خانواده و زناشوییزندگی

۹ ویژگی یک دختر خوب برای ازدواج که باید بدانید!

ویژگی های زن خوب برای ازدواج: اول از همه اینکه با توجه به اهمیت بسیار بالای تفاهم در موفقیت ازدواج، دختر خوب دقیقاً نسبت به ویژگی‌ها و‌ایده‌آل‌های مورد انتظار شما مشخص می‌شود نه با چند ویژگی ثابت! در واقع ممکن است برای کسی که در یک خانواده مذهبی به دنیا آمده، مهم‌ترین ویژگی مورد نظر، پوشش و حجاب کامل باشد، امکان دارد برای کسی که در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمده مهم‌ترین ویژگی یک دختر خوب، این باشد که او بتواند مستقل بوده و درآمد داشته باشد یا اصلاً دختر خوب برای رابطه از نظر یک فرد دیگر، کسی است که کم‌توقع باشد. در واقع در جلسات مشاوره پیش از ازدواج؛ اولین چیزی که روانشناس به آن توجه می‌کند میزان نزدیک بودن ویژگی‌های هر طرف نسبت ایده‌آل‌های طرف دیگر است. با این حال در این مطلب خانواده و زناشویی یک سری معیارها برای دختر خوب برای ازدواج بررسی شده است که به شما در انتخاب همسر بیشتر کمک می کند.

۱. انگیزه مناسبی برای ازدواج داشته باشد

یکی از مهم‌ترین معیار‌های ازدواج موفق، انگیزه دو طرف است. در واقع در روانشناسی گفته می‌شود اگر انگیزه اصلی دو طرف چیزی مثل فرار از شرایط فعلی، امید به خوشبخت شدن یا شاد شدن صرفا توسط نفر دوم و… باشد، این ازدواج پایه‌های متزلزلی دارد. یعنی چه؟

یعنی اگر به عنوان دختر خانم هدف‌تان صرفاً این است که با ازدواج کردن از کنترل‌گری‌های خانواده راحت شده یا مثلاً با کسی ازدواج کنید که شما را از نظر مالی تأمین کند، یا اگر به عنوان پسر تصور می‌کنید که بعد از ازدواج می‌توانید از شرایط ناراحت‌کننده زندگی فعلی بیرون آمده و به یک انسان خوشبخت و شاد آنهم فقط به کمک طرف مقابل تبدیل شوید، این‌ها همه خیال‌های واقعی هستند. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج حسابی در مورد “انگیزه ازدواج” با شما صحبت می‌شود.

۲.دچار اختلالات روانی نباشد

ویژگی های زن خوب برای ازدواج، ببینید، “اختلالات روانی” طیف وسیعی دارند و متأسفانه اغلب افرادی که به آن‌ها دچار هستند نمی‌توانند به درستی در یک زندگی و ارتباط دو نفره نقش‌شان را ایفا کنند. مثلاً افرادی که دچار اختلال دو قطبی هستند و آن‌هایی که دچار افسردگی شده‌اند بهتر است ابتدا به فکر درمان باشند و سپس به سراغ ازدواج بروند.

۳. در رابطه دیگری نباشد

مورد بعدی این است که به هیچ عنوان آقا پسر و دختر خانم نباید در حین تصمیم برای ازدواج، در رابطه دیگری باشند. البته خب قطعاً طرف مقابل اگر هم رابطه دیگری داشته باشد این موضوع را به شما نمی‌گوید اما حداقل اگر خودتان الان در رابطه هستید و در عین حال تصمیم به ازدواج با شخص دیگری را گرفته‌اید، بدانید که شرایط‌تان برای ازدواج واقعاً آماده نیست و این موضوع را حتماً با روانشناس پیش از ازدواج در میان بگذارید.

۴.به تازگی شکست عشقی نخورده باشد

متاسفانه برای بسیاری از خانم‌ها و آقایان، شکست عشقی یکی از انگیزه‌های ازدواج است. یعنی چه؟ در واقع بسیاری از افراد بعد از اینکه دچار شکست عشقی می‌شوند صرفاً برای پر کردن جای خالی فرد قبلی تصمیم می‌گیرند وارد یک رابطه جدیِ دیگر شده و حتی آن را به ازدواج ختم کنند. در حالت بدتر، بعضی‌ها برای لج‌بازی اقدام به ازدواج می‌کنند! در هر حال بدانید که این‌ها هر دوی‌شان از “بدترین انگیزه‌های ازدواج” هستند.

۵. بداند که ازدواج یک چالش است نه بهشت مطلق!

بنابر تجربه روانشناسانی که همراه ما در مجموعه POL هستند، متوجه شدیم که بسیاری از “دلایل شکست‌ها در ازدواج” این است که یکی از طرفین یا هر دو طرف قبل از ازدواج نگاه خوبی به آن نداشته و تصور می‌کرده‌اند ازدواج قرار است بهشتی بی‌چون و چرا باشد!

در حالی که حتی اگر از اطرافیان خودتان بپرسید متوجه می‌شوید که موفق‌ترین ازدواج‌ها هم دچار چالش‌ها و تعارضات بسیار زیادی بوده‌اند و مگر با تلاش هر دو طرف و البته از خودگذشتگی، این چالش‌ها حل نمی‌شوند. بنابراین اگر یک نگاه ایده‌آل و رویایی به ازدواج دارید، بدانید که هنوز برای جدی کردن رابطه زود است.

