خانم ها بخوانند: بیماری تیروئید چگونه بر میل جنسی در زنان تأثیر می گذارد؟ + راه حل
تاثیر تیروئید بر میل جنسی زنان: افزایش یا کاهش وزن، پریودهای نامنظم یا سنگین و نازک شدن مو اغلب علائم تیروئید است. اما یک علامت دیگر وجود دارد که اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد و درمان نمی شود و آن اختلال عملکرد جنسی به شکل کاهش میل جنسی است. در واقع داشتن مشکلات تیروئید نه تنها ممکن است کیفیت زندگی کلی شما را مختل کند، بلکه اثرات آن در اتاق خواب نیز قابل توجه است. تیروئید، چه کم کاری تیروئید (تیروئید کم کار) و چه پرکاری تیروئید (تیروئید پرکار)، می تواند بر میل جنسی تأثیر بگذارد. بنابراین این موضوع مهم در این مطلب خانواده و زناشویی مورد بررسی قرار گرفته است.
آیا تیروئید بر میل جنسی تأثیر می گذارد؟
تیروئید یک غده پروانه ای شکل در گردن است که نحوه مصرف انرژی هر سلول بدن را کنترل می کند. تیروئید پرکار (پرکاری تیروئید) هورمون های تیروئیدی زیادی تولید می کند تا نیازهای بدن را تامین کند، در حالی که تیروئید کم کاری (کم کاری تیروئید) تعداد بسیار کمی از آن ها را تولید می کند. یک مطالعه علمی که در سال 2019 منتشر شده در Journal of Sexual Medicine Reviews توضیح می دهد که مشکلات تیروئید می تواند به طور مستقیم بر سطح هورمون های جنسی در گردش تأثیر بگذارد. این مساله می تواند منجر به تغییر در میل جنسی، همراه با اختلال در عملکرد جنسی شود. این تغییرات هم در مردان و هم در زنان قابل مشاهده است.
همین بررسی همچنین نشان می دهد که کم کاری تیروئید اولیه طولانی مدت می تواند منجر به وضعیتی به نام هیپرپرولاکتینمی شود. این وضعیتی است که در آن هورمون پرولاکتین توسط غده هیپوفیز مغز بیش از حد تولید می شود.
این هورمون مسئول تولید شیر مادر در زنان در دوران بارداری و بعد از آن است. با این حال، شواهد کافی برای درک اینکه چرا این هورمون در بدن مردان و زنان غیر باردار نیز تولید می شود وجود ندارد. با این حال، سطوح بالای این هورمون با کمبود میل جنسی در هر دو جنس مرتبط است.
کم کاری تیروئید همچنین می تواند منجر به کاهش هورمون های تیروئید T3 و T4 شود. این می تواند منجر به علائمی شود که می تواند تأثیر منفی بر میل جنسی و عملکرد جنسی در مردان و زنان داشته باشد. برخی از علائم رایج عبارتند از: خستگی، خواب آلودگی شدید، خلق و خوی ضعیف یا افسرده، و به نظر نمی رسد اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی از بین بروند.
مشکلات تیروئید چگونه میل جنسی در زنان را تحت تاثیر قرار می دهد؟
زنان بسته به نوع مشکلات تیروئیدی که از آن رنج می برند، تمایل دارند درجات مختلفی از رابطه جنسی را تجربه کنند. کم کاری تیروئید در زنان بیشتر در سنین یائسگی رخ می دهد و بسیاری از علائم کم کاری تیروئید ممکن است با علائم قبل از یائسگی همپوشانی داشته باشند. با این وجود، ارتباطی بین کم کاری تیروئید و علائم اختلال عملکرد جنسی در زنان یافت شده است. اینها شامل میل جنسی کم، خشکی واژن و مقاربت دردناک است.
هنگامی که از اختلال تیروئید رنج می برید، ممکن است سطح تستوسترون پایینی داشته باشید. این همچنین می تواند بر میل جنسی شما تأثیر منفی بگذارد. تستوسترون در ابتدا در تخمدان ها در زنان به مقدار کمتر و در بیضه ها در مردان ساخته می شود. همچنین توسط غدد فوق کلیوی تولید می شود.
تاثیر تیروئید بر میل جنسی زنان، همه این سه اندام به سطح هورمون تیروئید بسیار حساس هستند. هورمون های تیروئید تأثیر مستقیمی بر عملکرد تخمدان دارند و در نتیجه میل جنسی را کاهش می دهند. اگرچه تستوسترون اغلب به عنوان هورمون مردانه برچسب گذاری می شود، زنان نیز آن را تولید می کنند. همچنین مسئول درجات نوسان میل جنسی در مردان و زنان است.
مشکلات تیروئید و رابطه جنسی دردناک
دکتر نازیا دالوایی، متخصص زنان و زایمان، می گوید: بیماری تیروئید می تواند با کاهش میزان روانکاری واژن، تأثیر منفی بر رابطه جنسی داشته باشد، که می تواند منجر به رابطه جنسی ناراحت کننده، دردناک و ناخوشایند شود.
روانکاری واژن برای لذت جنسی زنان بسیار مهم است. اگر واژن شما بسیار خشک است، ممکن است زیاده روی در رابطه جنسی نافذ دشوار باشد و باعث تحریک و اصطکاک شود. اگر متوجه خشکی دائمی واژن میشوید، حتماً با یک پزشک تماس بگیرید تا تیروئید یا سایر سلامتیهای بالقوه خود را تشخیص و درمان کند.
ارتباط بیماری تیروئید و میل جنسی در زنان
در کم کاری تیروئید، غده تیروئید قادر به تولید سطوح کافی از هورمون تیروکسین (T4) نیست. طبق گفته انجمن تیروئید آمریکا، درمان کم کاری تیروئید شامل تجویز یک نوع مصنوعی از T4 برای عادی سازی سطح T4 در بدن است. این درمان T4 را به سطوح کافی برمی گرداند که ممکن است به عادی سازی میل جنسی فرد کمک کند.
طبق گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، درمان های پرکاری تیروئید شامل ید رادیواکتیو و داروهای ضد تیروئید برای جلوگیری از تولید هورمون تیروئید اضافی توسط غده تیروئید است. این درمان به بازگرداندن میل جنسی به فرد کمک می کند.
چگونه میل جنسی را به طور طبیعی افزایش دهیم؟
تاثیر تیروئید بر میل جنسی زنان، تیروئید می تواند میل جنسی را در زنان تحت تاثیر قرار دهد، اما این موضوع را می توان با بررسی و غلبه بر شرایط زمینه ای به بهترین وجه درمان کرد. در اینجا اقداماتی وجود دارد که می تواند به افزایش میل جنسی به طور طبیعی کمک کند:
۱.ورزش کنید
ورزش به هر شکل، یک مسابقه و ورزش طولانی مدت، می تواند میل جنسی را از طریق مکانیسم های زیر بهبود بخشد:
- با فعال کردن سیستم عصبی سمپاتیک که می تواند برانگیختگی جنسی را افزایش دهد
- بهبود خلق و خو و تصویر بدن شما
- افزایش انرژی و کاهش خستگی
همچنین، کم کاری تیروئید می تواند منجر به احساس خستگی و تمایل به افزایش توده بدن شود. این ترکیب می تواند منجر به افزایش وزن شود که منجر به تصویر ضعیف بدن و کاهش میل جنسی می شود. خوشبختانه، با کاهش وزن می توانید بسیاری از این مسائل را معکوس کنید و از یک زندگی جنسی عالی لذت ببرید.
۲. پیش بازی و ارتباط باز
درگیر شدن در پیش بازی قبل از رابطه جنسی می تواند برانگیختگی جنسی را تحریک کند. می تواند باعث ایجاد احساس آرامش و کاهش درد در هنگام رابطه جنسی شود. همچنین، با وارد کردن محصولاتی به اتاق خواب خود که رابطه جنسی را لذت بخش تر می کند، شرم آور نیست که آزمایشی باشید.
علاوه بر این، داشتن ارتباط باز با شریک زندگی خود در مورد زندگی جنسی مختل شما نیز می تواند کمک زیادی کند. شریک زندگی شما ممکن است به دلیل عدم تمایل شما به رابطه جنسی احساس ناامیدی کند، بنابراین بهتر است او را در جریان وضعیت سلامتی خود قرار دهید.
۳.مشاوره
تاثیر تیروئید بر میل جنسی زنان، با مراجعه به مشاور مسائل زناشویی، زوجها میتوانند بر مسائلی غلبه کنند که زندگی و تمایل جنسی آنها را تحت فشار قرار میدهد. دلایل اصلی دیگری را می توان بررسی کرد که می تواند میل جنسی زنان را مختل کند. علاوه بر این، درمان شناختی رفتاری (CBT) همچنین میتواند به علت اصلی بیماریهای روانی زمینهای مانند افسردگی و اضطراب دست یابد، بنابراین به شما کمک میکند در رختخواب بهتر عمل کنید.
۴.مدیریت وضعیت خود
داروهای جایگزین هورمون تیروئید که پزشک یا متخصص غدد می تواند تجویز کند می تواند به تنظیم عدم تعادل تیروئید کمک کند. با این حال، بهترین کار این است که در طول دوره درمان خود با پزشک خود در تماس باشید تا داروهای شما را در محدوده مناسب برای تان تجویز کند.