درمان ۹ بیماری با گیاه کاسنی در طب سنتی
خواص کاسنی: کاسنی به عنوان یک گیاه چوبی-علفی و مقاوم، به جنبههای مختلف زندگی انسان راه یافته است. از گلهای آبی زیبا تا برگهای تلخمزه آن، هر قسمت از این گیاه خواص و کاربردهای منحصر به فردی دارد. ما در این مطلب سلامت به بررسی خواص کاسنی برای سلامتی، ارزش غذایی و روشهای مختلف استفاده از آن پرداختهایم. با ما همراه باشید.
شاید بپسندید: تنگی نفس: ۸ گیاه شگفت انگیز برای درمان تنگی نفس
کاسنی چیست؟
کاسنی (با نام علمی Cichorium intybus) گیاهی چندساله از خانواده آستراسه (Asteraceae)، دارای گلهای آبی و بومی اروپا و آسیاست. این گیاه در برخی نواحی ایران نیز میروید و ازجمله گیاهانی است که سابقه طولانی در طب سنتی برای درمان بیماریهای کبدی دارد. مطالعات بسیاری در رابطه با خواص پیشگیرانه و درمانی ریشه، برگها و همچنین دانههای کاسنی انجام شده است.
میتوان برگهای این گیاه را به صورت خام در سالاد و ریشههای آن را بعد از جوشاندن همراه با کره مصرف کرد. همچنین این گیاه به عنوان علوفه، برای تغذیه دامها مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه برای بهبود کماشتهایی، رفع ناراحتیهای معده و یبوست، اختلالات کبدی و کیسه صفرا، سرطان و تپش قلب نیز بسیار مفید است.
گردش خون بهتر بدون دارو با این تکنیک ساده!
برای پاکسازی بدن و درخشان شدن پوست صورت این ترکیبات غذایی معجزه می کنند!
مهم ترین خواص کاسنی برای سلامتی
۱. بهبود سلامت روده
کاسنی یکی از منابع اصلی اینولین، فیبری که به دلیل خواص پریبیوتیک خود شناخته میشود، است. پریبیوتیکها به عنوان غذای میکروبهای مفید داخل روده عمل میکنند. این میکروبها وظیفه بهبود سلامت سیستم گوارش، پیشگیری از التهاب، تقویت سیستم ایمنی و بهبود خلقوخو را بر عهده دارند. پریبیوتیکها همچنین جذب مواد مغذی کلیدی از جمله کلسیم و منیزیم را افزایش میدهند.
احتمالا بپسندید: کاهش فوری قند خون با این نسخه ی طب سنتی
۲. رفع یبوست
خواص کاسنی، از دیگر تأثیرات ریشه کاسنی بر سیستم گوارش میتوان به کمک به رفع یبوست، مشکلی که 30 درصد افراد را درگیر میکند، اشاره کرد. براساس نتایج یک مطالعه، این گیاه در بهبود عملکرد رودهها و کاهش فشار بر آنها مؤثر است. علاوه بر این، کاسنی تعداد دفع را بدون اینکه منجر به اسهال شود، افزایش میدهد.
احتمالا بپسندید: مهمترین فواید صابون گوگرد برای سلامت پوست و مو که قطعاً نمی دانستید!
۳. تنظیم قند خون
مطالعات نشان میدهند که ریشه کاسنی به تنظیم سطح قند خون و انسولین کمک میکند و میتواند در کنترل دیابت مؤثر باشد. در پژوهشی که بر روی تعدادی از زنان مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد، یک گروه با مصرف اینولین و گروه دوم با دارونما تحت درمان قرار گرفتند. پژوهشگران در گروهی که اینولین دریافت کرده بودند، افزایش سطح آنتی اکسیدان خون، کاهش وزن و کاهش سطح هموگلوبین A1C (معیاری برای تنظیم قند خون) را مشاهده کردند. مطالعات نشان میدهند که ریشه کاسنی به تنظیم سطح قند خون و انسولین کمک میکند.
احتمالا بپسندید: خواص چای زعفران برای سلامت که تصورش را نمی کنید+نحوه تهیه و مصرف
۴. بهبود سلامت مغز
خواص کاسنی، ریشه کاسنی دارای منگنز و ویتامین B6 است که هر دو در سلامت مغز نقش دارند.
۵. کمک به کنترل آرتروز
در طب سنتی، گاهی از کاسنی به شکل موضعی برای کاهش التهاب، تورم و آرتروز (ساییدگی مفاصل) استفاده میشود. مصرف مکملهای حاوی این گیاه میتواند در کنترل مشکلات ناشی از آرتروز نقش داشته باشد؛ اما برای اثبات این ادعا تحقیقات بیشتری لازم است.
۶. مهار رشد سرطان
برخی پژوهشها، مصرف ریشه کاسنی و مهار انواع سرطانها را با هم مرتبط دانستهاند. نتایج یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که استفاده از این گیاه در از بین بردن سلولهای سرطان سینه تأثیر دارد. براساس مطالعهای دیگر، اینولین میتواند در پیشگیری از سرطان روده مؤثر باشد.
۷. پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه
کاسنی میتواند از افزایش اوره خون جلوگیری کند. این گیاه بازجذب اوره در کلیه را متوقف کرده و باعث دفع کامل آن از کلیهها میشود. ازجمله عوارض تجمع اوره در کلیه میتوان به تشکیل سنگ کلیه و همچنین ابتلا به بیماری نقرس اشاره کرد. کاسنی در پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه مؤثر است.
۸. بهبود کبد چرب غیرالکلی
خواص کاسنی، بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD)، در اثر تجمع چربی در کبد بروز پیدا میکند. این بیماری در افراد دارای اضافهوزن یا چاق شایعتر است. تحقیقات نشان دادند که مصرف کاسنی باعث کاهش قابل توجه آنزیمهای کبدی میشود. بالارفتن مقادیر این آنزیمها میتواند بیانگر آسیب به کبد باشد.
۹. کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
پوکی استخوان باعث کاهش استحکام استخوانها میشود؛ بهگونهای که افتادن یا حتی وارد شدن کمترین فشار به استخوانها مانند خمشدن یا سرفهکردن میتواند منجر به شکستگی آنها شود. کاسنی با افزایش جذب موادمعدنی ضروری، بهخصوص کلسیم، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
برایتان جالب خواهد بود
بهترین راه برای پیشگیری از آلزایمر
دانش آموزان چه بخورند خوبه + بهترین پیشنهاد تغذیه ای
این نوشیدنی خوش طعم به حفظ ماهیچهها در سالمندی کمک میکند
درمان زخم دیابتی با طب سنتی: مراقبت و بهبود زخم افراد دیابتی با این روش طب سنتی
این گیاه برای بیماری های شایع زنان، گیاه معجزه گر است+ نحوه مصرف
تاثیر پیاده روی بعد غذا؛ بخوان و شوکه شو
برای جلوگیری از ریزش موها و داشتن موهای پرپشت، دم کرده این گیاه معجزه می کند+نحوه مصرف
اشتباهی که قلب زنان را بیمار می کند
خواص هلو برای مردان: از حفظ سلامت پروستات تا افزایش باروری در میان مردان!
۱۰ قسمت بدن که سن واقعی شما را لو می دهد!
۵ عادت غذایی ساده که سلامت قلب شما را تضمین می کند!
تغذیه سالمندان: ۱۲ ماده غذایی که سالمندان را بیمار می کند!
خواص برگ کاری از کنترل دیابت تا رفع چین و چروک پوست+نحوه مصرف برای تاثیرگذاری!