درمان خانگیسلامت

 تقویت سیستم ایمنی بدن با ۵ نوع چای گیاهی شگفت انگیز!

تقویت سیستم ایمنی بدن با چای: نوشیدن دمنوش های گیاهی در سراسر جهان پر طرفدار است، به ویژه در کشورهایی مانند چین، جایی که چای برای ارتقای سلامت و کاهش خطر ابتلا به مسائل مرتبط با سلامتی مانند سرماخوردگی و بیماری های کبد و سایر اندام ها معمول است.

نوشیدنی های گیاهی را تیسان، دم کرده گیاهی یا دم کرده گیاهی نیز می نامند تا با چای های واقعی اشتباه گرفته نشوند. آنها را می‌توان با گل‌های تازه یا خشک، میوه‌های نارس، برگ‌ها، دانه‌ها و ریشه‌ها با دم کردن (دم کرده) یا جوشاندن (جوشانده) مواد اولیه از جمله گیاهان تهیه کرد.

دمنوش های گیاهی شامل یک یا چند ماده گیاهی است که برای مصرف خوراکی در نظر گرفته شده و از طریق جوشانده، دم کرده یا خیساندن تهیه می شود. مصرف آن با یک رژیم غذایی متعادل ممکن است وضعیت آنتی اکسیدانی را بهبود بخشد و استرس اکسیداتیو را در انسان کاهش دهد.

چای برای تقویت سیستم ایمنی مانند چای ماچا، چای سفید، چای گوجی بری، چای هیبیسکوس، چای زردچوبه، چای سبز، چای سیاه، چای زنجبیل، علف لیمو، ریشه شیرین بیان، نعناع فلفلی، توت، مرکبات، اکیناسه، سنجد، چای مورینگا دارای خواص ضد التهابی هستند. خواصی که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

در این مطلب بهترین چای های تقویت کننده سیستم ایمنی را برای شما آورده ایم که ایمنی شما را تقویت کرده و با مشکلات فصلی مقابله می کند.

نوشیدن چای چگونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند؟

تقویت سیستم ایمنی بدن با چای، نوشیدن چای یک روش رایج برای بسیاری از افراد است، اما ممکن است همه از فواید آن آگاه نباشند. چای گیاهی به شکل‌های مختلف از جمله قسمت‌های خشک کامل گیاه، پودر خشک، ذرات خشک شده در کیسه‌های چای، گرانول‌ها و محلول‌هایی که می‌توان مستقیماً مصرف کرد در دسترس است.

دمنوش ها/نوشیدنی های گیاهی منابع غنی از ترکیبات زیست فعال طبیعی مانند کاروتنوئیدها، اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، کومارین ها، آلکالوئیدها، پلی استیلن ها، ساپونین ترپنوئیدها و غیره هستند. این ترکیبات زیست فعال از طریق مکانیسم های مختلف از سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند.
اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، تنظیم کننده ایمنی، ضد سرطان، محافظت از قلب و عروق، ضد دیابت، ضد چاقی و محافظت کبدی به طور گسترده توسط مطالعات آزمایشگاهی، درون تنی و انسانی با مکانیسم های مختلف اثر نشان داده شده است.
پلی فنول های چای یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی هستند. چای حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر در بدن، کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، که با عملکرد سیستم ایمنی مرتبط هستند، کمک می کند.
چای سرشار از فلاونوئیدها است که به دلیل پتانسیلشان برای حمایت از سیستم ایمنی شناخته شده است. کومالادا و همکاران اثرات فلاونوئیدها، به ویژه کورستین، بر فرآیندهای التهابی مختلف و عملکردهای ایمنی را بررسی کرد و نشان داد که فلاونوئیدهای خاص به مهار روند اولیه التهاب و بهبود سیستم ایمنی کمک می کنند.
کاتچین‌های موجود در چای همچنین می‌توانند نفوذ و تکثیر سلول‌های مرتبط با ایمنی را مهار کرده و التهاب و واکنش‌های اکسیداتیو را تنظیم کنند و به کاهش تولید، ترشح و واکنش سیتوکین‌ها، کموکاین‌ها، سایتوکین‌های پیش التهابی، مولکول‌های چسبنده و آنزیم‌های مرتبط با التهاب کمک کنند.
نوشیدن چای گیاهی به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می کند و از عملکرد مطلوب ایمنی با ویتامین ها و مواد معدنی مانند C، روی و منگنز حمایت می کند.
آیا چای سبز می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند؟ بله! چای سبز حاوی پلی فنول هایی مانند EGCG (اپی گالوکاتچین گالات) است که نشان داده شده است که دارای خواص تقویت کننده سیستم ایمنی هستند. همچنین دارای L-theanine است که با تقویت پاسخ ایمنی مرتبط است. چندین مطالعه اخیر نشان داده اند که تجویز L-THE می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. یک مطالعه خاص استفاده از l-THE را به عنوان مداخله ای برای کاهش بروز علائم عفونت دستگاه تنفسی فوقانی از طریق افزایش عملکرد لنفوسیت γ و δ T برجسته کرد.

