;
سلامتدرمان خانگی

۱۰ بهترین غذاهای تابستانی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

در تابستان مارکت ها و غرفه ها پر از سبزیجات و میوه های مختلف می شود. چگونه راه خود را در میان این وفور رنگ ها و عطرها پیدا خواهید کرد؟ در واقع هیچ چیز مانند محصولات تازه برای ایجاد منوهای متعادل، خوشمزه و مقرون به صرفه وجود ندارد. به علاوه مصرف بیشتر میوه ها و سبزیجات به جلوگیری از کمبود ویتامین و مواد معدنی کمک می کند. میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان ها و همچنین مواد گیاهی غنی هستند. آنتی اکسیدان ها مواد مغذی هستند که برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری هستند و به ویژه به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و دیابت کمک می کنند. اما باید مشخص کنید که ستاره های فصل چه میوه ها و سبزیجاتی هستند.

میوه ها و سبزیجات فصلی به خصوص در تابستان فراوان هستند و کلید یک رژیم غذایی سالم هستند. در این مطلب از سری مطالب سلامت بهترین غذاهای تابستانی معرفی می شود که باید آن ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

بیشتر بخوانید: 10 بهترین مواد غذایی برای تقویت حافظه که باید در رژیم غذایی گنجاند!

۱۰ بهترین مواد غذایی تابستان

۱.خربزه

خربزه به خصوص سرشار از آب است. خربزه از ۹۰ درصد آب تشکیل شده است و میوه ای با طراوت برای ماه های تابستان است. خربزه همچنین سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین B9، پتاسیم و مواد معدنی مختلف است. این مواد به خربزه خاصیت ادرار آور می دهند. به علاوه حاوی عناصر زیادی است و دارای مواد معدنی زیادی مانند آهن، روی، مس، منگنز و ید است. البته مانند همه میوه ها از مصرف آن بلافاصله بعد از غذا خودداری کنید، در غیر این صورت تخمیر می شود و باعث ناراحتی گوارشی می شود.

۲.غذاهای تابستانی، تمشک

تمشک یک میوه معمولی تابستانی است که در رنگ ها، اندازه ها، بافت ها و طعم های مختلف یافت می شود. میوه ای شیرین و سبک و سرشار از ویتامین C، ویتامین B9، پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است.

مانند بسیاری از میوه های قرمز، تمشک حاوی فلاونوئیدهای اسید الاژیک و اسید گالیک است که دو ترکیب فنلی از خانواده تانن هستند. اینها ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند. علاوه بر این، هر دو اثر ضد میکروبی دارند.

غذاهای تابستانی

۳.ذرت شیرین

ذرت ها که قدرت اشباع قوی دارند، شاخص گلیسمی پایینی نیز دارند. شاخص گلیسمی سرعتی است که غذاها قند خون را افزایش می دهند. ذرت شیرین احساس سیری خوبی را فراهم می کند و در عین حال انرژی پایدار و پایداری را برای بدن فراهم می کند. به علاوه ذرت منبع خوبی از فیبر، منیزیم و ویتامین های گروه B است. همچنین، ذرت حاوی اسیدهای چرب ضروری است.

۴.زردآلو

زردآلو سرشار از آب است و حاوی بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین B9 و مواد معدنی مختلف است. زردآلو دارای خواص آنتی اکسیدانی و سم زدایی است که با پیری زودرس بدن و پیدایش برخی بیماری های مزمن مبارزه می کند. زردآلو منبع خوبی از فیبر است که به فرایند هضم، جلوگیری از یبوست و کاهش خطر بیماری های روده کمک می کند. رژیم غذایی غنی از فیبر به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی نیز کمک می کند و همچنین دیابت نوع 2 و اشتها را کنترل می کند.

بیشتر بخوانید: اگر از این مشکلات سلامتی رنج می برید، روزانه چند دانه زردآلو بخورید

۵.غذاهای تابستانی، انجیر تازه

انجیر تازه بهترین میوه تابستانی است. انجیر برای تخلیه معده بسیار عالی است، به خصوص با خاصیت ملینی که دارند. انجیر سرشار از فیبر است. بنابراین، به ویژه در برابر یبوست بسیار عالی است. برای هضم بهتر توصیه می شود انجیرهای رسیده، نرم، لطیف و شیرین را انتخاب کنید. انجیر که کالری کمی دارد و آب زیادی دارد، سرشار از ویتامین C و کلسیم است. ۶عدد انجیر نیاز روزانه به کلسیم را تامین می کند.

غذاهای تابستانی

۶.لوبیا سبز

لوبیا سبز که سرشار از فیبر است بسیار آسان هضم می شود. لوبیا همچنین حاوی ویتامین های A، C B9  است. لوبیا سبز، منبع خوبی از پروتئین گیاهی است، همچنین یک انتخاب ایده آل برای گیاهخواران و وگان ها است. لوبیا سبز کم کالری باید بخارپز یا در آب پخته شود تا مواد مغذی آنها در حداکثر سطح حفظ شود.

۷.غذاهای تابستانی، فلفل

فلفل دلمه ای یکی از بهترین منابع ویتامین C است. به خصوص فلفل دلمه ای قرمز حاوی ویتامین C بسیار بیشتری نسبت به پرتقال و کیوی است. پاپریکا خام منبع خوبی از ویتامین B6 است که به عنوان کوآنزیم در متابولیسم پروتئین ها و اسیدهای چرب و همچنین تولید انتقال دهنده های عصبی (پیام رسان در تکانه های عصبی) نقش دارد.

همچنین به تولید گلبول های قرمز کمک می کند و آنها را قادر می سازد تا اکسیژن بیشتری را حمل کنند.فلفل دلمه ای سبز و قرمز حاوی مقادیر خوبی از انواع مختلف آنتی اکسیدان ها مانند کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها هستند.

۸.کدو تنبل

کدو تنبل های غنی از آب، کالری کمی دارند و منبع غنی فیبر هستند. کدو تنبل حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند منگنز، فسفر و پتاسیم است. کدو سبز بسیار ساده هضم است. به این علت ستاره غذاهای تابستانی است. این یک سبزی همه کاره است که می توان آن را به تنهایی خورد یا به بسیاری از دستور العمل ها اضافه کرد.

غذاهای تابستانی

۹.خیار

خیار نیز مانند کدو سبز غنی از آب و کم کالری است. بدن را مرطوب می کند و از احساس سیری حمایت می کند. اگر ارگانیک بخرید، نیازی به برداشتن پوست آن ندارید. می توانید از کلروفیل و فیبر موجود در پوست و همچنین برخی از ترکیبات فنلی آنتی اکسیدان بهره مند شوید.

۱۰.گوجه فرنگیها

گوجه فرنگی فواید متعددی برای سلامتی دارد. گوجه ها در اشکال، اندازه ها، رنگ ها و طعم های مختلف وجود دارد. گوجه فرنگی به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می کند. به علاوه منبع خوبی از فیبر است که احساس سیری را افزایش می دهد. گوجه فرنگی منبع ویتامین های A، B، C و E است. وجود رنگدانه های رنگارنگ مانند ویتامین C و بتا کاروتن، پیش ساز ویتامین A، به گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی می دهد که با پیری زودرس مبارزه می کند. گوجه فرنگی یکی از بهترین مواد غذایی برای مبارزه با پیری زودرس است.

بیشتر بخوانید: همه آنچه که تاکنون درباره گوجه فرنگی نمی دانستید!

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا