;
سلامتسلامت روانی

کنترل خشم و عصبانیت با ۹ روش عملی و ساده!  

کنترل خشم و عصبانیت: کنترل خشم و عصبانیت از مهارت‌های بسیار با ارزش و مهم برای هر انسان هستند. گاهی در روابط شخصی، کاری و روزمره‌، شرایط آن‌قدر سخت می‌شود که ما را تا مرز انفجار می‌رساند. آدم‌های دور و برمان ممکن است چیزهایی بگویند یا رفتارهایی از خودشان نشان بدهند که ما را حسابی آشفته کند. کار به جایی می‌رسد که ضربان قلب‌مان بالا می‌رود، صورت‌مان شروع می‌کند به سرخ و داغ شدن و دیگر متوجه می‌شویم که به مرحله‌ی سختی رسیده‌ایم، مرحله‌ای که ممکن است تسلط‌ به خودمان را از دست بدهیم.

لحظه‌ی سختی است؛ دوست داریم اوضاع را به چند لحظه قبل برگردانیم، اما آنقدر عصبانی شده‌ایم که هیچ حرفی آرام‌مان نمی‌کند و می‌خواهیم طرف مقابل‌مان را حسابی گوش‌مالی بدهیم. معمولا هم بعد از این گوش‌مالی دادن‌ها عذاب وجدان و پشیمانی به سراغ‌مان می‌آید و حال‌مان را از چیزی که بود بدتر می‌کند.

اما چگونه خشم خود را کنترل کنیم؟ چه راه‌هایی برای مدیریت عصبانیت وجود دارد و چه طور می‌توانیم این بمب در حال انفجار را هر چه سریع‌تر خاموش کنیم؟ رسیدن به جواب این سوالات خیلی راحت است. ما هم در این مطلب سلامت روانی شما را با راه های کنترل خشم آشنا خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: ۸ درد جسمی که نشان می دهد افسردگی شدید دارید!

۱. مکث کنید

بحث را همین جا نگه دارید، کمی مکث کنید و چشم‌های‌تان را ببندید. چند نفس عمیق بکشید و به حرفی که می‌خواهید بزنید فکر کنید. حرف شما چه قدر قرار است کمک‌کننده باشد؟ چه قدر می‌تواند وضعیت را از آشفتگی خارج کند؟ اصلا نیازی هست که شرایط به حالت مسالمت‌آمیز برگردد یا نه؟ چه قدر رابطه با طرف مقابل‌تان اهمیت دارد؟ چند لحظه مکث کرده و به این سوالات فکر کنید. اصلا تا هر چند شماره‌ای که لازم است بشمرید. قرار نیست خشم‌تان را قورت بدهید و هیچ چیزی نگویید، اما با کمی صبر و تفکر، به خودتان کمک می‌کنید تا حرفی که می‌زنید در حالتی کاملا منطقی و عاقلانه باشد و کمترین آسیب را به وجود بیاورد.

جالب خواهد بود: این گیاه دارویی اسید معده را درمان می کند!

بیشتر بخوانید: ۷ روش طبیعی افزایش سطح استروژن، هورمون جنسی زنان!

۲. از جایی که هستید خارج شوید

کنترل خشم و عصبانیت، یکی از راهکارهای کنترل خشم و عصبانیت این است که از جایی که هستید خارج شوید. مثلا اگر در خانه یا محل کارتان هستید و شرایط خاصی شما را عصبانی کرده است، برای مدتی آن‌جا را ترک کنید. بروید توی بالکن بنشینید و با خودتان تنها باشید، بروید در اتاق و در را ببندید، از خانه بزنید بیرون و شروع کنید به قدم زدن. حتی اگر هیچکدام از این کارها هم نتوانستید انجام بدهید، می‌توانید فقط حالتی که دارید عوض کنید؛ مثلا اگر ایستاده‌اید بنشینید یا اگر نشسته‌اید بلند شوید و بایستید. مهم این است تلاش کنید خودتان را از وضعیتی که بدن و ذهن‌تان را دچار فشردگی کرده خارج کنید.

۳. آب بنوشید

از کارهای دیکری که می‌تواند شما را در کنترل عصبانیت کمک کند آب نوشیدن است. هم باعث می‌شود از جایی که هستید خارج شوید و هم به گردش خون و آرام شدن ضربان قلب‌تان کمک می‌کند. فقط به یک لیوان بسنده نکنید، اگر لازم است چند لیوان بنوشید تا حسابی آتش درونی‌تان بخوابد و خاموش شود. بعد با خیال راحت فکر کنید که بهتر است چه تصمیمی بگیرید.

شاید بپسندید: برای درمان یبوست و پاکسازی روده این 5 میوه معجزه به شمار می روند!

بیشتر بخوانید: این خوراکی ها برای افراد دیابتی بسیار خطرناکند!

۴. دوش بگیرید

کنترل خشم و عصبانیت، دوش گرفتن یکی دیگر از راه های کنترل خشم است. با دوش گرفتن هم می‌توانید برای لحظاتی تنهایی و دوری را تجربه کنید و هم به ذهن و جسم‌تان کمک می‌کنید که از حالت فشار خارج شده و کم‌کم آرام بشوند. اگر بتوانید حرارت آب را کم کرده و دوش آب خنک بگیرید که قطعا حس و حالی که تجربه می‌کنید دلچسب‌تر و آرامبخش‌تر خواهد بود.

۵. به نشانه‌های خشم خود دقت کنید

در این حالت لازم است که برای لحظاتی خودتان را از خودتان بیرون کشیده و به حالت‌هایی که دارید تجربه می‌کنید دقیق شوید. به این که چه اعضایی از بدن‌تان دارند تغییر می‌کنند، به ضربان قلب‌تان، سردی و گرمی دست و پا یا بدن‌تان، به عرقی که روی پیشانی‌تان نشسته، به دردهایی که دارید حس می‌کنید و … دقت کنید. خودتان را از بیرون ببینید و اگر این حالت‌ها در مسیر شدید شدن هستند، پیشگیری کنید و اقدامات لازم را برای آرام کردن خودتان انجام بدهید.

شاید بپسندید: کنترل و درمان دیابت با ۹ روش خانگی از نظر طب سنتی!

بیشتر بخوانید: پاکسازی کبدت را به سیر بسپار + روش

کنترل خشم و عصبانیت

۶. یک قلم و کاغذ پیدا کنید

یکی از راه های کنترل خشم استفاده از قلم و کاغذ است. اول از وضعیت و فردی که شما را عصبانی کرده است فاصله بگیرید. یک جای خلوت پیدا کنید و در یک دفتر یا کاغذ یا حتی در دفترچه یادداشت تلفن همراه‌تان درباره‌ی تمام حس و حال‌هایی که دارید تجربه می‌کنید، اتفاقی که افتاده، حرف‌ها و رفتارهای طرف مقابل‌تان بنویسید.

بعد شروع کنید به نوشتن حرف‌ها و حتی ناسزاهایی که دل‌تان می‌خواهد نثار او کنید، همه‌شان را بنویسید، حتی آن‌هایی که واقعا زشت و بی‌ادبانه هستند. تا می‌توانید خشم‌تان را روی کاغذ خالی کنید، خودکار یا مداد را آن قدر محکم فشار بدهید که پاره شود و وقتی خیال‌تان راحت شد که همه چیز را گفته‌اید و آن فرد را روی کاغذتان حسابی شسته‌اید و گذاشته‌اید کنار، شروع کنید به پاره پوره و ریز ریز کردن کاغذ. بعد هم روانه‌ی سطل زباله‌اش کنید. این کار هم به تخلیه‌ی خشم و آرام شدن‌تان کمک می‌کند و هم این فرصت را به شما می‌دهد که جلوی رفتارهای جبران‌ناپذیر را بگیرید.

شاید بپسندید:  کاهش کلسترول خون با ۸ ماده غذایی معجزه گر!

احتمالا بپسندید: چرا باید خیار را در رژیم غذایی خود قرار دهید!؟

۷. از یک نفر کمک بگیرید

کنترل خشم و عصبانیت، اگر اوضاع خیلی قاراشمیش است و دعوا و اختلافی موجب عصبانیت شما شده است، می‌توانید از یک مشاور، بزرگ‌تر یا ریش‌سفید که بیرون ماجرا قرار دارد و می‌تواند بی‌طرفانه و منطقی اختلاف را حل کند کمک بگیرید. او می‌تواند حالت مسموم و ناراحت‌کننده‌ای که به وجود آمده است از بین ببرد و شما را در کنترل خشم و عصبانیت تان کمک کند.

۸. خودتان را جای طرف مقابل بگذارید

گاهی بهتر است که خودمان را جای فردی بگذاریم که ما را عصبانی کرده است. شرایط را از زاویه‌ی نگاه او ببینیم و فکر کنیم که اگر ما جای او بودیم چه کار می‌کردیم. با این روش می‌توانیم بفهمیم که آیا خشم ما به جا بوده است یا نه و در نهایت جلوی قضاوت‌های اشتباه و آسیب‌های بیشتر را بگیریم.

۹. بخشیدن همیشه جواب می‌دهد

کنترل خشم و عصبانیت، حتی اگر می‌دانید طرف مقابل‌تان مقصر است، رفتاری بزرگوارانه از خودتان نشان بدهید و سعی کنید حداقل در آن لحظه‌ی حساس و پر استرس از او گذشت کنید. بخشیدن به این معنا نیست که شما مرتکب اشتباه شده‌اید، بلکه مثل یک معجزه عمل می‌کند و آتشی که در مقابل چشم‌تان برپا شده تبدیل به گلستان می‌کند. رفتار مهربان و بخشنده نشان دادن باعث می‌شود که طرف مقابل‌تان هم از موضع خودش پایین بیاید و با احساسات عمیق‌تر و منصفانه‌تری با شما برخورد کند. بخشیدن حال خودتان را هم خوب می‌کند و شما را در جایگاهی قرار می‌دهد که حتی اگر نخواهید هم مجبور می‌شوید منطقی و عاقلانه رفتار کنید.

بیشتر بخوانید:  دمنوش‌ آرامبخش و نشاط آور: ۸ دمنوش جادویی خانگی که شما را شاد و سرزنده می کند!

 

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: درمان سنگ کلیه با این ۵ گیاه در طب سنتی چینی!

بیشتر بخوانید: ضدعفونی کننده طبیعی: ۹ مورد در آشپزخانه برای ضد عفونی کردن زخم و آلودگی ها!

شاید بپسندید: نفخ حبوبات: اگه حبوبات را با این روش مصرف کنی دیگه نفخ نمی کنی!

احتمالا بپسندید: پاکسازی ریه ها با ۷ روش موثر طب سنتی در خانه!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + ده =

دکمه بازگشت به بالا