;
زندگیکودک و مادر

کودکان دیرآموز: چرا برخی کودکان دیر یاد می گیرند و در مدرسه از همکلاسی های خود عقب ترند؟

وا: بیشتر والدین، دیرآموزی فرزندشان را به تنبلی و بی کفایتی او نسبت می دهند. اما این درست نیست. ما اغلب نمی خواهیم نقص یادگیری را در فرزندمان بپذیریم. در چنین شرایطی فراموش نکنید که چند اقدام ساده زندگی را برای فرزندمان آسان تر خواهد کرد. فقط قبل از هر چیز باید کودکان دیرآموز را بهتر بشناسیم و بدانیم که کودک دیرآموز کیست و چه عواملی سبب دیر آموزی در کودکان می شود؟ و برای حل مشکلات کودکان دیرآموز با برچسب استثنایی چه می توان کرد؟ با بخش کودک و مادر همراه باشید.

بیشتر بخوانید: ترس از مدرسه: والدین موفق با ترس کودک شان از مدرسه این گونه برخورد می کنند!

کودکان دیرآموز چگونه کودکانی هستند؟

کودک دیرآموز، کودکی است که نسبت به سایر همسالان خود با سرعت بسیار کمتری به معیارهای رشد دست می یابد. معمولاً به اشتباه اینگونه تصور می شود که این کودکان هرگز مؤفق به یادگیری نمی شوند و کند ذهن هستند. واقعیت این است که هر کودکی سرعت خاص خود را برای یادگیری و رشد دارد. برخی از کودکان ذاتاً بسیار سریعتر می آموزند و دیگران برای آموختن همان مطالب و درسها به زمان بیشتری نیاز دارند.

خصوصیات یک کودک آهسته آموز چیست؟

کودک دیرآموز، کودکی است که برای رسیدن به معیارهای اساسی رشد در چهار حوزه اجتماعی، فردی یا آموزشی با دشواری مواجه است. برخی نشانه های دیرآموزی در کودکان عبارتند از:

۱.رشد

ضعف حافظه و تاخیر در الگوهای رشد گفتار و زبان از جمله ویژگی های کودکان مبتلا به اختلال یادگیری رشدی است. یعنی کودک دیرآموز دیرتر از سایر همسالان خود زبان به سخن می گشاید و برای یادگیری به تکرار چندین باره مفاهیم نیاز دارد.

احتمالا بپسندید: مرد دوزنه و کلاهبرداری از نامزد پولدارش + جشنی که به جهنم تبدیل شد

کودکان دیرآموز

۲.اجتماعی

کودکان دیرآموز،  کودک دارای ناتوانی یادگیری اجتماعی معمولاً به جای تعامل با همسالان خود، با کودکان کوچکتر از خود ارتباط برقرار می کند. این دسته از کودکان به دلیل آنکه قادر به برقراری ارتباط با دیگر همسالان خود نیستند، بیشتر به عنوان درونگرا برچسب گذاری می شوند و همین امر موجب می گردد که آرام تر و کم حرف تر باشند.

بیشتر بخوانید: اگه با موی خیس می خوابی منتظر این ۹ اتفاق وحشتناک باش!

۳.فردی

به نظر می رسد كودكانی كه مشكلات یادگیری فردی دارند، کمتر می توانند احساسات خود را کنترل کنند. آنها فوراً از کوره در می روند، اغلب اوقات کلافه هستند، برای مسائل ظاهرا جزئی اضطراب زیادی از خود نشان می دهند یا در اثر عقب ماندگی افسرده می شوند. این کودکان مشکلات قابل توجهی در عزت نفس و اعتماد به نفس دارند و مستعد پرخاشگری یا بی ثباتی عاطفی هستند.

بیشتر بخوانید: جذب شدن مرد به زن: ۱۰ رفتار زنانه که دل هر مردی رو می بره!

۴.آموزشی

کودکان با ناتوانی یادگیری یا آموزشی برای پردازش و درک اطلاعاتی که به آنها داده می شود، به زمان بیشتری نیاز دارند. ممکن است از دانش فکری کافی برخوردار باشند، اما فهم و درک مفاهیم برای آنها بیشتر طول می کشد.

چه عواملی باعث دیرآموزی در کودکان می شود؟

شاید خیلی از والدین می خواهند بدانند که دیرآموزی فرزندشان چه علت یا عللی دارد. حقیقت این است که هنوز هیچ پاسخ روشنی برای این سؤال وجود ندارد. اما چند دلیل اساسی می توان برای آن ذکر کرد، البته شاید این مشکل مربوط به فرزند شما نباشد:

۱.ضربات شدید منجر به آسیب

کودکان دیرآموز، ممکن است یک ضربه شدید جسمی، روانشناختی یا عاطفی منجر به آسیب در گذشته موجب تأخیر در رشد فرزند شما شده باشد. ضربه های شدید از هر نوعی اثر یکسانی بر کودک دارند.

بیشتر بخوانید: وظیفه زن نسبت به شوهر: هر زنی باید این کارها را برای شوهرش انجام دهد!

۲.تولد زودرس

تولد زودرس یکی از علل بروز مشکل در یادگیری و نیز دلیل احتمالی کندی رشد مغز است.

کودکان دیرآموز

۳.پزشکی

مشکلات پزشکی یکی دیگر از دلایل اصلی ناتوانی های یادگیری هستند. بیماری های مغزی یا سیستم عصبی می توانند منجر به بروز مشکل در یادگیری شوند. این دسته از بیماری ها غالباً قابل درمان هستند و در صورت عدم درمان، می توان آنها را کنترل کرد.

