;
درمان خانگیسلامت

دیابت: ۵ بهترین نان برای دیابتی ها!

بهترین نان برای دیابتی ها: نان یک مواد غذایی صبحانه محبوب است، اما اگر دیابتی هستید، ممکن است تعجب کنید که آیا می توان آن را بدون افزایش سطح قند خون مصرف کرد. از آنجایی که نان ها دارای کربوهیدرات هستند، می توانند سطح گلوکز خون را بالا ببرند و احتمال عوارض دیابت را افزایش دهند. یعنی اصلا نباید نان بخوری؟ خوب، نان می تواند بخشی از برنامه غذایی سالم شما باشد، اما فقط کافی است از بین سالم ترین و بهترین نان ها برای دیابتی ها انتخاب کنید! با این مطلب سلامت همراه باشید.

چرا نان سفید برای دیابتی ها مضر است؟

نان سفید برای بیماران دیابتی ایده آل نیست زیرا از آرد تصفیه شده تهیه می شود که شاخص گلیسمی بالایی دارد. دکتر ماهش چاوان، متخصص غدد، توضیح می دهد: «این بدان معناست که می تواند باعث افزایش سریع سطح قند خون پس از مصرف شود. در طول فرآیند تصفیه، بیشتر فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی حذف می شوند. چیزی که باقی می ماند محصولی است که به سرعت هضم و جذب می شود و منجر به افزایش شدید سطح گلوکز خون می شود. این می تواند مدیریت قند خون را برای افراد مبتلا به دیابت چالش برانگیزتر کند.

نان هندی مانند روتی یا چاپاتی گندم کامل در مقایسه با نان سفید می تواند گزینه بهتری در دیابت باشد. این متخصص می گوید: «این نان ها معمولاً از آرد غلات کامل تهیه می شوند که حاوی فیبر بیشتری است. فیبر با افزایش زمان تخلیه معده به کاهش سرعت جذب قند کمک می کند. با این حال، بار گلیسمی همچنان باید در نظر گرفته شود، زیرا اندازه وعده ها و نوع آرد استفاده شده می تواند بر کنترل قند خون تأثیر بگذارد.

بهترین نان ها برای دیابتی ها کدامند؟

۱. نان سبوس دار

به گفته انجمن دیابت آمریکا، از نان غلات کامل مانند گندم کامل یا جو دوسر استفاده کنید، زیرا آنها فیبر دارند. دکتر چاوان می گوید: «نان سبوس دار سرشار از فیبر است که می تواند به کاهش جذب قند در جریان خون کمک کند. وجود فیبر در نان سبوس دار همچنین می تواند شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد و از پرخوری جلوگیری می کند.

بهترین نان برای دیابتی ها

۲. نان چند دانه

بهترین نان برای دیابتی ها، نان چند دانه ای از ترکیب غلاتی مانند آرد گندم کامل، جو دوسر، ارزن، دانه کتان، آب، مخمر و نمک تهیه می شود. همه آنها به محتوای فیبر بالاتر و شاخص گلیسمی پایین کمک می کنند. تنوع غلات همچنین طیف وسیع تری از مواد مغذی را فراهم می کند.

۳. نان چاودار

در طی یک مطالعه در سال 2022 که در Frontiers in Nutrition منتشر شد، غذاهای مبتنی بر چاودار، از جمله نان چاودار، تأثیر مثبتی بر پاسخ‌های انسولین و گلوکز در مرحله بعد از غذا یا زمان بعد از غذا داشتند. این متخصص می گوید: نان چاودار حاوی فیبر است که می تواند به بهبود حساسیت به انسولین و کنترل سطح قند خون کمک کند.

۴. نان خمیر مایه

طی تجزیه و تحلیل مارس 2024 که در Critical Reviews In Food Science and Nutrition منتشر شد، محققان دریافتند که نان خمیر ترش می تواند به کاهش افزایش قند خون پس از غذا کمک کند، وضعیتی که زمانی اتفاق می افتد که سطح گلوکز خون بلافاصله بعد از غذا بالا می رود. فرآیند تخمیر در نان خمیر ترش می تواند شاخص گلیسمی آن را کاهش دهد و باعث کند هضم آن شود و کمتر باعث افزایش قند خون شود. دکتر چاوان می گوید: «اسیدهای طبیعی موجود در خمیر ترش هضم کربوهیدرات را نیز کند می کند.

۵. نان جو

بهترین نان برای دیابتی ها، طی یک مطالعه در سال 2011 که در مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران منتشر شد، نان جو دوسر در کاهش گلوکز خون موثر بود. جو دوسر سرشار از بتا گلوکان است، نوعی فیبر محلول که می تواند به کاهش سطح کلسترول و مدیریت قند خون کمک کند.

بهترین نان برای دیابتی ها

چگونه نان های دیابتی را استفاده کنیم؟

ترکیب نان برای بیماران دیابتی با غذاهای پر پروتئین و فیبر بالا می تواند به تثبیت بیشتر سطح قند خون کمک کند. در اینجا چند ایده وجود دارد:

نان سبوس دار با پروتئین بدون چربی مانند مرغ کبابی بخورید و یک وعده سبزی برگ دار برای فیبر اضافه کنید.
از نان چند دانه با آووکادو و مقداری دانه یا مغزها برای داشتن چربی های سالم و فیبر اضافی لذت ببرید.
نان چاودار را می توان با سالمون دودی یا پنیر دلمه سرو کرد و می توانید برای ترد و مواد مغذی مقداری برش خیار اضافه کنید.
نان خمیر ترش را می توان با تخم مرغ آب پز و یک طرف اسفناج یا گوجه فرنگی برای یک وعده غذایی غنی از مواد مغذی اضافه کرد.
نان جو را می توان با کره آجیل و سیب یا انواع توت های برش داده شده برای یک میان وعده متعادل و رضایت بخش مصرف کرد.
این متخصص می‌گوید: «دیابتی‌ها می‌توانند این نان‌ها را در حد اعتدال مصرف کنند، به این معنی که اندازه سرو معمولی باید یک تا دو برش باشد.

دیابتی ها می توانند نان بخورند، اما جستجوی موادی که سطح قند خون را افزایش ندهند مهم است. خوردن نان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل به جای مصرف آنها در انزوا برای افراد مبتلا به دیابت بهتر است. جفت کردن آنها با پروتئین، چربی های سالم و سبزیجات غنی از فیبر می تواند وعده های غذایی را ایجاد کند که نه تنها رضایت بخش هستند، بلکه از سطوح پایدار قند خون نیز حمایت می کنند.

 

برایتان جالب خواهد بود

۷ فایده شگفت انگیز پروتئین گیاهی که نمی دانستید!

۱۰ راه آسان برای کنترل فشار خون بالا بدون دارو!

فواید روغن فلفل قرمز: از کاهش وزن تا سلامت قلب!

7 مهمترین خواص خرمالو که باعث می شود بهترین میوه زمستانی باشد!

۹ غذای عضله ساز برای گیاهخواران!

خواص روغن گلرنگ یکی از ناشناخته ترین و طبیعی ترین روغن ها با هزار خاصیت!

۷ معجزه رژیم پورتفولیو برای کنترل کلسترول و قند خون!

۵ منبع غذایی منیزیم برای سلامت بدن  + روش مصرف 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا