درمان خانگیسلامت

 دانه کتان: ۷ عارضه جدی دانه کتان که باید بدانید!

عوارض دانه کتان: در حالی که ممکن است کوچک به نظر برسند، دانه های کتان فواید زیادی برای سلامتی شما دارند. با این حال، این به این معنی نیست که در مصرف آن زیاده روی کنید. شما باید از عوارض جانبی احتمالی دانه کتان نیز آگاه باشید. بذر کتان یک غذای گیاهی است که منشا آن در جنوب اروپا و آسیا است. این دانه های زرد طلایی تا قهوه ای مایل به قرمز قرن ها در طب آیورودا نیز استفاده می شود. دانه ها سالم در نظر گرفته می شوند، زیرا چربی های خوب، ویتامین ها، اسیدهای چرب امگا 3 و فیبر را فراهم می کنند. بعلاوه، بذر کتان سرشار از لیگنان است و دارای خواص استروژن و آنتی اکسیدانی است. عوارض جانبی رایج دانه کتان شامل یبوست، واکنش های آلرژیک، اختلالات خونریزی و موارد دیگر است. بررسی کنید که مصرف بیش از حد این دانه ها چگونه می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد. با این مطلب سلامت همراه باشید.

بذر کتان چیست؟

بذر کتان دانه های کوچکی هستند که برای سلامتی مفید هستند. آنها منبع غنی از مواد مغذی هستند زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و همچنین فیبر هستند. آنها برای هضم غذا و همچنین کاهش وزن مفید هستند. راه های گنجاندن دانه کتان برای کاهش وزن را در رژیم غذایی خود بررسی کنید.

عوارض جانبی دانه کتان

در اینجا برخی از عوارض جانبی دانه کتان وجود دارد که باید مراقب آنها بود:

عوارض دانه کتان

۱. واکنش های آلرژیک

یکی از بزرگترین عوارض جانبی دانه کتان این است که احتمال حساسیت به دانه کتان و روغن بذر کتان زیاد است. اگر متوجه خارش، تورم، قرمزی یا کهیر شدید، باید مصرف این دانه ها را متوقف کنید. استفراغ و حالت تهوع نیز می تواند نشانه آلرژی باشد. کسانی که بذر کتان را به طور مکرر مصرف می کنند بیشتر در معرض ابتلا به واکنش های آلرژیک هستند. در حالی که این آلرژی نادر است، مطالعه ای که در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی منتشر شده است، حادثه ای را بازگو می کند که در آن یک نوزاد 11 ماهه پس از خوردن بذر کتان دچار آنافیلاکسی شدید شد.

۲. التهاب را در بدن بدتر می کند

عوارض دانه کتان، یکی از فواید و عوارض جانبی دانه کتان این است که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 کاهش دهنده التهاب است. بنابراین در حالی که این می تواند به شما کمک کند، می تواند مشکل ایجاد کند. بر اساس مطالعه ای که توسط Advances in Nutrition منتشر شده است، دانه کتان می تواند مشکل ساز باشد. بله، اگر به مقدار زیاد مصرف شود، می تواند التهاب را در بدن تشدید کند.

۳. مراقب باشید، اگر می خواهید باردار شوید

دانه کتان اغلب مانند استروژن عمل می کند و این بدان معناست که می تواند تعادل هورمونی را در بدن شما مختل کند. در موارد خاص، ممکن است منجر به تغییراتی در چرخه قاعدگی شود. برخی از زنان نیز مشکلات هورمونی دیگری مانند PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک)، فیبروم رحم، سرطان رحم و بیماری های تخمدان را تجربه می کنند. این یکی از بزرگترین عوارض جانبی دانه کتان است که باید از آن آگاه بود.

۴. در دوران بارداری و شیردهی ناایمن است

عوارض دانه کتان، به دلیل شباهت قابل توجه آن با استروژن، دانه کتان ممکن است برای زنان باردار مضر باشد. بنابراین توصیه می شود دانه کتان را فقط در صورت تشخیص پزشک مصرف کنید. مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه بیان می کند که یکی از مضرترین عوارض دانه کتان این است که اثر هورمونی ملایمی دارد. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

عوارض دانه کتان

۵. ناراحتی معده

به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه، حرکات شل و همچنین ناراحتی معده از دیگر عوارض جانبی دانه کتان هستند که نمی توان آنها را نادیده گرفت. بذر کتان سرشار از فیبر غذایی است، اما افزایش ناگهانی مصرف آن می تواند تعداد دفعات روده را افزایش دهد. همچنین ممکن است معده درد، اسهال، یبوست و نفخ را تجربه کنید.

۶. ممکن است منجر به انسداد روده شود

دانه کتان در حالت ایده آل باید با آب یا هر مایع دیگری مصرف شود، اما اگر آن را بدون مایعات کافی مصرف کنید، ممکن است با انسداد و انسداد روده مواجه شوید. به ویژه برای بیماران مبتلا به اسکلرودرمی خطرناک است، زیرا دانه کتان می تواند باعث یبوست و انسداد شدید شود. بنابراین، آن را مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک به شما اجازه دهد!

۷. واکنش با سایر داروها

عوارض دانه کتان، از آنجایی که دانه‌های کتان سرشار از فیبر هستند، به انسداد روده و یبوست کمک می‌کنند. در این شرایط، جذب برخی داروها و مکمل ها مهار می شود. بهتر است از آن اجتناب کنید، به خصوص زمانی که برای کاهش سطح قند خون از داروهای خوراکی استفاده می کنید.

هنگام مصرف این نیروگاه های تغذیه ای کوچک، حتما این عوارض جانبی دانه کتان را در نظر داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا