;
درمان خانگیسلامت

۷ دمنوش معجزه گر برای پایین آوردن قند خون بیماران دیابتی!

پایین آوردن قند خون: چای یکی از ارزان‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان است، به طوری که توسط بیش از دوسوم جمعیت دنیا مصرف می‌شود. چای به‌دلیل تاثیری که بر دیابت دارد، توجه‌ی محققان را به خود جلب کرده است. به همین دلیل، در مطلب امروز سلامت به معرفی چای و دمنوش برای پایین آوردن قند خون پرداخته‌ایم. اگر از مصرف‌کنندگان و طرفداران نوشیدنی‌های گرم هستید، تا انتهای این مطلب همراه‌ی ما باشید.

بیشتر بخوانید: این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان بوده و قند خون را تنظیم می کند+نحوه مصرف

چرا چای برای کنترل دیابت مفید است؟

این روزها انواع مختلفی از چای وجود دارد، از جمله چای‌های واقعی تهیه شده از برگ‌های گیاه‌ی کاملیا سیننسیس (camellia sinensis) که چای سیاه و چای سبز را شامل می‌شود و دمنوش‌های گیاهی مانند چای نعناع و چای بابونه.

هم چای‌های واقعی و هم دمنوش‌های گیاهی به‌دلیل ترکیبات گیاهی قدرتمندی که دارند برای سلامتی مفید هستند. تحقیقات نشان داده‌اند که نوشیدن چای و دمنوش می‌تواند به کنترل قند خون بیماران دیابتی کمک کند.

در افراد مبتلا به دیابت، به‌دلیل ترشح ناکافی هورمون انسولین یا کاهش حساسیت به انسولین، قند خون بالا می‌رود. به همین دلیل، این بیماران باید به‌سراغ غذاها و نوشیدنی‌هایی بروند که به کنترل قند خون کمک می‌کنند.

انتخاب نوشیدنی‌های بدون کالری یا بسیار کم‌کالری، مانند چای شیرین نشده به جای نوشیدنی‌های شیرین مثل نوشابه، یک راه‌ی عالی برای کنترل دیابت است. به‌علاوه، بعضی از انواع چای حاوی ترکیباتی هستند که با آسیب سلولی مبارزه می‌کنند و التهاب و قند خون را کاهش می‌دهند.

علاوه بر این، نوشیدن چای شیرین نشده می‌تواند به هیدراته نگه داشتن بدن کمک کند. هیدراته ماندن برای تمام فرآیندهای بدن، از جمله تنظیم قند خون، ضروری است. بر اساس تحقیقات، کم‌آبی با افزایش قند خون در بیماران دیابتی مرتبط است و این اهمیت مصرف منظم مایعات را نشان می‌دهد.

جالب خواهد بود: این 30 خوراکی خوشمزه برای کنترل قند خون معجزه می کنند!

بیشتر بخوانید:  نکته مهمی در مورد قرص زینک که نمی دانستید!

کدام چای و دمنوش برای پایین آوردن قند خون مفید است؟

قبل از معرفی بهترین نوشیدنی برای پایین آوردن قند خون افراد دیابتی، باید به این نکته اشاره کنیم که نتیجه‌ی تحقیقات در مورد تاثیر چای روی درمان دیابت نسبتا ضد و نقیض است. به اعتقاد کارشناسان، فواید چای و دمنوش برای پایین آوردن قند خون به مقدار چایی که می‌نوشید، تفاوت‌های شیمیایی طبیعی بین چای‌های مختلف و داروهایی که مصرف می‌کنید بستگی دارد.

در این بخش، به چند نمونه چای و دمنوش برای پایین آوردن و کاهش قند خون اشاره می‌کنیم.

شاید بپسندید: ۲۸ خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری که نمی دانستید+ روش استفاده

احتمالا بپسندید: خواص تخم شربتی: بمب فوق العاده کلسیم و آهن + روش استفاده 

۱. چای سبز

چای سبز یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌توان در لیست چای و دمنوش پایین آورنده قند خون قرار داد. تحقیقات درباره‌ی ارتباط چای سبز و دیابت نشان می‌دهد که بعضی از ترکیبات موجود در این نوشیدنی، از جمله اپی‌گالوکاتچین گالات (EGCG)، جذب قند را به داخل سلول‌های عضله‌ی اسکلتی تحریک می‌کند که این باعث کاهش قند خون می‌شود.

محققان با مرور ۱۷ مطالعه‌ی مختلف متوجه شدند که مصرف چای سبز به‌طور قابل‌توجهی باعث کاهش قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c (میانگین قند خون طی دو تا سه ماه گذشته) می‌شود. علاوه بر این، از ابتلا به دیابت پیشگیری می‌کند. این مطالعات توصیه می‌کنند که هر روز سه تا چهار لیوان چای سبز بنوشید تا از مزایای آن بهره‌مند شوید.

شاید بپسندید: برای بهره برداری از خواص سیر چگونه باید از آن استفاده کرد!؟ | برای هر درد یک روش خاص استفاده

بیشتر بخوانید: مصرف این میوه ها برای درمان کبد چرب یک معجزه محسوب می شود!

۲. چای سیاه

کارشناسان معتقدند که چای سیاه از طریق مکانیسم‌هایی که با چای سبز متفاوت است، به کنترل قند خون کمک می‌کند. به اعتقاد این افراد، چای سیاه از سلول‌های تولید‌کننده‌ی انسولین محافظت می‌کند و التهاب ناشی از آسیب‌های سلولی را کاهش می‌دهد.

همان‌طور که در مورد چای سبز گفته شد، تحقیقات انجام شده روی چای سیاه هم نوشیدن سه تا چهار لیوان از آن را برای حفظ سلامتی توصیه می‌کنند.

