;
خواص گیاهان داروییسلامت

خواص بابونه: از تسکین درد تا آرامش اعصاب و درمان استرس

خواص بابونه، بابونه قرن ها است که یک گیاه بسیار شناخته شده است. در واقع بابونه صد ها سال است که به دلیل اثر آرام بخش و همچنین برای تسکین درد و کاهش تب استفاده می شود. شهرت آن به عنوان یک داروی عامیانه قرن ها و تمدن ها را در بر می گیرد.

بابونه را دارویی برای اختلالات گوارشی و درمان بی قراری عصبی و بی خوابی می دانند. این گیاه در برابر التهاب نیز مفید است. بابونه همچنین دارای خواص تسکین عفونت های ادراری و رفع مشکلات چشمی مانند خستگی و التهاب ملتحمه است.

پس از آب که منبع اصلی حیات است، تخمین زده می شود که پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان به ترتیب قهوه و دمنوش بابونه است. دوز توصیه شده روزانه برای بزرگسالان حدود ۳ گرم از این گیاه است که باید در حدود ۱۵۰ میلی لیتر آب سه بار در روز جوشانده شود. در بخش سلامت چشمک خواص بابونه بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: ۷ دمنوش گیاهی شفابخش که حتما در آشپزخانه داشته باشید!

خواص بابونه

خواص بابونه، بابونه سرشار از فلاونوئیدها به ویژه آپیژنین، کوئرستین، روتین و لوتئولین است. عصاره آن از عامل ضد التهابی شامازولن، اسیدهای فنولیک و پلی ساکاریدها تشکیل شده است. اسانس بابونه حاوی آلفا بیزابولول است که دارای خواص تسکین دهنده، آرام بخش و ضد باکتری است. بابونه دارای اثرات مفید بسیاری است که با تحقیقات علمی ثابت شده و با استفاده عمومی تقویت شده است.

۱.آرام بخش

اثر آرام بخش و ضد اسپاسم بابونه شاید شناخته شده ترین خواص آن باشد. چای گیاهی تهیه شده با گل بابونه بیشتر به دلیل داشتن حس آرامش شناخته شده است. از خواص آن در درمان قولنج و اسپاسم نیز استفاده می شود.

۲.ضد التهاب

بابونه همچنین اثر ضد التهابی دارد. مطالعات نشان می دهد که بیشترین اثر ضد التهابی در عصاره بابونه است که حاوی تمام اجزای فعال بیولوژیکی آن است.

خواص بابونه

۳.ضد حساسیت

خواص بابونه، مکانیسمی که بابونه می تواند واکنش های آلرژیک را کاهش دهد کاملا مشخص نیست. با این حال، مشخص است که بابونه ترشح هیستامین را کاهش می دهد که مسئول واکنش های معمولی مانند رینیت، آسم، ورم ملتحمه آلرژیک است.

بیشتر بخوانید: قاتل قند خون: ۶ دمنوش گیاهی که در درمان قند خون معجزه می کند

۴.گیرنده

بابونه همچنین به دلیل خواص ضد نفخ قابل توجه خود شناخته شده است. از حذف گازهای معده و روده پشتیبانی می کند. بنابراین، یک داروی موثر در برابر اختلالات گوارشی است. نفخ و معده درد را تسکین می دهد. همچنین اثر مدر دارد و هضم غذا را تسهیل می کند.

۵.مسکن

بابونه قدرت تسکین درد در هنگام سردرد را دارد. همچنین اثر تنظیم کننده خونریزی در مواقع درد قاعدگی دارد و درد را کاهش می دهد.

۶.کمک به گوارش

خواص بابونه، مصرف چای بابونه در موارد سوء هاضمه، حالت تهوع و استفراغ نیز مفید است.

۷.تسهیل روند بهبودی

از بابونه برای شستن زخم ها نیز استفاده می شود. هنگامی که روی پوست اعمال می شود، تسکین آنی را فراهم می کند و روند بهبودی را تسهیل می کند. همچنین از قرمزی جلوگیری می کند و برای خشکی پوست مفید است.

۸.موارد استفاده از بابونه

متداول ترین و شناخته شده ترین روش استفاده از بابونه مطمئناً به شکل چای گیاهی است، اما مطمئناً این تنها راه نیست.

بابونه را می توان با فرو بردن پارچه یا پنبه در چای بابونه نیز استفاده کرد. به ویژه در چشم های خسته یا تحریک شده بسیار مفید است، همچنین به بهبود زخم کمک می کند. البته عصاره بابونه نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره پودر شده بابونه عمدتاً در داروهای گیاهی یافت می شود.

بیشتر بخوانید: این ۵ دمنوش قاتل فشار خون بالا است!

خواص بابونه

۹.مقابله با آلرژی

خواص بابونه، می توانید روزی سه تا شش فنجان دمنوش بابونه برای مقابله با آلرژی بنوشید و این را با شستشوی بینی و تامپون چشم ترکیب کنید. در شب، زمانی که احساس خستگی می کنید و نیاز به استراحت دارید، می توانید حمام گرم بابونه را امتحان کنید. آب بابونه اثر آرام بخش دارد.

۱۰. روغن بابونه

خواص بابونه، می توانید از روغن بابونه نیز استفاده کنید. اسانس بابونه حاوی مواد فعالی مانند فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، پتاسیم و ویتامین C سر گل است. خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها اثر پیشگیرانه قابل توجهی بر آنفولانزا دارد.

شرایطی که هنگام استفاده از بابونه باید در نظر گرفته شود

۱.به طور کلی بابونه یک درمان طبیعی بی خطر در نظر گرفته می شود.

۲. با این حال بابونه می تواند باعث ایجاد برخی شرایط آلرژیک در دوران بارداری و شیردهی شود. بنابراین مصرف منظم چای بابونه در دوران بارداری توصیه نمی شود.

۳.مصرف بابونه در دوزهای متوسط، عوارض نامطلوبی ایجاد نمی کند. استفاده از آن برای کودکان نیز بی خطر است. به ویژه در اختلالاتی مانند سلامت دندان، عفونت گوش و قولنج استفاده می شود. عصاره بابونه، از جمله سندرم بیش فعالی اغلب به عنوان مکمل برای درمان اختلالات رفتاری توصیه می شود.

۴.بابونه در صورت مصرف بیش از حد می تواند باعث تهوع و اسهال شود. اگر به لاکتون های سسکی ترپن، مواد موجود در بابونه حساس هستید، از مصرف آن خودداری کنید زیرا می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود.

بیشتر بخوانید:  درمان کرونا و سرما خوردگی با ۶ دمنوش معجزه گر

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − سه =

دکمه بازگشت به بالا