;
خواص گیاهان داروییسلامت

۷ اتفاق باورنکردنی که هنگام نوشیدن قهوه در بدن شما رخ می دهد!

فواید قهوه: قهوه، پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان است. این نوشیدنی خوش طعم گاهی به خاطر برخی مضراتش سرزنش می شود و گاهی به دلیل فواید فراوانش تحسین می شود. بنابراین، آیا قهوه واقعا برای سلامتی مفید است؟ زمانی که قهوه می نوشید در بدن چه اتفاقی می افتد؟ کافئین ماده فعال قهوه است و مسئول اثرات آن در بدن است. به سرعت در بدن جذب می شود و اثرات آن بسیار سریع در مغز ظاهر می شود. در عرض چند ساعت از طریق ادرار دفع می شود. کافئین نه تنها در قهوه، بلکه در چای، کاکائو و برخی داروها نیز یافت می شود.

درخت قهوه یک درخت استوایی است که برای میوه‌هایش که شامل پالپ و دانه‌های قهوه سبز است، پرورش می‌یابد. بو دادن آنها عطر مشخص قهوه را ایجاد می کند. البته دوستداران قهوه این را به خوبی می دانند که اگر کافئین در حد اعتدال مصرف شود، توانایی تحریک سیستم عصبی را دارد، بنابراین هوشیاری را به خصوص هنگام احساس خواب آلودگی در شب افزایش می دهد. با این حال، به غیر از آن، قهوه اثرات بسیار متفاوتی دارد. در بخش سلامت ۷ اتفاقی که هنگام نوشیدن قهوه در بدن شما رخ می دهد بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: افراد با این ۱۲ مشکل هرگز نباید قهوه بنوشند، برای آن ها سم است!

۷ اتفاقی که هنگام نوشیدن قهوه در بدن رخ می دهد

۱.شادی را افزایش می دهد

فواید قهوه، افرادی که به طور منظم قهوه می نوشند می توانند مثبت فکر کنند. کافئین تأثیر مستقیمی بر عملکرد مغز دارد و نه تنها هوشیاری ذهنی را بهبود می بخشد، بلکه باعث افزایش تولید دوپامین می شود که به عنوان هورمون شادی نیز شناخته می شود.

طبق مطالعات، افرادی که هر روز صبح قهوه می نوشند نسبت به کسانی که آبمیوه می نوشند کمتر افسرده، متعادل تر و شادتر هستند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ توسط دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، کسانی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه کافئین دار در روز می نوشند، ۴۵ درصد کمتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند که احتمالا به دلیل اثر تحریک کننده کافئین و تولید مواد تقویت کننده خلق و خو است.

فواید قهوه

۲. سلامت قلب را بهبود می بخشد

فواید قهوه، مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف ۲ تا ۴ فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد. خبر بد برای کسانی است که قهوه با طعم اضافه می نوشند. کسانی که قهوه را با شکر، شیر یا خامه می نوشند ،نمی توانند روی اثر محافظتی قهوه از قلب حساب کنند.

۳.عملکرد فیزیکی را افزایش می دهد

ورزشکاران نه تنها از مزایای ذهنی مصرف قهوه لذت می برند، بلکه کافئین طبیعی موجود در قهوه با عملکرد بدنی بهتر، به ویژه در حین ورزش های هوازی یا استقامتی همراه است.

برای بهبود عملکرد، بسته به وزن بدن شما به ۱-۴ فنجان قهوه در روز نیاز دارید. کافئین می تواند عملکرد را در طول تمرینات طولانی و کوتاه بهبود بخشد و همچنین ترشح مواد شیمیایی که باعث خستگی مغز می شود را متوقف می کند. بنابراین احساس خستگی و درد کاهش می یابد. توانایی کافئین برای افزایش تمرکز و هوشیاری نیز از عملکرد ورزشی پشتیبانی می کند.

بیشتر بخوانید: بمب جوانی و زیبایی پوست: انواع ماسک قهوه برای انواع پوست

۴.به مقابله با سلولیت کمک می کند

فواید قهوه، قهوه اثر لایه برداری دارد. تفاله قهوه یک لایه بردار طبیعی است که گردش خون را تحریک می کند، پوست را سفت می کند و آنتی اکسیدان های آن به حذف سموم کمک می کند.

۵.حافظه را بهبود می بخشد

می دانید که کافئین شما را هوشیارتر می کند و به تمرکز شما کمک می کند. اما این واقعیت که به یادگیری و حفظ طولانی مدت دانش جدید نیز کمک می کند توسط یک مطالعه جدید تأیید شده است. طبق این مطالعه، کافئین نه تنها عملکرد افراد مورد آزمایش را بهبود بخشید، بلکه به تقویت حافظه بلندمدت نیز کمک کرد.

فواید قهوه

۶.خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد

فواید قهوه، مصرف زیاد قهوه می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. به نظر می رسد که قهوه بدون کافئین نیز در اکثر مطالعات این تأثیر را دارد، اما تأثیر آن بسیار ضعیف تر است.

۷.اعتیاد ایجاد کند

فواید قهوه، نوشیدن بیش از حد قهوه می تواند اثرات منفی داشته باشد. ممکن است مضطرب شوید، بی قرار بخوابید، از بی خوابی رنج ببرید و به اعتیاد مبتلا شوید. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، کسانی که به مصرف اضافی کافئین عادت دارند ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از آخرین دوز کافئین علائم ترک را تجربه کنند که در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین می‌رود. یکی از شایع ترین علائم سردرد است. حدود ۱۰۰ فنجان قهوه در روز یک دوز کشنده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره قهوه: حقایق جالب از نحوه برداشت، پردازش و بو دادن قهوه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =

دکمه بازگشت به بالا