;
سلامت

مضرات پنیر: ۷ مهمترین عوارض خوردن پنیر که نمی دانستیم!

مضرات پنیر: پنیر یک ماده‌ی غذایی تخمیر شده از شیر است که معمولا از شیر گاو، بز یا گوسفند گرفته می‌شود. برخی از انواع پنیر دارای کپک‌هایی هستند که عطر و طعم خاصی را به آن‌ها می‌دهد. پنیر یک منبع عالی از کلسیم است که برای سلامت استخوان و دندان اهمیت زیادی دارد و همچنین پروتئین که برای نگهداری و ساخت عضلات مهم است، ‌به وفور دراین ماده‌ی خوراکی یافت می‌شود. با این حال، مصرف پنیر می‌تواند مشکلاتی را هم برای بدن ایجاد کند. در این نوشتار با مضرات پنیر آشنا خواهیم شد. با این مطلب سلامت همراه باشید.

۱. عدم تحمل لاکتوز

برخی افراد نمی‌توانند لاکتوز را تحمل کنند، به این معنی که آن‌ها قادر به هضم لاکتوز موجود در شیر و محصولات لبنی نیستند. در نتیجه، معمولا از ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت بعد از مصرف فراورده‌های لبنی، لاکتوز موجود در آن‌ها موجب نفخ در شکم، گرفتگی، اسهال، گاز و حالت تهوع می‌شود. عدم تحمل لاکتوز سطوح مختلفی دارد. کسانی که می‌توانند کمی لاکتوز را تحمل کنند، معمولا می‌توانند پنیر مصرف کنند، زیرا فرآیند تخمیر باعث کاهش مقدار لاکتوز می‌شود. با توجه به تحقیقات صورت گرفته، پنیر سخت و کهنه حاوی کم‌ترین میزان لاکتوز است. با این حال، پنیر نرم و تازه مقادیر قابل‌توجهی لاکتوز دارد و احتمالا باعث ایجاد مشکلاتی در این افراد می‌شود.

۲. آلرژی لبنی

آلرژی به پروتئین گاو، یا آلرژی لبنی، با عدم تحمل لاکتوز فرق دارد. افرادی که به پروتئین گاو حساسیت دارند هیچ مقادیری از این پروتئین را تحمل نمی‌کنند بنابراین باید از پنیرهای تهیه‌شده از شیر گاو پرهیز کنند. برخی از علائم آلرژی لبنی که در کتاب “کتابچه‌ی راهنمای پزشکی آکسفورد” آمده‌اند عبارتند از اگزما، راش پوستی، کهیر، اسهال، گاز، یبوست و آسم.

۳. حساسیت به آمین

مضرات پنیر، بعضی از مردم به آمین‌ها، دسته‌ای از مواد موجود در برخی از غذاها، حساسیت دارند. مواد غذایی که معمولا حاوی آمین‌ها هستند عبارتند از پنیر، شکلات و میوه‌های خانواده‌ی مرکبات. مصرف این مواد خوراکی توسط افراد حساس به آمین باعث بروز سردرد، راش پوستی و افزایش فشار خون می‌شود. پنیرهای تازه مانند موزارلا، کوتاژ و ریکوتا ممکن است مشکلی ایجاد نکنند چون سطح آمین آن‌ها خیلی پایین است. از سوی دیگر، پنیرهای کهنه آمین بسیار زیادی دارند.

۴. افزایش وزن و بالا رفتن فشار خون

پنیر، به ویژه انواع سخت آن، معمولا کالری و نمک زیادی دارد و مصرف منظم آن می‌تواند منجر به افزایش وزن و بالا رفتن فشار خون شود. اگر می‌خواهید وزن‌تان را کنترل کنید یا قبلا یک اختلال قلبی داشته‌اید، باید میزان مصرف پنیرتان را محدود کنید. پنیرهای نرم در مقایسه با پنیرهای سخت، کالری و نمک کم‌تری دارند و به همین دلیل گزینه‌ی سالم‌تری برای مصرف هستند.

مضرات پنیر

۵. پنیر حاوی چربی اشباع است

طبق یک مقاله که در سال ۲۰۱۰ توسط نیویورک تایمز منتشر شد، پیتزای دومینو با ۴۰ درصد پنیر بیش‌تر، حاوی حدود ۲/۳ مقدار مصرف روزانه‌ی توصیه‌شده از چربی اشباع (آن هم فقط در یک تکه) است! با این همه رستوران و شرکت‌های پنیر فرآوری‌شده که محصولات پر از چربی تولید می‌کنند، عجیب نیست که ایالات متحده دارای مشکل همه‌گیر چاقی است.

۶. بسیاری از پنیرها با استفاده از آنزیم معده‌ی حیوان ساخته می شوند

مضرات پنیر، پنیر را می توان با رنت تولید کرد که از آنزیمی که از پوشش معده‌ی گوساله گرفته شده، تولید می‌شود. شما می‌توانید پنیرهایی را که برچسب گیاهخواری دارند، پیدا کنید، در غیر این صورت احتمالا حاوی رنت هستند. به گفته‌ی انجمن گیاهخواران، “منبع سنتی رنت معده‌ی گوساله‌های تازه متولد‌شده است. پنیرهای گیاهی با استفاده از رنت منابع قارچی / باکتریایی یا میکرو ارگانیسم‌های به لحاظ ژنتیکی اصلاح‌شده تولید می‌شوند. ”

۷. پنیر می‌تواند حاوی چرک از عفونت مثانه‌ی گاو باشد

شیوه‌های نادرست تولید باعث می‌شود پنیر یک انتخاب ناسالم باشد. با آن‌ها [گاوها] مانند دستگاه‌های تولید شیر رفتار می‌شود و به صورت ژنتیکی دستکاری می‌شوند و پر از آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌هایی هستند که موجب تولید شیر بیش‌تر می‌شوند. در حالی که گاوها در مزارع کارخانه‌ها رنج می‌برند، شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر در افرادی که شیر می‌خورند، افزایش می‌یابد. ”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 8 =

دکمه بازگشت به بالا