;
درمان خانگیسلامت

نسخه بوعلی سینا برای تقویت ریه و تنفس بهتر

تقویت ریه در طب سنتی: ریه ها از حیاتی ترین ارگان های بدن ما به شمار می روند به همین خاطر حفظ سلامت آن ها اهمیت زیادی دارد. تغذیه مناسب به تقویت و سلامت ریه ها کمک فراوانی می کند. کارشناسان طب سنتی استفاده از برخی مواد غذایی را برای حفظ سلامت ریه ها و تقویت آنها مفید می دانند.

در این مطلب سلامت مواد غذایی که بر اساس توصیه طب سنتی و به قول معروف طب بوعلی سینا برای تقویت ریه مفید هستند را آورده ایم. در گذشته متخصصان طب سنتی برای تقویت ریه های خود و بیمارانشان از این مواد غذایی و خوراکی استفاده می کردند.

۱.عدس

رژیم غذایی غنی از عدس به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان مثل منیزیم، آهن، مس و پتاسیم به تقویت عملکرد و پاکسازی ریه ها کمک می کند و از شما در برابر سرطان ریه و بیماری مزمن انسدادی ریه محافظت کند.

۲.سیر

سیر با خاصیت ضد التهابی موجب کاهش آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می شود و خطر عفونت و التهاب که سبب اختلالات تنفسی می شود را کاهش می دهد.

۳.پیاز

پیاز هم به کاهش میزان التهاب کمک می کند و سطح کلسترول خون را کاهش داده و به پاکسازی ریه ها کمک می کند.

۴.زنجبیل

تقویت ریه در طب سنتی، زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان سرماخوردگی و سرفه و سم زدایی ریه ها و درمان عفونت ریه مفید است.

۵.کدو حلوایی

کدوحلوایی سرشار از کاروتنوئیدهایی از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زیگزانتین است که خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی دارد و به عملکرد بهتر ریه ها کمک می کند.

تقویت ریه در طب سنتی

۶.ماست

ماست غنی از کلسیم، پتاسیم، فسفر و سلنیوم است. بر اساس تحقیقات، مصرف بیشتر کلسیم، فسفر، پتاسیم و سلنیوم منجر به افزایش نشانگرهای عملکرد ریه ها می شود.

۷.فلفل

وجود کپسایسین در فلفل سبب ترشح مخاط شده و دستگاه تنفسی را پاک کرده و از غشای مخاطی محافظت میکند.

۸.جوپرک

جوپرک فیبر زیادی دارد و رژیم غذایی سرشار از فیبر روی عملکرد ریه ها تأثیرات محافظتی دارد و ریه ها را تقویت می کند.

۹.زردچوبه

زردچوبه سرشار از کورکومین است که خاصیت ضد التهابی دارد و با عفونت ها و ابتلا به آسم مبارزه می کند.

۱۰.گردو

تقویت ریه در طب سنتی، گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 بوده و به دفع اختلالات تنفسی کمک می کند.

۱۱.میوه های نارنجی رنگ

میوه های نارنجی رنگ مانند پاپایا پرتقال غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C هستند و به عفونت ها و کاهش التهاب کمک می کنند. هویج نیز دارای ویتامین A و C، لیکوپین و کاروتنوئیدها است و به ترمیم بافت ریه ها کمک می کند.

۱۲.سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگ دار سبز مانند اسفناج کلم، کاهو و … به دلیل وجود خاصیت ضد التهابی به سالم ماندن ریه ها کمک می کنند و ابتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم را کاهش می دهند.

۱۳.ماهی

ماهی هایی مانند قزل آلا و کپور به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3، EPA و DHA خاصیت ضد التهابی و ضد سرطان دارد و برای مقابله با انواع بیماری های ریه مفید است.

تقویت ریه در طب سنتی

۱۲.مرغ

یک کاسه سوپ مرغ داغ به دلیل وجود سلنیوم، روی و پروتئین بدون چربی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به تمیز شدن راه عبور هوا کمک می کند.

۱۳.تخم کتان

تقویت ریه در طب سنتی، تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان است که سبب تقویت ریه می شود.

۱۴.چای سبز

چای سبز به دلیل داشتن اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) نوعی کاتچین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بوده و برای ریه مفید بوده و به پاکسازی ریه ها کمک می کند.

۱۵.زردآلو

زردآلو سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C ویتامین E بتاکاروتن و لیکوپن است که موجب از بین رفتن رادیکال های آزاد شده و به سلامت ریه کمک می کند.

۱۶.گریپ فروت

گریپ فروت دارای ویتامین و مواد معدنی و منبع غنی از آنتی اکسیدان ها می باشد که خاصیت ضد التهابی دارد و سبب سم زدایی ریه ها می شود.

۱۷.سیب

تقویت ریه در طب سنتی، سیب دارای آنتی اکسیدانی به نام کوئرستین و غنی ویتامین C می باشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و ریه ها را سالم نگه میدارد وبه پاکسازی ریه ها کمک می کند.

۱۸.انار

اسید پونیک موجود در انار به پاکسازی مخاط در گلو سینه و ریه ها کمک می کند و سبب تسکین سرفه می شود.

تقویت ریه در طب سنتی

۱۹.آویشن

آویشن یک ضدعفونی کننده قوی و دارای خاصیت آنتی بیوتیک و ضد قارچ است که با بیماری های تنفسی و ریوی مبارزه می کند.

۲۰.مرزنجوش

مرزنجوش دارای ویتامین ها و مواد مغذی موردنیاز بدن و دارای خاصبت ضد احتقان و کاهش دهنده ی آلرژی است و ریه ها را تقویت می کند.

۲۱.گل ماهور (Mullein)

تقویت ریه در طب سنتی، گل و هم برگ گیاه ماهور اخلاط سینه را نرم می کند و برای تقویت و پاکسازی ریه ها مفید است.

۲۲.پونه کوهی

ویتامین ها و مواد مغذی موجود در پونه ضد احتقان طبیعی بوده و یک پشتیبان طبیعی برای دستگاه تنفسی محسوب می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

دکمه بازگشت به بالا