این گیاه برای درمان افسردگی و تقویت حافظه، یک گیاه جادویی است+نحوه مصرف
خواص بادرنجبویه: فواید کلی این گیاه پرفایده چیست؟ از گذشته تا به امروز، استفاده از گیاهان دارویی و خواص معجزه آسای آنها در درمان بیماریها موجب شده که این گیاهان در بین مردم و متخصصان سنتی از جایگاه و محبوبیت ویژهای برخوردار باشد. از طرفی، هزینه بالای داروهای شیمیایی و عوارض مصرف آنها متخصصان طب نوین را به سمت تجویز داروها و حتی دمنوشهای گیاهی سوق داده است.
بادرنجبویه یکی از گیاهان پرخاصیت و در عین حال پرطرفدار است که خواص بالای آن به یک بیماری خاص محدود نمیشود. این گیاه بسیار خوش طعم است و مصرف آن به صورت دمنوش طرفداران زیادی دارد. در این مطلب از سری مطالب بخش سلامت در مجموعه خواص گیاهان دارویی مجله خبری چشمک به خواص بادرنجبویه و تاثیر آن بر سلامتی بدن و نحوه مصرف دمنوش بادرنجبویه میپردازیم.
جالب خواهد بود: بواسیر را با این گیاه جادویی درمان کنید!
بیشتر بخوانید: معجزه خار مریم برای درمان کبد چرب + روش مصرف
بادرنجبویه چیست؟
بادرنجبویه یک گیاه علفی و چند ساله با نام علمی (Mellisa Officinalis)) است که متعلق به خانواده نعناعیان میباشد. این گیاه بومی جنوب اروپا، آفریقای شمالی و آسیای غربی است، اما تقریبا در تمام مناطق گرم و معتدل سراسر دنیا قابل رشد و جوانه زنی است. ارتفاع بادرنجبویه بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر است و برگهای آن به رنگ سبز روشن هستند و بوی معطری شبیه لیمو دارند.
از طرفی، این گیاه دارای ساقههای منشعب است و برگهای آن به صورت بیضی یا قلبی شکل هستند که به صورت جفت در هر قسمت از ساقه قرار گرفتهاند. جالب است بدانید که بادرنجبویه سرشار از شهد است و گاهی اوقات به منظور تغذیه زنبورها در مناطق مختلف کاشته میشود. این گیاه، به لحاظ ظاهری مشابه نعناع است و برگهای آن در ابتدا زرد رنگ هستند که با گذشت زمان به رنگ سفید یا بنفش تغییر رنگ میدهند.
بادرشبی، ترنجان، بادرنگبویه از جمله اسامی متداول این گیاه در نقاط مختلف ایران هستند. پس اگر این گیاه را با نام دیگری شنیدید، زیاد تعجب نکنید. شما میتوانید از برگهای بادرنجبویه به صورت تازه یا خشک برای مزهدار کردن و طعم دادن به غذاهایی مانند سالاد یا سوپ استفاده کنید. بادرنجبویه به راحتی رشد میکند و به عنوان یک گیاه مرزی جذاب در مناطق مختلف کشت میشود. علاوه براین، از اسانس این گیاه در عطرسازی و لوازم آرایشی نیز استفاده میشود.
جالب خواهد بود: روش مصرف خاکشیر برای کبد چرب، یبوست، لاغری!
بیشتر بخوانید: وجود این ادویهها برای هر خانه ای لازمه | مهمترین ادویه ها برای درمان بیماری و سلامت بدن!
خواص بادرنجبویه برای تقویت حافظه و رفع افسردگی
بادرنجبویه به تقویت حافظه، بهبود افسردگی و کاهش فساد دندانها کمک میکند. بادرنجبویه گیاهی شاد کننده است. دکتر مهدی میرغضنفری گت: مزاج این ماده گرم و خشک است و در درجه دوم قرار دارد. به گزارش بهداشت نیوز، یعنی مزاج آن گرمی متوسط است و خیلی قوی نیست. بسیار گیاه مفیدی برای مغز است.
چه عرق یات آن چه خودش که به صورت دم کرده استفاده میشود.
برای جلوگیری از آلزایمر، بهبود برخی افسردگیها و همچنین تقویت حافظه بسیار مفید است.
کلا بیماریهای بلغمی و سودایی را کاهش میدهد.
برای خوشبو کردن دهان و کاهش فساد دندانها نیز مفید است که میتوان آن را مزمزه و غرغره کرده و یا در دهان نگه داشت.
بسیاری از مشکلات اعصاب و از این دست به دلیل انسدادهای داخل مغز است.
بادرنجبویه انسدادهای داخل مغز را نیز باز میکند و موجب میَشود فرایند هاهای مغزی به خوبی انجام شود.
مفرح و شادکننده است. برای قلب و معده و کبد نیز مفید است.
بازکننده مجاری است. غذاهای غلیظ را لطیف میکند.
میشود نیم ساعت بعد از غذا عرق یا دم کرده آن را نوشید.
میتوان گوشتها را در پودر بادرنجبویه خواباند و پس از آن کباب و غذاهای دیگر را تهیه کرد.
بادرنجبویه هاضم است و موجب ذکاوت می میشود.
برای ریه نیز مفید است و میتوان با آن بخور داد. برای رفع از برخی انواع سکسکه هاها نیز مفید است.
سر و مغز را پاکسازی میکند.
برای رفع کابوس و وحشت سوداوی بسیار مفید است.
برخی از تاریکی میترسند و نمیتوانند تنهایی جایی بمانند برای اینها مفید است.
برای باز کردن حیض نیز مفید است.
شاید بپسندید: این خوراکی های خوشمزه برای سلامت ششها و پاکسازی ریه ها معجزه می کنند!
بیشتر بخوانید: هشدار جدی به عاشقان چغاله بادام + عوارض چاقاله بادام
خواص بادرنجبویه برای لاغری
بادرنجبویه به عنوان یک گیاه ضدعفونی کننده شناخته میشود که عفونتهای گوارشی را از بین میبرد. این گیاه با خاصیت ضدعفونی کننده خود به افرادی که از یبوست و گرفتگی شکم رنج میبرند کمک کرده و حرکت غذا را در روده آنها تسهیل مینماید. علاوه براین، بادرنجبویه یک گیاه سیرکننده است.
پروتئین بالای موجود در این گیاه از احساس گرسنگی در طول روز و حتی در دوران رژیم غذایی جلوگیری کرده و به کاهش اشتهای شما کمک میکند. بسیاری از افراد چاق دچار مشکلاتی همچون پرخوری عصبی و وسواس هستند که خوردن بادرنجبویه برای این افراد نیز بسیار تاثیرگذار است. گذشته از آن، شما میتوانید از دمنوش بادرنجبویه به عنوان جایگزین نوشیدنیهای کافئین دار همچون چای و قهوه استفاده کنید و مصرف قندها و شیرینیجات مصنوعی را در دوران رژیم غذایی خود به حداقل ممکن برسانید.
بیشتر بخوانید: خواص این دمنوش ترکیبی بی شمار است، از تقویت قوای جنسی تا کاهش وزن+نحوه تهیه و مصرف
جالب است: این خوراکی های خوشمزه برای سلامت پوست و مو معجزه میکنند!
نحوه مصرف بادرنجبویه
شما میتوانید از بادرنجبویه در سالادها، سوپها و به عنوان چاشنی در غذاها و یا به صورت دمنوش استفاده کنید. اما نحوه مصرف این گیاه در اطفال و بزرگسالان متفاوت است: اطفال اگر قصد دارید که از این گیاه برای درمان تبخال کودک خود استفاده کنید، حتما قبل از مصرف و برای آگاهی از دوز مصرفی مناسب آن با پزشک یا متصدی داروخانه مشورت کنید.
بزرگسالان اگر قصد دارید که برای مشکلات خواب، سوء هاضمه، نفخ، دل درد و.. از این گیاه استفاده کنید، حتما قبل از مصرف با متصدی داروخانه و یا پزشک موضوع را در میان بگذارید. چرا که دوز مناسب این گیاه بایستی با نیازهای شما مطابقت داشته باشد. اما به صورت کلی دوز احتمالی توصیه شده این گیاه بدین شرح میباشد: کپسول ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیگرم از بادرنجبویه خشک را به صورت روزانه و برحسب نیاز خود مصرف کنید. دمنوش یک الی یک چهارم قاشق چای خوری در آب جوش دم کنید و آن را حداکثر ۴ بار در روز بنوشید.
شاید بپسندید: رژیم غذایی مناسب برای افراد دارای مشکلات تیروئید+باورهای اشتباه!
احتمالا بپسندید: این خوراکی های خوشمزه کاهش دهنده قندخون هستند!
طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه
برای لاغری امروزه مصرف دمنوشهای گیاهی به سبب تهیه آسان و سریع یکی از نوشیدنیهای محبوب بسیاری از افراد است. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که خوردن دمنوش بادرنجبویه را به کپسول و قرص ترجیح میدهید، میتوانید از این روش برای تهیه دمنوش بادرنجبویه استفاده کنید:
مواد لازم
- برگ خشک بادرنجبویه: ۱ ق غ
- یا برگ تازه بادرنجبویه: ۲ ق غ
- آب: یک لیوان
- چوب دارچین: یک عدد
- عسل: به میزان دلخواه به عنوان شیرین کننده
- زنجیل: به میزان دلخواه
آب را داخل کتری بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، بادرنجبویه را به همراه چوب دارچین و حلقههای زنجبیل داخل قوری یا کتری بریزید و حرارت را خاموش کنید. برای دم کشیدن بهتر یک پارچه تمیز بر روی کتری خود بگذارید. بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دمنوش شما آماده است. میتوانید از کمی عسل به عنوان شیرین کننده استفاده کنید.
برایتان جالب خواهد بود
شاید بپسندید: درمان دیابت در طب سنتی با ۱۰ گیاه شگفت انگیز!
بیشتر بخوانید: رفع بوی عرق: ۸ گیاه بی نظیر که عرق را کاهش داده و بوی بد آن را رفع می کنه!
شاید بپسندید: نفخ حبوبات: اگه حبوبات را با این روش مصرف کنی دیگه نفخ نمی کنی!
احتمالا بپسندید: پاکسازی ریه ها با ۷ روش موثر طب سنتی در خانه!