقیقات منتشر شده توسط مجله Nutrients بیان می کند که کورکومین به عنوان یک گیاه مفید در درمان سرطان یافت شده است. ممکن است کمک کند

مانع از رشد و توسعه سلول های سرطانی و جلوگیری از گسترش آنها می شود. در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، گنجاندن زردچوبه در رژیم غذایی می تواند راهی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان باشد.

فواید زردچوبه

۶. به هضم غذا کمک می کند

فواید زردچوبه، آیا اغلب مشکلات گوارشی را تجربه می کنید؟ اگر چنین است، زردچوبه را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. زردچوبه برای تحریک تولید صفرا شناخته شده است که ممکن است به هضم سریع چربی ها و کاهش التهاب روده کمک کند. علاوه بر این، طبق مطالعه منتشر شده در بیماری متابولیک مغز، علاوه بر این، خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی زردچوبه می تواند به تسکین دستگاه گوارش و کاهش علائم اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کمک کند.

۷. حافظه را تقویت می کند

کورکومین نه تنها از سلامت جسمانی شما حمایت می کند، بلکه برای مزایای شناختی شما نیز عالی است. یک مطالعه منتشر شده در Neural Regeneration Research نشان داده است که زردچوبه می تواند حافظه و عملکرد شناختی را تقویت کند. به کاهش خطر التهاب و آسیب اکسیداتیو که ممکن است در بیماری آلزایمر نقش داشته باشد، کمک می کند. دکتر پاتیل توضیح می دهد: زردچوبه همچنین مفید است زیرا اعتقاد بر این است که سطح فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز (BDNF) را افزایش می دهد، پروتئینی که با بهبود عملکرد مغز و خلق و خوی مرتبط است.

۸. با رادیکال های آزاد مبارزه می کند

همانطور که قبلا ذکر شد، زردچوبه مملو از آنتی اکسیدان هایی است که به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های بسیار واکنش‌پذیری هستند که می‌توانند به سلول‌های شما آسیب برسانند و منجر به مشکلات سلامتی مختلفی شوند. به گفته مجله آنتی اکسیدان ها، با خنثی کردن این رادیکال های آزاد، زردچوبه به محافظت از سلول های شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک می کند و از سلامت کلی حمایت می کند. این اثر آنتی اکسیدانی به ویژه برای حفظ سلامت سلولی و جلوگیری از پیری زودرس بسیار مهم است.

۹. به مدیریت افسردگی کمک می کند

فواید زردچوبه، زردچوبه با کاهش خطر اضطراب و افسردگی به بهبود سلامت روان کمک می کند. به گفته دکتر پاتیل، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است اثرات تقویت کننده خلق و خو داشته باشد که می تواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند. اما به یاد داشته باشید که جایگزینی برای درمان های سنتی برای مشکلات سلامت روان نیست. این تنها راهی برای ارائه برخی حمایت های اضافی برای بهزیستی ذهنی است.

عوارض جانبی زردچوبه

زردچوبه معمولاً به دلیل فواید و رنگ آن برای سلامتی مصرف می‌شود، اما ماده فعال آن، کورکومین، می‌تواند منجر به برخی عوارض جانبی، به ویژه با مصرف بیش از حد آن شود. در اینجا آنها هستند:

۱. ناراحتی معده

یکی از عوارض جانبی قابل توجه ناراحتی معده است که می تواند به دلیل پتانسیل آن برای تحریک دستگاه گوارش رخ دهد. این معمولاً فقط هنگام مصرف دوزهای بالای زردچوبه یا مکمل های آن رخ می دهد. زردچوبه تولید اسید معده را در معده تحریک می کند که ممکن است بر هضم شما تأثیر منفی بگذارد. مطالعه‌ای که در مجله فارماکولوژی و فیزیولوژی بالینی و تجربی منتشر شد، نشان داد که برخی از شرکت‌کنندگانی که از زردچوبه در درمان سرطان استفاده می‌کردند، مشکلات گوارشی را تجربه کردند که باعث شد این ادویه را از برنامه روزانه خود حذف کنند.

فواید زردچوبه

۲. رقیق شدن خون

زردچوبه حاوی خواص تصفیه‌کننده‌ای است که ممکن است منجر به رقیق شدن خون، افزایش خطر خونریزی، به‌ویژه در حین جراحی و زمانی که انواع دیگر داروهای ضد انعقاد (داروهای رقیق‌کننده خون) مصرف می‌شود، شود. طبق مطالعه ای که توسط مجله آمریکایی Health-System Pharmacy منتشر شده است، افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین (کومادین) استفاده می کنند، باید از مصرف دوزهای زیاد زردچوبه اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث خونریزی راحت تر آنها شود. داروهای رقیق کننده خون برای جلوگیری از تشکیل لخته های خون و کاهش خطر مشکلات پزشکی ناشی از لخته شدن خون از جمله حملات قلبی، سکته مغزی و غیره استفاده می شود.

۳. انقباضات

دکتر پاتیل هشدار می دهد: «زردچوبه همچنین ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند، که می تواند برای زنان باردار یا کسانی که مشکلات سلامت باروری خاصی دارند، مشکل ساز باشد. بنابراین، پس از مشورت با پزشک، حتما زردچوبه مصرف کنید.

۴. جذب آهن

زردچوبه در دوزهای بالا ممکن است در جذب آهن اختلال ایجاد کند. طبق مطالعه منتشر شده در Cureus، این یکی از ادویه‌هایی است که جذب آهن را 20 تا 90 درصد در انسان مهار می‌کند و سطح آهن را در بدن شما کاهش می‌دهد. بنابراین باید در مصرف زردچوبه کمی دقت کنید.

چه کسانی باید از زردچوبه اجتناب کنند؟

فواید زردچوبه، در حالی که زردچوبه به طور کلی بی خطر است و فواید سلامتی متعددی را ارائه می دهد، برخی افراد باید از مصرف آن اجتناب کنند یا آن را محدود کنند. این موارد عبارتند از:

زنان باردار یا شیرده
افراد مبتلا به اختلالات کلیه یا کیسه صفرا
کسانی که تحت شیمی درمانی هستند
افرادی که مشکلات کبد یا مجرای صفراوی دارند
افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، دیابت یا کمبود آهن
کسانی که داروهای ضد انعقاد یا ضد انعقاد مصرف می کنند

افرادی که در دو هفته گذشته جراحی کرده اند

اگر هر یک از این شرایط را دارید یا دارو مصرف می کنید، قبل از وارد کردن زردچوبه به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما بی خطر است.

چگونه زردچوبه مصرف کنیم؟

می توانید این ادویه را در وعده های غذایی معمولی خود بگنجانید تا به چندین غذا و نوشیدنی رنگ و طعم بیافزایید. معمولاً در غذاهای هندی، به ویژه در کاری و سبزی، به دلیل رنگ زرد پر جنب و جوش آن استفاده می شود. در اینجا چند راه دیگر برای گنجاندن زردچوبه در رژیم غذایی معمولی شما وجود دارد:

چای زردچوبه
شیر طلایی
سوپ و آبگوشت
سبزیجات سرخ شده
غذاهای برنجی
خورش عدس یا لوبیا
بنابراین، مطمئن شوید که زردچوبه را به رژیم غذایی معمولی خود اضافه می کنید تا از این فواید سلامتی بهره مند شوید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − یک =

دکمه بازگشت به بالا