خواص گیاهان داروییسلامت

۹ فایده شگفت‌انگیز چای میخک که شما را به نوشیدن آن ترغیب می‌کند!

فواید چای میخک: وقتی صحبت از چای صبحگاهی می‌شود، هر کسی یک گزینه دلخواه دارد. چای سبز، بابونه، لیمو، عسل از جمله گزینه‌های محبوب هستند. اما یک گزینه شگفت انگیز دیگر وجود دارد و آن چای میخک است.  در حالی که میخک‌ها نسل‌هاست که بی‌سروصدا طعم چای و نوشیدنی‌های ادویه‌دار را بهبود می‌بخشند، برخی از مردم تازه با فواید این ادویه کوچک آشنا شده‌اند. چای میخک که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص درمانی طبیعی است، می‌تواند به سهولت هضم، خوشبو کردن نفس، تقویت ایمنی و حتی کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. به علاوه طرز تهیه آن بسیار ساده است.

۹ فایده نوشیدن چای میخک

در این مطلب سلامت، فواید سلامتی نوشیدن چای میخک هر روز آورده شده است:

۱. سرشار از آنتی‌اکسیدان

طبق مطالعه‌ای که در Biomolecules منتشر شده است، میخک سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به مبارزه با آسیب‌های ناشی از مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کند. این گیاه به عنوان سیستم دفاعی طبیعی بدن شما عمل می‌کند که می‌تواند از سلول‌های بدن محافظت کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

۲. به هضم غذا کمک می‌کند

فواید چای میخک، اگر اغلب احساس نفخ یا ناراحتی معده دارید، چای میخک ممکن است کمک کند. این چای تولید آنزیم‌های گوارشی را تحریک می‌کند که به بدن شما کمک می‌کند غذا را بهتر تجزیه کند. همچنین گاز و گرفتگی عضلات را کاهش می‌دهد و آن را به یک درمان طبیعی برای ناراحتی‌های گوارشی بعد از غذا تبدیل می‌کند.

فواید چای میخک

۳. ایمنی را بهبود می‌بخشد

میخک دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی طبیعی است. این بدان معناست که چای میخک می‌تواند به بدن شما در مبارزه با سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌ها کمک کند. نوشیدن منظم آن می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را قوی نگه دارد، به خصوص در طول تغییرات فصلی که خطر عفونت زیاد است.

۴. عملکرد تنفسی را تقویت می‌کند

آیا با سرفه یا گرفتگی بینی دست و پنجه نرم می‌کنید؟ چای میخک می‌تواند به پاکسازی مجاری هوایی شما کمک کند. خواص ضد التهابی آن گلودرد را تسکین می‌دهد و به شل شدن مخاط کمک می‌کند و تنفس را آسان‌تر می‌کند. این نوشیدنی زمانی که احساس کسالت می‌کنید، آرامش‌بخش است.

۵. برای سلامت دهان و دندان مفید است

فواید چای میخک، میخک به مبارزه با باکتری‌هایی که باعث بوی بد دهان، پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شوند، معروف است. این گیاه سرشار از خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که می‌تواند به تمیز و تازه نگه داشتن دهان شما کمک کند و در صورت داشتن دندان درد یا التهاب لثه، درد را کاهش دهد.

۶. سطح قند خون را مدیریت می‌کند

چای میخک می‌تواند برای افرادی که سعی در مدیریت سطح قند خون خود دارند، مفید باشد. در یک مطالعه در سال 2019 که در مجله BMC Complementary Medicine and Therapies منتشر شد، افراد مبتلا به پیش دیابت و افراد بدون پیش دیابت که روزانه 250 میلی‌گرم عصاره میخک را به مدت 30 روز مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در سطح قند خون خود پس از غذا نشان دادند. این نشان می‌دهد که میخک می‌تواند به بهبود نحوه استفاده بدن از انسولین، هورمونی که مسئول تنظیم قند خون است، کمک کند.

۷. کبد را سم‌زدایی می‌کند

کبد شما برای حذف سموم از بدن شما سخت تلاش می‌کند. یک مطالعه منتشر شده در Oxidative Medicine and Cellular Longevity نشان می‌دهد که جزء زیست فعال اصلی میخک، اوژنول، به دلیل پشتیبانی از عملکرد کبد شناخته شده است و ممکن است به کاهش آسیب کبدی ناشی از مواد سمی کمک کند. نوشیدن منظم آن، بدن شما را به طور طبیعی سم‌زدایی می‌کند و به شما کمک می‌کند در طول روز احساس طراوت و انرژی بیشتری داشته باشید.

۸. از سلامت استخوان‌ها پشتیبانی می‌کند

چای میخک حاوی ترکیباتی مانند منگنز است که برای حفظ عملکرد مغز و ساختن استخوان‌های قوی مهم است، طبق مطالعه‌ای که در موسسه ملی بهداشت منتشر شده است. نوشیدن منظم آن ممکن است به حفظ تراکم استخوان کمک کند، که با افزایش سن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. این یک راه ساده برای بهبود سلامت استخوان‌ها و کاهش خطر پوکی استخوان است.

فواید چای میخک

۹. از سرطان جلوگیری می‌کند

فواید چای میخک، چای میخک علاوه بر مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، حاوی ترکیبی به نام اوژنول است. طبق مطالعه منتشر شده، در مولکول‌ها، اوژنول دارای خواص ضد سرطانی است که می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. در واقع، اعتقاد بر این است که خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی آن، خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را در طول زمان کاهش می‌دهد.

چگونه چای میخک درست کنیم؟

تهیه چای میخک ساده و سریع است. در اینجا بهترین دستور تهیه چای میخک در خانه آمده است:

با جوشاندن ۱ تا ۲ فنجان آب شروع کنید.

۳ تا ۴ میخک کامل را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد.هنگامی که چای به رنگ قهوه‌ای روشن درآمد و عطری گرم و تند آزاد کرد، حرارت را خاموش کنید.چای را در یک فنجان صاف کنید و از آن به صورت گرم لذت ببرید.می‌توانید برای طعم بیشتر، عسل یا یک برش لیمو اضافه کنید، اما به تنهایی نیز خوشمزه و آرامش‌بخش است!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا