;
سلامتسلامت روانی

شما هم با فحش دادن احساس آرامش می کنید + ۱۰ دلیل جالب که نمی دانستید!

علت های فحش دادن و ناسزاگویی: امروزه شاهد وقوع خشونت به شکل های مختلف هستیم. خشونت کلامی یکی از انواع مختلف خشونت است که شامل رفتارهایی مانند فحاشی، بد و بیراه گفتن، داد کشیدن، با کلام تهدید کردن و … می شود. اغلب مردم تنها خشونت فیزیکی را زیان بار و آسیب زننده می دانند اما خشونت کلامی به مراتب آثار زیانبارتری می تواند داشته باشد.

این روزها متاسفانه این نوع خشونت را می توانیم در همه جا مشاهده کنیم، کافی است کمی پشت چهارراه دیر حرکت کنید تا مورد عنایت فحش و ناسزاهای چند راننده عصبانی قرار بگیرید اما علت فحش دادن و ناسزاگویی چیست؟  با این مطلب سلامت روانی همراه باشید.

بیشتر بخوانید: زود به گریه افتادن: دلیل اصلی زود به گریه افتادن + رازهای مهم که نمی دانستید!

چرا با فحش دادن، برخی افراد احساس آرامش می کنند؟

خشونت کلامی زیرمجموعه سوءرفتار کلامی است. در خشونت کلامی ما با رفتارهایی مواجه هستیم که برخی از آن ها مانند ناسزاگویی و فحش دادن،  بد و بیراه گفتن، داد کشیدن، با کلام تهدید کردن بسیار بارز بوده و برخی دیگر مانند قهر کردن، نادیده گرفتن انسان دیگری، به رسمیت نشناختن حضور یک انسانی در یک جایی یا با کنایه ایهام و رمز دیگری را مورد تحقیر قرار دادن پنهان هستند. ریشه های خشونت کلامی کجاست و چرا با فحش دادن، برخی افراد احساس آرامش می کنند؟

بیشتر بخوانید: بهترین زمان خوردن قهوه برای افزایش تمرکز و رفع خستگی!

۱.شکست و ناکامی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، همه ما در زندگی با ناکامی های مختلفی سر و کار داریم اما باید بتوانیم ناکامی و محرومیت خودمان را به زبانی سازنده و صلح آمیز بیان کنیم. برخی از افراد که در راه رسیدن به هدف های خود نمی توانند به آن چیزی که می خواهند برسند، دست به رفتار خشونت آمیز می زنند و فحش و ناسزا می دهند. این افراد یاد نگرفته اند که چطور خواسته ها و ناکامی و محرومیت خودشان را به زبانی صلح آمیز بیان کنند.

احتمالا بپسندید: کبد چرب را با این میوه درمان کنید!

۲.یادگیری اجتماعی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، خشونت کلامی توسط زبان انجام می گیرد و زبان امری آموختنی است. کودکانی که در فضاهایی مملو از واژگان تحقیرآمیز یا واژگان خشونت بارقرار می گیرند و یا والدین آنها دائما فحش می دهند و بد و بیراه می گویند ، یاد می گیرند که از آن به بعد ارتباطات خودشان را با این نوع واژگان و با این نوع زبان و کلام انجام بدهند.

بیشتر بخوانید: ۱۷ راهکار موثر برای درمان فوری آنفولانزا و سرماخوردگی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی

شاید بپسندید:  ۸ درمان طبیعی سوء هاضمه با طب سنتی

۳.احساسات غیر قابل کنترل

این نوع خشونت بیشتر در کسانی دیده می شود که دچار احساسات مختلف می شوند که نمی توانند احساسات خود را کنترل کنند. مثلا افرادی که سریعا خشمگین شده و نمی توانند خشم خود را کنترل نمایند و یا افرادی که زود ناامید می شوند و در زندگی شخصی خود و محیط کاریشان دچار شکست می شوند، و نمی توانند هیجانات خود را کنترل کنند، این احساسات خود را با خشم و ناسزا بروز می دهند.

احتمالاً بپسندید: ۲۴ مواد غذایی که ویتامین c آن ها بیشتر از پرتقال است!

۴.دلایل روان شناختی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، اصلی ترین علل خشونت کلامی و فحش و ناسزا گویی را باید در روان فرد جستجو کرد. افرادی که مشکلات روان شناختی دارند هنگامی که نمی توانند در زندگی خودشان آنچه که می خواهند را به دست بیاورند دست به چنین رفتارهای خشونت آمیزی می زنند و فحش و ناسزا می گویند.

احتمالاً بپسندید:  آلودگی هوا: در این هوای آلوده این چیزا را بخورید تا سالم بمانید!

