همه چیز درباره دوریان،میوه بزرگ زرد و پوست خاردار
دوریان به دلیل بوی فوق العاده و ظاهری که دارد واقعاً یک میوه متفاوت است. میوه دوریان میوه ای است که در کشورهایی مانند تایلند، آسیای جنوب شرق، ویتنام و مالزی رشد می کند. بیشتر به خاطر بویش معروف است تا طعم. در واقع بردن این میوه به هتل ها، اتوبوس ها، متروها و فرودگاه ها ممنوع است. این مطلب به بررسی دوریان میوه بزرگ زرد و پوست خاردار می پردازد. با چشمک همراه باشید.
بیشتر بخوانید: وقتی توت فرنگی می خورید چه اتفاقی در بدن شما می افتد؟
درخت و میوه دوریان چیست؟
میوه دوریان یکی از جالب ترین میوه های دنیاست. به عنوان پادشاه میوه ها در جنوب شرقی آسیا شناخته می شود. در برخی مناطق به آن میوه بهشت و جهنم می گویند. بوی بد و خاردار بودن پوست آن با فواید و طعمی که دارد یادآور جهنم است. به همین علت باعث شده است که نام جهنم نیز بر این میوه گذاشته شود.
دارای ساختاری گوشتی و آبدار با 6 محفظه در پوسته آن است. قسمت گوشتی می تواند در رنگ های مختلف (سبز، کرم – زرد، خاکستری – زرد) باشد. در غلاف ها 6 دانه زرد مایل به قهوه ای وجود دارد. هنگامی که این دانه ها مصرف می شوند، ممکن است در تنفس و بازدم مشکل ایجاد شود. این میوه اغلب در شیرینی ها و غذاهای گوشتی در اندونزی، مالزی و تایلند استفاده می شود. درخت دوریان درختی بسیار بلند با ارتفاع بیش از 40 متر است و در کشورهای گرمسیری پرباران رشد می کند.
برگهای درخت دوریان میوه بزرگ زرد و پوست خاردار، صاف و کمی کرکدار است و قسمت بیرونی میوه با خارهای سبز و نوک تیز پوشیده شده است. وقتی درخت بین 5 تا 10 سال سن دارد شروع به میوه دادن می کند. وزن یک میوه با پوست آن 2 تا 3 کیلو و گاهی حتی بیشتر از 3 کیلو می باشد.
این میوه آنقدر خوشمزه و دوست داشتنی است که شکل خانه اپرا که به عنوان نماد کشور در سنگاپور شناخته می شود، به شکل میوه دوریان طراحی شده است. بعد از برداشتن لایه ، طعم تارت پذیرای شماست. اما میوه کاملا روغنی است.
میوه بزرگ زرد و پوست خاردار و بوی بد
100 گرم میوه دوریان 153 کالری انرژی می دهد. میوه دوریان به دلیل بوی بد و تندش، آوردن به هتل های اندونزی ممنوع است. در سنگاپور نمی توانید با این میوه با مترو یا اتوبوس همراه شوید. میوه دوریان به صورت کامل یا تکه فروخته می شود. این میوه کاربردهای مختلفی دارد.
اگر قرار است به صورت خام مصرف شود، مصرف آن سرد توصیه می شود. این میوه را می توان با جوشاندن آن با شکر نیز مانند کمپوت مصرف کرد. می توان از آن برای افزایش طعم بستنی استفاده کرد. قسمت گوشتی میوه را می توان تخمیر کرد و در ظروف ساخته شده از خاک مصرف کرد. می توان آن را کنسرو کرد. از قسمت پوست برای سفید کردن ابریشم استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: نوع بی ضرر شکر: ۵ نوع شکر بهترین جایگزین برای شکر فراوری شده است
فواید میوه دوریان
دوریان میوه بزرگ زرد و پوست خاردار، میوه ای است که برای بسیاری از بیماری ها از بی خوابی گرفته تا کم خونی مفید است. فواید مهم میوه دوریان عبارتند از:
- حاوی مقادیر زیادی ویتامین C و آنتی اکسیدان است.
- از نظر پتاسیم بسیار غنی است.
- مقاومت بدن را افزایش می دهد.
- به دفع رادیکال های آزاد در بدن از طریق مجاری ادراری کمک می کند.
- باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
- مس موجود در آن برای تولید سلول های خونی بسیار ضروری است.
- انرژی می دهد و بدن را جوان می کند.
- به دلیل خواص آرام بخش برای بیماران صرعی مفید است.
- هضم آن آسان است.
- گوشت نرم آن فاقد کلسترول و چربی اشباع شده است.
- سرشار از ویتامین های گروه B است.
- سلول های عصبی را تنظیم و به ویژه برای افسردگی مفید است.
- به کنترل فشار خون کمک می کند.
- حاوی سطوح بالایی از منیزیم، مس، منگنز و آهن است.
- برای بی خوابی مفید است.
- ترشح هورمون ملاتونین و سروتونین را با آمینو اسیدهای موجود در آن فراهم می کند.
- یک وعده میوه دوریان 20 درصد از نیاز روزانه به کربوهیدرات را پوشش می دهد.
- حاوی مقدار زیادی فیبر است.
- در التیام زخم ها مفید است.
- اثر ضد پیری دارد.
- در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.
- کلسترول خوب را بالا می برد.
- حاوی منگنز است که برای سلامت پوست و استخوان بسیار مفید است.
- اثرات مفیدی بر سلامت عضلات و اعصاب دارد.
- 1 وعده دوریان می تواند 20 درصد نیاز روزانه اسید فولیک را تامین کند.
- همچنین به داشتن اثر ملین برای مشکلات یبوست معروف است.
- محتوای فیبر غنی آن زمان انتظار سموم را در روده کاهش می دهد.
- به محافظت از غشای مخاطی روده بزرگ کمک می کند.
بیشتر بخوانید: ۱۰ روش خانگی ساده و موثر برای درمان مسمومیت غذایی در تابستان
مکان کشت میوه بزرگ زرد و پوست خاردار
کشورهای جنوب شرقی آسیا کشورهایی مانند مالزی، تایلند و ویتنام هستند. میوه دوریان میوه ای استوایی است و در مکان هایی با بارندگی فراوان می روید. خاکهای با زهکشی خوب، عمیق، رسی یا شنی را دوست دارد. دو بار در سال شکوفا می شود. دوبار میوه می دهد. میوه های رسیده به زمین می افتند. به این ترتیب به راحتی جمع آوری می شود.
توصیه می شود قبل از خوردن 2 تا 4 روز صبر کنید تا بالغ شود. به جز جنوب آسیا در هیچ منطقه دیگری رشد نمی کند. حتی اگر رشد کرده باشد، طعم آن مانند آسیای جنوب شرقی نخواهد بود.
بو و طعم میوه دوریان چیست؟
بوی میوه دوریان کاملاً تند است. به همین دلیل، ورود آن به مناطق بسته ممنوع است. گفته می شود این میوه بوی بسیار بدی دارد. توصیف طعم میوه دوریان تا حدودی دشوار است. طعم آن شبیه پودینگ پیاز شیرین است. به گفته برخی، طعم این میوه شبیه خامه است. به گفته مردم آسیای جنوب شرقی، میوه دوریان طعمی شبیه بهشت دارد. ولی بوی جهنم میده