۳. دمنوش بابونه

بابونه هم یک دمنوش پایین آورنده قند خون است. این نوشیدنی پرخاصیت از گل‌های یک گونه‌ی گیاهی به‌نام ماتریکاریا تهیه می‌شود. سابقه‌ی استفاده از این گیاه به ۵ هزار سال قبل برمی‌گردد.

یک مطالعه‌ی هشت هفته‌ای روی ۶۴ بیمار مبتلا به دیابت نشان داد که چای بابونه برای قند خون مفید است و اگر شرکت‌کنندگان سه بار در روز بعد از غذا ۱۵۰ میلی‌لیتر دمنوش تهیه شده با سه گرم بابونه بنوشند، سطح انسولین و هموگلوبین A1c آن‌ها کاهش می‌یابد.

شاید بپسندید: رژیم غذایی مناسب برای افراد دارای مشکلات تیروئید+باورهای اشتباه!

احتمالا بپسندید:  این خوراکی های خوشمزه کاهش دهنده قندخون هستند! 

۴. چای هیبیسکوس (چای ترش)

چای هیبیسکوس از گلبرگ‌های گیاه‌ی هیبیسکوس سابداریفا تهیه می‌شود. ثابت شده است که مصرف این چای فواید زیادی برای سلامتی دارد، از کاهش فشار خون گرفته تا کاهش التهاب. فشار خون بالا در افراد مبتلا به دیابت رایج است و نوشیدن چای هیبیسکوس به این بیماران کمک می‌کند که سطح فشار خون خود را کنترل کنند.

یک مطالعه روی ۶۰ فرد مبتلا به دیابت نشان داد که مصرف ۲۴۰ میلی‌لیتر چای ترش به‌صورت دو بار در روز و به‌مدت یک ماه، در مقایسه با چای سیاه تاثیر بیشتری روی فشار خون دارد. علاوه بر این، مشخص شده است که هیبیسکوس به کاهش مقاومت به انسولین کمک می‌کند.

توجه داشته باشید که چای هیبیسکوس می‌تواند با داروی هیدروکلروتیازید (یک دیورتیک که معمولا برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تجویز می‌شود) تداخل داشته باشد.

 پایین آوردن قند خون
۵. چای دارچین

دارچین یک ادویه‌ی محبوب است که شواهد زیادی در مورد خواص ضددیابتی آن وجود دارد. به همین دلیل، می‌توان از آن به عنوان یک چای یا دمنوش پایین آورنده قند خون نام برد. بسیاری از افراد از مکمل‌های دارچین برای کمک به کاهش قند خون استفاده می‌کنند، اما مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن یک لیوان چای دارچین هم می‌تواند مفید باشد.

یک مطالعه روی ۳۰ بزرگسال با سطح قند خون طبیعی نشان داد که نوشیدن ۱۰۰ میلی‌لیتر چای دارچین قبل از مصرف محلول حاوی قند به کاهش قند خون منجر می‌شود. در تحقیقات دیگری مشخص شد که مصرف روزانه ۶ گرم مکمل دارچین به‌مدت ۴۰ روز می‌تواند قند خون قبل از غذا را در بزرگسالان سالم کاهش دهد.

دارچین از راه‌های مختلف به کنترل قند خون کمک می‌کند، از جمله کاهش سرعت ترشح قند در جریان خون، افزایش جذب سلولی گلوکز (قند) و افزایش حساسیت به انسولین. با این حال، برای نتیجه‌گیری قطعی درباره‌ی ارتباط چای دارچین و دیابت به مطالعات بیشتری نیاز است.

۶. چای زردچوبه

زردچوبه به‌دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی خود از محبوبیت زیادی برخوردار است. محققان تاثیر کورکومین (ترکیب فعال زردچوبه) را روی قند خون بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که این ماده حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد، جذب گلوکز را در بافت‌ها افزایش می‌دهد و سطح قند خون را کنترل می‌کند.

یک مطالعه نشان داد که مصرف کورکومین با کاهش قابل‌توجه‌ی قند خون و چربی خون مرتبط است. به علاوه، این ماده به کاهش آسیب سلولی، کاهش ترکیبات پیش‌التهابی و بهبود عملکرد کلیه کمک می‌کند.

لازم به ذکر است که پیپرین (ترکیب فعال فلفل سیاه) قابلیت جذب کورکومین را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. بنابراین، فراموش نکنید که برای بهره‌مندی از فواید زردچوبه به آن کمی فلفل سیاه اضافه کنید.

۷. چای بادرنجبویه

بادرنجبویه یک گیاه‌ی تسکین‌دهنده از خانواده‌ی نعناع است که از آن به‌عنوان دمنوش یا چای گیاهی استفاده می‌شود. بر اساس تحقیقات، روغن‌های ضروری بادرنجبویه جذب گلوکز را تحریک و سنتز آن را در بدن مهار می‌کنند. درنتیجه، این گیاه باعث کاهش قند خون می‌شود.

یک مطالعه روی ۶۲ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف روزانه ۷۰۰ میلی‌گرم کپسول عصاره‌ی بادرنجبویه به‌مدت ۱۲ هفته می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی قند خون ناشتا، هموگلوبین A1c، فشار خون، تری‌گلیسیرید و نشانگرهای التهابی را کاهش دهد. اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما مشخص نیست که آیا نوشیدن چای بادرنجبویه هم همین تاثیر را روی سطح قند خون دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: گیاه دارویی که قند خون را درمان می کند!

 

برایتان جالب خواهد بود

شاید بپسندید: رفع تیرگی کشاله ران و ناحیه تناسلی با ترکیب این گیاه دارویی!

بیشتر بخوانید:  با مصرف این میوه ها و سبزیجات کم قند، سلامت خود را تضمین کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا