;
سلامت

اگر هر روز نوشابه می نوشید منتظر این ۷ اتفاق برای بدن تان باشد!

عوارض نوشابه: اگر متوجه شوید که بهتر است مقدار نوشابه ای را که به طور منظم می نوشید محدود کنید، جای تعجب نیست. تصور اینکه کسی فکر کند ممکن است برای سلامتی آنها مفید باشد سخت است و اکثر مردم مطمئناً می دانند که پاسخ به “آیا نوشابه برای شما مضر است” “بله” است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، با وجود این، 63 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده می گویند که هر روز حداقل یک نوشیدنی شیرین شده با شکر مصرف می کنند.

این بدان معناست که احتمال بسیار خوبی وجود دارد که شما یا یکی از نزدیکانتان در میان این گروه باشید. با این حال، وقتی متوجه شوید که این نوشیدنی‌های پر از قند و کالری در صورت مصرف هر روز چه بلایی سر بدن شما می‌آورند، ممکن است تغییر کند.

کلسی کاستا، MS، RD، متخصص تغذیه در ایالات متحده و متخصص تحقیقات سلامت که با مراقبت های بهداشتی کار می کند، می گوید: نوشابه به دلیل ترکیباتش خطرات متعددی برای سلامتی دارد. نوشابه سرشار از شکر اضافه شده است، معمولاً به شکل شربت ذرت با فروکتوز بالا. بیشتر قوطی‌های نوشابه 12 اونسی حاوی 10 تا 12 قاشق چای‌خوری (39 تا 49 گرم) یا بیشتر شکر افزوده‌شده هستند. این تقریباً دو برابر حد مجاز روزانه توصیه‌شده برای افزودن است. شکر.”

کاستا همچنین توضیح می دهد: «مصرف قند افزوده زیاد با پیامدهای نامطلوب سلامتی، از افزایش وزن و خطر التهاب تا شرایط سلامت روان و سرطان مرتبط است. فقط این واقعیت را در نظر بگیرید که “مصرف روزانه 12 اونس نوشابه به معنای مصرف سالانه تقریباً 65 پوند شکر اضافه شده تنها از این نوشیدنی ها است.” بدیهی است که این مقدار بیش از حد است و موقعیتی است که باید از آن اجتناب کنید تا تأثیر منفی بر سلامت کلی شما نداشته باشد.

با در نظر گرفتن این موضوع، مطمئناً می خواهید بدانید که وقتی هر روز نوشابه می نوشید دقیقاً چه اتفاقی برای بدن شما می افتد. در ادامه این مطلب سلامت با عوارض مهم نوشیدن نوشابه آشنا شوید.

۱.افزایش وزن

کاستا ضمن پرداختن به این موضوع می گوید: نوشیدن هر روز نوشابه می تواند منجر به افزایش وزن شود. هر قوطی نوشابه حاوی تقریباً 150 تا 200 کالری است که عمدتاً از قندهای افزوده شده است. این می تواند منجر به کالری مازاد شود اگر با فعالیت بدنی جبران نشود و در نتیجه در طول زمان وزن اضافه شود.

در واقع، در ماه مه 2020، مجله بین المللی تغذیه رفتاری و فعالیت بدنی مطالعه ای منتشر کرد که نشان داد فعالیت بدنی که در اوقات فراغت انجام می شود قادر به جبران وزن اضافه شده با مصرف نوشابه نیست.

۲.افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2

عوارض نوشابه، کاستا به ما می گوید: «مصرف منظم نوشابه باعث افزایش مکرر قند خون و سطح انسولین می شود. او همچنین توضیح می دهد که چرا این یک مشکل است و چرا باید شما را نگران کند، با ذکر این نکته که “در طی یک دوره زمانی، این می تواند منجر به مقاومت به انسولین شود، که نقش مهمی در شروع دیابت نوع 2 ایفا می کند.”

در واقع، مطالعه‌ای که توسط مجله مراقبت از دیابت در آگوست 2010 منتشر شد، اشاره کرد که افرادی که روزانه نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت نوشیدنی‌های حاوی قند مصرف می‌کنند، 26 درصد بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند. یک مطالعه جدیدتر که توسط Diabetes Care در دسامبر 2019 منتشر شد، نشان داد که حتی در یک بازه زمانی 4 ساله، خطر ابتلا به دیابت برای کسانی که روزانه نوشیدنی‌های شیرین مصرف می‌کنند تا 16 درصد افزایش می‌یابد. هر دو درصد آنقدر قابل توجه هستند که مطمئناً شما را از مصرف منظم نوشابه احتیاط می کند.

۳.تخریب سلامت استخوان

کاستا می‌گوید: «برخی تحقیقات نشان می‌دهند که اسید فسفریک موجود در بسیاری از نوشابه‌های گازدار، ممکن است با جذب کلسیم تداخل کند، استخوان‌ها را ضعیف کند و خطر شکستگی را افزایش دهد.» در واقع، مجله آمریکایی تغذیه بالینی مطالعه‌ای را در سپتامبر 2014 منتشر کرد که نشان داد هر نوشابه‌ای که شرکت‌کنندگان در طول روز مصرف می‌کنند، خطر شکستگی لگن را تا 14 درصد افزایش می‌دهد.

عوارض نوشابه

۴.مشکلات دندان

اگر می‌خواهید از انواع غذاها و نوشیدنی‌هایی که ممکن است منجر به مشکلات دندانی شوند اجتناب کنید، قطعاً باید نوشابه‌های روزانه خود را حذف کنید. کوستا توضیح می دهد که “قند و اسید موجود در نوشابه می تواند مینای دندان، بیرونی ترین لایه دندان شما را فرسایش دهد و منجر به پوسیدگی و پوسیدگی دندان شود.” او اضافه می کند که “این خطر برای کسانی که روزانه نوشابه می نوشند بیشتر است.”

۵.افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب

کاستا در حالی که در مورد مشکل دیگری با نوشیدن زیاد نوشابه صحبت می کند، می گوید: «کبد قند را متابولیزه می کند. مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده و شربت ذرت با فروکتوز بالا، مانند مصرف روزانه نوشابه، می تواند کبد را بیش از حد سنگین کند و منجر به تجمع چربی اضافی شود که می تواند منجر به بیماری کبد چرب غیر الکلی شود.

صادقانه بگویم، حدود 100 میلیون نفر در ایالات متحده از بیماری کبد چرب غیر الکلی رنج می برند.

به گفته بنیاد کبد آمریکا، چیزی است که تا 25 درصد از مردم در ایالات متحده با آن سروکار دارند. شما می توانید با اجتناب از مصرف بیش از حد نوشابه، خطر تبدیل شدن به یکی از افراد این گروه را کاهش دهید.

۶.خطر بیماری قلبی

عوارض نوشابه، بر اساس CDC، بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. کاستا می‌گوید: اگرچه عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند بر سلامت قلب شما تأثیر بگذارند، اما کاستا می‌گوید: «نوشیدن روزانه نوشابه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به دلیل مصرف بیش از حد قند افزایش می‌دهد که می‌تواند منجر به چاقی، دیابت و فشار خون بالا شود.

۷.آسیب به کلیه ها

کاستا می گوید: نوشیدن نوشابه، به ویژه آنهایی که با شربت ذرت با فروکتوز بالا تهیه می شوند، می توانند سطح اسید اوریک را در بدن افزایش دهند. این می تواند باعث ایجاد کریستال در کلیه ها شود و در نتیجه سنگ کلیه دردناک ایجاد شود.

علاوه بر این، کوستا توضیح می دهد که “شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابه است که می تواند سطح اسید اوریک را در بدن افزایش دهد، که ممکن است باعث نقرس و سنگ کلیه شود.” او خاطرنشان می کند که “نقرس یک وضعیت دردناک است که در آن کریستال های اسید اوریک در مفاصل شما جمع می شود”، در حالی که “سنگ های کلیه، از سوی دیگر، رسوبات سختی هستند که از مواد معدنی و نمک تشکیل شده اند و در داخل کلیه های شما تشکیل می شوند و دفع آنها بسیار دردناک است.” ”

این مطمئناً دلیل کافی برای محدود کردن میزان مصرف نوشابه به طور منظم است. با این حال، فراتر از آن، کاستا به ما می گوید که “مصرف مداوم نوشابه ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن کلیوی را نیز افزایش دهد” که مایه تاسف است اما در این مورد، خوشبختانه قابل اجتناب است. به سادگی نوشابه را کاهش دهید تا از کلیه ها و سایر اعضای بدن خود محافظت کنید، که مطمئناً از آن لذت خواهید برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 20 =

دکمه بازگشت به بالا