 تقویت سیستم ایمنی بدن با چای

بهترین چای های تقویت کننده سیستم ایمنی

۱.چای ماچا

تقویت سیستم ایمنی بدن با چای، ماچا یک چای سبز محبوب ژاپنی است که با پوشاندن بوته‌های چای با حصیر بامبو برای محافظت از برگ‌ها در برابر نور مستقیم خورشید در طول دوره رشد آن رشد می‌کند.

برگ‌های چای جوان با عیار بالا انتخاب می‌شوند و بلافاصله برای جلوگیری از اکسید شدن، برای مدت کوتاهی بخارپز می‌شوند. سپس ساقه ها، رگبرگ ها و ناخالصی ها جدا شده و پودر می شوند.

به همین دلیل، این گیاه مقادیر بیشتری اسیدهای آمینه و ترکیبات زیست فعال مانند کلروفیل و تیانین تولید می کند که به چای ماچا رنگ سبز پر جنب و جوش و طعم غیر تلخ آن می دهد.
در ماچا، کاتچین ها 90 درصد از پلی فنول ها، آنتی اکسیدان های قوی را تشکیل می دهند که تقریباً به اندازه ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین E، کاروتن و توکوفرول موثر هستند. این آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن، کاهش استرس اکسیداتیو و حمایت از سلامت کلی سیستم ایمنی کمک می کنند.
Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) فراوان ترین و فعال ترین است که نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد.
مطالعه دیگری اثر عصاره، باقیمانده‌ها و کل ماچا را مورد مقایسه قرار داد و دریافت که باقیمانده عمدتاً حاوی الیاف نامحلول در آب است و به مزایای سلامتی ماچا کمک زیادی می‌کند.
اعتدال در ماچا کلیدی است زیرا سطح کافئین بالایی دارد. این دمنوش را برای تقویت سیستم ایمنی آماده کنید، 1 تا 2 قاشق چایخوری پودر ماچا را به آب داغ اضافه کنید و خوب هم بزنید یا سرد شده با یخ بنوشید.

۲.چای گوجی بری

چای گوجی بری از میوه های خشک گیاه گوجی بری که با نام علمی Lycium barbarum شناخته می شود، تهیه می شود که معمولاً در آسیا، به ویژه در مناطق شمال غربی چین یافت می شود.

