;
درمان خانگی

توصیه طب سنتی: رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید

رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید : غده تیروئید نقش اساسی و مهمی در سلامت بدن ما دارد. زیرا غده تیروئید فرآیندهای متابولیک بدن را کنترل می کند. هورمون های تیروئیدی بسیاری از عملکردهای بیولوژیکی را تنظیم نموده و از حفظ سلامتی بدن اطمینان می دهد. زمانی که این غده کند یا بیش از حد فعال شود، منجر به مشکلات زیادی می شود. امروزه در سراسر جهان بسیاری از مردم با مشکل کم کاری یا پر کاری تیروئید مواجه هستند. در واقع این بیماری یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی بشر است.

یکی از بهترین راه ها برای پیشگیری و درمان تیروئید استفاده از مواد غذایی موثر است. در واقع بسیاری از اجزای موجود در رژیم غذایی روزانه ما، می تواند به غده تیروئید ما کمک کند. یا در صورت عدم عملکرد صحیح، تعادل خود را حفظ کند یا به حالت تعادل برسد. بنابراین در این مطلب از سری مطالب سلامت مجله خبری چشمک به رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید پرداخته می شود. با استفاده از این مواد غذایی می توان به پیشگیری و درمان تیروئید پرداخت.

بیشتر بخوانید: ۷ خواص بی نظیر شیره توت مخصوص آقایان

جالب خواهد بود: ادویه های مفید برای دیابتی ها

تیروئید

غده تیروئید در جلوی گردن و اطراف نای قرار دارد، شکل این غده شبیه به پروانه است که بدن آن در وسط و بال‌های آن به اطراف گسترش یافته اند. تیروئید یکی از غده های مهم بدن است که وظیفه کنترل متابولیسم‌ها را بر عهده دارد. در فرایند متابولیسم، مواد غذایی وارد شده به بدن تبدیل به انرژی می‌شوند.

انرژی حاصل از متابولیسم، برای عملکرد صحیح بدن لازم می‌باشد به طوری که تامین انرژی تمام سیستم‌های بدن را انجام می‌دهد تا اندام‌های بدن وظایف خود را به درستی انجام دهند. کنترل متابولیسم از طریق تیروئید با استفاده از هورمون تیروکسین که حاوی ۴ اتم یدید و هورمون تری یدوتیرونین، حاوی ۳ اتم یدید، صورت می‌گیرد.

این دو هورمون به وسیله تیروئید تولید می‌شوند و میزان انرژی دریافتی سلول‌های بدن را تنظیم می‌کنند. اگر تیروئید عملکرد صحیحی داشته باشد و بین هورمون ها تعادل برقرار باشد، متابولیسم بدن شما به درستی کار می کند.

کنترل عملکرد تیروئید در جریان خون به وسیله غده هیپوفیز واقع در مرکز جمجمه، که در زیر مغز قرار دارد، انجام می شود. اگر میزان این هورمون از سطح مورد نیاز بالاتر یا پایین تر برود، غده هیپوفیز مقدار آن را تنظیم می کند. در این زمان هورمون تنظیم‌کننده تیروئید که TSH، نام دارد به تیروئید ارسال شده و پیام‌هایی برای تنظیم میزان مورد نیاز آن را، مخابره می کند تا تعادل و حالت طبیعی بدن را برگرداند.

شاید بپسندید: درمان سرفه “بهترین و سریع ترین درمان خانگی سرفه”

پرکاری تیروئید

وقتی تولید تیروئید توسط هورمون تیروئید، بیش از اندازه مورد نیاز بدن باشد، بیماری پرکاری تیروئید در بدن اتفاق می‌افتد. به دلیل تولید مقدار زیادی از این هورمون بدن مجبور است که به سرعت انرژی حاصل از متابولیسم را مصرف نماید که در این صورت فرد احساس خستگی فراوان می‌کند. در این حالت، افزایش ضربان قلب، کاهش وزن و ضعف اعصاب، جز علائم غالب به حساب می‌آیند.

شاید بپسندید: 9 خوراکی مفید برای درمان کبد چرب

احتمالا بپسندید: با خوردن این 7 میوه خوشمزه، فشار خون بالا را کنترل و درمان کنید!

