;
خواص گیاهان داروییسلامت

خواص انبه و هرآنچه که باید بدانید+بهترین شیوه مصرف

خواص انبه: انبه، میوه‌ ای زرد رنگ و استوایی که در چند سال اخیر در بازار میوه‌فروشان ایرانی خریدوفروش آن رونق گرفته است. خواص انبه این میوه که بومی هندوستان به‌حساب می‌ آید، به صورت‌های گوناگون چه به‌ صورت خام، دسر، میوه خشک و در شیرینی‌ ها به مورد بهره مندی قرار می گیرد. تا همین چند سال اخیر کسی باورش نمی‌شد که میوه‌ ها هم بتوانند همانند غذا بدن انسان را از هر نوع نیاز تأمین کنند. نکته مهم دیگر در مورد خواص انبه، این است که در بسیاری از رژیم‌های خاص از آن به‌ عنوان وعده اصلی غذایی استفاده می‌شود.

به این میوه «سلطان میوه‌ها» هم گفته می‌شود، چون ارزش غذایی چشمگیری دارد. اصالت این میوه به آفریقای جنوبی برمی‌گردد. انبه در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف در سراسر جهان در دسترس است. این میوه بیش از ۲۰ نوع ماده‌ معدنی و ویتامین دارد و یکی از مغذی‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. گفته می‌شود که انبه خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد، سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد و احتمال ابتلا به بعضی از انواع سرطان‌ها را کاهش دهد.

در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه خواص گیاهان دارویی با خواص انبه همراه باشید.

شاید بپسندید: سه خاصیت ناشناخته چای سبز

احتمالا بپسندید: این ادویه ها خاصیت خنک کنندگی بدن دارند! | برای جلوگیری از گرما زدگی فراموش نکنید!

جالب خواهد بود: ۷ دلیل برای اینکه عاشق کربوهیدرات سالم باشید

خواص کلی انبه

انبه‌ در زمره پرمصرف‌ترین میوه‌های سراسر جهان لقب گرفته است. از خواص انبه می‌توان به کاهش ابتلا به مرض چاقی و بیماری‌های منجر به مرگ، دیابت، بیماری‌های قلبی نام برد همچنین پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن سریع خواهد شد.

«کارلی سدلاچک»، متخصص تغذیه در کلینیک «کلیولند» فواید برجسته این میوه شیرین برای سلامت بدن را با توجه به ویتامین‌ها و نحوه هضم و جذب آن در بدن توضیح می‌دهد. انبه سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر است. این میوه مقدار زیادی مواد مغذی و در عین حال کالری کمی دارد. یک فنجان انبه خردشده ۹۹ کالری و ۲.۶ گرم فیبر دارد. همچنین با خوردن این مقدار انبه، این میزان از مصرف توصیه‌شده روزانه ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم برای بدن تامین می‌شود:

– ۶۷ درصد ویتامین سی (C)

– ۲۰ درصد مس

– ۱۰ درصد ویتامین آ (A)

– ۱۰ درصد ویتامین ای (E)

انبه همچنین منبع خوبی از فولات (ویتامین ب‌۹)، منیزیم، پتاسیم، ویتامین ب۶ و ویتامین ک (K) است.

شاید بپسندید: این ترکیب گیاهی برای تسکین دردهای عمومی بدن معجزه می کند+نحوه تهیه و مصرف

احتمالا بپسندید: این خوراکی ها برای کاهش کلسترول خون، معجزه می کنند!

خواص انبه برای سلامت بدن

انبه به‌ تنهایی هیچکدام از مشکلات سلامت را برطرف نمی‌کند اما قطعا ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای دارد. وقتی این میوه را به‌ عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم می‌خورید، فواید زیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

شاید بپسندید: راهکارهای کاهش استرس: 16 راهکار مفید و موثر برای کنترل و مدیریت استرس

خواص انبه

سلامت روده‌تان را بهبود می‌بخشید

انبه منبع خوبی از هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر، کربوهیدراتی در غذاهای گیاهی است که نمی‌توانید آن را هضم کنید. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شود و به حجم مدفوع می‌افزاید و در نتیجه اجابت مزاج راحت‌تر می‌شود.

دکتر سدلاچک می‌گوید: رژیم غذایی با فیبر زیاد راهی موثر برای مبارزه با یبوست و نفخ است. فیبر همچنین باکتری‌های مفید در روده‌ را تغذیه و به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک می‌کند.

سلامت چشم

انبه همچنین سرشار از ویتامین A است که آن را به میوه ای عالی برای بهبود بینایی تبدیل می کند. همچنین از شب کوری و خشکی چشم جلوگیری می کند.

شاید بپسندید: خواص عدس: ۵ خاصیت عدس برای سلامتی که احتمالا نمی دانید!

