خواص گیاهان دارویی

معجزه اسفرزه برای ناراحتی های معده و مشکلات گوارشی!

خواص درمانی اسفرزه: گیاه دارویی اسفرزه با نام علمی Plantago ovata ، با نام‌های بارهنگ تخم‌مرغی، اسپرزه، اسبرزه، اسفیدش، شکم‌پاره، تخم‌سفید، دانیچک، پسیلیوم، اسفیوس، سفیدخوش و … نیز معروف است. در ادامه این مطلب با خواص درمانی اسفرزه آشنا خواهید شد.

گیاه اسفرزه

این گیاه دارویی در مناطق خشک و نیمه‌خشک و در جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا رشد می‌کند. برگ‌های خطی بلندی دارد که از این برگ‌ها هم در طب سنتی استفاده می‌شود.

گل‌های آن کوچک و بی‌رنگ و به شکل سنبله استوانه‌ای تقریبا شبیه گل‌های بارهنگ هستند که در نهایت تبدیل به میوه‌های کپسولی شکل حاوی بذر می‌شوند.

رنگ دانه‌های این گیاه دارویی ترکیبی از رنگ‌های قهوه‌ای و سفید و زرد هستند. زمان کاشت این گیاه در زمستان و زمان جمع‌آوری، معمولا در اواسط تابستان است.

خواص درمانی اسفرزه

اسفرزه دارای اسید گالیک و اسید تانیک و ترکیبی به نام اوکوبین و مقدار زیادی لعاب یا لیزاب است. زمانی که این دانه را داخل آب قرار دهیم پوسته خارجی آن به اندازه 10 برابر حجم خود، آب را جذب می‌کند و حجیم می‌شود.

این گیاه دارویی نوعی فیبر است که از آن به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌گردد. پوست گیاه دارویی اسفرزه را به عنوان یک مکمل غذایی عالی می‌توانید در بازار پیدا کنید. پوست این گیاه دارویی به شکل‌های پوسته، پودر، کپسول یا گرانول یافت می‌شود. این فیبر در آب قابل حل است و تبدیل به یک مایع چسبناک می‌شود.

خواص درمانی اسفرزه

متخصصان طب سنتی از این گیاه دارویی به‌تنهایی یا به همراه محصولات گیاهی دیگر جهت درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌کنند از قبیل:

درمان اسهال، درمان یبوست، کاهش قند خون، درمان گلودرد، کاهش کلسترول خون، درمان سنگ صفرا، محافظت از قلب و عروق، لاغری، درمان برفک دهان، درمان سوزش معده یا همان اسیدیته، دفع سموم بدن، درمان بیماری‌های زنانه، تصفیه خون، درمان سالک، رفع خارش، رفع گرفتگی صدا، مدر، ملین، درمان زخم‌های روده و معده، رفع عطش، ضد تب و لرز، نشاط‌آور، درمان سوزاک، درمان بواسیر.

طبع اسفرزه سرد و تر می‌باشد. جهت درمان ریفلاکس یا همان اسیدیته معده مقداری اسفرزه را با چای سرد شده مخلوط و میل نمایید. جهت دفع سموم از بدن می‌توانید مقداری اسپرزه را به همراه آب ولرم میل نمایید.

با استفاده از شکم‌پاره و شیر و عسل یک ماسک برای صورت خود بسازید؛ این ماسک برای از‌بین بردن جوش‌های صورت و درخشان کردن پوست و موی شما موثر است. این نکته را مدنظر داشته باشید که همیشه باید به همراه اسپرزه آب فراوان بنوشید.

تحقیقات دانشگاهی درباره خواص درمانی اسفرزه

مدیر مجتمع تحقیقات جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی درباره گیاه اسفرزه می گوید: گیاه اسفرزه، که با نام‌های دیگری مانند اسپرزه و اسپغول شناخته می‌شود، به عنوان یک ملین طبیعی شناخته می‌شود و به تسکین مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

محسن پویان به بررسی خواص و کاربردهای گیاه اسفرزه پرداخت و گفت: این گیاه که با نام‌های دیگری همچون اسپرزه، اسفیدش، اسپغول و بنر رقطونا نیز شناخته می‌شود، دارای طبیعت سرد و تر است و در طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد.

خواص درمانی اسفرزه

پویان با اشاره به موارد استفاده از تخم اسفرزه گفت: مصرف ۱۰ تا ۱۲ گرم تخم اسفرزه که در آب خیسانده شده و لعاب ایجاد کرده باشد، همراه با سکنجبین برای لینت مزاج بسیار مفید است و تخم اسفرزه به عنوان یک مبرد و خنک‌کننده شناخته می‌شود و برای رفع التهاب مجاری ادراری و تناسلی مؤثر است.

مدیر مجتمع تحقیقات جهاد دانشگاه خراسان جنوبی همچنین به خواص دیگر این گیاه اشاره کرد و گفت: این گیاه به تسکین حرارت بدن کمک کرده و برای رفع تشنگی و تب‌های گرم مفید است. همچنین، برای درمان خشونت سینه، حلق و زبان، سردرد و یبوست نیز کاربرد دارد.

این پژوهشگر خراسان جنوبی در بحث گیاهان دارویی تأکید کرد: استفاده از گیاهان دارویی مانند اسفرزه می‌تواند به عنوان یک روش طبیعی و مؤثر در درمان برخی بیماری‌ها مورد توجه قرار گیرد.

 

برایتان جالب خواهد بود

 دانه کتان: ۷ عارضه جدی دانه کتان که باید بدانید!

این دو نوشیدنی برای سلامت کبد معجزه می کند!

۵ معجزه ترکیب زنجبیل و زردچوبه برای سلامت و زیبایی که نمی دانستید + روش مصرف

۹ سالم ترین راه برای خوردن تخم مرغ که نمی دانستید!

چگونه مصرف آب بر سلامت قلب و بدن تاثیر می گذارد؟ 

۹ ماده غذایی مفید برای سلامت قلب!

عوارض جدی خوردن چای کهنه دم برای معده!

۸ غذایی که برای کبد شما مضر و خطرناک است!

درمان واریس با گوجه فرنگی در طب سنتی + روش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =

دکمه بازگشت به بالا