کم کاری تیروئید

تولید تیروئید به میزان کمتر از حد مورد نیاز بدن توسط هورمون تیروئید، باعث ایجاد بیماری کم کاری تیروئید می‌شود. افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند دائم احساس خستگی دارند، نسبت به دمای سرد کم تحمل هستند و دچار افزایش وزن می شوند. اختلالات کم کاری و پر کاری تیروئید، ممکن است در اثر عوامل مختلفی در افراد به وجود بیاید که یکی از آن عوامل، ارثی بودن این بیماری است. 

بیشتر بخوانید: خواص انبه و هرآنچه که باید بدانید+بهترین شیوه مصرف

جالب خواهد بود: ۷ دلیل برای اینکه عاشق کربوهیدرات سالم باشید

رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید

طب سنتی و درمان کم کاری تیروئید

درمان کم کاری تیروئید با داروهای شیمیایی در اغلب موارد باعث ایجاد پاسخ سریع‌تری می‌شود. اما جالب است بدانید، سطح هورمون‌های تیروئیدی و همچنین عملکرد غده تیروئید در بدن ما، به مواد غذایی که مصرف می‌کنیم نیز بستگی دارد. به همین دلیل در طب سنتی برای بهبود علائم و شرایط کم کاری تیروئید، غذاهایی پیشنهاد می‌شود. با رعایت رژیم غذایی، می‌توانید به بالا رفتن سرعت درمان با دارو کمک نمایید. حتی در برخی موارد، رعایت رژیم غذایی کم کاری تیروئید باعث قطع قرص کم کاری تیروئید توسط پزشک معالج شده است.

شاید بپسندید: صفر تا صد خواص اسپند برای سلامت پوست و مو+نحوه استفاده

احتمالا بپسندید:  این نشانه ها یعنی مغزت داره هشدار می ده که شدیدا نیاز به استراحت داره

رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید

در این بخش بایدها و نبایدهای رژیم غذایی کم کاری تیروئید را توضیح داده‌ایم که با رعایت آن می‌توانید به اصلاح کم کاری تیروئید، کمک کنید.

در رژیم غذایی کم کاری تیروئید چه چیزهایی بخوریم؟!

  • ماهی سالمون : به دلیل دارا بودن ویتامین D
  • آجیل برزیلی : به دلیل دارا بودن سلنیوم
  • لوبیا سفید و عدس و گوشت قرمز و… : به دلیل دارا بودن آهن (به‌خصوص برای خانم‌ها)
  • ید : مثل نمک‌های تصفیه‌شده یددار
  • ماهی‌های اقیانوسی مثل ماهی تن : به دلیل دارا بودن تیروزین
  • میوه‌هایی مثل موز و آووکادو : به دلیل دارا بودن تیروزین
  • کدو در تابستان : به دلیل دارا بودن مس

در رژیم غذایی کم کاری تیروئید چه غذاهایی نخوریم؟!

  • سویا : مانع عملکرد ید
  • سبزی‌های چلیپایی مثل بروکلی : مانع تولید هورمون تیروئید
  • گلوتن مثل گندم و جو : تحریک التهاب و حمله سیستم ایمنی (شرایط آن برای افراد مختلف، متفاوت است)
  • قهوه
  • برخی از داروها

ویتامینها و مواد معدنی مهم برای درمان کم کاری تیروئید

  • ویتامین C
  • ویتامین E
  • ویتامین B
  • پروتئین و فیبر
  • اسید چرب امگا ۳

نکته: برای از بین نرفتن ید نمک، آن را در پایان پخت غذا اضافه نمایید.

رژیم غذایی برای درمان کم کاری تیروئید

باورهای غلط در مورد رژیم غذایی تیروئید

برخی از باورهای غلط درباره رژیم غذایی تیروئید عبارتند از:

اگر مشکل تیروئید دارید نمی توانید سبزیجات چلیپایی بخورید

این سبزیجات شامل سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ هستند و فرض بر این است که باعث افزایش مشکل تیروئيد شما می شود. اما حقیقت این است که شما باید این سبزیجات را بخورید زیرا بخشی از یک رژیم غذایی سالم هستند.

اگر تیروئید کم کار دارید، باید مکمل های ید مصرف کنید

اگر در کشوری زندگی می کنید که سایر اقلام مانند نمک خوراکی دارای ید هستند، نیازی به مصرف این مکمل ها نیست.

رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند به درمان تیروئیدیت هاشیموتو کمک کند

این یک تصور غلط فاحش است زیرا رژیم غذایی بدون گلوتن به هیچ وجه نمی تواند تیروئیدیت هاشیموتو را درمان کند.