احتمالاً بپسندید: پس انداز کردن پول با ۱۰ روش ساده و خیلی موثر!

لوس بار آمدن

کودکان دیرآموز، نازپرورده کردن کودک یکی از شایع ترین دلایل تأخیر در یادگیری به شمار می آید. در بعضی مواقع، فرآیند یادگیری نیاز به عمل و شکست دارد. بسیاری از کودکانی که لوس بارآمده اند نمی توانند مشکلات را حل کنند و لذا هیچگاه سازگاری را نمی آموزند.

برایتان جالب خواهد بود: ۷ راز پنهان افراد خوش شانس

مشکلات یک کودک دیرآموز

کودکان دیرآموز در طول زندگی خود با چالشهای متعددی مواجه می شوند. آنها ممکن است برای همگام شدن با همسالان خود به دردسر بیفتند، انگیزه خود را در یادگیری از دست بدهند، افسردگی یا اضطراب زیادی را داشته باشند و یا برای برقراری تعامل و ایجاد ارتباط با دیگران آنها را با مشکل مواجه سازد. برای درک چالش های احتمالی که کودک دیرآموز کند بهتر است با متخصص یادگیری و رشد کودک مشورت کنید.

شاید بپسندید: عشق مردان مغرور: ۱۰ نشانه عاشق شدن مردان مغرور!

چگونه به یک کودک دیرآموز کمک و او را کنترل کنیم؟

از میان روشهای زیادی که برای کمک به کودکان دیرآموز وجود دارد، ما موارد زیر را برگزیده ایم:

۱.تعریف و تمجید

کودکان دیرآموز، انگیزه یکی از ضروری ترین نیازهای کودکان دیر آموز است. برای کمک به تداوم یادگیری و ایجاد انگیزه در آنها، بهترین و مهم ترین کار این است که وقتی مفهوم یا فنی را به درستی یاد می گیرند، از آنها تعریف و تمجید کنید. حتی کوچکترین پیروزی را در این کودکان باید مورد تقدیر و تشویق قرار داد.

شاید بپسندید: مردا و زنای شکم بزرگ: اگه شکم بزرگی داری، این بیماری تهدیدت میکنه!

۲.جایزه

جایزه برای کودکان دیرآموز نیز مانند هر کودک دیگری ایجاد انگیزه می کند و موجب می شود کودک مسیر یادگیری را با انگیزه ادامه دهد و تا آن جا که امکان دارد، یاد بگیرد. برای رویدادهای مهم جایزه در نظر بگیرید تا فرزندتان با انگیزه بماند و بر کاری که در دست دارد، تمرکز کند.

کودکان دیرآموز

۳.اهداف کوچکتر در نظر بگیرید

هنگام کار با کودکان دیرآموز، تعیین اهداف کوچک قابل دستیابی و در دسترس اهمیت دارد. این مسئولیت پدر و مادر است که دریابند فرزندشان به چه اهدافی می تواند برسد.

۴.شکست بد نیست

این تصور را در ذهن او تقویت کنید که شکست بد نیست. معلمان، مربیان و خودتان باید این واقعیت را قبول کنید که کودک دیرآموز بیش از سایرین شکست می خورند. فرزندتان را به خاطر شکست هایش سرزنش نکنید بلکه او را برای تلاش بیشتر ترغیب نمائید.

۵.با مراقبان او رو راست باشید

کودکان دیرآموز، با پرستار، مربی، معلم، همبازی و هر کسی که با فرزندتان سر و کار دارد، رو راست باشید و درباره مشکلات فرزندتان سخن بگوئید. به آنها اجازه دهید وضعیت را بشناسند و به آنها آموزش بدهید که چگونه او را به عنوان یک کودک دیرآموز کنترل کنند.

۶.صبور باشید

فرزند خود را با دیگران مقایسه نکنید. این امر علاوه بر انگیزه شما و انگیزه کودک را نیز از بین می برد. هنگام کار با او شکیبایی کنید و مطمئن باشید که او به ملاک های رشدی که پیش رو دارد، دست می یابد حتی اگر کمی بیشتر طول بکشد. به هیچ عنوان نباید عنان خود را از دست دهید و بر سر او فریاد بکشید، این کار انگیزه را از او سلب می کند.

۷.شرایط را برای کمک مهیا کنید

از طریق یادداشت، یادآوری های روی تقویم، استفاده از ماشین حساب و غیره زمینه را برای کمک دیداری و شنیداری به کودک دیرآموز مهیا کنید. این کمک ها درسطح ناهشیار مفید واقع می شوند. از روشهای کمکی غیرمستقیم برای کمک به فرزندتان استفاده کنید تا به یادگیری ادامه دهد.

۸.حمایت گر باشید

کودکان دیرآموز، پشتیبانی کلامی هنگام برخورد با دیرآموزان ضروری است. به فرزندتان دلگرمی بدهید هر کاری را تا رسیدن به موفقیت ادامه دهد. فقط اینکه او بداند او را باور دارید انگیزه خوبی برای ادامه یادگیری و تلاش خواهد بود.

بیشتر بخوانید: کودک درس خوان و نمونه: چگونه کودکان را بدون احساس خستگی به درس خواندن علاقه مند کنیم؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 7 =

دکمه بازگشت به بالا