دلایل جالب ویار بارداری که نمی دانستید!
ویار بارداری:بارداری یک سفر ناشناخته است که تغییرات فیزیکی و عاطفی فراوانی را برای فرد باردار به همراه خواهد داشت. یکی از جنبههای جالبی و گاهی نگران کننده در این سفر هیجان انگیز، ویار بارداری است. این تمایلات شدید به غذاهای خاص یا ترکیبات غیرمعمول در دوران بارداری که به سراغ مادران میآید، سالها موضوع بحث پزشکان و مایه کنجکاوی آنها بوده است. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر این تجربه هیجان انگیز و ناشناخته را بررسی کنیم و به صورت جامع به سؤال ویار بارداری چیست و چه علتی دارد؟ پاسخ دهیم.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی سقط جنین: در اوایل بارداری به این ۲۰ غذا لب نزنید
ویار بارداری چیست و چه علتی دارد؟
ویار بارداری که به عنوان ولع بارداری نیز شناخته میشود، اشاره به تمایل شدیدی دارد که یک زن باردار ممکن است برای مصرف غذاهای خاصی تجربه کند. این هوسها اغلب با گرسنگی معمولی متفاوت هستند زیرا میتوانند فوقالعاده خاص و گاهی اوقات حتی غیر متعارف باشند. در حالی که برخی از زنان ممکن است هوس خوردن غذاهای شیرین کنند، برخی دیگر ممکن است مشتاق غذاهای شور، ترش یا تند باشند. علاوه بر این، هوس بارداری به موارد غیر غذایی مانند یخ، خاک رس یا حتی گچ نیز گسترش مییابد که در ادامه بیشتر درباره آن صحبت خواهیم کرد.
ویار بارداری، علت دقیق ویار بارداری همچنان موضوع تحقیقات در حال انجام است، اما اعتقاد بر این است که عوامل متعددی در ایجاد این پدیده نقش دارند که در ادامه رایجترین آنها را بررسی خواهیم کرد.
احتمالاً بپسندید: درخواست ازدواج مرد از زن: درخواست ازدواج از دختر متولد کدوم ماه سخت تره؟
نوسانات هورمونی
تصور میشود تغییرات هورمونی در دوران بارداری، به ویژه افزایش سطح گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) و استروژن، در ایجاد ویار بارداری نقش دارند. این هورمونها میتوانند بر حساسیت گیرندههای طعم و بوی فرد باردار تأثیر بگذارند و به طور بالقوه بر ترجیحات غذایی او تأثیر مستقیم بگذارند.
احتمالاً بپسندید: چرا همه از من بدشون میاد + ۱۶ دلیل جالب که نمی دانستی!
نیازهای تغذیه ای
برخی از کارشناسان معتقدند که ویار ممکن است راه بدن برای نشان دادن کمبودهای غذایی خاص در این دوره باشد. به عنوان مثال، میل به محصولات لبنی ممکن است نشان دهنده نیاز به کلسیم بیشتر باشد، در حالی که میل به گوشت قرمز میتواند به نیاز بدن به پروتئین و آهن اشاره کند.
برایتان جالب خواهد بود: ترس از مدرسه: والدین موفق با ترس کودک شان از مدرسه این گونه برخورد می کنند!
عوامل عاطفی و روانی
بارداری یک دوره سرشار از تغییرات احساسی است. این تغییرات میتواند فرد را دچار استرس، اضطراب و نوسانات خلقی کند و همین عوامل میتوانند بر عادات غذایی تأثیر بگذارند. ویار کردن برخی از غذاهای چرب، شیرین یا شور ممکن است یک مکانیسم ناخودآگاه مقابلهای برای مقابله با تغییرات عاطفی باشد که فرد دچار آن میشود.
احتمالاً بپسندید: باید و نبایدهای مهم شب اول عروسی که هر خانم و آقایی باید بدانند!
دیدگاه تکاملی
ویار بارداری، زیست شناسان تکاملی این نظریه را مطرح میکنند که ویار بارداری ممکن است به عنوان یک مکانیسم بقا تکامل یافته باشد. میل به غذاهای متنوع میتواند تضمین کند که زنان باردار طیف وسیعی از مواد مغذی لازم برای سلامتی خود و رشد جنین را مصرف میکنند. البته این دیدگاه در برخی از موارد صدق نمیکند زیرا در بعضی از افراد باردار، تنها ویار به برخی از غذاهای مشخص وجود دارد.
شاید بپسندید: صدا زدن همسر: شوهرت را در جمع چگونه صدا بزنید؟
رایجترین ویارها در زنان باردار
در حالی که ویار بارداری میتواند از یک زن به زن دیگر بسیار متفاوت باشد، برخی از غذاها در این دوره معمولاً بیشتر هوس میشوند:
غذاهای شیرین: بستنی، شکلات و میوه اغلب به دلیل طعم شیرین و قابلیت افزایش سریع انرژی و قند خون مورد توجه قرار میگیرند.
تنقلات نمکی: چیپس، ترشی و آجیل شور اغلب به دلیل تغییر در درک طعم و مزه با افزایش استرس و اضطراب مصرف میشوند.
میوهها و مرکبات: میل به میوهها به ویژه مرکبات، میتواند با نیاز بدن به ویتامین C و قندهای طبیعی مرتبط باشد.
غذاهای تند: برخی از زنان در دوران بارداری به غذاهای تند علاقه نشان میدهند که میتواند به افزایش جریان خون و تغییر جوانههای چشایی نسبت داده شود.
کربوهیدراتها: تمایل به مصرف زیاد نان، ماکارونی و سایر غذاهای غنی از کربوهیدرات ممکن است به دلیل برآورده کردن سریع نیاز بدن به انرژی باشد.
احتمالاً بپسندید: متولدین کدام ماهها برونگراترین و درونگراترین آدمها هستند؟
ویار بارداری معمولاً از چه زمانی شروع میشود؟
ویار بارداری، بسیاری از مادران باردار برایشان سؤال پیش میآید که معمولاً این تمایلات شدید به غذاهای خاص از چه زمانی شروع میشود؟ در ادامه این بخش به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: وظیفه زن نسبت به شوهر: هر زنی باید این کارها را برای شوهرش انجام دهد!
سه ماه اول باردار: آغاز ویار
شروع دوره ویار بارداری میتواند در زنان متفاوت باشد، اما اغلب این تمایلات شدید به مصرف برخی غذاها در سه ماهه اول بارداری شروع میشود و تا حدود هفته ۱۲ بارداری طول میکشد. در این دوره، نوسانات هورمونی و رشد سریع جنین میتواند باعث تغییر در ترجیحات طعم و اشتهای مادر باردار شود. برای برخی از زنان، هوس بارداری ممکن است خیلی زود ظاهر شود، حتی قبل از اینکه از بارداری خودآگاه شوند.
بیشتر بخوانید: وظیفه زن نسبت به شوهر: هر زنی باید این کارها را برای شوهرش انجام دهد!
سه ماهه دوم بارداری: اوج ویار
در حالی که هوسها در سه ماهه اول سر و کلهشان پیدا میشود، اغلب در طول سه ماهه دوم که از هفته ۱۳ تا هفته ۲۷ طول میکشد، شدیدتر میشوند. در این مرحله، بسیاری از زنان کاهش تهوع و اشتهای مجدد به غذاها را تجربه میکنند. نیازهای تغذیهای جنین در حال رشد نیز بیشتر میشود و به تغییرات در ترجیحات غذایی کمک میکند. میتوان گفت در این دوره اشتهای مادر افزایش مییابد، زیرا جنین به اندازه کافی بزرگ شده و نیازهای تغذیهای بیشتری را طلب میکند.
احتمالا بپسندید: مرد دوزنه و کلاهبرداری از نامزد پولدارش + جشنی که به جهنم تبدیل شد
سه ماهه سوم بارداری: تغییر سیستم هضم
ویار بارداری میتواند در طول سه ماهه سوم یعنی از هفته ۲۸ تا زمان زایمان، ادامه یابد. همان طور که کودک به رشد خود ادامه میدهد، رحم منبسط میشود و به معده فشار میآورد که به طور بالقوه بر هضم و اشتهای مادر تأثیر مستقیم میگذارد. این شرایط میتواند منجر به تغییر در الگوهای غذایی مادر شود و میل به غذاهایی که به راحتی قابل هضم یا غنی از انرژی هستند در فرد افزایش یابد.
شاید بپسندید: عشق مردان مغرور: ۱۰ نشانه عاشق شدن مردان مغرور!
انواع ویار بارداری
ویار بارداری به طور کلی به دون نوع ویار طبیعی و ویار پیکا دسته بندی میشود.
ویار طبیعی و معمول
ویار بارداری، در ویار طبیعی مادر ممکن است تمایل شدید به برخی از انواع مزهها مانند شیرین، ترش، تند و شور یا ترکیبی از آنها پیدا کنند. همچنین مصرف برخی از غذاها یا دستههای غذایی مانند لبنیات، ممکن است برای مادران باردار در این دوره بیشتر از حد معمول جذاب باشد. تمامی این ویارها کامل طبیعی هستند و با برنامههای غذایی مشخص و کنترل برخی از آنها به خوبی مدیریت میشوند.
ویار پیکا
پدیده ویار پیکا شامل تمایل به اقلام غیر خوراکی یا غیر معمول مانند یخ، خاک، خاک رس یا گچ است. اگرچه به طور کامل علت این ویارها در زنان باردار مشخص نشده است، اما هوس پیکا ممکن است به کمبودهای تغذیهای اساسی یا سایر عدم تعادلهای فیزیولوژیکی مرتبط باشد. در چنین شرایطی پزشکان به کمک برخی توصیههای عملی به مادران کمک میکنند تا این ویارها را به نوعی کنترل کنند تا خطری سلامت خود و نوزادشان را تهدید نکند.
بیشتر بخوانید: فرزند زیبا و پرمو: تغذیه ای مخصوص در دوران بارداری برای داشتن فرزندی زیبا و پرمو