;
درمان خانگیسلامت

درمان کم خونی و فقر آهن با طب سنتی

درمان کم خونی: معمولاً کمبود آهن بیشتر به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی می‌شود. بیشتر خانم‌ها در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند به خاطر اینکه هرماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست می‌دهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانم‌هایی که خونریزی زیاد دارند، خانم‌های باردار، زنان شیرده یا خانم‌های در آستانه‌ی یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبین‌های خون دارد و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر می‌رود احتمال کم خونی نیز بیشتر می‌شود. با این مطلب سلامت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: با این نوشیدنی های سرشار از آهن، کم خونی خود را جبران کنید!

خواص گزنه در درمان کم خونی

گیاه گزنه و برخی از جلبک‌ها سرشار از آهن هستند. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را به‌خوبی جذب کنید باید آن‌ها را با ویتامین C مصرف کنید تا بیشتر جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم‌زمان ویتامین C می‌باشد.

برای رسیدن به نتیجه‌ی سریع و دلخواه، کم خونی تان را با گزنه درمان کنید که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را می‌بینید. می‌توانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازه‌ی گزنه مصرف کنید.

یا این که دم‌نوش گزنه درست کنید؛ به‌این‌ترتیب که برگ‌های تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. می‌توانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسول‌های گزنه نیز در عطاری‌ها یا داروخانه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید.

شاید بپسندید: خواص جادویی توت در طب سنتی و مدرن

احتمالا بپسندید: با مصرف این ترکیب خوراکی، قند خون و کبد چرب را درمان کنید+نحوه تهیه و مصرف

خواص خرما در درمان کم خونی

خرما به‌تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم‌کننده سینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنسی را افزایش می‌دهد.

درمان کم خونی، آهن موجود در خرما برای جبران کم خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل‌توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار موثر است.

خرما همچنین اسید بیش‌ازحد معده را خنثی می‌کند. با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگ‌های ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در سال‌های اخیر از نظر علمی تأیید شده‌اند. مواردی از آثار تجربی گزارش‌شده خرما در فرهنگ‌های عامیانه جهان به شرح زیر می‌باشد:

* خوردن خرما (به‌تنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت می‌شود.
* خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت می‌کند.
* دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش می‌دهد.
* باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری می‌شود.
* هضم‌کننده غذا و مقوی معده است.
* موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاک‌کننده اخلاط سینه است.

جالب خواهد بود: این دمنوش طبیعی، ترکیبی جادویی است که سلامتی شما را تضمین می کند+ طرز تهیه‌ و مصرف

بیشتر بخوانید: خواص بی شمار عناب برای سلامتی که احتمالاً نمی دانستید+نحوه مصرف صحیح

درمان کم خونی

شاید بپسندید: این نوشیدنی های گیاهی در ناشتا، کبد چرب شما را درمان می کند+نحوه مصرف

احتمالا بپسندید: در هوای گرم، این علامت بدن یعنی خطر…!

پسته

پسته موجب کاهش قند خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شودبا توجه به ترکیبات بسیار باارزش آلی و معدنی موجود در مغز پسته، مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده و خواص ارزشمند آن به شرح زیر مورد تأیید قرار گرفته است:

ضد کم خونی

کمبود فولات می‌تواند باعث مشکلاتی چون کم خون یمگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن می‌باشد، به بهبود کم خونی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:  با کمک این ادویه خوشبو، قند خون بالا را کاهش و کنترل کنید + نحوه مصرف برای اثر گذاری

جالب خواهد بود:  ۹ نشانه تجمع سموم در بدن + بهترین روش سم زدایی بدن

اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئین‌ها)

پژوهش‌های زیادی نشان داده است که مصرف پسته می‌تواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد. در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته می‌دانند. پژوهشگران اعلام نموده‌اند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع می‌باشد، در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی موثر است.

آن‌ها معتقدند که مصرف روزانه حدود ۴۳ گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگنان) به میزان ۹۷ درصد و فیبرهای محلول به میزان ۳ درصد می‌باشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.

بیشتر بخوانید: ۷ خواص بی نظیر شیره توت مخصوص آقایان

جالب خواهد بود:ادویه های مفید برای دیابتی ها

زیره سیاه در درمان کم خونی

درمان کم خونی، مهم‌ترین خواص زیره ضد نفخ، درد و اسپاسم آن می‌باشد که مشابه رازیانه یا میوه‌های دیگر خانواده جعفری است. از اثرات دیگر آن می‌توان آثار محرک معده برای هضم غذا، ادرارآور، ضد کرم، ضد تشنج، تا حدی قاعده‌آور و به‌عنوان نیرودهنده را نام برد.

بیشتر بخوانید: ۳ راز اساسی برای رسیدن به آرامش درونی

جالب خواهد بود: 9 خوراکی مفید برای درمان کبد چرب

عوارض جانبی

فرآورده‌های زیره در حد توصیه‌شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند. مصرف بیش‌ازحد و یا طولانی‌مدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمی‌شود. همچنین مصرف بیش‌ازاندازه یا طولانی‌مدت اسانس زیره ممکن است باعث صدماتی به کلیه و کبد گردد.

مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده

ضد کرم، ضد کم خونی، ضد میکروب، ضدهیستامین، ضد سرطان، ضد تورم، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد قارچ، صفراآور، ادرارآور، هضم‌کننده غذا، قاعده‌آور، خلطآور، شیرافزا، لاروکش، شل کننده ماهیچه‌ها، محرک و مقوی معده.

بیشتر بخوانید: میوه هایی که بهترین خون ساز هستند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

دکمه بازگشت به بالا