خواص گیاهان دارویی

پیشنهاد ابن سینا برای حل مشکل تعریق بیش از اندازه در تابستان +نحوه مصرف داروی گیاهی

خواص زنجبیل شامی:زنجبیل شامی، راسن (نام علمی: Inula helenium) نام یک گونه از تیره کاسنیان است. نوعی گیاه زینتی و دارویی چندساله با ساقه‌ای راست، توخالی و به بلندی نیم الی دومتر است. این گیاه کرک‌دار شاخه‌های منشعبی دارد و برگ‌های آن بدون دمبرگ است. در این گیاه قسمت زیر و روی برگ و ساقه آن به رنگ سبز است.

همچنین گلبرگ‌های آن رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای دارند. ریشه این گیاه در سطح خارجی خود بسیار ضخیم است و با رنگ قرمز یا زرد کمرنگ و با بوی خیلی تند و معطر و با طعم تلخ و گس شناخته می‌شود. در ادامه این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه خواص گیاهان دارویی با خواص زنجبیل شامی، مشخصات و طرز نگهداری آن آشنا خواهید شد.

احتمالا بپسندید: اگر این ویژگی‌ها را دارید هوش هیجانی شما بالاست

خواص زنجبیل شامی

برای کسانی که نمی‌دانند گل زنجبیل شامی برای چه چیزی خوب است، در این بخش خواص زنجبیل شامیفهرست شده است:

  • برای مشکلات دستگاه تنفسی فوقانی مفید است.
  • خلط آور است.
  • مشکلاتی مانند سرفه، سرفه خشک، خارش گلو، گلودرد و سرماخوردگی را درمان می کند.
  • دارای خواص ضد التهابی است.
  • برای التهاب و عفونت های بدن مفید است.
  • دارای خواص آنتی اکسیدانی است.
  • از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • از عملکرد دستگاه گوارش حمایت می کند و می تواند برای مشکلات معده و روده مفید باشد.
  • دارای خواص ضد باکتریایی است، بنابراین از عفونت های باکتریایی جلوگیری می کند.
  • به دلیل خواص ضد قارچی، خطر تشکیل قارچ را در بدن کاهش می دهد.
  • برای سلامت پوست نیز مفید است.
  • روند بهبود زخم های پوستی را تسریع می کند.
  • برای مشکلاتی مانند تحریک، بثورات و اگزما مفید باشد.
  • در ایجاد تعادل در برابر تعریق زیاد موثر است.
  • دارای اثر ادرارآور است و ممکن است در برابر هموروئید نیز موثر باشد.

احتمالا بپسندید:  علائمی که ثابت می کنند چشمانتان ضعیف شده

زنجبیل شامی

۵ بهترین پروتئین گیاهی جایگزین گوشت

۹ بهترین غذا برای کنترل و پایین آوردن فشار خون بالا

در چین و ژاپن ریشه گیاه زنجبیل شامی را به عنوان قابض، مقوی معده، نرم‌کننده سینه و مقوی عمومی برای بیماری سل به کار می‌برند. این گیاه همچنین داروی ضد کرم شکم است. برای معالجه وبا، تب مالاریا، التهاب لوله‌های گوارشی، اسهال خونی و برونشیت خوردن آن تجویز می شود. در استعمال خارجی به عنوان تر‌یاق ضد سم مار و حشرات سمی کاربرد دارد.

در کره جنوبی ریشه زنجبیل شامی برای بند آوردن اسهال و در موارد کو‌لیک، گوش درد، دندان درد و دردهای ناگهانی موضعی خورده می‌‎شود. سرشاخه‌های گلدار گیاه در اغلب داروخانه‌های چین به عنوان داروی تونیک عرضه می‌شوند. در فرانسه معمول است که از دم‌کرده ۵۰ گرم ریشه ر‌اسن در یک لیتر آب جوش که با عسل شیرین شده باشد، ۴ – ۵ فنجان در روز برای تسکین سرفه می‌خورند.

ریشه زنجبیل شامی طبق نظر حکمای طب سنتی ایران از جمله بوعلی سینا، خیلی گرم و خشک است. خوردن آن فرح‌بخش است و دارای نیروی تر‌یاقیه و مبارزه با آثار مسمومیت می‌باشد. این گیاه همچنین مقوی قلب، دهانه معده، هاضمه، نیروی جنسی و مثانه است.

خوردن دمنوش آن، مالیخولیا و احساس وحشت و ترس را رفع می‌کند و انسداد مجاری کبد و طحال را از بین می‌برد و گاز و نفخ معده و روده را تحلیل می‌دهد. همچنین گل زنجبیل شامی مسکن دردهای سر، کبد، درد مفاصل و روماتیسم، سیاتیک و درد پشت است.

شاید بپسندید: تنگی نفس: ۸ گیاه شگفت انگیز برای درمان تنگی نفس

روش مصرف

مقدار خوراک زنجبیل شامی در دمکرده ها 2-1.5 گرم آن در 150-100 گرم آب جوش (یک فنجان) است و قبل از غذا خورده می شود، و در جوشانده ها 1.5 گرم آن در یک فنجان آب جوشانده تهیه می شود که قبل از غذا خورده می شود. بهتر است با عسل شیرین شود. خوردن دمکرده آن همچنین ضماد آن برای امراض سرد و مرطوب نظیر قطره قطر‌ه ادرار کردن بی اختیار که ناشی از سردی است، ادرار در بستر و باز شدن قاعدگی نا‌فع است.

شستن ورم ها با دمکرده ر‌اسن در سرکه مفید است و محلل ورم می باشد. خوردن 5 گرم انگشت پیچ گرد آن با عسل برای سرفه و تنگی نفس و سختی تنفس و اخراج بلغم از سینه نافع است. خوردن دمکرده آن با سرکه رقیق برای رفع آثار سموم جانوران گزنده و سایر سموم سرد مفید است. استعمال قطره آن در گوش برای رفع طنین و صدا در گوش نافع است. اگر 30 گرم ریشه آن را در یک لیتر عصاره رقیق لیموتر‌ش تازه 5-4 روز بخیسا‌نند و هر بار یک قاشق سوپ خوری بخورند برای اشخاص مسن مبتلا به آسم برو‌نشیتی مفید است.

روش تهیه آب عسل خلط آو‌ر: ریشه راسن یا زنجبیل شامی 4 گرم، لبلاب  4 گرم، زوفا 4 گرم. اینها را در یک لیتر آب جوش دمکرده صاف نمایند و 60 گرم عسل سفید به آن بیفز‌ایند. این شربت را باید به تدریج در عرض روز خورد، برای خلط ‏آ‌وردن در برونشیت مزمن مفید است.

احتمالا بپسندید: درمان خانگی آکنه با مواد دم دستی و طبیعی+دستورالعمل تهیه کرم خانگی و نحوه مصرف!

خواص زنجبیل شامی

عوارض جانبی

مصرف زنجبیل شامی برای افرادی که مزاج گرمی دارند، خوب نیست و باعث سردرد در این افراد می‌شود. اگر میزان زیادی از این گیاه را مصرف کنید، موجب فساد خون و قطع نیروی جنسی می‌شود. در این قبیل موارد باید از سرکه و میوه های ترش، مانند انار ترش استفاده کنید تا اثر گیاه خنثی شود.

این گیاه طبع بسیار گرمی دارد و برای افراد سردمزاج مناسب‌تر است.

احتمالا بپسندید: آیا از فشار خون بالا رنج می برید؟ | این خوراکی ها به کنترل فشار خون بالا کمک می کنند!

اطلاعات تکمیلی درباره گیاه زنجبیل شامی

اینولا (Inula) یک دسته بزرگ از حدود ۹۰ گونه گل های مختلف از گیاهان گل‌دار از خانواده آستراکایی (Asteraceae) بومی اروپا، آسیا و آفریقا است. گونه‌های مختلف آن ممکن است از نظر اندازه با هم تفاوت بسیاری داشته باشند؛ از گونه‌های کوچک با ارتفاع چند سانتی‌متر گرفته تا گیاهان چندساله عظیم با ارتفاع‌هایی بیش از 3 متر.

اما بیشتر گیاهان اینولا از جمله گل زنجبیل شامی، دارای گل‌های مرکب زرد رنگ هستند که اغلب گلبرگ‌های باریک و زیبایی دارند.

خواص زنجبیل شامی

مشخصات ظاهری گل زنجبیل شامی

گل زنجبیل شامی (Inula Royleana) یک گیاه چندساله است که معمولا ارتفاع آن اکثر گونه‌های آن 60 سانتی‌متر است؛ برخی انواع آن نیز تا ۲ متر ارتفاع دارند. این گیاه معمولا از ماه آگوست تا ماه اکتبر میلادی گل می‌دهد و دانه‌های آن در طی همین مدت در گیاه تولید می‌شوند.

هر کدام از گل ها به دلیل شکل ظاهری یا رنگ خود معنا و مفهوم متفاوتی برای هدیه دادن می‌دهند. مثلا رنگ های مخصوص گل ولنتاین، معمولا به رنگ قرمز می‌باشند پس گیاهان مثل گل زنجبیل شامی مناسب این مناسبت ها نیستند.

این گیاه از نوع هرمافرودیت (یعنی دارای اندام‌های نر و ماده است) است و توسط زنبورها و مگس‌ها گرده‌افشانی می‌شود. این گیاه خود را بارور می‌کند و نیاز به جفت دیگری ندارد.

در جدول زیر با گل زنجبیل شامی به صورت کلی آشنا خواهیم شد:

در جدول زیر با گل زنجبیل شامی به صورت کلی آشنا خواهیم شد:

نام علمیInula Royleana
نام فارسیگل زنجبیل شامی
خانوادهAsteraceae
گل بومیاروپا، آسیا و آفریقا

شرایط مناسب نگهداری و پرورش

از جمله برخی نکات مهم برای نگهداری از گیاه زنجبیل شامی می‌توان به این اشاره کرد که خاک مناسب برای رشد این گیاه خاک‌های سبک (شنی)، متوسط (لومی) و سنگین (رسی) هستند. همچنین، PH مناسب برای رشد گل زنجبیل شامی شامل خاک‌های اسیدی ملایم، خنثی و بازی (خفیف قلیایی) می‌شود.

این گیاه نمی‌تواند در سایه رشد کند و نیاز به تماس مستقیم نور خورشید دارد. همچنین خاک مرطوب می‌تواند موجب رشد بهتر و سریع‌تر گیاه شود. در این بخش از مطلب با نحوه کاشت، پرورش، آبیاری و کوددهی مناسب این گیاه آشنا می‌شویم.

کاشت صحیح گل زنجبیل شامی

محدوده زمان شکوفایی گل‌های گیاه زنجبیل شامی و زمان ساخت دانه توسط این گیاه از اواسط تا اواخر تابستان است. پس بهتر است که در یک موقعیت آفتابی و در خاک معمولی یک باغ یا باغچه و در فصل بهار این گل را بکاریم. محدوده PH خاک مناسب این گیاه از 5.5 تا 8 است.

همچنین خاکی که گیاه زنجبیل شامی را در آن می‌کارید، باید حتما مقداری ماسه و تا حدودی خاک رس داشته باشد. رشد مناسب این گیاه نیازمند خاک مرطوب با زهکشی مناسب است. در خاک‌های رسی سنگین نیز به خوبی رشد می‌کند.

آبیاری صحیح گیاه زنجبیل شامی

شرایط آبیاری صحیح گل زنجبیل شامی از نوع آبیاری معمولی گیاهان موجود در فضای باز است. آبیاری معمولی نیز به این معنی است که خاک گیاه باید به طور مساوری و مستمر مرطوب نگه داشته شود و طبق شرایط ذکر شده، به طور منظم آبیاری شود. اکثر گیاهان در طول فصل رشد خود به هفته ای ۱ اینچ آب نیاز دارند، اما مراقب باشید که بیش از حد آب به گیاه خود آب ندهید.

دو سال اول پس از کاشت گیاه، آبیاری منظم برای استقرار و قوای گیاه مهم است. سال اول بحرانی است و رطوبت منظم خاک در این سال از سال‌های دیگر مهم‌تر است.

بهتر است هفته ای یک بار آبیاری معمولی و آبیاری عمیق انجام شود تا اینکه گل اینولا چند دقیقه و به دفعات آبیاری شود تا کاملا نیازش نسبت به رطوبت برطرف شود.

خواص زنجبیل شامی

دمای مناسب نگهداری زنجبیل شامی

بهترین دمای نگهداری گل زنجبیل شامی در دمای معتدل و مرطوب است. به طور کلی این گیاه نوعی گیاه بهاری و تابستانی به شمار می‌آید ولی مقاومت بسیاری بالایی نیز در برابر سرما دارد. این گیاه تا دمای حدود -۲۰ درجه سانتیگراد مقاوم است و از این نظر، از جمله مقاوم‌ترین گیاهان به شمار می‌آید.

 

برایتان جالب خواهد بود

نحوه استراحت برای درمان دیسک کمر + ۷ نکته ی حیاتی

درمان طبع سرد با روش های ساده طب سنتی

از بین بردن نیکوتین سیگار در بدن با مواد غذایی

چگونه از زعفران برای کاهش فشار خون استفاده کنیم!؟

این مواد غذایی برای کاهش فشارخون معجزه می‌کنند!

عوارض کامپوزیت دندان: کامپوزیت دندان برای این افراد ممنوع شد

۱۰ راهکار ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن تا هیچ وقت بیمار نشی

کمبود ویتامین D در بدن این بلاها را سر شما می آورد + علائم

۵ ویتامین که به کنترل استرس و اضطراب کمک می‌کند

کمردرد را بدون ورزش آرام کنید!

علامت حمله پانیک در خواب و تکنیک درمان بدون دارو

چگونگی درمان کبد چرب با زردچوبه + دیگر روش های خانگی موثر برای درمان کبد چرب!

شاید بپسندید: اگر می‌خواهید چاق نشوید این ۵ غذا را برای شام نخورید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − دو =

دکمه بازگشت به بالا