;
تفریح و سرگرمیحکایت

داستان ضرب المثل آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته!

ضرب‌المثل آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته: ضرب المثل باعث می شود که در کمترین زمان، منظور را با استفاده از تعداد کمی از کلمات به طرف مقابل برسانیم. از طرفی خیلی از حرف‌ها را نمی توان به صورت رک و مستقیم زد. ضرب المثل‌ها باعث می شوند که بتوانیم به راحتی با استفاده از دو پهلو حرف زدن حرف خود را بزنیم.

بسیاری از ضرب المثل‌ها معنای دقیقی ندارند و وقتی با یک نفر صحبت کنیم، می‌توانیم به عنوان تمام کننده بحث از ضرب المثل استفاده کرده تا طرف مقابل به معنی آن فکر و از ادامه بحث خودداری کرد. به هر روی باید گفت که برای توصیف یک موضوع هیچ چیزی بهتر از ضرب المثل نیست. همچنین از مواردی که سبب جذاب شدن سخنان می شود به ضرب المثل نیز در کنار شعر اشاره کرد. در این بخش معنی و ریشه ضرب‌المثل آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته را با شما دوستان گرامی به اشتراک خواهیم گذاشت.

شاید بپسندید: داستان کشاورز و خر بیچاره از سری داستان های پندآموز ادبیات فارسی!

ضرب المثل آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته

آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته داستانی دارد که می‌گویند ناصرالدین شاه قاجار، نذر داشت که سالی یک روز- آن هم در فصل بهار- به شهرستانک یا سرخه حصار از نواحی خوش آب وهوای اطراف تهران برود؛ در این روز خاص، به دستور او، دوازده‌ دیگ آش بار می‌گذاشتند.

مواد این آش، شامل چهارده رأس گوسفند و مقدار زیادی حبوبات،سبزی‌ها و ادویه‌های مختلف بود. هنگام پختن این آش، نزدیکان شاه به اتفاق اهل خانواده خود، تلاش بسیاری می‌کردند که در تهیه مقدمات این آش نذری، از دیگران جلو بزنند و نهایت خدمت و ارادت خود را به این وسیله به شاه نشان دهند.

آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته

مخارج و تدارکات تهیه آش و ریخت و پاش‌های مالی و جشن و سرور پخت این آش، معروف بوده است. اما مراسم پختن این آش، آنقدر شلوغ و بی‌نظم بوده که بعدها برای بی‌نظمی و شلختگی، ضرب‌المثل شده است.

معنی ضرب المثل آش کشک خالته : اجبار در قبول و انجام کاری که بر کسی تحمیل شده است.

داستان دیگری از ضرب المثل آش کشک خالته

خاله آش می پخت ، هر بار که آش می پخت همه فامیل را جمع می کرد و به هر کس وظیفه ای می سپرد و در نهایت که آش پخته می شد همه با هم می خوردند، یکی از بچه ها که نمی خواست کار کند از ابتدا شروع کرد به بهانه گرفتن که من آش نمی خورم و آش کشک دوست ندارم …بچه های بزرگتر گفتند الکی بهانه نیار ، ما همه این راه را رفته ایم این آش کشک خاله است باید برای پختن آن کار کنی ،بخوری یا نخوری فرقی ندارد ؛ این آش کشک خاله است ، بخوری پایت است ، نخوری پایت است.

برایتان جالب خواهد بود: زن باردار به همراه برادر و شوهرش به بیمارستان مراجعه کرده، حالا کدومیکی شوهرشه و کدوم برادرش!؟

ضرب المثل آش کشک خالته چه زمانی بکار برده میشود ؟

این ضرب المثل زمانی به کار می رود که کسی بخواهد از زیر کاری به بهانه ای در برود و به او می گویند که از این کار گریزی ندارد و باید انجام دهد. و در اصل آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته.

شاید بپسندید: شوهر این خانم پرمدعا، کدومیکی از این 3 آقای شیرین عقل هست!؟

آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته

شاید بپسندید: کدومیکی از این خانم خوشکلا یه راز بزرگ داره یا اینکه تلاش می کنه چیزی رو قایم کنه!؟

معنی ضرب المثل آش کشکه خالته بخوری پاته نخوری پاته چیست؟

۱- یعنی مجبور به انجام دادن کاری هستی که پیش رویت گذاشته اند و حق انتخاب نداری.

