;
زندگیکودک و مادر

ترس از مدرسه: والدین موفق با ترس کودک شان از مدرسه این گونه برخورد می کنند!

ترس از مدرسه: ترس در کودکان دبستانی و استرس کودکان برای مدرسه، امری غیرعادی نیست اما بایستی توسط والدین و معلمان حل شود چراکه ادامه دار بودن این ترس از مدرسه و بی میلی به حضور در کلاس درس، در قدم اول برای خود کودک آسیب زننده خواهد بود پس والدینی که بچه کلاس اولی دارند برای رفع ترس از مدرسه در فرزندشان بایستی ابتدا علل و سپس راه حل ها را که در این مطلب کودک و مادر توضیح داده شده است، را بدانند.

بیشتر بخوانید: کودک درس خوان و نمونه: چگونه کودکان را بدون احساس خستگی به درس خواندن علاقه مند کنیم؟

دلایل ترس از مدرسه در بچه ها

۱.اضطراب جدایی از والدین

وقتی که دانش‌آموزان والدین خود را برای مدت زمانی بلندتر ترک می‌کنند و به مدرسه می‌روند، ممکن است احساس اضطراب نسبت به جدایی از عزیزان خود کنند.

۲.تمسخر همکلاسی‌ها

ترس از مدرسه، واقعیتی تلخ در محیط مدرسه این است که برخی از دانش‌آموزان ممکن است مورد تمسخر همکلاسی‌های خود قرار گیرند. این تجربه می‌تواند اثرات منفی بر روی روحیه و اعتماد به نفس دانش‌آموز داشته باشد.

احتمالاً بپسندید: درخواست ازدواج مرد از زن: درخواست ازدواج از دختر متولد کدوم ماه سخت تره؟

ترس از مدرسه

۳.ترس تنبیه از طرف معلمان

واقعیت این است که در مدرسه ممکن است دانش‌آموزان مدام استرس این را داشته باشند که قرار است توسط معلم مورد تنبیه قرار بگیرند و این حس غیر واقعی می‌توانند برای آنها تجربه ترسناکی باشند و اثرات روانی منفی داشته باشند.

۴.مورد اذیت واقع شدن در مسیر مدرسه تا خانه

برخی دانش‌آموزان ممکن است در مسیر خود از مدرسه تا خانه مورد اذیت و آزار همسالان قرار بگیرند. این تجربه نیز می‌تواند منجر به افزایش اضطراب و ترس شود.

شاید بپسندید: صدا زدن همسر: شوهرت را در جمع چگونه صدا بزنید؟

۵.احساس ناخوشنودی از محیط مدرسه

ترس از مدرسه، برخی دانش‌آموزان ممکن است از محیط مدرسه و شرایط آن ناراضی باشند و این احساس ناخوشنودی می‌تواند ترس و استرس آنها را افزایش دهد.

شاید بپسندید: عشق مردان مغرور: ۱۰ نشانه عاشق شدن مردان مغرور!

۶.اضطراب در مورد انجام تکالیف و کسب نمره‌های خوب

دانش‌آموزان ممکن است اضطراب داشته باشند که تکالیف خود را به خوبی انجام ندهند یا نمره‌های خوبی نگیرند. این نگرانی‌ها می‌توانند ترس و استرس را افزایش دهند.

احتمالاً بپسندید: چرا همه از من بدشون میاد + ۱۶ دلیل جالب که نمی دانستی!

۷.حساسیت به صدای بلند زنگ مدرسه

برخی دانش‌آموزان ممکن است حساسیت به صدای بلند زنگ مدرسه داشته باشند و این حساسیت می‌تواند به ترس و اضطراب منجر شود.

چگونه استرس مدرسه را از بین ببریم؟

برای رفع ترس کودک از مدرسه بهتر است والدین شیوه صحیح رفتار با او را به شکلی که در ادامه خواهیم گفت، بدانند.

بیشتر بخوانید: وظیفه زن نسبت به شوهر: هر زنی باید این کارها را برای شوهرش انجام دهد!

۱.با فرزندتان همدلی کنید و درباره ترسشان از رفتن به مدرسه با او صحبت کنید

ترس از مدرسه، سعی کنید موقعیت‌های استرس‌زا را برای او حل کنید و نشان دهید که نگرانی او را درک می‌کنید. توضیح دهید که احساس ترس در مواجهه با محیط جدید طبیعی است ولی باید به تدریج با آن مقابله کند. تا مدتی با کودکتان در مورد تجربیات مدرسه و نحوه مدیریت مواقع ترس‌آور صحبت کنید. به او اجازه بدهید داستان‌ها و تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارد تا بتوانید به او راهنمایی کنید و او را آماده واقعیت‌های مدرسه کنید.

احتمالاً بپسندید: پس انداز کردن پول با ۱۰ روش ساده و خیلی موثر!

۲.برای حل مشکل ترس از مدرسه، با معلمان و کارکنان مدرسه تعامل کنید

از معلم فرزند خود درخواست کمک کنید تا به شما بگوید در خانه چه کارهایی انجام دهید تا دانش آموز کلاس اولی خود را در تقویت مهارت‌های خود کمک کنید.

احتمالا بپسندید: مرد دوزنه و کلاهبرداری از نامزد پولدارش + جشنی که به جهنم تبدیل شد

ترس از مدرسه

۳.داخل خانه، فضای مدرسه را بازسازی کنید

این ایده عالی است و می‌تواند به کودک شما کمک کند تا با بیشتر خود را در فضای مدرسه حس کرده و با آن بهتر آشنا شود و اعتماد به نفس خود را افزایش دهد. در ادامه، چند پیشنهاد برای ایجاد این فضاسازی و تقویت اعتماد به نفس کودک شما در مورد مدرسه دارم:

۴.نقش بازی کردن

ترس از مدرسه، از بازی‌های نقش برای شبیه‌سازی موقعیت‌های مختلف در مدرسه استفاده کنید. به عنوان مثال، نقش معلم، دانش‌آموز خوب، دانش‌آموز کم کار، و حتی دانش‌آموز قلدر را بازی کنید تا کودک شما بتواند با این تنش‌ها مقابله کند و راه‌های حل مسائل را بیاموزد.

۵.بازی واقعی

ترس از مدرسه، به کودک اجازه دهید تا بازی‌های واقعی مدرسه را بازی کند. می‌توانید یک کلاس کوچک در خانه بسازید و کتاب‌ها، جعبه‌های مدرسه، تخته سیاه و اسباب‌بازی‌های مرتبط با مدرسه را به او بدهید.

۶.تشویق و تحسین

هنگامی که کودک شما بازی‌هایی را انجام می‌دهد که به او کمک می‌کنند تا با محیط مدرسه آشنا شود و اعتماد به نفسش را افزایش دهد، او را تشویق کنید و تحسین کنید. این تشویق‌ها او را به ادامه فعالیت‌های مرتبط با مدرسه ترغیب می‌کند.

بیشتر بخوانید: آموزه 4 مرحله ای تربیت و پرورش کودکان با حکمت تبتی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا