;
خواص گیاهان دارویی

فواید خرمالو آنقدر زیاد است که جدا از خوشمزگی‌اش، آن را به یک میوه دوست داشتنی تبدیل کند!

فواید خرمالو از نظر درمانی بسیار زیاد است. در این میوه هر دو نوع فیبر غذایی، یعنی فیبر محلول و فیبر غیر محلول وجود دارد. از مهم‌ترین خواص خرمالو می‌توان به تقویت چشم‌ها، کاهش علائم پیری، پیشگیری از سرطان، بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول، افزایش متابولیسم، تقویت استخوان‌ها، کاهش فشار خون و محافظت از پوست اشاره کرد. علاوه بر این خرمالو به التیام سریع‌‌تر بدن، کاهش التهاب، لاغری و کاهش وزن و افزایش خون‌رسانی به بافت‌های بدن شما کمک می‌کند.

خرمالو را می‌توان به‌صورت تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سراسر دنیا در تهیه ژله، نوشیدنی، پای، کاری و پودینگ استفاده می‌شود. خرمالو نه‌تنها خوشمزه است، بلکه مملو از مواد مغذی است که می‌تواند از چندین جهت برای سلامتی شما مفید باشد. در ادامه این مطلب با فواید خرمالو همراه باشید.

احتمالا بپسندید: نسخه ابن سینا برای تقویت حافظه و افزایش قدرت جنسی+دستورالعمل تهیه و مصرف

خرمالو

احتمالاً با شنیدن نام خرمالو به یاد میوه‌ای گرد با پوستی نارنجی و بافتی نرم می‌افتید. البته تااندازه‌ای حق با شما است، چون این همان شکلی است که معمولاً در بازار می‌بینیم. اما آیا می‌دانید که خرمالوهایی به رنگ قرمز و زرد هم وجود دارند و علاوه بر شکل گوجه‌ای رایج، انواع سیبی‌شکل و بلوطی شکل آن‌ها هم پرورش داده می‌شوند؟

برای مثال؛ مابولو یا سیب مخملی، گونه‌ای خرمالو متعلق به کشور فیلیپین است که رنگ قرمز روشن دارد. البته انواع دیگری مانند خرمالوی ژاپنی و خرمالوی آمریکایی هم وجود دارند. بااین‌حال، زادگاه اصلی این میوه، کشور چین است و از آنجا به سایر نقاط جهان مثل ژاپن، کره، ایتالیا و ایران راه پیدا کرد.

همه‌ گونه‌های خرمالو که در کشورهای مختلف رشد می‌کنند، مواد و ارزش غذایی تقریبا یکسانی دارند. تفاوت‌های کمی مانند میزان فیبر بین انواع مختلف این میوه وجود دارد. خرمالو را می‌توان به صورت تازه، خشک و پخته مصرف کرد. بافت خرمالوی رسیده و تازه آنقدر نرم و لطیف است که می‌توان آن را به دو نیم کرد و با قاشق داخل میوه را خورد.

اجتمالا بپسندید: ۱۰ ماده غذایی شگفت انگیز برای کاهش نفخ شکم

فواید خرمالو

ارزش غذایی خرمالو

خرمالو میوه‌ای کم‌چرب، شیرین و پر ویتامین است. ارزش غذایی 1 عدد خرمالوی خام، (حدود 168 گرم) به شرح زیر است:

ارزش غذاییمقدار در 1 عدد خرمالوی تازه
انرژی119 کالری
کربوهیدرات31.2 گرم
پروتئین1 گرم
فیبر6 گرم
چربی0.3 گرم
ویتامین A55 درصد نیاز روزانه
ویتامین C21 درصد از نیاز روزانه
ویتامین B68 درصد از نیاز روزانه
ویتامین E6 درصد از نیاز روزانه
ویتامین K5 درصد از نیاز روزانه
منگنز30 درصد از نیاز روزانه
مس9 درصد از نیاز روزانه
پتاسیم8 درصد از نیاز روزانه

علاوه‌ بر موارد ذکر شده، خرمالو منبع خوبی از منیزیم، فولات، تیامین، ریبوفلاوین و فسفر نیز است و ترکیبات گیاهی مفیدی مانند فلاونوئیدها، تانن‌ها و کاروتنوئیدها را در خود جای‌داده است. براساس پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا، خرمالو سرشار از ویتامین A ویتامین C، ویتامین E و ویتامین B6 به همراه میزان زیادی فیبر، منیزیم، مس، منگنز، پتاسیوم و فسفر است.

براساس پژوهش‌های محققین، خرمالو به جز ترکیبات دیگری مانند فلاونوید (flavonoid)، تانن (tannins) و فنولیک اسید (phenolic acids)، همچنین ترکیبات ارگانیکی مثل کاتچین (catechins)، گالوکاتچین (gallocatechin)، بتولینیک اسید (betulinic acid) و انواع ترکیبات کارتنوئید (carotenoid) دارد که جزئی از خانواده‌ی ویتامین‌های ب کمپلکس هستند.

بیشتر بخوانید:چاق شدن صورت و بدن با این ویتامین، هم راحته هم سریع

فواید خرمالو

برخی از مهمترین فواید خرمالو عبارتند از:

تقویت سیستم ایمنی بدن

میوه خرمالو به دلیل وجود ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. این میوه یکی از بیشترین میزان‌های ویتامین C را بین دیگر میوه‌ها دارد، طوری که یک عدد خرمالو تقریبا می‌تواند تا ۸۰ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین را برطرف ‌کند. بر اساس نظر محققین، ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و تولید سلول‌های سفید را افزایش می‌دهد. سلول‌های سفید اولین خط دفاعی بدن دربرابر میکروب‌ها، ویروس‌ها، عفونت‌های قارچی و سموم هستند.

مفید برای سرما خوردگی

میوه خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. آنتی‌اکسیدان‌ها با مقابله با استرس اکسیداتیو، فرآیندی که توسط مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد آغاز می‌شود، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را کند می‌کنند. استرس اکسیداتیو با بیماری های مزمن خاصی از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر مرتبط است. همچنین خواص خرمالو برای سرماخوردگی مربوط به تقویت سیستم ایمنی ناشی از وجود آنتی‌اکسیدان‌ها است.

خوشبختانه، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند خرمالو می‌تواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن را کاهش دهد. رژیم‌های غذایی سرشار از فلاونوئیدها، که آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند که در غلظت‌های بالا در پوست و گوشت خرمالو یافت می‌شوند، با نرخ پایین‌تر بیماری‌های قلبی، زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن و سرطان ریه مرتبط هستند.خرمالو همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است، رنگدانه‌ای که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یافت می‌شود.

مطالعات رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بیماری‌های متابولیک مرتبط دانسته‌اند.افرادی که رژیم غذایی بالایی از بتاکاروتن دریافت می‌کنند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهند. بنابراین بیشترین ارتباط خواص خرمالو و دیابت مربوط به پیشگیری از این بیماری است.

شاید بپسندید: ۷ نوشیدنی خانگی برای رفع فوری یبوست و گرفتگی شکم!

احتمالا بپسندید: اگر این داروها را با معده پر بخورید…!

فواید خرمالو

بهبود هضم غذا

مانند اکثر میوه‌ها خرمالو منبع خوبی از فیبر است؛ یک عدد خرمالو ۲۰ درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را برآورده می‌کند. فیبر با اضافه کردن حجم مدفوع، فرایند هضم را بهتر و به حرکت غذا در سیستم گوارش کمک می‌کند. علاوه بر این، ترشحات و اسید معده را جهت هضم بهتر غذا افزایش و با این کار علائمی مانند یبوست و اسهال را کاهش می‌دهد.

به طور کل میوه‌ای مانند خرمالو با میزان فیبر زیادی که در خود دارد می‌تواند عملکرد سیستم گوارش را تا حد زیادی بهبود دهد و شما را در برابر سرطان روده بزرگ و بیماری‌های مشابه ایمن کند. همچنین می‌تواند با جلوگیری از انباشته شدن سلول‌های چربی، به شما در کاهش وزن کمک کند.

محققین به این نتیجه رسیدند میوه‌هایی مانند خرمالو که سرشار از فیبر خوراکی هستند، متابولیسم ذخیره سلول‌های چربی در بدن را بهبود می‌دهند و از اکسید شدن کلسترول بد LDL-c که منجر به گرفتگی عروق می‌شود، جلوگیری می‌کنند.

درمان کبد چرب

کبد چرب یک بیماری شایع و خطرناک است. در این بیماری، شاهد انباشت چربی در بافت کبد و ایجاد اختلال در عملکرد درست آن هستیم. اما با وجود میوه با‌ارزشی مثل خرمالو، جای نگرانی نیست و خیلی زود می‌توانید با کمک‌گرفتن از لشکر آنتی‌اکسیدانی موجود در خرمالو، به جنگ چربی‌های انباشته شده در بافت کبد بروید و بافت این عضو حساس را به بهترین شکل ممکن پاک‌سازی کنید.

تقویت قوای جنسی

خرمالو یک تقویت‌کننده جنسی است و عملکرد جنسی مردان را بهبود می‌بخشد. این میوه، حاوی ماده‌ای به نام رتینول است که در سنتز هورمون‌های مردانه نقش مؤثری دارد. به‌علاوه، رتینول باعث تولید اسپرم در بدن مردان می‌شود. همچنین این ماده با‌ارزش، مانع ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی مردان به‌واسطه آسیب‌رسان‌های شیمیایی است.

اگر احساس می‌کنید در طول روز زود خسته می‌شوید و انرژی لازم برای انجام کارهای خود را ندارید، از مصرف خرمالو غافل نشوید. این میوه، نشاط‌آور است و استرس‌ها و خستگی‌ها را به‌خوبی از بین می‌برد. به‌علاوه، پس از انجام فعالیت‌های بدنی زیاد یا ورزش‌های سنگین، یک خوراکی بسیار مفید برای بازیابی انرژی است. همچنین خرمالو، منبعی غنی از انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها است و به تقویت سیستم اینی بدن کمک می‌کند.