۲- زمانی که می خواهند کاری را به گردن کسی بیندازند، این ضرب المثل را به کار می برند.

۳- مثلا مسئولیت تمیز کردن خانه را به فرزندی می سپارند که هیچ علاقه ای به تمیزکاری ندارد و او را به انجام این کار مجبور می کنند. وقتی او اصطلاحا می خواهد از زیر کار در رود، می گویند آش کشک خالته بخوری پاته نخوری پاته؛ یعنی در هرصورت مجبوری قبول کنی!

۴- اجبار و تحمیل کار به دیگران چه با رضایت و چه بی رضایتشان.

۵- به طور کلی این ضرب المثل را برای کسی به کار می برند که در پذیرش کاری یا چیزی، از خود مقاومت به خرج می دهد! گفتن این ضرب المثل یعنی چاره ای جز پذیرش نیست. معمولا این ضرب المثل را با شوخی به کار می برند و در حقیقت قصد تحمیل و اجبار وجود ندارد.

شما می توانید داستان ها، پازل ها و تست های شخصیت شناسی بیشتر را در بخش تفریح و سرگرمی چشمک مشاهده و مطالعه کنید. در صورت تمایل آنها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. به خصوص آنهایی که علاقمندند خود را بهتر بشناسند. ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و فیس بوک دنبال کرده و نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنید.

برایتان جالب خواهد بود: کدومیکی از این دانش آموز لباس بافت همکلاسی اش رو برداشته!؟| تیزبینا سریع تشخیص میدن!

 

 

 

 

 

بازی های فکری و ورزش مغز

ورزش و ورزش منظم که نقش مهمی در کنترل بیماری هایی مانند قلبی عروقی، دیابت و فشار خون دارد، تأثیرات مثبتی بر مغز نیز دارد. ورزش با افزایش ترشح هورمون اندورفین که به هورمون شادی معروف است، عملکرد سازنده تری در روابط انسانی ایجاد می کند و در عین حال زمینه را برای بالا بردن آستانه شادی فراهم می کند. ورزش منظم باید بخشی از زندگی باشد تا از بیماری های تخریب کننده عصبی مانند زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون جلوگیری شود. نباید فراموش کرد که یک فعالیت ذهنی با مهارت کامل، اساس یک فعالیت ورزشی است که به درستی انجام شده است.

شاید بپسندید: داستان ضرب المثل به خون کسی تشنه بودن

بازی های فکری و زوال عقل

بر اساس تحقیقات، مشخص شده است که افراد مسن که به طور منظم در پازل کلمات و اعداد شرکت می کنند، مغز تیزتری دارند. هر چه بیشتر پازل بازی کنند، عملکرد مغزشان بهتر می شود. یک مطالعه نشان داد که انجام جدول کلمات متقاطع می تواند شروع زوال عقل را تا دو سال و نیم کاهش دهد.

شاید بپسندید: تو 5 ثانیه اشتباه تصویر دخترک را پیدا کنی، نابغه ای!

معماها برای مغز مفید هستند؟

به باور محققان معماها و سوالات هوش، منطق و استدلال شما را تقویت می کنند پازل ها برای تمرین مغز ساخته می شوند. جدول کلمات متقاطع، معماها، جستجوی کلمات و مسائل منطقی همگی می توانند بخش های مختلف مغز شما را فعال کنند و به شما کمک کنند تا مهارت های تفکر انتقادی و تحلیلی خود را تقویت کنید.

زن سمت چپ پرستار آمپول زن رو متهم کرده که پرستار نیست، آیا او درست می گوید!؟

اهمیت بازی های فکری

به گفته Psychology Today، ورزش منظم مغز می تواند حافظه، تمرکز و توانایی های تفکر جانبی را بهبود بخشد. باور نکردنی است که چگونه یک سرگرمی دلپذیر مانند حل پازل یا جدول کلمات متقاطع ممکن است چنین مزایای عظیمی بر سلامت کلی شما داشته باشد.

اگه این دو نفر با هم مسابقه سرعت بدن، کدومیکی برنده مسابقه خواهد بود!؟

مزایای بازی فکری

تفریح و سرگرم شدن تنها یکی از فواید بازی های فکری می باشد، بازی فکری و سلامت روان رابطه ی مستقیمی باهم دارند. همچنین تاثیر بسزای بازیط فکری بر مهارت های شناختی و عملکرد ذهن را نباید از یاد برد. از جمله مزایای بازی های فکری می توان موارد زیر را نام برد.

اگه مطمئنی خیلی نابغه ای، بگو کدوم یکی از این خانما تظاهر می کنه پولداره!؟

تمرکز و عدم تمرکز چیست؟

تمرکز، توانایی ایجاد دقت بر روی یک کار بدون تأثیر محرک های داخلی و خارجی است. به طور خلاصه، تمرکز به معنای کنترل ذهن است. تمرکز به عنوان یکی از پیش نیازهای موفقیت پذیرفته شده است. اما عدم تمرکز به معنای کنترل ذهن توسط محرک های درونی و بیرونی است. به این ترتیب عدم تمرکز و کمبود آن، امکان یادگیری و کار با کیفیت را با خلل ایجاد می کند.

شاید بپسندید: چیستان: چون چهارده شود بالغ شود/ چون به سی رسد بچه شود!

دلایل عدم تمرکز چیست؟

می تواند علل روانی، محیطی و فیزیولوژیکی داشته باشد. نکته مهم این است که سعی کنیم اثرات این علل را به حداقل برسانیم. اعتیاد به فناوری نیز یکی از عواملی است که اخیراً باعث عدم تمرکز می شود.

جالب خواهد بود: کدوم کلاه با بقیه متفاوته!؟ | اگه پیداش کنی آخر تیزبینا هستی!

اهمیت این آزمون های تصویری برای افزایش تمرکز

تصاویری شبیه تصویر فوق می توانند قدرت تمرکز و دقت شما را افزایش دهند. شما با حل مرتب معماها و سوالات هوش و تصاویر این چنین، مغز خود را به فعالیت وادار می کنید. این مسئله به افزایش تمرکز، دقت و جزئی نگری شما خواهد افزود.برای حل سوالات هوش و تصاویر پازلی، دقت کردن حرف اول برای موفقیت است. اکنون نیز به دقت به تصویر نگاه کنید.

شاید بپسندید: کی جمله روی تخته رو درباره خانم معلم نوشته!؟

آلزایمر و فعالیت مغز و  بازی های فکری

محققان دریافته اند که بخشی از اختلالات مغزی و رشد بیماری هایی همچون فراموش و آلزایمر با کاهش فعالیت های مغزی در ارتباط است. لذا برای جلوگیری و یا احمالا رشد این بیماری ها، باید تحرک مغز را افزایش داد. سوالات ریاضی شبیه سوال هوش ریاضی جاضر می تواند سبب افزایش عملکرد مغز شود. حل صحیح این سوال، نیازمند تمرکز و دقت است. در واقع تنها راه حل پاسخ به این سوالات نیز همین نکته است. بر همین اساس سوالاتی از این دست در کنار ایجاد سرگرمی برای سلامت مغز بسیار مفید هستند.

احتمالاً بپسندید: چیستان: اون چه سوالیه که هیچ وقت نمی‌تونی بهش پاسخ بله بگی؟

اهمیت سوالات هوش

این سوالات به شما کمک می کنند که عملکرد مغز شما افزایش پیدا کند. در دنیای کنونی که فعالیت بدنی و مغزی کاهش پیدا کرده است این سوالات هوش می تواند دقت، تمرکز و جزئی نگری شما را افزایش دهد. این مسئله از بیماری های مختلف مغزی نیر الزایمر و … می تواند جلوگیری کند.

شاید بپسندید: داستان ضرب المثل کلاه سر کسی گذاشتن!

دیگر داستانها

داستان ضرب‌المثل یک خشت هم بزار در دیگ !

برایتان جالب خواهد بود: تیزی ذهنی خودت رو با حل مجموع عددی کیک ها در 10 ثانیه اثبات کن!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =

دکمه بازگشت به بالا