گوجی بری میوه‌ای با پتانسیل آنتی‌اکسیدانی بالا است که استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و مزایای محافظتی زیادی برای سلامتی به همراه دارد، مانند جلوگیری از رادیکال‌های آزاد که می‌توانند سیستم ایمنی را تضعیف کنند و به DNA، لیپیدها و پروتئین‌ها آسیب بزنند.
مزایای سلامتی گوجی بری شامل افزایش خون سازی، ضد تشعشع، ضد پیری، ضد سرطان، بهبود ایمنی و آنتی اکسیدان است.
پلی ساکاریدها ترکیبات زیست فعال این گیاهان هستند و دارای خواص عملکردی هستند که شامل فعالیت تعدیل کننده ایمنی، آنتی اکسیدان، ضد تومور و کاهش قند خون می باشد.
پیشنهاد شده است که خوردن یا نوشیدن محصولات ساخته شده از L. barbarum می تواند از بینایی محافظت کند، سطح چربی خون را کاهش دهد، خلط را از بین ببرد، با خستگی مقابله کند، باروری را تقویت کند، ایمنی را تقویت کند و از بیماری هایی مانند هپاتیت، دیابت و چربی خون جلوگیری کند.
100 گرم گوجی بری خشک حاوی 26800 واحد بین المللی ویتامین A است که نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی و ویتامین C، اسید اسکوربیک کل 48.4 میلی گرم، آنتی اکسیدان قوی و سایر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری از جمله آهن و روی دارد که برای حفظ یک سیستم ایمنی سالم حیاتی هستند.
می توانید این چای را برای تقویت سیستم ایمنی با اضافه کردن 1 تا 2 قاشق چایخوری گوجی بری خشک با آب داغ و دم کردن به مدت 10 تا 15 دقیقه درست کنید. برای تقویت عطر توت ها، یک تکه زنجبیل اضافه کنید. به طعم و مزه شیرین کنید.

 تقویت سیستم ایمنی بدن با چای

۳.چای زردچوبه

تقویت سیستم ایمنی بدن با چای، آیا با شیر طلایی یا لاته زردچوبه آشنایی دارید؟ این یک نوشیدنی گرم است که از جوشاندن ریشه زردچوبه یا زردچوبه آسیاب شده در شیر، همراه با سایر ادویه ها برای طعم بیشتر تهیه می شود. با این حال، توصیه می کنیم چای زردچوبه را بدون شیر امتحان کنید. زردچوبه یا پودر زردچوبه رنده شده را دم بکشید و سپس لیمو، زنجبیل، عسل و فلفل را قبل از مصرف اضافه کنید.

زردچوبه یک ادویه هندی است که از ریزوم این گیاه به دست می آید و در هند و سایر مناطق جنوب شرقی آسیا کشت می شود. قرن ها در هند به طور گسترده در طب آیورودا استفاده شده است. کورکومین عملکردهای بیولوژیکی زیادی مانند اثرات ضد باکتریایی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی را نشان داده است.
کورکومین به عنوان یک طب سنتی برای درمان طیفی از بیماری ها مانند روماتیسم، بدن درد، بیماری های پوستی، کرم روده، اسهال، تب های متناوب، اختلالات کبدی، صفراوی، التهاب ها، یبوست، لکودرما، آمنوره، آرتریت، کولیت و هپاتیت استفاده می شود.
نشان داده شده است که کورکومین اثرات تعدیل کننده ایمنی بر روی چندین سلول و اندام سیستم ایمنی دارد. فعالیت سلول های ایمنی مانند ماکروفاژها، سلول های کشنده طبیعی و لنفوسیت های T را تحریک می کند که نقش مهمی در مبارزه با عفونت ها و بیماری ها دارند.
این عطر و طعم خاکی و تلخ می دهد، بنابراین توصیه می کنیم فلفل را اضافه کنید زیرا فواید آن زمانی به دست می آید که کورکومین با عواملی مانند پیپرین ترکیب شود، که فراهمی زیستی آن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
برخلاف بقیه، زردچوبه برای مصرف نسبتا بی خطر است. بر اساس گزارش‌های JECFA (کمیته مشترک سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی در مورد افزودنی‌های غذایی) و EFSA (مرجع ایمنی غذای اروپا)، مقدار مجاز مصرف روزانه (ADI) کورکومین 0-3 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن است.

 تقویت سیستم ایمنی بدن با چای

۴.چای هیبیسکوس

این چای برای تقویت سیستم ایمنی ترکیبی از کاسه گل خشک (قسمت بیرونی گل) گیاه Hibiscus sabdariffa (نوع قرمز) است. Hibiscus sabdariffa Linn. Malvaceae (HS) معمولاً با نام‌های رزل، جامائیکا، ترشک قرمز، ترشک هندی، وونجو و کارکاد شناخته می‌شود و بومی هند و مالزی است و در سراسر جهان در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می‌شود.
این چای ایمنی رنگ قرمز تیره ای می دهد و با طعم تند و منحصر به فرد خود لذت می برد و آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین ها به گیاه رنگ زنده می بخشد.
همراه با برخی از ویتامین ها و مواد معدنی، هیبیسکوس حاوی ترکیبات شیمیایی به نام فیتوکمیکال است که می تواند به پیشگیری از بیماری کمک کند.
اثرات درمانی HS با حضور اجزای زیست فعال و عملکردی مانند اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها، اسیدهای آلی و فیبر غذایی مرتبط است.
اخیراً در یک مطالعه مداخله ای شامل 16 زن سالم بین 20 تا 35 سال، المالکی و همکاران. دریافتند که پس از مصرف دو بار در روز چای HS (2 گرم پودر HS در 240 میلی لیتر آب جوش) به مدت 48 روز، افزایش میانگین ظرفیت آنتی اکسیدانی (از 17.04 به 18.07 میلی مولار معادل ترولاکس) در نمونه های خون مشاهده شد.
همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است، یک مطالعه لوله آزمایش نشان داد که عصاره هیبیسکوس E. coli و سویه های مختلف باکتری را مهار می کند.
شما می توانید فنجان این چای با طراوت را به همراه ادویه ها و شیرین کننده های دلخواه خود میل کنید. با این حال، باردار یا شیرده یا کسانی که شرایط پزشکی خاصی دارند (از آنجایی که ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد)، باید قبل از نوشیدن منظم چای هیبیسکوس با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنند.

 تقویت سیستم ایمنی بدن با چای

۵.چای مورینگا

تقویت سیستم ایمنی بدن با چای، این چای برای تقویت سیستم ایمنی به دلیل طیف گسترده ای از فواید سلامتی که ممکن است از بیماری های مزمن مختلف پیشگیری یا درمان کند، یک «ابر غذا» نیز نامیده می شود. بله، ما در مورد چای مورینگا صحبت می کنیم که از مورینگا اولیفرا، گونه ای بومی شبه قاره هند تهیه می شود.

مورینگا 7 برابر بیشتر از پرتقال ویتامین C، 10 برابر بیشتر از هویج ویتامین A، 17 برابر بیشتر از شیر کلسیم، 9 برابر بیشتر از ماست پروتئین، 15 برابر بیشتر از موز پتاسیم و 25 برابر بیشتر از اسفناج، آهن دارد.
علاوه بر این، به افزایش سطح آنتی اکسیدان خون و کاهش سطح قند خون و التهاب پایدار کمک می کند.
برگ‌های مورینگا دارای ترکیبات ارزشمند زیادی مانند پروتئین، ویتامین‌ها، کلسیم، آهن، اسید اسکوربیک و آنتی‌اکسیدان‌ها (کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و فنل) هستند.
ویتامین‌های مفید برای ایمنی مانند ویتامین A (بتا کاروتن)، ویتامین B (اسید فولیک، پیریدوکسین و اسید نیکوتینیک)، ویتامین C، ویتامین D و ویتامین E در مورینگا اولیفرا یافت می‌شوند.
عصاره های برگ، پوست ریشه گل و پوست ساقه مورینگا اولیفرا دارای خواص ضد میکروبی و ضد کرم هستند.
اگرچه مصرف چای مورینگا به طور کلی بی خطر است، اما اگر باردار هستید، در دوران شیردهی یا شرایط پزشکی خاصی دارید، مهم است که قبل از گنجاندن آن در رژیم غذایی با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مشورت کنید. آن را مانند هر چای گیاهی دیگر دم کنید و از فنجان خوبی لذت ببرید!

 تقویت سیستم ایمنی بدن با چای

سخن آخر

نوشیدن چای ممکن است یک عمل فرهنگی باشد، اما با مزایای سلامتی اضافی. پنج چای توصیه شده در بالا دقیقاً این کار را انجام می دهند. ترکیبات زیست فعال آن بدن را تغذیه می کند و به عملکرد و سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

با این حال، درک این نکته ضروری است که یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم، خواب کافی و سایر شیوه های زندگی سالم نیز برای حفظ یک سیستم ایمنی قوی ضروری هستند. از قبل با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ مشکلی وجود ندارد. برای تقویت سیستم ایمنی بدون نگرانی از آن فنجان چای داغ و دلگرم کننده بنوشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 8 =

دکمه بازگشت به بالا