۵.دشمنی و کینه توزی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، برخی افراد به خاطر اختلافات قدیمی در مقابل فردی دیگر حس تنفر و خشم دارند. این افراد در این زمان ها از مکانیسم های دفاعی ناپخته استفاده می کنند و با فحش و ناسزاگویی احساسات خود را برون ریزی می کنند.

احتمالاً بپسندید: چای سبز در مقابل قهوه: کدام یک برای سلامتی شما بهتر است؟

۶.فقدان مهارت های گفت و گویی

برخی افراد مهارت گفتگوی اندکی دارند و نمی توانند آنچه که در دل دارند را به زبان روشن بیان کنند و خواسته و درخواست خودشان را بگویند، پس دست به خشونت می زنند.

شاید بپسندید: ۳۰ خواص شگفت انگیز ترب و آب ترب سفید برای زیبایی و درمان بیماری ها!

۷.خواب ناکافی و بی خوابی مداوم

نداشتن خواب کافی و بی خوابی های پی در پی سبب می شود، تحمل و طاقت بسیاری از افراد در برابر مسائل کم شده و زود از کوره در بروند و فحش و ناسزا بگویند. خواب کافی بر نحوه برخورد با مسائل و تحمل شرایط سخت تاثیر دارد.

 بیشتر بخوانید: تصفیه و پاکسازی هوای خانه: با این روش به سادگی هوای خانه را تصفیه کنید!

۸.فعالیت زیاد ذهنی و یا جسمی

کار و فعالیت زیاد سبب می شود افراد و آستانه تحملشان به شدت افت کند و حتی حوصلۀ خودشان را هم نداشته باشند . این بی حوصلگی ناشی از کار و فعالیت زیاد شبانه روزی می تواند منجر به خشم و خشونت و ناسزاگویی شود.

شاید بپسندید: این مواد غذایی خوشمزه رو اگه شب مصرف کنید مانع خواب راحت شما میشه!

۹.علل فیزیولوژیکی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، سکته مغزی، آسیب های مغزی، سکته قلبی، کمبود برخی ویتامین ها، کمبود برخی املاح و مواد معدنی در بدن، باعث ایجاد خشونت و خشم در فرد شده و او گاهی خشم خود را با رفتارهایی مانند ناسزاگویی نشان می دهد. این عوامل در کنترل و اختیار فرد پرخاشگر نیستند ولی در هر صورت نمی توان خشونت را با این فرضیه که فرد کنترلی بر رفتار خود ندارد، توجیه کرد.

شاید بپسندید: ۹ کاری که نباید بعد ۴۰ سالگی انجام بدی!

علت های فحش دادن و ناسزاگویی

۱۰.حوادث گذشته و محیط

برخی افراد که رفتارهای خشونت آمیز از خود نشان می دهند و در مواقع مختلف با فحش دادن خود را آرام می کنند، این رفتار آنها ریشه در گذشته فرد دارد. فردی که در خانواده ای پر از جنگ و دعوا رشد کرده است، احتمال اینکه در آینده فردی پرخاشگر شود خیلی بیشتر است. محیطی که فرد در آن درس می خواند، محیط دوستان و هم سالان نزدیک که همیشه با آنها در تماس است، محیط شغلی و… می تواند در خشونت تاثیر زیادی داشته باشد.

شاید بپسندید: میوه های مفید برای دیابتی ها: ۸ میوه‌ای که دیابتی ها با خیال راحت می توانند بخورند! 

دلایل دیگر بد دهانی و دشنام گویی

علت های فحش دادن و ناسزاگویی، دشنام گویی به منظور برقراری هویت گروهی. عضویت در یک گروه خاص و حفظ مرزهای آن گروه.

دشنام گویی به دلیل ابراز همبستگی، اتحاد و همدردی با دیگران.

دشنام گویی به علت ابراز صمیمیت و اعتماد

دشنام گویی از روی عادت.

دشنام گویی به علت برانگیختن خشم دیگران و تحریک آنها.

دشنام گویی به منظور نشان دادن قدرت

بیشتر بخوانید: تخلیه انرژی منفی با یک تکنیک راحت!

 

 

 

برایتان جالب خواهد بود

بیشتر بخوانید: خواص هویج پخته که باور کردنی نیست | بر خلاف تصور خاصیت هویچ پخته چند برابر خام است!

این مطلب هم جالب است: تشخیص انار قرمز و شیرین با ۶ ترفند ساده و جالب!

بیشتر بخوانید: ۱۰ خاصیت شگفت‌آور دمنوش زنجبیل و لیموترش + طرز تهیه‌ی آن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + ده =

دکمه بازگشت به بالا