 وزن مناسب را حفظ می‌کنید

فیبر فقط برای روده مفید نیست بلکه برای حفظ اندازه دور کمر و جلوگیری از بزرگ شدن شکم نیز می‌تواند مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که انبه ممکن است به کنترل گرسنگی کمک کند که این خود می‌تواند به شما کمک کند به برنامه تغذیه سالم خود پایبند بمانید.

دکتر سدلاچک می‌گوید: در مقایسه با غذاهای کم‌فیبر، هضم انبه بیشتر طول می‌کشد. بنابراین، پس از خوردن غذاهای فراوری‌شده یا غذاهایی که ممکن است از نظر تغذیه‌ای متراکم نباشند مانند چیپس، با خوردن انبه کمتر متوجه ضعف و گرسنگی می‌شوید. با مصرف انبه، بدون نیاز به مصرف کالری زیاد برای مدتی طولانی‌تر احساس سیری بیشتری می‌کنید و در این فرایند مواد مغذی بیشتری نیز دریافت می‌کنید.

 تقویت سلامت مو و پوست

ویتامین‌های آ، ث، و ای (A، C، E) آنتی‌اکسیدان‌هایی‌ هستند که وجودشان برای سلامت مو و پوست ضروری است. این ویتامین‌ها به مقابله با آسیب‌هایی کمک می‌کنند که هر روز از محیط به پوست شما وارد می‌شود. مصرف مستقیم این ویتامین‌ها روی پوست می‌تواند مفید باشد به همین دلیل است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی این موادند اما شما به این مواد مغذی در رژیم غذایی‌تان نیز نیاز دارید. انبه می‌تواند بخشی از این ویتامین‌های لازم را تامین کند.

سدلاچک می‌گوید: همه ما برای سلامت پوست خود به ویتامین‌های آ و ث و ای نیاز داریم اما بهتر است آن‌ها را از غذاهای کامل دریافت کنیم نه مکمل‌های غذایی. مصرف زیاد این ویتامین‌ها به‌ صورت مکمل‌های غذایی می‌تواند مضر و با داروهایی که مصرف می‌کنیم تداخل داشته باشد. همچنین مدت بیشتری طول می‌کشد که این مکمل‌ها در بدن تجزیه شوند. ویتامین‌ها به‌ صورت مکمل به‌ راحتی جذب نمی‌شوند. خوردن انبه دز خوبی از این مواد مغذی را بدون خطرهای موجود در مکمل‌ها به بدن شما می‌رساند.

کمک به کاهش کلسترول

فیبر محلول موجود در انبه می‌تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال‌دی‌ال (LDL) کمک کند (این همان کلسترول بد است که باعث ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود که جریان خون و اکسیژن را مسدود می‌کند).

سدلاچک می‌گوید: میزان فیبر محلول در انبه به اندازه آنچه در غلات کامل یا میوه‌های پوست‌دار یافت می‌شود نیست، با وجود این، مفید است.

بیشتر بخوانید: افرادی که نباید برنج سفید مصرف کنند

جالب خواهد بود: بهترین جایگزین‌ گوشت و مرغ برای گیاهخواران چیست؟

کمک به تنظیم فشار خون

به بدن بسیاری از مردم پتاسیم کافی نمی‌رسد. پتاسیم ماده‌ای معدنی است که به مقابله با اثر سدیم (موجود در نمک خوراکی) در بدن کمک می‌کند. سدیم بیش از حد و پتاسیم ناکافی ممکن است به فشار خون بالا یا «هایپرتنشن» منجر شود.

سدلاچک می‌گوید: فشار خون بالا هیچ علامتی ندارد، بنابراین، بدون معاینه نمی‌توانید متوجه شوید که فشارتان بالا است. به همین دلیل است که همیشه باید معاینه سالانه شوید. پتاسیم به مبارزه با فشار خون بالا کمک می‌کند که عامل خطرناک اصلی در ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته است. خوردن انبه و سایر غذاهای سرشار از پتاسیم در روز به تقویت سلامت قلب و عروق شما کمک می‌کند.

افرادی که بیماری مزمن کلیوی (CKD) دارند یا داروهای خاصی مصرف می‌کنند، ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف پتاسیم داشته باشند. در مورد میزان پتاسیمی که در روز باید مصرف کنید با پزشک خود مشورت کنید.

خواص انبه

کمک به پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان

انبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که موادی طبیعی‌اند که از سلول‌های شما در برابر آسیب محافظت می‌کنند. انبه حاوی نوع خاصی از آنتی‌اکسیدان به نام «مانگیفرین» است که در برابر آسیب‌هایی که منجر به سرطان می‌شود از سلول‌ها محافظت می‌کند. مشخص شده است که مانگیفرین احتمالا خطر ابتلا به سرطان‌های مغز، پستان، دهانه رحم، روده و پوست را کاهش می‌دهد.

دکتر سدلاچک می‌گوید: هیچ غذایی نمی‌تواند به‌ طور کامل از شما در برابر سرطان محافظت کند اما انبه قطعا حاوی مواد مغذی ضدسرطان است. خوردن انبه و دیگر محصولات به‌جای غذاهای فراوری‌شده، راهی موثر برای کاهش خطر کلی ابتلا به سرطان است.

۳.پاکسازی پوست

یکی دیگر از فواید خوردن انبه این است که پوست شما را از عمق بدن پاک می کند. منافذ را باز می کند و به پوست شما درخشندگی می بخشد. بنابراین، انبه بخورید تا پوستی بی عیب و نقص داشته باشید.

تنظیم دیابت

خوردن برگ انبه برای تنظیم دیابت عالی است. بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید ۵ تا ۶ برگ انبه را در ظرفی بجوشانند. البته برگ ها را یک شب خیس کنید و جوشانده صاف شده را صبح زود بنوشید. همچنین انبه دارای شاخص گلیسمی پایینی است، مصرف انبه در حد اعتدال سطح قند خون شما را افزایش نمی دهد.

 قلیایی شدن بدن

از آنجایی که انبه با اسید تارتاریک و مالیک غنی شده و حاوی مقادیری اسید سیتریک است، به حفظ ذخایر قلیایی بدن  کمک می کند.

برای کاهش وزن

از آن جایی که انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد مغذی ضروری است. خوردن یک انبه باعث می شود احساس سیری بیشتری کنید. همچنین، از آن جایی که حاوی فیبری است، عملکرد گوارشی را تقویت کرده و کالری های ناخواسته را از بدن می سوزاند. این به نوبه خود به کاهش وزن اضافی کمک می کند.

تقویت غرایز جنسی

انبه به عنوان “میوه عشق” نیز شناخته می شود. این ماده دارای خواص تقویت کننده جنسی است که باعث افزایش قدرت مردانه می شود. بنابراین، انبه بخورید و عشق و اشتیاق خود را افزایش دهید.

حساسیت به انبه

همیشه قبل از خوردن انبه آن را کاملا بشویید و پوست بگیرید. اگرچه پوست انبه خوراکی است اما بهتر است از خوردن آن خودداری کنید، زیرا حاوی «اوروشیول» است، روغنی طبیعی که مسوول خارش‌های ناشی از پیچک سمی و بلوط است. سدلاچک هشدار می‌دهد: بعضی از افراد بر اثر تماس با پوست انبه دچار واکنش آلرژیک می‌شوند اما برخی دیگر هیچ واکنشی نشان نمی‌دهند. اگر هنگام پوست کندن انبه دچار خارش دست می‌شوید، برای شستن و پوست کندن آن دستکش به دست کنید.

روش و مقدار مصرف انبه

به لطف طعم آبدار لذیذش، انبه قطعا یکی از بهترین میوه های فصل تابستان است. مطمئناً می توان از شاه میوه ها به روش های مختلف لذت برد و جایگزین مناسبی برای دسرهای فرآوری شده برای کنترل هوس  شما به شکر است. با این حال، از آن جایی که انبه کالری و قند بالایی دارد (یک فنجان انبه مکعبی حاوی حدود ۱۰۰ کالری است)، جای تعجب نیست که افراد دیابتی در مصرف این خوراکی خوشمزه کمی شک دارند.

لازم به ذکر است که از آن جایی که ۹۰ درصد کالری موجود در این میوه زرد رنگ از قند است، ممکن است منجر به افزایش قند خون در بیماران دیابتی شود. با این حال، شاخص گلیسمی انبه ۵۱ است که آن را به عنوان یک غذای با GI پایین طبقه بندی می کند.

شاخص GI برای اندازه گیری تأثیر غذاها بر سطح قند خون استفاده می شود. علاوه بر این، سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است که می تواند به کنترل سطح قند خون شما کمک کند. اگر دیابت دارید و هوس مصرف مقداری انبه دارید، مهم است که کنترل وعده غذایی را تمرین کرده و از خوردن همزمان مقدار زیاد آن اجتناب کنید. بهتر است کل کالری مورد نیاز روزانه خود را بررسی کنید و با بخش کوچکی از آن شروع کنید.

توصیه می شود انبه را با تفاله آن مصرف کنید و از آب میوه و شیک خودداری کنید. در نهایت، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا دقیقا بدانید که چه مقدار انبه باید در روز مصرف کنید.

 

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: بهترین جایگزین‌ گوشت و مرغ برای گیاهخواران چیست؟

احتمالا بپسندید: بهترین نسخه گیاهی برای درمان فشار خون

بیشتر بخوانید: با کمک این گیاه، مشکل قند و فشار خون بالا را حل کنید+نحوه مصرف

جالب خواهد بود:  درمان و پاکسازی کبد چرب با این میوه شگفت انگیز!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا