بدون دارو، فشار خون را کنترل و کاهش دهیم؟
کنترل فشار خون بدون دارو: فشار خون بالا میتواند خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی، آنوریسم، کاهش قدرت شناختی و نارسایی کلیه را افزایش دهد. علاوهبراین، فشار خون بالا دلیل اصلی مرگ روزانه بیش از هزار نفر در ایالات متحده است. به گزارش Prevention؛ اگر بیش از دو سال است که فشار خون خود را کنترل نکردهاید، به پزشک مراجعه کنید. فشار خون بالاتر از ۸۰/۱۳۰ میلیمتر جیوه، باید حتما کنترل شود.
اما نگران نباشید، خبر خوب این است که اکثر افراد میتوانند بدون مصرف دارو فشار خون را به طور طبیعی پایین بیاورند. در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه درمان خانگی با کنترل فشار خون بدون دارو همراه باشید.
شاید بپسندید: عرق گیاهی که شما را خوش اخلاق و مهربان می کند!
احتمالا بپسندید: دلیل مهم دل درد بعد قهوه
فشار خون چیست؟
فشار خون (به انگلیسی: Blood pressure) به مقدار فشاری گفته میشود که توسط خون در جریان، به دیوارهٔ رگها وارد میآید و یکی از علائم حیاتی است. فشار یک مفهوم فیزیکی است، مقصود از فشار اشاره به «قدرت» یک مایع متحرک است. فشار خون در نواحی نزدیک قلب، بیشتر و نسبت فاصله گرفتن از قلب کمتر میشود.
فشار خون با جریان یافتن به شاهرگها زیاد و به رگها کم میشود. اصولاً فشارخون در بخشهای مختلف سیستم گردش خون متفاوت است. معمولترین روش اندازهگیری فشار خون بهوسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازهگیری فشار خون در حال چرخش در رگها استفاده میکند. با اینکه خیلی از فشارسنجهای فعلی دیگر از جیوه استفاده نمیکنند، ولی فشار خون هنوز در تمام دنیا با mmHg یا میلیمتر جیوه اندازهگیری میشود.
بیشتر بخوانید: راه های سریع افزایش آهن خون بدون دارو
جالب خواهد بود: این سبزی بدن را سم زدایی و به حرکت روده ها کمک می کند
کنترل فشار خون بدون دارو
اگر علاقمند هستید که بدون داروهای شیمیایی در منزل فشار خون بالا را کنترل کنید با انجام این کارهای ساده آن را کنترل کنید. برخی از مهمترین راهکارها برای کنترل فشار خون بدون دارو عبارتند از:
تعادل وزن
ورزش منظم مانند پیادهروی سریع، در کاهش فشار خون به اندازه داروها موثر است. ورزش به قلب کمک میکند تا از اکسیژن به طور موثرتری استفاده کند. در بیشتر روزهای هفته به مدت ۳۰ دقیقه تمرینات کاردیو داشته باشید.
احتمالا بپسندید: نتیجه مصرف روزانه یک کاسه ماست هل دار!؟
تغذیه هوشمندانه
برخی از استراتژیهای تغذیه هوشمندانه، نهتنها از افزایش فشار خون جلوگیری میکنند، بلکه میتوانند باعث کاهش فشار خون نیز بشوند. جایگزین کردن برخی خوراکیها با مواد غذایی کم سدیم یا بدون سدیم و بدون چربی ترانس، میتواند انتخاب خوبی برای کنترل فشار خون بالا باشد.
بیشتر بخوانید: خواص خرما برای کاهش وزن و لاغری / بهترین زمان خوردن خرما
حداقل ۵۰ درصد بشقاب خود را با سبزیجات و میوهها پرکنید. سبزیها و میوهها کالری کمی دارند و حاوی فیبر، آنتیاکسیدان، مواد مغذی و مهمتر از همه پتاسیم هستند. پتاسیم تأثیر سدیم را جبران میکند. همچنین، آب چغندر و آب انار به دلیل داشتن نیترات زیاد فشار خون را پایین میآورند. میتوانید نوشیدن آب چغندر و آب انار را به رژیم روزانهی خود اضافه کنید. تغذیه مناسب برای درمان فشار خون بالا به معنی محروم کردن خودتان نیست؛ بلکه به معنی انتخابهای هوشمندانه و سالم برای بدن است.
احتمالا بپسندید: عادات صبحگاهی که بر خلاف تصویر غلط هستند | چگونه روزی شاد داشته باشید!؟
نفس عمیق کشیدن
بدن ما با ترشح هورمونهای استرس مانند کورتیزول و آدرنالین در خون، به استرس واکنش میدهد. این هورمونها میتوانند ضربان قلب شما را افزایش داده و رگهای خونی را منقبض کنند و باعث افزایش فشار خون شوند. اما تکنیکهای تنفس عمیق میتواند به کنترل هورمونهای استرس و کاهش فشار خون کمک کند.
مصرف غذاهای غنی از پتاسیم
پتاسیم کلیهها را ترغیب میکند که سدیم بیشتری از طریق ادرار دفع کنند و دفع سدیم میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. موز یکی از منابع عالی پتاسیم است. سیبزمینی شیرین، گوجهفرنگی، آب پرتقال، لوبیا، نخود فرنگی، طالبی، عسل و میوههای خشک مانند آلو خشک یا کشمش از دیگر منابع خوب هستند. روزانه ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیگرم پتاسیم دریافت کنید.
کاهش میزان مصرف سدیم
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که مصرف سدیم خود را کاهش داده و به زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز برسانید. نمک و سدیم دشمنان درجه یک بیماران فشار خونی و بیماران قلبی هستند. طبق آخرین توصیهی انجمن تغذیهی آمریکا افرادی که فشار خون بالادارند، باید میزان مصرف سدیم خود در روز را به ۱۵۰۰ میلیگرم محدود کنند. طبق آمار کلینیک مایو (Mayo Clinic)، مردم آمریکا به طور میانگین حدود ۳۴۰۰ میلیگرم در روز سدیم مصرف میکنند که چیزی بیشتر از دو برابر میزان توصیه شده است.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره قهوه کاسنی، خواص و روش تهیه آن
سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرده است حدود ۷۵ درصد از سدیمی که مردم مصرف میکنند از مواد غذایی فرآوریشده و غذاهای رستورانی و آماده وارد بدنشان میشود، نه از نمکدان سر میز غذا. برخی از غذاهای سرشار از نمک عبارتند از:
- سوسیس و کالباس
- پیتزای نیمه آماده
- آب سبزیجات آماده
- سوپ آماده
- رب و گوجه فرنگی کنسروی.
میل کردن شکلات تلخ
این شکلات فلاوانولهایی دارد که با شل کردن رگهای خونی و تقویت جریان خون، به کاهش فشار خون کمک میکنند. مصرف منظم شکلات تلخ، فشار خون سیستولیک را ۵ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را تقریباً ۳ میلیمتر جیوه کاهش میدهد.
نوشیدن قهوه بدون کافئین
مطالعات نشان داده که به طور متوسط، مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین، فشار خون سیستولیک را ۸ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را ۶ میلیمتر جیوه افزایش میدهد و اثرات آن میتواند تا ۳ ساعت ادامه داشته باشد.
به فکر درمان خر و پف باشید.
خر و پف بلند و بیوقفه، علامت آپنه انسدادی خواب (OSA) است؛ اختلالی که با وقفههای کوتاه مدت و در عین حال بالقوه تهدیدکننده زندگی، در تنفس هنگام خواب مشخص میشود. به گفته محققان دانشگاه آلاباما، بسیاری از مبتلایان به آپنه خواب دارای مقادیر زیادی آلدوسترون، هورمونی هستند که میتواند فشار خون را افزایش دهد.
برایتان جالب خواهد بود
بیشتر بخوانید: با این 5 دمنوش گیاهی، فشار خون بالا را کنترل کنید!