;
سلامت

۹ دلیل پنهان که باید همیشه حبوبات مصرف کنید!

فواید حبوبات: حبوبات یکی از بهترین منابع غذایی پروتئین می باشند و بعد از پروتئین حیوانی، ارزش غذایی بالایی دارند. از طرفی منبعی ارزان تر از پروتئین محسوب می شوند و می توانند برای کسانی که توانایی خرید گوشت ندارند، جایگزین مناسبی باشند . البته همه افراد جهان با هر نوع تغذیه باید حبوبات را در رژیم غذایی خود دخیل کنند.

افرادی که می خواهند پروتئین حیوانی را به طور کامل حذف کنند یا در مصرف گوشت و گیاه تعادل ایجاد کنند، حتماً باید حبوبات را به رژیم غذایی خود اضافه نمایند . کیفیت پروتئین به دست آمده از حبوبات کمتر از گوشت می باشد . میزان آمینو اسید موجود در حبوبات نیز کمتر است.

احتمالا بپسندید: برای پیشگیری از یبوست این ماده غذایی مفید را در رژیم غذایی خود قرار دهید+نحوه مصرف

فواید حبوبات در رژیم غذایی

البته اگر میزان حبوبات مصرفی متنوع باشد، آمینو اسید کامل تری به بدن فرد می رسد . فرهنگ های مختلف در سراسر جهان در مصرف حبوبات روش خود را دارند و هر کدام به نوعی حبوبات را در رژیم غذایی شان ذخیره می کنند، مثلا بعضی از آنها لوبیا، نخود، عدس، برنج و غیره استفاده می کنند.

تمام انواع حبوبات ارزش غذایی بالایی دارند که در بین آن ها لوبیا پروتئین، فولیک اسید و فیبر بالاتری دارد . زمانی که حبوبات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، ممکن است که با کمی نفخ و یا مشکل در گوارش مواجه شوید که می توانید با پختن حبوبات این اثر ها را کاهش دهید . البته در بین سایر حبوبات، هضم لوبیا راحت تر است. با این مطلب سلامت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: از لوبیا خشک تا برنج، چگونه حبوبات را نگهداری کنیم تا ماندگاری بیشتری داشته باشند!؟

فواید حبوبات در رژیم غذایی

۱.پروتئین

فواید حبوبات، حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد . واکنش های متابولیسمی را بهبود می بخشد و به طور کلی سلامت هورمون ها و سیستم ایمنی را نیز افزایش خواهد داد.

احتمالا بپسندید: خبر بد برای افرادی که نصف شب آب میخورن

۲.فیبر

فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ، باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد . فیبر موجود در حبوبات برای افرادی که مبتلا به دیابت ، هایپوگلایسمی یا مقاوم به انسولین هستند، بسیار مناسب می باشد.

۳.فولات یا فولیک اسید

یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند ، انرژی زیادی به دست بیاورند و تولید سلول های قرمز خون افزایش پیدا کند. فولیک اسید در کاهش حملات قلبی ، سکته و بیماری های عروقی موثر است.

۴.آهن

آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.

۵.تیامین یا ویتامین ب 1

فواید حبوبات، تیامین یا ویتامین ب 1 نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند . این ویتامین همچنین می تواند عملکرد عصبی فرد را بهبود بخشد و کتون ها را به کوآنزیم مورد نیاز برای متابولیسم سلولی تبدیل نماید.

فواید حبوبات

۶.منگنز

منگنز نیز مسئول تولید و نگهداری از هورمون های جنسی ، تنظیم قند خون ، عملکرد عصبی و مغزی، تنظیم کلسیم و جذب آن می باشد و همچنین در متابولیسم کربوهیدرات نیز تأثیرگذار است و نقش مهمی را در سلامت غضروف و استخوان برعهده دارد.

۷.منیزیم

منیزیم مسئول افزایش سلامت قلبی عروقی ، بهبود فعالیت عضلانی و ریلکسیشن ، تولید انرژی و استخوان های سالم می باشد.

۸.آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان موجود در حبوبات برای مبارزه با رادیکال های آزاد همراه با پیری ، سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مناسب است.

۹.بیشترین استفاده از فواید حبوبات

در طول هفته سه یا بیشتر از سه فنجان از حبوبات مصرف کنید تا تمام ویتامین ها ، مواد معدنی و مغذی مورد نیاز بدن شما تامین شود.

زمان ذخیره کنید. حبوبات پخته شده را می توان به مدت 6 ماه فریز کرد . پس مقداری از آن را بپذیرید و آن را در فریزر قرار دهید تا هر وقت که نیاز داشتید ، بیرون بگذارید تا آب شود و به راحتی از آن استفاده کنید.

حبوبات را می توانید به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید . بسیاری از افراد شکایت می کنند که نمی دانند چگونه با رژیم غذایی خود حبوبات مصرف کنند اما غذاهای مختلفی هستند که می توانند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشند که حبوبات در آن ها به کار رفته باشد . اگر از متود فریز کردن حبوبات پخته شده استفاده کنید ، می توانید در عرض چند دقیقه یک غذای عالی همراه با حبوبات داشته باشید.

حبوبات می تواند برای بهبود بیماری های زیر موثر باشد:

دیابت

فواید حبوبات، حبوبات بر پایه گیاه هستند و شامل مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می باشند زیرا گلایسمیک کمی دارند و دیابت را کنترل می کنند و بیماری های قلبی عروقی را می کاهند.

مصرف منظم حبوبات به بدن کمک می کند تا سطح کلسترول را کاهش دهد و بتواند فشار خون را کنترل کند . مطالعات این قضیه را به اثبات رساندند که مصرف روزانه حبوبات به شدت در کاهش فشار خون بالا، تری گلیسیرید و وزن موثر است.

کاهش وزن

فیبر موجود در حبوبات به فرد احساس سیری می دهد و به کاهش وزن کمک می کند . طبق مطالعات انجام شده افرادی که حبوبات مصرف می کنند ، فیبر، پتاسیم ، آهن و مس بیشتری دریافت می کنند . در نتیجه علاوه بر کاهش وزن، یک بدن سالم خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: ۱۲ راه ساده و موثر برای کاهش وزن از نظر طب سنتی!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =

دکمه بازگشت به بالا