;
درمان خانگیسلامت

خواص بادام: ۴ شگفتی بادام که آن را به سوپر غذا تبدیل کرده!

خواص بادام: برخی از مواد غذایی و خوراکی ها دارای خواص جادویی هستند و مصرف آنها در زندگی روزمره درمان بسیاری از مشکلات سلامتی است. البته اگرچه «غذاهای معجزه گر» یا «سوپر غذا » وجود ندارد که به خودی خود از بیماری جلوگیری یا درمان کند، با این حال برخی مواد خوراکی مانند بادام فواید تغذیه ای بی شماری دارند.

در این مقاله خواهید آموخت که چگونه بادام می تواند کلسترول را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد، ویتامین های مهم را تامین کند و به منبع کلیدی فیبر در هر رژیم غذایی تبدیل شود. در بخش سلامت به بررسی شگفتی های بادام برای سلامتی پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: خواص نارنگی: به این ۹ دلیل جالب حتما نارنگی مصرف کنید!

غذاهای سالم در مقابل غذاهای ناسالم

خواص همه غذاها یکسان نیستد. غذاها دارای خواص ذاتی هستند که باعث می شود بیشتر به سمت “سالم” یا “ناسالم” متمایل شوند. برخی از این خواص عبارتند از:

۱.تراکم مواد مغذی غذا

۲.چگالی انرژی غذا

۳.چقدر سیر کننده هستند

۴.چه تعداد مواد مغذی گیاهی دارند

۵.تعداد انگشت شماری از خواص غذایی دیگر

خواص بادام

۴ شگفتی بادام که آن را به سوپر غذا تبدیل کرده

۱.بادام کلسترول را بهبود می بخشد

خواص بادام، افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C) می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. مصرف انواع خاصی از چربی‌هایی که در بادام یافت می‌شوند مثلاً چربی‌های غیراشباع چندگانه  LDL-C را کاهش می‌دهند و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.

یک مطالعه که تأثیر بادام را بر LDL-C مورد بررسی قرار داد، نشان داد که مصرف ۲۰٪ از کالری دریافتی روزانه یک فرد از بادام، LDL-C را تقریباً ۱۲ میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد، که کاهش معنی داری در LDL-C است.

خواص بادام، در طرف دیگر معادله، سطوح بالاتر با چگالی بالا (HDL-C) می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. بادام می تواند با کمی افزایش اعداد HDL-C شما را بهبود بخشد. به عنوان مثال، در میان افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی ثابت شده، مصرف ۱۰ گرم بادام در روز HDL را ۱۲-۱۶٪ (۳-۷ میلی گرم در دسی لیتر) افزایش می دهد.

نکته مهم این است که آجیل، از جمله بادام، نه تنها ممکن است کلسترول را کاهش دهد، بلکه زمانی که در یک رژیم غذایی به طور کلی سالم گنجانده شود، ممکن است خطر یک رویداد قلبی عروقی را کاهش دهد. در یکی از مشهورترین مطالعاتی که در مورد غذا و بیماری قلبی انجام شده است، یک رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل آجیل بود، خطر ابتلا به یک رویداد قلبی عروقی را تقریباً ۳۰٪ کاهش داد.

بیشتر بخوانید: خواض اسطوخودوس: با این گیاه نیازی به پزشک نیست + ۱۳ خواص جادویی

خواص بادام

۲.بادام فشار خون را پایین می آورد

فشار خون بالا یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی است. همچنین یکی از قابل تغییرترین عوامل خطر است. ورزش، رژیم غذایی و مدیریت استرس همگی راه های بسیار مناسبی برای کاهش فشار خون هستند. در حالی که کاهش وزن به تنهایی برای ایجاد تفاوت کافی است، برخی از غذاها دارای خواص ذاتی هستند که باعث کاهش فشار خون می شوند.

خواص بادام، نشان داده شده است که بادام فشار خون سیستولیک را کاهش می دهد، به احتمال زیاد با بهبود توانایی رگ های خونی بدن شما برای گشاد شدن. چندین مطالعه نشان داده اند که آنها می توانند فشار خون سیستولیک را کاهش دهند.

برای کسانی که از رژیم غذایی DASH پیروی می کنند، آجیل جزء اصلی این روش تغذیه ای است. آنها برای قلب سالم هستند و می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

خواص بادام، به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که مصرف ۲۰ درصد کالری روزانه به مدت ۱۶ هفته، فشار خون را ۴-۵ میلی متر جیوه کاهش می دهد. مطالعه دیگری نشان داد که مصرف روزانه ۵۰ گرم بادام به مدت چهار هفته برای کاهش فشار خون سیستولیک آنها تا ۱۰ میلی متر جیوه کافی است.

۳.بادام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است

بادام منبع خوبی از برخی از ویتامین های محلول در چربی، به ویژه ویتامین E است که می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند. یک وعده بادام حدود ۵۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین E را دارد.

خواص بادام، آنها همچنین سرشار از منیزیم هستند که ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند. یک وعده بادام، که حدود یک اونس است، حاوی ۲۵٪ از منیزیم روزانه یک فرد است.

خواص بادام

۴.بادام مقدار مناسبی فیبر دارد

خواص بادام، فیبر برای میکروبیوم، احساس سیری و سلامت کلی ضروری است. بادام حاوی مقدار مناسبی فیبر است. حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد از وزن کل بادام را فیبر تشکیل می دهد، به این معنی که وقتی آن را برای میان وعده مصرف می کنید، مقدار بسیار خوبی دریافت می کنید.

اکنون، بادام نباید تنها منبع فیبر شما باشد، زیرا می تواند یک میان وعده نسبتاً پر کالری باشد. برای دریافت حدود ۳-۴ گرم فیبر باید ۱۶۰ تا ۲۰۰ کالری در بادام مصرف کنید، در حالی که در یک وعده ۵۰ کالری کلم بروکلی تقریباً ۴ گرم فیبر دریافت می کنید، بنابراین مطمئن شوید که فیبر را از منابع مختلف دریافت می کنید.

سخن آخر

خواص بادام، بادام یک منبع چربی مغذی و افزودنی عالی به رژیم غذایی شماست. آنها در مقایسه با سایر منابع چربی فرآوری شده ریز مغذی بسیار سنگینی دارند و ممکن است به کاهش فشار خون و بهبود کلسترول کمک کنند. آنها همچنین می توانند منبع عالی فیبر در رژیم غذایی باشند.

بادام قابل حمل است و به طور کلی فاسد نشدنی نیست، که باعث می شود میان وعده های خوبی در حال حرکت باشد. با این حال، بادام می تواند بسیار پر کالری باشد، بنابراین مصرف آن در حد اعتدال ضروری است.

بیشتر بخوانید: مواد غذایی کاهش دهنده کلسترول:  ۱۱ غذای شگفت انگیز برای نابودی کلسترول!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + ده =

دکمه بازگشت به بالا