;
درمان خانگیسلامت

فواید شلغم: اگر این ۸ خاصیت شگفت انگیز شلغم را بدانید، همیشه مصرف می کنید!

فواید شلغم: شلغم یک سبزی بسیار محبوب در فصل زمستان است. زیرا دارای فواید سرشار در مبارزه با سرماخوردگی، بهبود سلامت استخوان، محافظت از قلب و پیشگیری از سرطان است. همچنین شلغم التهاب را کاهش می دهد و هضم را بهبود می بخشد. علاوه بر این، شلغم ممکن است متابولیسم را تنظیم کند، گردش خون را افزایش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

بیشتر بخوانید:  6 بهترین سبزیجات برای سلامت پوست که باید در رژیم غذایی گنجاند!

شلغم چیست؟

شلغم یک سبزی ریشه ای با پوست سفید است که هم برای مصرف انسان و هم برای خوراک دام محبوب است. شلغم که با نام علمی Brassica rapa شناخته می شود، معمولا در مناطق معتدل در سراسر جهان رشد می کند و به دلیل ارزش غذایی و طعم ریشه کشت می شود. سبزی شلغم در برخی از نقاط جهان به عنوان سبزی چلیپایی مصرف می شود و تفاوت جزئی بین مشخصات غذایی برگ و ریشه آن وجود دارد. این برگ‌ها اغلب تلخ هستند و باید آن‌ها را بجوشانید تا خوش طعم شوند، درست مانند سبزی خردل.

فواید شلغم، شلغم همچنین به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی انسان برای بیش از دو هزار سال شناخته شده است. کشورهایی از برزیل، انگلیس و ژاپن گرفته تا ایران، ایالات متحده و نروژ همگی آشپزی مخصوص به خود را در مورد شلغم دارند و قرن هاست که آن را به یکی از اصلی ترین وعده های غذایی فرهنگی خود تبدیل کرده اند.

حقایق تغذیه ای شلغم

شلغم نه تنها در جذب عطر و طعم و افزودن یک عنصر مقوی به وعده‌های غذایی و خورش‌های شما عالی است، بلکه این سبزیجات ریشه‌دار همچنین دارای سطوح بالایی از مواد مغذی و مواد معدنی مهمی هستند که بدن برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد. شلغم سرشار از کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و منیزیم است. در میان ویتامین ها، حاوی ویتامین C، فولات و نیاسین هستند. این سبزیجات سرشار از فیبر و کالری کم هستند و معمولاً ارزان هستند و آنها را به انتخابی منطقی برای گنجاندن در هر رژیم غذایی سالم تبدیل می کند.

فواید شلغم

فواید شگفت انگیز شلغم برای سلامتی

فواید شلغم، شلغم به تقویت سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان کمک می کند. بیایید با جزئیات بیشتر مزایای سلامتی آن را بررسی کنیم.

۱.سلامت قلب را بهبود می بخشد

شلغم ممکن است دارای تعدادی از مواد مغذی ضروری باشد که بدن ما برای عملکرد مناسب به آنها نیاز دارد، از جمله سطوح بالای پتاسیم و فیبر. پتاسیم می تواند به عنوان یک گشاد کننده عروق بالقوه عمل کند و احتمالا با کاهش فشار خون به کاهش فشار روی رگ های خونی و شریان ها کمک کند.

فواید شلغم، این می تواند از پیشرفت آترواسکلروز و همچنین حملات قلبی و سکته جلوگیری کند. از طرف دیگر، فیبر غذایی برای دفع کلسترول اضافی از قلب و دفع آن از بدن بسیار عالی است.

۲.به هضم غذا کمک می کند

اکثر مردم می دانند که فیبر غذایی در فرآیند گوارش بسیار مهم است. این می تواند به درمان علائم یبوست، اسهال، گرفتگی عضلات و نفخ و همچنین مشکلات معده که گاهی اوقات ایجاد می شود کمک کند. بنابراین فیبر موجود در شلغم می تواند به حجیم شدن مدفوع و حرکت آن از طریق روده کمک کند و در عین حال باعث جذب موثرتر مواد مغذی شود تا ما از غذای خود بیشترین بهره را ببریم.

بیشتر بخوانید: بهترین میوه و سبزیجات فصل برای کاهش وزن و لاغری

۳.گردش خون را بهبود می بخشد

فواید شلغم، سطح قابل توجه آهن موجود در شلغم ممکن است در صورتی که از تعداد گلبول های خون پایین یا کم خونی رنج می برید، آن را به یک مزیت تبدیل کند. آهن در تشکیل گلبول های قرمز مورد نیاز بدن برای اکسیژن رسانی، ترمیم و اجرای سیستم های اندام بدن است. بنابراین، آهن بیشتر ممکن است به معنای گردش بهتر خون در هر انتهای بدن باشد.

فواید شلغم

۴.سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

فواید شلغم، ویتامین C و اسید اسکوربیک که به مقدار زیاد در شلغم وجود دارد، تقویت‌کننده‌های مهمی برای سیستم ایمنی بدن ما هستند.

علاوه بر این که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و نگرانی های مزمن سلامتی مانند سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

۵.استحکام استخوان را بهبود می بخشد

کلسیم موجود در شلغم می تواند به رشد و ترمیم استخوان در سراسر بدن ما کمک کند. این برای افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ضروری است، به خصوص با افزایش سن و شروع به رنج آرتروز و پوکی استخوان. اگر می خواهید استحکام و دوام استخوان های خود را افزایش دهید، غذاهای غنی از کلسیم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۶.پتانسیل ضد سرطانی دارد

فواید شلغم، بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۰۳ در مجله بین المللی سرطان منتشر شد، مصرف شلغم سفید چینی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند.

