خانواده و زناشوییزندگی

۱۸ اصل مهم برای پایداری زندگی مشترک

پایداری زندگی مشترک: می دانیم که هر یک از زوجین علاقه دارند عشق و دوست داشتنی که بینشان است تا ابد ادامه دار باشد. اما باید توجه داشت نیاز است برای پایدار بودن یک رابطه عاطفی هر دو زوج مهارت هایی را در خود تقویت نموده و به نکاتی اهمیت دهند. در واقع برای اینکه رابطه پایداری داشته باشیم باید به عواملی اهمیت داد که باعث می شوند زوجین رابطه بهتری با هم داشته و بتوانند عشق خود را هر روز زنده نگه دارند. بنابراین در این مطلب خانواده و زناشویی به ۱۸ اصل مهم که باعث پایداری زندگی مشترک می شود، پرداخته شده است.

۱.دوست داشتن دو طرفه

بسیار مهم است که زوجین به یکدیگر علاقه داشته باشند و به قولی نسبت به هم کشش داشته باشند. زمانی که دوست داشتن در رابطه عاطفی یک طرفه باشد میزان احتمال پایداری رابطه به حداقل ممکن می رسد زیرا ممکن است به مرور زوجین هر دو از این بابت خسته شوند..یکی از ابراز علاقه بی پاسخ و دیگری از شنیدن دوستت دارم هایی که احساسی به آن ها ندارد. بنابراین مهم است که زوجین یکدیگر را دوست داشته باشند و برای رابطه شان تلاش کنند.

۲.ابراز علاقه

زمانی که زوجین و یا دو فردی که با یکدیگر در رابطه عاطفی هستند، نیاز است که برای تداوم رابطه و پایدار بودن عشق دو طرفه شان این عشق و دوست داشتن را به هم ابراز کنند. بنابراین بهتر است زوجین ابراز علاقه به یکدیگر را جدی بگیرند‌.

۳.زمان گذاشتن برای یکدیگر

پایداری زندگی مشترک، همیشه دوست داشتن برای پایداری رابطه عاطفی کافی نیست.‌.مهم است که زوجین اوقاتی را با یکدیگر بگذرانند‌..با یکدیگر تفریح کنند، حرف بزنند و..

۴.دوست و رفیق هم بودن

بسیار مهم است که زن و شوهر بتوانند با یکدیگر صمیمی بوده و بهم احساس نزدیکی داشته باشند به همین سبب می توان شاهد روابط بسیار خوب بین این دو بود. لذا صمیمیتی که بین زوجین وجود دارد باعث می گردد آن ها علاوه بر اینکه تنها به نیازهای جنسی یکدیگر توجه کنند به نیازهای عاطفی هم توجه نموده و در هر شرایطی کنار یکدیگر باشند.

۵.حرف زدن به جای دعوا

عموما یکی از مشکلاتی که سبب بهم خوردن رابطه عاطفی زن و شوهر می گردد، دعواهای مکرر به جای حل مسأله می باشد. زمانی که زوجین بیاموزند بجای قهر و دعوا با یکدیگر در خصوص مشکلات و ناراحتی هایشان با هم حرف بزنند بسیار می توانند رابطه عاطفی شان را بهبود ببخشند. حل نکردن اختلافات و تنها بحث و دعوا با یکدیگر نه تنها سبب کشش و علاقه بیشتر بهم نشده بلکه زوجین را از یکدیگر دور می سازد.

۶.محبت فیزیکی

زمانی که زوجین علاوه بر ابراز کلامی به یکدیگر، از محبت فیزیکی مثل در آغوش گرفتن، بوسه و یا نوازش کردن و..بهره می گیرند می توانند جوانه های شاداب تر و خوشحال تر بودن را در هر یک از زوجین شاهد بود.

فرضا زوجین می توانند جهت رفع خستگی یکدیگر به سبب شاغل بودن، کار در منزل و..به یکدیگر یک آغوش هدیه داده و اینگونه نیز به آرامش بیشتری در کنار هم دست یابند.