۶. انعطاف‌پذیر باشد

در واقع یک زوج در گوشه و کنار زندگی‌شان با واقعیاتی برخورد می‌کنند که بر تمامی باور‌های گذشته‌شان مهر باطل می‌زند. واقعیاتی در مورد اینکه عشق آنطور که تصور می‌کردند رویایی و‌ ایده‌آل نیست. اما آن زوجی موفق خواهند بود که بتوانند این موارد را پذیرفته و البته آنقدر انعطاف‌پذیری داشته باشند که برای کنار آمدن با شرایط جدید، مهارت‌های جدید را یاد گرفته و سختی‌ها را بپذیرند.

مثلاً یکی از “نکات مهم برای ازدواج”، بحث از خودگذشتگی است و زوج‌های موفق آن‌هایی هستند که هر دو برای نگاه داشتن این رابطه و بهبود آن به دفعات، از خودشان گذشته‌اند. حالا اگر در رابطه چه آقا و چه خانم انعطاف‌پذیری لازم را نداشته و نتوانند در موقع نیاز از خودشان بخشش نشان بدهند؛ قطعاً نمی‌توان انتظار داشت که این رابطه به ازدواج موفقی ختم شود.

ویژگی های زن خوب برای ازدواج

۷. سلامت رفتاری داشته باشد

ویژگی های زن خوب برای ازدواج، سلامت رفتاری هم مثل سلامت روان زیر مجموعه‌های مختلفی دارد. مثلاً اینکه طرف مقابل وابستگی شدیدی نشان ندهد و اصطلاحاً دائم به شما نچسبد! یا اینکه قصد کنترل کردن‌تان را نداشته باشد و نخواهد بر همه رفتار‌ها و اقدامات‌تان تسلط پیدا کند. اصولاً با توجه به گستره وسیع سلامت رفتار، در جلسات مشاوره پیش از ازدواج روانشناس سعی می‌کند به این موضوع حساسیت نشان داده و رفتار هر دوی شما را بررسی کند.

۸. از نظر ظاهری برای شما دلپسند باشد

همانطور که در مقاله زیبایی در ازدواج گفتم، بعضی افراد نسبت به زیبایی حساسیت زیادی دارند. با اینکه حتی این فاکتور خیلی در موفقیت رابطه تأثیر‌گذار نیست در هر حال به دلیل حساسیت زیاد، روانشناسی به این عزیزان پیشنهاد می‌کند به زیبایی طرف مقابل اهمیت بدهند تا در آینده با مشکل روبرو نشوند.

در واقع نکته اینجاست که مهم نیست فرد با استاندارد‌های جهانی زیبایی چقدر سازگاری دارد، نکته اینجاست که او در نظر شما چقدر زیبا به نظر برسد. پس اگر برای‌تان زیبایی اهمیت زیادی دارد، حتماً به این موضوع توجه کنید.

۹. صداقت داشته باشد

ویژگی های زن خوب برای ازدواج، به طور کلی در دوره‌ها و منابع معتبرِ مرتبط به ازدواج؛ صداقت به عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی های دختر خوب برای ازدواج و البته پسر خوب شناخته می‌شود. بنابراین اگر از همین حالا متوجه شده‌اید که طرف مقابل صداقت کافی ندارد، نسبت به آن بی‌توجه نباشید. در مورد خیانت کردن هم دقیقاً همین قانون صدق می‌کند و باید نسبت به آن حساس باشید.

ویژگی‌های جزئی‌تر

مواردی که تا به اینجا بررسی کردیم به نوعی خیلی کلی بودند. در این بخش ویژگی‌هایی را بررسی می‌کنیم که جزئی‌تر هستند. نکته مهم این است که این ویژگی‌ها ممکن است معیار همه مردان نباشد.

خونگرم و دلسوز باشد: باور کنید یا خیر، مردان هم احساس دارند! بسیاری از مردان در تمام طول زندگی خود به جز از همسر خود عاطفه و دلسوزی نمی‌بیند؛ به همین دلیل اهمیت زیادی به خونگرمی و دلسوزی می‌دهند. مردان زنی را ترجیح می‌دهند که بتوانند به وی تکیه کنند و از شکستن کلیشه‌ها در کنار وی نترسند.
استقلال داشته باشد: در دنیای مدرن امروزی، زنان و دختران وابسته و حرف شنو کمتر طرفدار دارند! مردان امروزی زن قوی‌ای را می‌خواهند که در کنار وی به جنگ چالش‌های زندگی بروند. یکی از نشانه‌های وجود این جنگندگی، استقلال مالی و عاطفی است.
جذاب باشد: جذابیت به معنای زیبایی ظاهری یا جذابیت جنسی نیست بلکه به عنوان یک ویژگی شخصیتی موردتوجه است. استقلال و قدرت یکی از بخش‌های این جذابیت است و اعتماد به نفس ستون دیگر آن است. بسیاری دیگر از ویژگی‌های شخصیتی در این صفت جا می‌شوند اما از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند.
قابل اتکا باشد: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که جنگندگی در جنگ زندگی را نشان می‌دهد، قابل اطمینان یا قابل اتکا بودن فرد است. قابل اتکا بودن یعنی بتوان بر حرف‌های وی حساب کرد، تلاش‌های وی را لمس کرد و تاثیر وی بر شرایط را حس کرد.
حامی باشد: جنگیدن در کنار یکدیگر نیازمند حمایت از یکدیگر دارد. بسیاری از افراد جنگنده ترجیح می‌دهند تا مجرد بمانند اما اگر به ازدواج فکر می‌کنید، فراموش نکنید که چالش‌های زندگی نیاز به حمایت یک حامی دارد و هیچ حامی‌ای به اندازه همسر بااهمیت نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 13 =

دکمه بازگشت به بالا