برگه اطلاعات موسسه ملی سرطان نشان می دهد که سبزیجات چلیپایی مانند شلغم به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ، ریه و سینه کمک می کنند.

مؤسسه تحقیقات تغذیه و مواد غذایی TNO هلند در یک بررسی نشان می دهد که سبزیجات چلیپایی از جمله کلم، شلغم و کلم بروکلی می توانند خطر ابتلا به سرطان را به دلیل وجود محتوای بالای گلوکوزینولات کاهش دهند. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری برای نتایج بهتر و واضح مورد نیاز است.

۷.با التهاب مبارزه می کند

فواید شلغم، سبزی شلغم مملو از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین K مفید است که اگر از شرایط التهابی رنج می برید مهم هستند. این چربی‌های «خوب» می‌توانند التهاب را کاهش دهند، سطح کلسترول را متعادل کنند و سلامت کلی را ارتقا دهند. پس آن برگ ها را بجوشانید و از فواید آن لذت ببرید، به خصوص اگر از نقرس، آرتریت یا درد مزمن رنج می برید.

فواید شلغم

۸.متابولیسم را افزایش می دهد

خانواده ویتامین های B اغلب نادیده گرفته می شود، اما بدون آنها، کنترل فرآیندهای هورمونی و آنزیمی ما بسیار دشوار خواهد بود و تمام عملکردهای بدن ما به خطر می افتد. شلغم دوز مناسبی از ویتامین B را به بدن می رساند و تضمین می کند که همه سیستم های اندام ما به درستی کار می کنند و سطح هورمون های ما ثابت است.

بیشتر بخوانید: پروتئین گیاهی: ۱۰ بهترین سبزی جایگزین گوشت با پروتئین بالا

چگونه شلغم را انتخاب و نگهداری کنیم؟

شلغم در طول سال در دسترس است اما بیشتر در هوای سرد شکوفا می شود. از این رو، شلغم های تازه و شیرین را از زمستان تا بهار می توان یافت. در حین انتخاب، به دنبال مواردی باشید که سایز کوچک‌تری دارند، پوستی سنگین، بدون لکه‌های قهوه‌ای یا ناسالم و رویه‌های سبز و شاداب دارند. آنها را می توان در کیسه های پلاستیکی قرار داد و تا یک هفته و گاهی بیشتر در یخچال نگهداری کرد. هم از ریشه و هم سبزی شلغم در آشپزی استفاده می شود. علیرغم این که طعم کمی ملایم دارند، اما کاربردهای زیادی در آشپزخانه دارند.

چگونه شلغم را بپزیم؟

فواید شلغم، شلغم را می توان به روش های مختلفی اعم از خام و پخته میل کرد. بسته به اندازه و روش پخت انتخابی می‌توان آن‌ها را خرد کرد، برش داد یا کامل گذاشت. آنها را می توان به روش های مختلفی مانند پخت، آب پز، سرخ کردنی یا بخار پز پخت. برای حفظ بافت ترد شلغم باید مطمئن شوید که آن را زیاد نپزید.

قبل از پختن یا سرو شلغم، باید مراقب باشید که آن را زیر آب جاری بشویید و با برس آن را کاملا بشویید تا هرگونه کثیفی یا باقی مانده قارچ کش پاک شود. پوست کندن شلغم و بریدن سبزی آن اختیاری است.

دستور پخت شلغم

فواید شلغم، افزودن شلغم به غذای تان به شما کمک می کند تا تمام فواید کلیدی آن را به دست آورید. شلغم را می توان به روش های مختلفی طبخ کرد و می توان آن را به سوپ و سالاد اضافه کرد. بیایید چند روش مصرف آن را بررسی کنیم.

فواید شلغم

۱.سالاد

شلغم های تازه و کوچک که اغلب در مراحل اولیه برداشت می شوند، طعمی لطیف و شیرین دارند. آنها وقتی به صورت خام در سالاد سبزیجات به همراه کلم، هویج و چغندر اضافه شوند، یک سالاد عالی می شوند. از آنجایی که شلغم از نظر اندازه بزرگتر می شود، طعم چوبی برجسته تری دارد، بنابراین همیشه در تهیه سالاد شلغم های تازه و کوچک را  ترجیح بدهید.

۲.خورش

وقتی شلغم را به صورت مکعبی خرد کنید، می‌توانید یک خورش سبزی داغ همراه با سیب‌زمینی، هویج، موسیر را تهیه کنید. انواع آن می تواند خورش مرغ، گوشت گاو و بره را بسیار خوشمزه کند. در واقع می توان از این سبزی ها در کنار سایر سبزیجات برای پخت انواع سوپ و کاری استفاده کرد.

۳.ترشی

در بسیاری از مناطق ایران، هند و پاکستان، مکعب شلغم را نیز مانند سایر سبزیجات مانند هویج، تربچه و فلفل چیلی ترشی درست می کنند.

۴.دیپ یا سالاد کلم

فواید شلغم، یکی دیگر از نکات جالب برای استفاده از شلغم خام این است که آن را به شکل چوب هایی برش دهید که می توان از آن در دیپ استفاده کرد یا آنها را برای سالاد یا سالاد کلم رنده کرد.

احتیاط کنید

مانند سایر سبزیجات چلیپایی، برخی از ترکیبات موجود در شلغم می تواند بر غده تیروئید و تولید این هورمون تأثیر بگذارد. اگر در خطر ابتلا به اختلال تیروئید هستید یا در حال حاضر از آن رنج می برید، ممکن است عاقلانه باشد که قبل از افزودن شلغم به رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید. جدا از این، از خوردن شلغم و فواید آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: پاکسازی کبد در طب سنتی: ۱۰ مواد غذایی شگفت انگیز برای سلامت کبد

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =

دکمه بازگشت به بالا