افزایش وزن به دلیل کم کاری تیروئید است

افزایش وزن ۵ تا ۷ کیلو ممکن است با کم کاری تیروئید مرتبط باشد، اما فراتر از این، تیروئید هیچ ارتباطی با افزایش وزن قابل توجه ندارد.

افراد مبتلا به اختلالات تیروئید به رژیم های غذایی خاصی نیاز دارند

مانند هر فرد دیگری، داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل مهم است. رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند باعث ایجاد یا درمان مشکلات مربوط به تیروئید شود.

۸ ماده غذایی مفید برای تیروئید

ماست

ماست یکی از بهترین مواد غذایی برای غده تیروئید است. محصولات لبنی، عمدتا ماست، بسیار مغذی هستند و به تامین نیازهای ید بدن کمک می کنند. ید برای عملکرد بهینه غده تیروئید مورد نیاز است.

میوه ها

سیب، گلابی، آلو و مرکبات سرشار از پکتین هستند که به سم زدایی بدن از جیوه، یکی از حیاتی ترین فلزاتی که با مشکلات تیروئید مرتبط است، کمک می کند.

آجیل و دانه ها

تخمه کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و آجیل منابع غنی روی هستند. سطوح پایین روی با مشکلات تیروئید مرتبط است. این دانه ها را به سالاد اضافه کنید یا به عنوان میان وعده میل کنید تا بدن خود را با روی پر کنید.

حبوبات و لوبیا

لوبیا و حبوبات، نه تنها از نظر روی، بلکه فیبر نیز غنی هستند. این ها به تنظیم سیستم گوارشی به ویژه حرکات روده کمک می کنند و از یبوست جلوگیری می کنند. نخود یکی از سالم ترین گزینه ها برای مشکلات تیروئید است.

چای سبز

چای سبز در سراسر جهان به عنوان یک تقویت کننده مطمئن سوخت و ساز بدن شناخته می شود . چای سبز دارای کاتچین است، نوعی آنتی اکسیدان که سلول های چربی را وادار به آزادسازی چربی می کند و به کبد کمک می کند چربی اضافی را بسوزاند.

غلات کامل

بدن انرژی بیشتری برای هضم غلات کامل مصرف می کند. متابولیسم با فیبر اضافی افزایش می‌یابد زیرا بدن برای تجزیه غلات کامل باید سخت‌تر کار کند. سعی کنید جو، برنج قهوه ای، جوانه، نان غلات جوانه زده و کینوآ بخورید تا متابولیسم خود را افزایش داده و به غده تیروئید خود کمک کنید.

آووکادو

آووکادو تقریباً غذای شگفت انگیز تغذیه مدرن است. آووکادو سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، چربی‌های خوب، فیبر و مواد مغذی ضروری است. به این دلیل آووکادو برای کسانی که مشکل تیروئید دارند، ضروری است.

رژیم غذایی برای کم کاری تیروئید

کلم بروکلی

کلم بروکلی سرشار از کلسیم و ویتامین C است و به افزایش متابولیسم بدن کمک می کند و سرشار از فیبر است. هر چیزی که به افزایش متابولیسم کمک کند برای بیماران تیروئید مفید است. کلم بروکلی اثر حرارتی TEF غذا را افزایش می دهد، یعنی پس از خوردن، متابولیسم بدن را افزایش می دهد.

سخن آخر

لازم است تا هر یک یا همه این مواد غذایی موثر را در رژیم غذایی  خود اضافه کنید تا از بروز مشکل تیروئيد جلوگیری نمایید. یا کسانی که دچار کم کاری یا پرکاری تیروئيد هستند با مصرف این مواد غذایی پس از مدتی متوجه بهبود قابل توجه عملکرد غده تیروئید خود خواهید شد. البته در صورت داشتن شرایط خاصی، قبل از این که غذاهای فوق را در رژیم غذایی خود بگنجانید، با متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید.

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: دیابتی ها این میوه های تابستانی را بخورن!

احتمالا بپسندید: افرادی که نباید برنج سفید مصرف کنند

بیشتر بخوانید: با خوردن این 7 میوه خوشمزه، فشار خون بالا را کنترل و درمان کنید!

جالب خواهد بود: خواص کلم بروکلی: ۱۹ خاصیت استثنائی کلم بروکلی برای سلامتی، پوست و مو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =

دکمه بازگشت به بالا