فریز کردن بامیه خورشتی به ۳ روش + آموزش کامل
فریز کردن بامیه: بامیه یکی از سبزیجات خوش طعم تابستانی است که ارزش غذایی فراوانی دارد و از آن برای تهیه خورشت یا هر غذای دیگری استفاده می شود. بامیه نه تنها در تهیه غذاهای ایرانی کاربرد دارد بلکه در ترکیه، ژاپن و هند نیز از آن در طبخ غذاهای بسیاری استفاده می شود.
برای استفاده از خواص بسیار بامیه در تمام فصول سال، خانم های خانه دار این سبزی محبوب را به روش های مختلفی نگهداری و فریز می کنند تا در زمستان هم بتوانند از فواید آن بهره مند شوند. در این بخش از ترفندهای زندگی شما را با طریقه فریز کردن بامیه آشنا می کنیم.
بیشتر بخوانید: ۱۱ ترفند ساده برای از بین بردن حشره برنج و حبوبات!
چه بامیه ای بخریم؟
بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
بامیه کهنه و آبکی نخرید.
فریز کردن بامیه، بامیه های ترد و کوچک را خریداری کنید.
بامیه را بو کنید، پوسته تازه بامیه باید دارای بوی خوب و طبیعی باشد.
از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
شاید بپسندید: نحوه کاشت گیاه مارچوبه در گلدان (از طریق بذر و گیاه)
روش های مختلف فریز کردن بامیه
۱.مراحل فریز کردن بامیه به روش بلانچ کردن
بامیه ها را بشویید
فریز کردن بامیه، بامیه های تازه و کوچکی را که تهیه نموده اید را یکی دو دقیقه، در محلولی از آب و سرکه سفید قرار دهید. اسید سیتریک موجود در سرکه، سبب کشته شدن باکتری ها و از بین رفتن بقایای به جا مانده از آفت کش ها و یا سموم شیمیایی می شود. سپس بامیه ها را با آب تمیز بشویید.
ساقه بامیه ها را جدا کنید
ساقه بامیه را ببرید اما ساقه را طوری کوتاه نکنید که آسیبی به غلاف های بذری بامیه وارد شود و دانه ها یا همان بذر های داخل بامیه، دیده شود.
شاید بپسندید: گیاه جادوی سلامت:این گیاه شگفتانگیز هر آنچه را که برای سلامتی نیاز دارید،داراست!
شاید بپسندید: اگه زانو درد میشی، احتمالا این ویتامین رو کم داری!
بامیه ها را بلانچ کنید
مقداری آب در یک قابلمه مناسب، بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، بامیه ها را داخل آن بریزید و بگذارید 3 الی 4 دقیقه در آن بماند. مقدار ماندن بامیه ها در آب به سایز آنها بستگی دارد، سپس بامیه ها را از قابلمه خارج کنید. این کار، سبب توقف فعالیت آنزیم ها و حفظ رنگ، طعم و عطر بامیه ها برای مدت طولانی تر می شود.
فریز کردن بامیه، حالا بامیه ها را داخل آب کاملا سرد بریزید و پس از چند دقیقه، آبکش کرده تا آب اضافی آن ها خارج شود. انجام این کار سبب می شود بامیه ها از نظر رنگ و لعاب ظاهری، خوب به نظر آیند.
بامیه ها را فریز کنید
روی یک سینی فلزی تکه های بامیه را بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا بامیه ها یخ بزنند، سپس بامیه های یخ زده را خارج کرده، درون کیسه فریزر ریخته و دوباره به فریزر برگردانید.
با این روش می توانید یک سال بامیه ها را درون فریزر نگهداری کنید.
شاید بپسندید: افراد دارای این ویژگی ها هرگز نباید با هم ازدواج کنند!
۲.مراحل فریز کردن بامیه به روش سرخ کردن
فریز کردن بامیه، ابتدا بامیه ها را بشویید.
ساقه آن کوتاه کنید به صورتی که خیلی کوتاه نشوند.
بامیه ها را با کمی روغن تفت بدهید به تا کمی نرم شود.
سپس بعد از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه های زیپ لاک یا کیسه فریزر بسته بندی کنید و درون فریزر قرار دهید.
با چسباندن برچسب هایی روی کیسه های فریزر، زمان فریز کردن مواد غذایی خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید در بهترین زمان ممکن آن ها را مصرف کنید.
شاید بپسندید: کودکان چشم رنگی جذاب که چشمانشان همچون جواهر میدرخشد!
فریز کردن بامیه به روش آب و نمک
ابتدا بامیه ها را بشویید.
کمی از ساقه آن کوتاه کنید.
بامیه ها را یکی دو ساعت داخل آب سرد و نمک قرار بدهید.
سپس بامیه ها را بشویید و پس از رفتن آب آنها داخل کیسه فریز کنید.
حالا می توانید بامیه ها را درون فریزر قرار دهید.
شاید بپسندید: فیلم سر کار گذاشتن ببر توسط میمون (خیلی باحاله)
احتمالاً بپسندید: چرا تصویرمان در عکس و آینه با هم تفاوت دارد!؟
۳.فریز کردن بامیه به صورت خام
فریز کردن بامیه، بامیه ها را بشویید.
ساقه آن کوتاه کنید.
آن ها را داخل کیسه بریزید و فریز کنید. در این روش ماندگاری بامیه از روش بلانچ کردن کوتاه تر بوده و باید سریعتر مصرف شود.
ممکن است با این روش رنگ و ظاهر بامیه بعد از مدتی تغییر نماید.
احتمالاً بپسندید: عوارض هنذفری: ۵ خطر استفاده طولانی مدت از هندزفری!
جوشاندن بامیه ها با آب نمک برای فریز کردن
بامیه ها را بشویید.
کمی از ساقه آن را کوتاه کنید.
درون ظرفی آب و مقداری نمک بریزید و بامیه ها را درون آن بجوشانید.
بامیه ها را آبکشی کنید.
فریز کردن بامیه، پس از سرد شدن بامیه ها را داخل کیسه فریز بریزید و داخل فریزر قرار دهید.
احتمالاً بپسندید: حقایق جالب درباره خون و گروه های خونی!
نکات مهم:
- برای نگهداری بامیه برای طولانی مدت می توانید بامیه ها را خشک کنید.
- هنگامی که بامیه ها را داخل کیسه فریزر می ریزید، دقت کنید هوایی داخل پاکت نباشد که باعث جمع یا سفت شدن بامیه یا هر سبزیجاتی شود.
- برچسب هایی روی کیسه های فریزر، بچسبانید و زمان فریز کردن بامیه ها را بنویسید تا در طول یک سال از آنها استفاده کنید.
- می توانید از بامیه به صورت پخته یا خام استفاده کرده و با آن غذاهای مختلف بپزید.
- بهترین روش برای فریزر نمودن و نگهداری بامیه بلانچ کردن است که در این روش بامیه ها تغییر رنگ پیدا نمی کنند.
- بامیه با داشتن مواد غذایی با ارزشی مانند ویتامین های گروه آ، ث، ب2، ب 6 و عناصر منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر، پتاسیم، میتواند یک پیشنهاد عالی برای سبد غذایی شما محسوب شود.
بیشتر بخوانید: رفع بوی یخچال: با این ۸ روش می توانید به سرعت بوی بد یخچال را از بین ببرید و به راحتی آن را تمیز کنید!