پایداری زندگی مشترک

۷.گوش شنوای هم بودن

تا زمانی که عشق باشد اما زوجین برای یکدیگر وقت نگذارند نمی توان شاهد آرامش خاطر هر دو بود!..بسیار حائز اهمیت است که زوجین از مهارت خوب گوش دادن برخوردار باشند. به حرف ها، درد و دل ها، غر زدن ها و..یکدیگر گوش دهند و اجازه دهند که همسرشان احساسات خود را در نقطه امن آغوش وی بیان کند.

پایداری زندگی مشترک، یکی از رازهای پایداری رابطه عاطفی نیز به همین آرامش داشتن ها کنار هم و احساس نزدیکی و صمیمیت می باشد..مگر آدمی از زندگی جز عشق و آرامش و خوشحالی چه چیزی می خواهد؟

۸.متعهد بودن

زمانی که زن و مرد با یکدیگر ازدواج می کنند تعهد و وفاداری حرف اول را می زند..آدمی عاشق باشد اما دست و دلش بلرزد و تعهد نداشته باشد ممکن است انتظاری که از عشق حقیقی دارد را به دست نیاورد.

تعهد نداشتن می تواند مانند یک زهر برای زندگی مشترک باشد..زمانی که مرد یا زن به هم تعهد نداشته باشند ممکن است هر خطری از جمله خیانت رابطه را تهدید کند. جهت پایداری رابطه عاطفی نیز مهم است که زوجین به یکدیگر وفادار باشند و بیدی نباشند که با هر بادی می لرزد..

۹.شما آغاز گر عاشقی باشید

همانطور که گفتیم دوست داشتن خط مقدم ندارد..نیاز نیست زوجین ساعت ها منتظر بمانند که همسرشان از آن ها دعوت به رابطه جنسی کند یا اول او ابراز علاقه کند و.. برای اینکه یک رابطه عاطفی پایدار باشد نیاز است که زوجین هر دو به یک اندازه برای عشق و دوست داشتن هم زمان بگذارند.. پس فرقی نمی کند چه کسی پس از گذراندن یک روز طولانی با چاشنی خستگی، اول با ابراز جمله دوستت دارم، خستگی را از تن دیگری به در می کند..

۱۰.خودشناسی

در راستای پاسخ به چگونه رابطه پایداری داشته باشیم؟ نیاز است بیان داریم یکی از رکن های پایداری رابطه عاطفی، خودشناسی است. زمانی که فرضا زن می داند به هنگام عصبانیت ممکن است رفتار تندی داشته باشد، می تواند از پیش راهکارهای کنترل خشم را آموخته و به کار گیرند و..

۱۱.توجه به نیازهای همسر

پایداری زندگی مشترک، از جمله نکاتی که زوجین برای پایداری رابطه عاطفی شان باید به آن توجه کنند اهمیت دادن به احساسات و نیازهای هم می باشد. زمانی که زوجین به احساسات غم و شادی یکدیگر اهمیت می دهند می توانند بیشتر در کنار هم احساس امنیت کرده و احساسات خود را به خوبی بروز دهند.

۱۲.عدم مقایسه یکدیگر

مقایسه شدن و مقایسه کردن از کارهای بسیار مخربی است که می تواند به طور کل ذهنیت افراد را از وجود خود و شخصیتشان به هم بریزد زیرا به سبب مقایسه ای که شده اند مدام خود را در ذهنشان کوبیده و از خود فردی نالایق و کوچک می سازد.

توصیه می گردد زوجین به مقایسه یکدیگر با دیگران نپردازند زیرا ممکن است پایه های ثبات زندگی مشترکشان لغزیده و منجر به اختلافات شدید و طلاق عاطفی گردد.

۱۳.شروع تغییرات مثبت

بهتر است زوجین به جای مقصر دانستن یکدیگر به هنگام اختلافات ابتدا نگاهی به خودشان بیندازند و ببینند که خودشان هم به طور کامل و صد در صد خوب و عالی نیستند.

زمانی که زوجین شروع به اصلاح رفتارهای نامطلوب خود کنند می توانند به مرور شاهد تغییراتی مثبت در زندگی عاطفی شان گردند زیرا افراد با اصلاح عیوب خود نیز، همسرشان هم شروع به ایجاد تغییرات مثبت در خود می کند.

۱۴.حفظ حریم شخصی یکدیگر

زوجین باید به این درک برسند که ازدواج کردن به معنی این نیست که می توانند بر حریم شخصی و طرز فکر و..همسر خود نیز دخالت داشته باشند.. حریم شخصی هر فرد می تواند هر چیزی باشد که نیاز دارد به تنهایی یا حداقل کمتر از آنچه که هست با همسر خویش در میانش بگذارد..

فرضا بهتر است زوجین به جای فشار آوردن برای بیرون رفتن با یکدیگر زمانی که همسرشان نیاز به تنهایی دارد، آن ها را درک نموده و به او اجازه دهند با خود خلوت کند. اگر مرد نیاز دارد یک روز در هفته را چند ساعتی با دوستانش وقت بگذراند بهتر است او را درک کرده و به حریم شخصی اش احترام گذاشت.. ازدواج، مالکیت نیست، شریک زندگی بودن، شریک عواطف و عاشق بودن است.

پایداری زندگی مشترک

۱۵.محبت کردن وظیفه نیست

گاهی برخی زوجین محبت کردن به یکدیگر را نوبتی می دانند و زمانی که به یکدیگر محبت می کنند فرضا به یکدیگر هدیه می دهند به هنگام اختلافات نیز منت محبت ها و هدیه ها و..را بر سر یکدیگر می گذارند..

این در حالی است که محبت کردن اصلا وظیفه نمی باشد و زوجین نباید عشق و محبت خود را منتی بر سر دیگری دانسته و سبب احساس گناه در طرف مقابل گردد. دوست داشتن و محبت کردن به همسر، دلی بوده و وظیفه ای بر دوش زوجین نیست..

۱۶.درد و دل کردن

برخی زوجین متاسفانه به هنگام ناراحتی از یکدیگر، برای پیشگیری از بروز اختلافات حرف ها و احساساتشان را سرکوب می کنند این در حالی است که اگر زوجین ناراحتی هایشان را به یکدیگر نگویند این ناراحتی ها جمع شده و ممکن است در یک جا به یک بهانه فواره بزنند.

زوجین برای بهبود روابط عاطفی شان نیاز دارند که از احساسات هم بیشتر بدانند، بهتر هم را بشناسند بنابراین زمانی که زوجین ناراحتی هایشان را به هم می گویند و با همسرشان درد و دل می کنند بسیار می توانند صمیمیت بیشتری برقرار نموده و رابطه بهتری را در کنار یکدیگر تجربه کنند.

۱۷.احترام گذاشتن

پایداری زندگی مشترک، بهتر است زوجین در زندگی مشترک احترام یکدیگر را حفظ کنند، به هم توهین نکرده و بی احترامی نکنند زیرا با هر بار بی احترامی نیز ممکن است از چشم یکدیگر بیفتند و پس از هر بار آشتی پس از دعوا، تلاش کنند که احساسات بدی که به هنگام بی احترامی به هم داشته اند را از بین ببرند و سرکوب کنند..و این نیز خود مخرب می باشد.

۱۸.همسرتان تامین کننده نیازهای شما نیست

گاهی برخی ازدواج می کنند که نیازها و خواسته هایشان را توسط همسرشان ارضاء و تامین کنند. یکی از راه های پایداری روابط عاطفی زوجین نیز ارضای نیازهای هم می باشد ولیکن نه اینگونه که زوجین همدیگر را موظف به تامین کردن تمامی نیازهای خود بدانند.‌

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 14 =

دکمه بازگشت به بالا