جایگزین پیاز در آشپزی: گاهی اوقات ممکن است برای شما هم پیش بیاید که بخواهید آشپزی کنید اما پیاز نداشته باشید. پیاز یکی از اصلیترین و پایهترین مواد غذایی است که برای آشپزی در غذاهای مختلف باید از آن استفاده کرد. اگر پیاز نداشته باشید، نمیتوانید بوی بد بسیاری از مواد غذایی را بگیرید یا خورشت و غذایتان به درستی جا نمیافتد و پیاز داغ تفت داده شده نیاز است. اما به غیر از پیاز، چه جایگزینهایی را میتوانیم در آشپزی به کار بگیریم؟ اگر سلیقه و مزاج افراد را در نظر نگیریم، باید بگوییم که جایگزینهای متعددی برای پیاز وجود دارد که میتوان از آنها استفاده کرد. این جایگزینها شامل مواردی هستند که در ادامه این مطلب آشپزی خواهید خواند.
سیر و پودر سیر
یکی از جایگزین های مناسب پیاز، سیر است. سیر به دلیل بوی تندی که دارد، میتواند بوی نامطبوع برخی از مواد غذایی مانند گوشت را از بین ببرد. البته باید دقت کنید که طعم سیر نسبت به پیاز تندتر است و ممکن است در برخی غذاها غالب شود. مثلاً اگر شما پیاز را در خورشت استفاده کنید، طعم آن چندان مشخص نیست؛ اما با استفاده از سیر، ممکن است طعم آن را بیشتر احساس کنید. سیر در غذاهای مدیترانهای و ایتالیایی بیشتر استفاده میشود و جزو اجزای اصلی است. با این حال، اگر پیاز در دسترس نبود، میتوانید از سیر یا پودر سیر استفاده کنید، اما مقدار آن را کمتر از پیاز بریزید.
تره و جعفری
از دیگر جایگزین های مناسب پیاز میتوان به تره و جعفری اشاره کرد. این سبزیها طعمی ملایم و لذتبخش به غذا میدهند و رنگ سبز زیبایی به آن اضافه میکنند. میتوانید از آنها در غذاهای سرد و سالادها استفاده کنید که طعمی تازه و خوشمزه به مواد غذایی می بخشند.
تره فرنگی و پیازچه
جایگزین پیاز در آشپزی، اگر پیاز در دسترس ندارید و میخواهید طعمی نزدیک به آن را تجربه کنید، تره فرنگی و پیازچه بهترین گزینهها هستند. طعم آن ها معمولاً ملایمتر است و برای گرفتن بوی بد غذا باید مقدار بیشتری استفاده کنید. معمولاً تره فرنگی در سوپ و خورشت عملکردی مشابه پیاز دارد، اما با طعمی ملایمتر. پیازچه نیز طعمی ملایمتر نسبت به تره فرنگی دارد.
کرفس
کرفس نیز گزینه مناسبی برای گرفتن بوی بد مواد غذایی است. طعم ملایم و بوی دلپذیری دارد. میتوانید از کرفس در خورشت، سوپ، غذاهای پخته و حتی برای گرفتن بوی بد مرغ استفاده کنید. کرفس بافت تردی دارد که حس لذتبخشی به غذا میدهد. اگر میخواهید به جای پیاز داغ از کرفس استفاده کنید، کافیست ساقه های کرفس را ریز خرد کرده و تفت دهید.
پودر پیاز
پودر پودر پیاز جایگزین عالی برای پیاز است. این پودر حاصل پیاز خشک شده و آسیاب شده است که طعم مشابهی به غذا میدهد. نیازی به خرد کردن یا تفت دادن آن ندارید. برای هر یک عدد پیاز، نصف قاشق چایخوری پودر پیاز کافی است.
هویج یا زردک
جایگزین پیاز در آشپزی، هویج یا زردک هم باعث ایجاد طعم ملایم و شیرین در غذا می شود و میتوان به جای پیاز از آن استفاده کرد. بافت آن شبیه به پیاز است، اما طعم آن شیرینتر است. کافیست آنها را خیلی ریز خرد کنید و با مواد دیگر تفت دهید تا حالتی شبیه به پیاز ایجاد کند. معمولاً در خوراک و سوپ هم به جای پیاز استفاده میشود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی نیز گاهی میتواند جایگزین پیاز باشد. این میوه طعم شیرین و کمی اسیدی دارد که به غذاهای مدیترانهای و ایتالیایی طعم خوبی میبخشد. کافیست گوجهفرنگی پوره شده یا خرد شده را به غذای در حال پخت اضافه کنید. خیلیها از رب گوجه یا سس گوجهفرنگی به جای پیاز استفاده می کنند.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهای طعمی ملایم و کمی شیرین دارد که بوی بد مواد غذایی مثل مرغ را به خوبی میگیرد. به همین دلیل، بسیاری افراد از آن به جای پیاز استفاده میکنند. در غذاهای مکزیکی و مدیترانهای بیشتر استفاده میشود و طعم و رنگ غذا را بسیار عالی میکند. زمانی که آن را در غذای در حال پخت استفاده میکنید، سریع نرم میشود و بافتی مشابه پیاز دارد. معمولاً برای پاستا و سالاد هم از فلفل دلمهای استفاده میشود.
فلفل هالوپینو یا فلفل سبز
جایگزین پیاز در آشپزی، این فلفل ها به دلیل طعم تندشان می توانند بوی بد مواد غذایی را از بین ببرند و طعم آنها را بهتر کنند. البته نسبت به پیاز تندتر هستند. اگر به غذای تند علاقه دارید، میتوانید این فلفلها را جایگزین پیاز کنید و یک غذای پرحرارت تهیه کنید. کافی است آنها را ریز خرد کنید و در مراحل اولیه پخت به غذا اضافه کنید. معمولاً در غذاهای مکزیکی و تند کاربرد زیادی دارند.
زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل
زنجبیل تازه طعمی تند و عطری قوی دارد. کافیست زنجبیل تازه را ریز رنده کنید و ابتدای پخت به غذا اضافه کنید. حتی در خورشت، سوپ و غذاهای سرخ کردنی هم میتوان از آن استفاده کرد. پودر زنجبیل هم به مقدار کم میتواند جایگزین پیاز شود و طعمی شبیه به پودر سیر و پیاز ایجاد کند.
شما همواره می توانید دستور تهیه انواع غذاها، دسرها، سوپ ها و … را در بخش آشپزی وب سایت چشمک مشاهده و مطالعه کنید. در طصورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمند به امتحان غذاهای کشورهای دیگر هستند. ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیس بوک دنبال کرده و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.
برایتان جالب خواهد بود
آسان ترین روش تهیه ذرت مکزیکی به سبک خیابانی!
طرز تهیه شامی کباب اینه گل از شهر بورسای تریکه به روشی ساده و آسان!
دستورالعمل سوپ عدس با رشته فرنگی، یک غذای مقوی برای روزهای سرد پاییزی!
به سبک کافه ها: طرز تهیه کلوچه شکلاتی!
طرز تهیه کوفته شکم پر با مرغ به شیوه ای متفاوت و آسان+تصاویر مراحل تهیه
طرز تهیه کلوچه مغزدار آلویی به شیوه ای ساده+عکس مراحل تهیه
دستورالعمل تهیه بادمجان به همراه گوشت چرخ کرده، یک غذای مقوی و چشم نواز!
طرز تهیه مرغ با طعم کاری برای چیدن یک سفره چشم نواز!
دستورالعمل تهیه کباب مرغ با سبزیجات در ماهی تابه + انواع روش های مرینیت مرغ
احتمالا بپسندید: سه سوته سس های خوشمزه و سالم در خانه آماده کنید+طرز تهیه چند سس خوشمزه
طرز تهیه کوکی در ده دقیقه | یک شیرینی سبک و چشم نواز مخصوص پذیرایی در ماه رمضان!
ماکارونی مجلسی: ۱۰ نکته مهم برای پخت ماکارونی مجلسی فوق العاده خوشمزه!