درمان سنگ کلیه

در صورت ابتلا به مشکلات کلیوی و مثانه، مصرف خرمالو را در برنامه غذایی خود قرار دهید. این میوه، حاوی مقادیر زیادی از کلسیم و پتاسیم است و شبیه یک دیورتیک (ادرارآور) طبیعی عمل می‌کند؛ بنابراین برای پاک‌سازی کلیه‌ها، مثانه و دفع سنگ کلیه، روی خواص خرمالو حساب کنید.

تقویت لثه‌ها

اگر در فصول سرد سال مثل زمستان دچار خونریزی لثه می‌شوید، ممکن است کمبود ویتامین C داشته باشید. در این صورت، با خوردن خرمالو، این کمبود را برطرف کرده و لثه‌های خود را تقویت کنید. به‌علاوه، همان‌طور که پیش‌ازاین هم گفتیم، این میوه با تحریک سیستم ایمنی بدن، آن را در مقابل ابتلا به عفونت‌های ویروسی، قارچی و میکروبی، محافظت می‌کند.

جلوگیری از پیری زودرس

خرمالو میزان زیادی ویتامین، خصوصا ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین دارد. این ویتامین‌ها در بدن مانند آنتی اکسیدان عمل و با کاهش استرس اکسیداتیو، از ظهور نشانه‌های پیری زودرس مثل چین و چروک صورت، لک و تیرگی، بیماری آلزایمر، خستگی، کاهش بینایی چشم، ضعف عضلانی و عوارض دیگر جلوگیری می‌کنند.

گروهی از محققین ژاپنی از تحقیق روی نوع خاصی از پلی‌فنل (polyphenol) که در پوست خرمالو موجود است، به این نتیجه رسیدند که این ماده شیمیایی نقش پررنگی در جلوگیری از آسیب‌هایی دارد که از روند پیری به ما وارد می‌شود.

 کنترل فشارخون

خرمالو حاوی پتاسیم بالایی است و این ماده طبیعی در بدن شبیه یک وازیلاتور یا گشادکننده عروق عمل می‌کند؛ بنابراین، یکی از نتایج مهم مصرف خرمالو، بهبود جریان خون‌رسانی به بافت‌های بدن و کاهش فشارخون است. این موضوع به طور ضمنی، از بیماری‌های مهمی مثل بیماری‌های قلبی – عروقی و بیماری‌های مغزی جلوگیری می‌کند.

خرمالو

لاغری با خرمالو

خرمالو یک میوه کم‌کالری با محتوای آب و فیبر بالا است. فیبر؛ مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه می‌دارد و آب این میوه، در بالابردن سطح متابولیسم بدن مؤثر است؛ بنابراین، اگر در رژیم لاغری خود به دنبال میوه‌ای مناسب هستید که با کم‌کردن اشتهای شما، جلوی پرخوری را بگیرد، حتماً روی خرمالو حساب کنید و آن را در وعده صبحانه خود بگنجانید.

مفید برای سلامت چشم‌ها

خرمالو دوست چشم‌های شما است و با وجود آنتی‌اکسیدان‌های کاروتنوئیدی مانند لوتئین و زا گزانتین، عملکرد بینایی افراد را بهبود می‌بخشد. به‌علاوه، ویتامین‌های ب کمپلکس هم در تقویت بینایی، نقش مهمی دارند. مصرف این میوه با‌ارزش، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آب‌مروارید، شب‌کوری و آب‌سیاه را کاهش می‌دهد.

سخن آخر

میوه خرمالو آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوید و تانن دارد که برای سلامت قلب مفیدند، چراکه باعث کاهش فشار خون، میزان کلسترول بد و کاهش التهاب می‌شوند. تحقیقات نشان داده اسید تانیک و اسید گالیک که هر دو در خرمالو وجود دارند، در کاهش فشار خون بسیار موثرند. البته مصرف زیاد خرمالو هم ممکن است فشار خون را به شدت پایین بیاورد. پس اگر فشار خون پایینی دارید، باید در مصرف آن احتیاط کنید. با در نظر داشتن این نکته می‌توانید از خوردن این میوه خارق‌العاده و مفید لذت ببرید.

 

 

برایتان جالب خواهد بود

۵ عادت ساده که شما را سحرخیز می‌کند!

جوان ماندن و فرار از پیری با چهار روش ساده!

همه چیز درباره نوشیدنی گیاهی ای که لقب اکسیر جوانی دارد+ طرز تهیه به شیوه آسان!

۷ فایده باورنکردنی خوردن یک وعده غذای تند!

درمان خشکی و ترک پاشنه پا با این توصیه های طب سنتی!

علایمی که نشان می‌دهد کبدتان درست کار نمی‌کند!

عوارض سس مایونز: ۱۵ حقیقتی که در مورد عوارض سس مایونز نمی دانستیم!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا