;
آرایش و زیباییدنیای مد

شکنندگی ناخن: ۶ علت اصلی شکستن ناخن + درمان

شکنندگی ناخن: به صورت کلی، شکنندگی ناخن ها مساله نگران کننده ای نیستند. ممکن است با استفاده روزانه از محصولات شوینده یا داشتن عادت بد جویدن ناخن اتفاق بیفتد. با این حال، شکنندگی ناخن‌ها نیز می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامتی باشد، به خصوص اگر همراه با ضعف، سردرد یا سرگیجه باشد. این حالت می تواند با بیماری هایی مانند کم خونی، کمبودهای تغذیه ای یا تغییرات هورمونی اتفاق بیفتد.

اگر ناخن‌های شما به‌طور مشخصی شکننده و نازک هستند، باید برای بررسی علت شکنندگی ناخن‌ها و شروع درمان کافی، به پزشک یا متخصص پوست خود مراجعه کنید. در بخش آرایش و زیبایی مهم ترین دلایل شکستن ناخن ها و روش های درمانی آن بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: سفت شدن ناخن: ۸ نکته مهم برای سفت شدن  و زیبایی ناخن ها

۶ علت اصلی شکستن ناخن

۱.جویدن ناخن

شکنندگی ناخن، جویدن مداوم ناخن ها به دلیل وجود میکروتروما که باعث می شود به راحتی آنها را بشکنند، می تواند باعث شکننده شدن آنها شود.

در این صورت باید جویدن ناخن را متوقف کنید. برای جلوگیری از این عادت و کمک به رشد مجدد ناخن ها، آنها را مرتب کوتاه کنید. شما همچنین می توانید از لاکی با طعم تلخ استفاده کنید که به طور خاص برای ناخن گزنده فرموله شده است.

شکنندگی ناخن

۲.محصولات پاک کننده

استفاده از محصولات پاک کننده بدون دستکش می تواند پوست دست و ناخن های شما را خشک کند و منجر به شکنندگی ناخن ها شود. استون استفاده شده در پاک کننده لاک ناخن نیز می تواند منجر به ایجاد لکه های روی ناخن شود و همچنین می تواند ناخن ها را ضعیف تر کند.

شکنندگی ناخن، در صورت استفاده مکرر از محصولات پاک کننده، حتما از دست ها و ناخن های خود با دستکش محافظت کنید. برای پاک کردن لاک ناخن، باید به دنبال پاک کننده ناخنی باشید که حاوی استون نباشد.

۳.مصرف کم مواد مغذی و ویتامین

کمبودهای تغذیه ای همچنین می تواند منجر به شکنندگی ناخن ها شود، به ویژه در رژیم های غذایی با آهن کم، ویتامین D، روی، سلنیوم و ویتامین B. این مواد مغذی در گوشت و تخم مرغ یافت می شوند و باعث سلامت پوست، مو و ناخن می شوند.

شکنندگی ناخن، در صورت داشتن هر گونه کمبود تغذیه ای باید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا بتوان یک برنامه غذایی سفارشی برای رفع شکنندگی ناخن های شما تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: ۸ ابر درمان خانگی برای تقویت ناخن های شکننده و ضعیف!

شکنندگی ناخن

۴.کم خونی

کم خونی یکی از دلایل اصلی شکنندگی ناخن ها است. با کاهش سطح هموگلوبین در گردش مشخص می شود. به این معنی که اکسیژن کمتری به بافت ها منتقل می شود. به دلیل کاهش سطح اکسیژن در خون، افراد ممکن است متوجه علائمی مانند شکنندگی ناخن ها و همچنین خستگی، ضعف و کاهش خلق و خو شوند.

شکنندگی ناخن، اگر کم خونی از طریق آزمایش خون تأیید شده است، شما و پزشکتان باید در مورد علت آن صحبت کنید، زیرا این به راهنمایی درمان و کاهش علائم مرتبط کمک می کند.

۵.تغییرات تیروئید

شکنندگی ناخن، تغییرات تیروئید همچنین می تواند منجر به شکنندگی و شکستن ناخن ها شود. به عنوان مثال، با کم کاری تیروئید، افراد اغلب کاهش متابولیسم و ​​کاهش مواد مغذی در بدن را تجربه می کنند که باعث شکننده شدن ناخن ها می شود.

شکنندگی ناخن، با پرکاری تیروئید، مشکلات تیروئید در گردش افزایش می یابد، که می تواند رشد سریع ناخن را تحریک کند و همچنین باعث شکننده شدن ناخن ها شود. باید طبق توصیه پزشک یا متخصص غدد، درمان را دنبال کنید، زیرا ممکن است برای رفع علائم ناخن های شکننده، بازگرداندن سطح تیروئید طبیعی لازم باشد.

شکنندگی ناخن

۶.بیماری های پوستی

برخی از بیماری های پوستی، به ویژه عفونت های قارچی، می توانند منجر به ضعیف شدن و شکستن ناخن ها شوند. عفونت ها می توانند ظاهر ناخن را تغییر دهند و باعث پوسته شدن آن شوند. در این موارد باید برای ارزیابی به متخصص پوست مراجعه کنید.

شکنندگی ناخن، درمان به علت زمینه ای بستگی دارد، بنابراین باید درمان را طبق تجویز دنبال کنید. اگر عفونت قارچی تایید شد، درمان باید با ضد قارچ های موضعی شروع شود که مستقیماً روی ناخن آسیب دیده اعمال شود.

بیشتر بخوانید: ناخن های زیبا و قوی با ۵ روش خانگی ساده و موثر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا